Weet u,dat voor het wassen met de gewone wasmachine
2 en met de wasautomaten is te verkrijgen 2
2 C A L G 0 N
2 waar uw waswater zacht en soepel van wordt?
2 Verkrijgbaar in bussen van 5 kilo a ƒ.26.00,in pakken
van ƒ.3.25 en pakjes van 85 pent. Een eetlepel per
2 wasbeurt is voldoende
2 P.N.VELZEBOER 1
2 Alle soorten nagellak,ook parelmoer, ƒ.1.35 en ƒ.1.95
2 Lippenstift: 125 en 195 g
2 Alle soorten Eau de Cologne, ook los verkrijgbaar
2 Crème Tosca - Crème 9-711 - Crème Nivea - Crème parfum 2
2 P.N.VELZEBOER 2
Y_° _E_WS__T_I_J_X,
(20) Veertien dagen geleden beloofen wedat we enige aan
dacht zouden besteden aan de menu's,die men in restau
rants en dergelijke inrichtingen vaak onder ogen krijgt.
Het is helemaal begrijpelijk,dat men wel eens aan zich
zelf de vraag stelt: Wat zou dat nu eigenlijk zijn?;omdat
men het gerecht niet kent,besluit men maar ervan af te
zien en iets anders te bestellen,en dit is vaak jammer,
want het onbekende was nu juist iets,wat u met smaak zou
hebben gegeten of gedronken. Daarom hier enige aanwijzin
gen. Maar we zeggen van tevoren: het zijn er maar enige,
want er zijn honderden,nee,duizende recepten.
AGNEAU (uitspraak: anjoo) is gewoon, lamsvlees. Vindt men
het woord agneau,dan kan men erop rekenen,dat het lams
vlees is,wel vaak met iets anders vermengd,bijvoorbeeld
cotelettes d'agneau aux marrons is lamscoteletten met
kastanj es
ANGUILLE (spreek uit: ankieje,met zachte k) is paling.
Belangrijk om te weten! Natuurlijk zijn er verschilend.e
manieren om paling te bereiden. Anguille a la Hollandaise
is gekookte paling met zure eiersaus. Anguille a la meu-
niere is paling in vuurvaste schotel met gebruinde boter
en peterselie.
ASPERGES EN BRANCHE zijn slieraspergesAsperges a la
Parmesane zijn asperges in vuurvaste schotel met kaas
saus en asperges a la Russe zijn asperges (gekookt) met
bruine boterpeterselie en cayennepeper.
AgPIC is de algemene naam voor gelei. We noemen voor de
aardigheid aspic de saumon: zalm in gelei.