V
'Wélde kaart wat uitbreiden
maar geen exclusief gebeuren
.TEXELSE 2 COURANT'
Nauta CD wordt Music Store Texel
Bednj vi gheid
'Mei Natuurmaand
gaat gewoon door'
Cafébridgedrive
DETV vergadert
Nieuw blad
Historische
Vereniging
jj3 Kerkdiensten
Zondag 1 april 2001
Schoolvoetbal
basisonderwijs
Me(fische zorg
oud Papj»
Nieuwe beheerders café-restaurant De Slufter
Reumafonds: tol
nog 200,- extl
Badmintonstrijif
nog niet beslisf
Informatieavoni
over vlieghindei
VRIJDAG 30 MAART 2001
De winkel die voorheen Nauta CD
heette, is vanaf vandaag uitgebreid
en geopend onder een nieuwe
naam: Music Store Texel. Binnen
twaalf dagen vond een ingrijpende
verbouwing plaats. Het resultaat
mag er zijn. Eigenaar William Witte
en bedrijfsleider Henk Slikker kon
den tussen de drukte door, tijd - en
ruimte - vrijmaken voor een inter
view: 'Het was hard nodig.'
'Er is de afgelopen anderhalf jaar veel
gebeurd in de CD-branche' vertelt
Witte 'Er zijn veel bedrijven failliet
gegaan of gefuseerd. Vroeger had je
vier formules: Music House, Music
Shop. Music Store en Ear Eye. De
laatste is failliet gegaan, de eerste
drie zijn samen gegaan. Toen moest
worden gekeken naar wat de beste
formule was. Het bleek dat Music
Store het bekendst is onder de doel
groep. Nu opent het concern 250
vestigingen verspreid over heel Ne
derland.' Niet iedereen kan daarvoor
zomaar in aanmerking komen.
Slikker: 'Wij waren al Music Shop,
dus onze naam moest sowieso wor
den veranderd. Maar Music Store
kijkt ook naar de ligging van een ves
tiging. je moet een bepaalde omzet
hebben, en vooral de formule uiten.
We moeten de uitstraling van het
bedrijf krijgen.'
De CD-winkel had al eerder een ver-
bouwing op het programma staan,
maar wilde gezien de ontwikkelingen
in het bedrijfsleven wachten. 'Je kan
je pui wel groen schilderen, maar als
de winkel een andere naam krijgt, kun
je er net zo hard weer met blauw
overheen', zegt Slikker. Twaalf dagen
lang werd er van 's ochtends vroeg
tot 's avonds laat hard gewerkt. Witte,
die een groot compliment maakt aan
de helpende bedrijven: 'Alles ging
tegelijk de verbouwing, de naams
verandering en de uitbreiding. Het
was hard nodig.' Het grootste karwei
was het op gelijke hoogte brengen
van de aflopende vloer. 'Een vrese
lijke klus', aldus de eigenaar. Daar
naast werd het kassa-eiland uit het
pand gesloopt, waardoor veel ruimte
vrijkwam. Ook kreeg het gehele pand
een nieuwe kleur. Slikker: 'Een
nieuwe frisse look hoort bij de pre
sentatie van je bedrijf.' En presenta
tie heeft Witte hoog in het vaandel.
Witte houdt vooral rekening met de
opkomst van de DVD - een video
vervanger. 'Op dat gebied is veel
gaande. Naast een groter assorti
ment willen we binnen enkele weken
starten met de verhuur van DVD's.'
De Ster Videotheek blijft onderdeel
van de winkel. 'Die hebben we al ja
ren, en dat houden we zo.' Met de
nieuwe naam is het laatste restje ver
bondenheid met Nauta verdwenen.
Witte: 'De laatste paar jaar droegen
we alleen de naam van Jook Nauta
nog. Toen ik eigenaar werd heb ik de
naam zo gehouden, maar dit is een
mooi moment om dat af te sluiten. We
hebben een prima samenwerking
met Nauta gehad, dat is echt heel
goed bevallen. Nu gaan we onze ei
gen weg.'
Meimaand Natuurmaand, het evene
ment dat de aandacht vestigt op de
schoonheid van de natuurwaarden
op het eiland, gaat ondanks de voor
zorgsmaatregelen rond mond- en
klauwzeer vooralsnog gewoon door.
Een groot deel van de activiteiten
vindt namelijk plaats in 'veilige' ge
bieden, zo laat de organisatie weten.
En mocht dat op onderdelen met het
geval zijn, dan zullen zoveel mogelijk
alternatieve routes worden uitgestip
peld of alternatieve bedrijven worden
bezocht. Als een bezoek aan
schapenboerderij De Noordkroon bij
voorbeeld nog niet mogelijk is, dan
zal worden uitgeweken naar een ak
kerbouw- of bloembollenteeltbednjf.
'In de verschillende werkgroepen zit
ten hele creatieve mensen, die vast
wel een oplossing weten te verzin
nen', aldus coördinator Tessa van
Daalen.
Zestig kaarters trotseerden zondag
middag de kou om vanuit hotel De
Lindeboom uit te waaieren over de
horecagelegenheden die hun zaak
hadden opengesteld voor de café-
bridgedrive, die voor de vierde keer
door bridgeclub Groot Slem werd
georganiseerd. De deelnemende be
drijven waren naast De Lindeboom
restaurant De Smulpot, café De
Zwaan en Chinees restaurant Azië. In
een gemoedelijke sfeer werd in zeven
rondes van vier spellen de strijd be
slecht. Het evenement werd op pas
sende wijze besloten met een buffet
maaltijd in Azié.
De visserijvereniging DETV houdt
zaterdag 7 april haar jaarvergadering
in dorpshuis De Bijenkorf te Ooster
end. Bestuursleden P. van der Vis, G.
van der Slikke en K.J. Mulder zijn af
tredend en herkiesbaar. Na de pauze
discussiëren bestuur en leden over
actuele vissenjzaken met de directeur
en de plaatsvervangend-directeur
Visserij van het ministerie van Land
bouw, Natuurbeheer en Visserij. De
bijeenkomst begint om 10.15 uur.
'Een nieuwe lente, een nieuw ge
luid.' Het voorjaarsnummer van
Historische Vereniging ligt nu bij de
Texelse boekhandels. Het nummer
getuigt van ondernemingslust
door alle tijden heen en van vele
herinneringen over de geschiede
nis van Texel.
De vereniging laat weten dat herinne
ringen beslist niet saai hoeven te zijn,
zoals blijkt uit het verhaal van oud
redder Freek Buys Rzn. vertelt. In het
nummer staan verhalen over hoe
groot kemphaantjes op Texel kunnen
uitvallen, hoe het ging in het Huis van
alle Mensen, en hoe Anna Jans geld
kreeg voor haar 'Vromigheydt', en
een 'eerlijke vereeringhe' voor haar
kwetsuur. Zoals gewoonlijk staat ach
ter in het blad de mbriek Tessels
Prate, waarin Texelse humor is te Ie-
HERVORMDE GEMEENTEN:
Den Burg: dienst in De Waal
De Waal: 10.00 u ds. E.J. Vledder
De Koog: dienst in De Waal
Den Hoorn: dienst in De Waal
Oosterend: 9 30 u ds C der Ne
derlanden, 19.00 u. ds. E.J.
Vledder
Oudeschild: 11.00 u. ds. C. der
Nederlanden
De Cocksdorp: 11.00 u ds
R.G H Timmers uit Castricum
GEREFORMEERDE KERKEN:
Den Burg: 10 00 en 19.00 u.
GEREFORMEERDE
GEMEENTE:
in kerkgebouw Schoolstraat,
Oosterend. 10.00 en 16 00 u. ds.
T M van Dijk
GEREFORMEERDE KERK
(Vrijgemaakt):
in de Doopsgezinde kerk te Den
Burg: tot nader order geen dienst
op Texel
DOOPSGEZINDE GEMEENTE:
Kogerstraat, Den Burg:
BAPTISTENGEMEENTE:
Julianastraat. Den Burg. 10.00 u.
Ev H. Keizer uit Meern
ROOMS-KATHOLIEKE KERK:
Den Burg: zat. 19.30 u uitz. via
De Lichtboei: zon. 10.45 u.
De Cocksdorp: vrij. 19.30 u
rozenkransgebed
JEHOVAH'S GETUIGEN:
Noordwester 3, Den Burg: Open
bare lezing, 10.30 u
Wachttorenstudie, 11.20 u
Het blad van de Historische Vereni
ging, dat vier keer per jaar verschijnt,
is te koop bij de Texelse boekhandels
voor f7,50. Abonnementen zijn ook
mogelijk. Correspondentieadres:
Groeneplaats 10,1791 CC Den Burg,
tel. 0222- 321 458.
Op de velden van w Texel '94 wordt
op woensdag 4 april het school-
voetbaltoernooi voor het basison
derwijs gehouden. In 115 wedstrij
den moet duidelijk worden welke
vijf teams zich dit jaar kampioen
mogen noemen.
Zoals elk jaar, wordt er gespeeld in vijf
categorieën. In de A-poule en B-
poule spelen de jongens en meisjes
om het kampioenschap van Texel, in
2000 wonnen hier respectievelijk de
Fontein en de Jozefschool. De
Lubertischool bleek toen de sterkste
in de C-poule, waarin de mimteams
jongens uitkomen. De D-poule, mini-
teams meisjes, werd gewonnen door
de Jan Drijverschool, en de
Strijbosschool won in de afgelopen
editie de E-poule van de gemengde
miniteams. Op woensdag 16 mei
^aar^^annaar^ar^^erst^wee
Artsen: Uitsluitend voor spoedgeval
len van zaterdag 8.00 tot maandag
8.00 u
Dokter H. van Dijk en N. de Grave,
Robbepad 2, Oosterend, telefoon
318234. Consult uitsluitend na tele
fonische afspraak.
Tandartsen: Voor spoedeisende
tandheelkundige hulp is via één van
de volgende telefoonnummers infor
matie te krijgen over het pijn-
spreekuur op zaterdagen, zon- en
feestdagen. Tevens wordt het
ongevallennummer bekend vermeld.
313086:314727,314669; 312270of
322008
Verloskundigenpraktijk: T M
Niehoff en A H Lammers, De
Ruyterstraat 86, Oudeschild. Dag en
nacht bereikbaar via tel. 313090 of
06-51404872.
GEZONDHEIDSZORG:
Thuiszorg: Thuiszorg Kop van
Noord-Holland. Voor alle hulp, zorg
en informatie: op werkdagen, 's
avonds en tijdens het weekeinde:
Centraal Meldpunt 0223-650222
- Voor alle zorg, huishoudelijke en
verzorgende hulp. Schoonoordsingel
24. Den Burg, tel. 321461. Spreek
uur elke werkdag van 9 00-10.00 u.
- Jeugdgezondheidszorg Schoon
oordsingel 24, Den Burg, tel.
313241. Spreekuur elke werkdag
van 8 30-9.30 u
Uitleenmagazijn/servicepunt:
Schoonoordsingel 24, Den Burg, tel
314887. Geopend elke werkdag tus
sen 13.00-14.00 u.
- Diëtiste: voor afspraken elke werk
dag van 8.30-17.00 uur, tel. 0223-
650222.
Kraamhulp: Voor directe kraam
hulp op Texel en na poliklinische be
valling Kraamcentrum Noordhol
lands Noorden Den Helder, tel.
0223-540088 (24 uur bereikbaar).
Indicatie: Indicatie voor thuiszorg
en voor opname in verpleeg- en
verzorgingshuis: Stichting RIO Texel
Wieringen Opvragen via tel. (0223)
671552. Opname geschiedt op ad
vies van huisarts of specialist
Buddyproject: Voor mensen n
HIV of AIDS: Voor aanmelding, inl L
malie of voorlichting: HumamtascB
Helder; Binnenhaven 76-77; I
0223-617422
r Of
Ui-
OVERIGE HULPVERLENING:
4 Brand/Ambulance: Bij brand i
voor spoedeisend ambulancev,
voer bellen: 1-1-2. Of bel de Me
kamer Noordholland-noord: 0]
5644444
Politie: Keesomlaan 4a, Den Bu<
Het bureau is dagelijks open w
9.00 tot 17 00 u Telefoon: 09q
8844 In spoedeisende gevallen
1-2.
4 Gevonden munitie: Bel de politj
tel. 0900-8844
Dierenartsenpraktijk: Keest
laan 11Den Burg. Alleen in spi
gevallen, tel. 312527.
Verslavingsproblemen: Voor
bij problemen met alcohol, drugs
andere verslavingen: bel tijdens
tooruren 319413 (De Nieuwe Skui
Toeristenpastoraat: Br;
Guiljam, tel. 318581, 327970.
Stichting Welzijn Ouderen Texi
Warme maaltijdvoorzieni
alarmering, klusjesdienst, huishr
delijke dienst, versteldienst. Spree jd
uur van 9.00 tot 10.00 u. en vi [d
14.00 tot 16.00 u De BuuretcUZi
Molenstraat 2, Den Burg. T<
312696.
4 Kustwacht: Voor meldingen v:
schepen en zwemmers in nood;
316270.
4 Chemicaliën op het strand:
de brandweer, 072- 5644444.
4 Kunstgebitreparatie: Tandpr;
thetische praktijk Van Kralingen (s
menwerkend met het tandhei
kundig centrum; voor ziekenfond
en particulier-verzekerden),
312069.
4 Apotheek: Weverstraat 95, Dt
Burg; tel. 312112. Maandag t/m w
dag 8.00-18.30 u zaterdag 10 0
13.00 en 15.00-17.00 u., zond;
11.00-12.00 en 16.00-17.00 u.
ten die tijden alleen voor spoedt
sende gevallen.
poules naar het sportcomplex van w
Sporting Krommenie in Krommenie,
voor de strijd om het Noord-Hollands
kampioenschap.
De aftrap van het schoolvoetbal-
toernooi op Texel is om 13.15 uur, de
prijsuitreiking vindt om ongeveer
17.50 uur in de kantine plaats. Mocht
het toernooi met doorgaan vanwege
slechte weersomstandigheden, dan
wordt het verplaatst naar woensdag
11 april.
Om zich meer te kunnen richten op
de exploitatie van vakantiepark
Slufteroord, heeft eigenaar Henk
van der Star besloten de dagelijkse
gang van zaken in café-restaurant
De Slufter uit handen te geven.
Nieuwe bedrijfsleiders zijn de
Texelse Brendalie Loef (25) en haar
vriend Marcel Johannes (34), die
beiden een rijke ervaring hebben
opgedaan in een beduidend
'luxere' vorm van horeca. Dras
tisch sleutelen aan de gemoede
lijke opzet wil het tweetal niet: 'We
willen de kaart wat uitbreiden,
maar een exclusief gebeuren
wordt het hier niet. We hoeven niet
zo nodig in de top 100 van het tijd
schrift Lekker. Maar het is hier wel
lekker.'
Ze zijn er nog maar een paar weken
aan het werk, maar café-restaurant
De Slufter heeft hen nu al verbaasd.
'In het weekend komt heel Texel hier
langs. Effe in de Slufter kijken en dan
hier naar binnen voor koffie of een
warme chocolademelk. We hebben
onze ogen uitgekeken. Aan het eind
van de dag waren we helemaal kapot.
In het seizoen moet het hier
knoertdruk zijn, maar eigenlijk is het
dat nu al.'
Het zijn opmerkelijke constateringen,
want beiden zijn toch wel het één en
ander gewend. Loef werkte bijna vijf
jaar in De Raadskelder en Haven
restaurant Texel, nadat ze op OSG De
Hogeberg haar HAVO-diploma had
behaald en een studie journalistiek
op niets uitliep. 'In die tijd werkte ik
in de vakanties en weekends in De
Pollepel in De Koog en dat beviel me
wel. Bij Jan Stolk deed ik ook de be
diening, maar al gauw mocht ik meer
dan alleen koffie schenken. Ik hielp
bijvoorbeeld ook met de bestellingen.
In de laatste maanden heb ik De
Raadskelder alleen gerund. Die was
toen alleen nog op maandag geo
pend met de markt.' Tussendoor
werkte Loef een half jaar in Oosten
rijk. In de horeca, maar ook gaf ze
skilessen aan kleine kinderen.
Net toen ze had bedacht dat ze wel
eens wat anders zou willen, kreeg ze
het aanbod om bedrijfsleider te wor
den van hotel-restaurant Queeme in
Zandvoort. 'Ik werd zomaar ge
vraagd, door iemand die op het ter
ras zat. Het bleek Henk van Houten
te zijn. eigenaar van de exclusieve
cateringbedrijven van de Kennemer
Golfclub, de Koninklijke Golfclub in
Wassenaar en restaurant De Bos. Hij
is vaak op Texel en had kennelijk na
vraag naar me gedaan.'
Ondanks dat ze in sneltremtempo de
benodigde diploma's had behaald,
beleefde Loef een moeilijke begintijd.
'Het was een heel chique bedrijf, met
zilveren bestek en heel veel bekende
Nederlanders onder de gasten. Het
was met eens zo enorm groot, met 's
zomers zeventien of achttien mede
werkers, maar het zat midden in
Zandvoort en had een flink terras. Ik
heb er nog eens een Texelse avond
georganiseerd. Appie Blom stond vis
te bakken en ik liep er rond in een
folklorepak.'
Ondertussen had Loef op Texel
Marcel Johannes leren kennen. De
geboren Rotterdammer bakte als
kind al koekjes en taarten, maar om
dat zijn vader accountant was, koos
hij na de MAVO eerst voor het Mid
delbaar Economisch en Administra
tief Onderwijs. Maar al spoedig zag
Johannes zijn 'fout' in en switchte hij
naar de koksopleiding aan de LTS,
waarna hij via de Stichting Vakoplei
ding Horeca vijf jaar lang het leerling
stelsel volgde. 'Ik heb diverse restau
rants als leerbedrijf gehad,
waaronder restaurant Erasmus bij
vliegveld Zestienhoven. Daar heb ik
het meest geleerd, van
vliegtuigcatering tot uitgebreide
partyservice. Het was de thuisbasis
van de Lionsclub en ik heb er veel
voor prominenten gekookt. Het
hoogtepunt was koken voor Alain
Chapel, die toen, in 1988, de eerste
kok van Frankrijk werd.'
Met zijn diploma's op zak kon
Johannes eerst aan de slag in de
Aardbeienboom in Nieuwerkerk, dat
onder leiding van meesterkok Van
Engelen alles op alles zette om een
Michelin-ster te verdienen. In het
begin van de jaren negentig beleef
den de luxere eetcafés hun opkomst.
Samen met de eigenaar stond hij aan
de basis van eetcafé De Steenen
Brug in Schoonhoven. De Lamme
Goedzak in Capelle aan de IJssel en
later van The American Dream in het
centrum van Rotterdam. 'Dat was
een Amerikaans restaurant in coun
try western-stijl. Dat is een groot
succes geworden. Het telt tegen
woordig drie verdiepingen.'
Maar hoewel zijn kwaliteiten volop
werden erkend, veranderde hij tame
lijk plotsklaps van baan. 'Ik zag een
advertentie waarin een kok op Texel
werd gevraagd, bij Hotel Bosch en
Zee. Ik was nooit op Texel geweest,
maar ik dacht: dat is wat voor mij. Ik
ben nogal een reizend type. Heel
symbolisch, want in Rotterdam komt
ook de hele wereld voorbij. Hier
raakte ik al gauw begiftigd met het
Texelvirus. Ik vind het echt geweldig
hier.'
Na één jaar Bosch en Zee en twee
jaar De Worsteltent koos Johannes
echter voor zijn vriendin Brendalie,
die de mogelijkheid kreeg om hotel
restaurant Queenie van haar baas
over te nemen. 'Ik was graag op Texel
gebleven, maar om elkaar te zien
moesten we steeds op en neer reizen
en dat was ook met ideaal.'
Terwijl het tweetal nadacht over het
aanbod dat Loef had gekregen,
werkte Johannes enige tijd in de
zusterbedrijven van Queenie. 'De
bedoeling was eigenlijk dat ik mana
ger zou worden op de Koninklijke
Golfclub in Wassenaar. Maar uitein
delijk hebben we besloten het niet te
doen. Het klinkt misschien vreemd,
maar Zandvoort is een beetje een
aflopende zaak. In tegenstelling tot
op Texel worden de seizoenen er
steeds korter. En als het een paar
dagen slecht weer is, bli|ven de men
sen gewoon weg Dan gaan ze wel
naar Haarlem of Amsterdam.'
Toen de twee in de Texelse Courant
de advertentie van Henk van der Star
hadden zien staan waarin hij voor De
Slufter een bedrijfsleider zocht, gaf
dat de doorslag. Loef 'Marcel wilde
graag terug naar Texel. Dat was wel
grappig, voor iemand die er niet van
daan komt. We hadden een gesprek
met Henk en dat klikte meteen. Mi|n
baas in Zandvoort verkocht zijn be
drijf aan een vastgoedmaatschappij
en wij zijn halsoverkop naar Texel
gegaan
Ondanks de goede vooruitzichten,
beleefden ze een valse start. 'In af
wachting van vaste woonruimte kon
den we tijdelijk bij Leen Huisman te
recht. We waren net een paar dagen
aan het werk, toen een collega belde,
Brendalie Loet en Marcel Johannes zijn de nieuwe bedrijfsleiders van café-restaurant De Slufter. 'In het weekend komt heel Texel
hier langs.(Foto Joop Rommols
dat de boerderij naast Leen Huisman
in brand stond. Maar hij maakte altijd
grappen, dus ik besteedde er geen
aandacht aan. Later bedacht ik me
dat er helemaal geen boerderij staat
naast die van Huisman. Kort daarop
belde de politie. We waren alles kwijt:
ook onze foto's, dagboeken, de sie
raden van Marcels overleden moeder.
We zijn er wezen kijken en toen we
terugkwamen had Henk al de kachel
in één van de bungalows aangedaan.
We konden voorlopig daar wel wo
nen. Mooi hé, zo gaat dat hier.' De
brand heeft het plezier in hun werk
nauwelijks aangetast. 'Ja, natuurlijk
was het heel erg. Maar je moet toch
door en dat doe je dan ook maar.'
De gemoedelijke sfeer is wat hen het
meest aanspreekt op hun nieuwe
werkplek 'Van het personeel dat hier
in de drukke tijden altijd helpt, is ie
dereen al langs geweest om even
kennis te maken. Dat was gezellig.
Het is de hele uitstraling van dit be
drijf. Texelaar en toerist komen hier,
want ze krijgen waar voor hun geld.
Henk vroeg nooit te veel. Hij is ge
woon eerlijk. We willen de kaart wat
uitbreiden, ook met vegetarische ge
rechten. Niet met kreeft, dat ver
wachten de mensen helemaal niet. Je
moet gewoon een beetje spelen. Dat
gaat hier gemakkelijker dan in een
bedrijf waar je een ster moet verdie
nen. We doen alles samen, ook wat
de gerechten betreft, hoewel het
meeste van Marcel komt. We weten
van elkaar wat we doen. En we wil
len hetzelfde. Het moet gewoon
goed. De mensen verwennen en ze
met een lach weg laten gaan.'
Om de kaart wat uit te breiden en
af een toe een week- of weekend
menu te kunnen presenteren, heb
ben Marcel Johannes en Brendalie
Loef de afgelopen weken flink
geexperimenteerd met nieuwe
gerechten. Om te kunnen inschat
ten of ze aanslaan, mochten vaste
gasten van café-restaurant De
Slufter al een paar keer proeven.
Een gerecht met kabeljauwfilet en
aardappelpuree werd speciaal ge
waardeerd en zal er binnenkort on
getwijfeld op tafel komen, ook al
omdat vis een voor de hand lig
gend product is in een
horecabedrijf dat zo dicht aan zee
staat. Omdat het recept van eigen
signatuur is, werd het gerecht
'Slufters kabeljauwtje' gedoopt.
Slufters kabeljauwtje
(per persoon)
175 gram kabeljauwfilet met vel
olijfolie
75 gram aardappelpuree
30 gram haricot verts
tijm
15 gram julienne van winterwortel
1 deciliter room
1 ei
1 eetlepel visbouillon
2 eetlepels witte wi/n
grove mosterd
boter
zout en peper
Bak de kabeljauwfilet onder toe
voeging van wat zout en peper op
de velkant in olijfolie. Bestrijk deze
met aardappelpuree. Het lekkerst
is het deze te maken door aardap
pels te koken en te stampen, er wat
boter en een ei doorheen te spa-
telen en dit op smaak te maken
met zout en peper. Plaats de met
aardappelpuree bestreken filet in
een op 175 graden voorver
warmde oven en laat dit 7 a 9 mi
nuten garen. Roerbak ondertussen
de julienne en de haricot verts in
olijfolie en voeg een beetje tijm toe
Maak ten slotte de saus: verhit de
mosterd en een beetje boter, blus
dit af met de wijn en bouillon en
laat het iets inkoken. Voeg dan de
room toe en laat het opnieuw een
beetje inkoken. Op smaak maken
met zout en peper Opdienen door
de vis met aardappelpuree op een
bedje van julienne en haricot verts
te draperen en rond de vis wat
saus te gieten.
Iedere zaterdag haalt Scouting
oud papier op in Den Burg Mem
verzocht dit vóór 10 00 uur aan de:
te zetten, in niet te grote bundels»
kartonnen doos (geen plastic zat
papierwagen komt in de volgende
ten: 6. Beatrixlaan, Noordwe
Duinreep, Zeebries, Vloedlijn,
slag, Vaargeul, Schoorwal enG
huisstraat (van Pontweg I
Beatrixlaan).
Er wordt zaterdag oud papier j
haald in De Waal en De Koog.
Ondanks dat vrijwilligers vanW
Reumafonds in verband met it
en klauwzeer in een groot deel
het buitengebied niet to
collecteren, is de opbrengst
200,- hoger dan vorig jaar. DeL
lecte leverde in totaal 11.437,9: f
Het plaatselijk comité wijst ms:es
bij wie de collectanten niet aai
deur konden komen erop dat
ook op giro 324 of bankreki
357674812 kan worden oi
maakt, ten name van het Res
fonds te Amsterdam.
Het antwoord op de vraag wie
een jaar lang Texels beste badr
tonspeler mag noemen, laat nogi
week op zich wachten. Ma;
stonden in sporthal Ons GenaB'
de finales bij de heren A op hel
gramma, maar doordat een gj
aantal wedstrijden pas na een
nende derde set werd beslist,
het te laat om nog aan de emds
te beginnen. Deze wordt nu maan
aanstaande gespeeld. Eerst sp
Ruud de Vries en Anne van der\'
om de derde en vierde plaats. Om
kampioenschap wordt evenalsr
'gevochten' door Luuk de Jon)
Marius Witte. Na afloop, rond 21
uur, vindt in de kantine van de sp
hal de prijsuitreiking plaats.
Voor- en tegenstanders van devl
bewegingen van en naar het vlieg
zijn welkom op de inform!
bijeenkomst van de Commissie
luidshinder Texel komende dins
om 19.30 uur in het vliegw
restaurant. Dit mede naar aanlek
van het verwijt dat deze commis
die gevraagd en ongevraagd aé
uitbrengt over geluidsaspecten et
activiteiten op het vliegveld, te>
nig bij elkaar zou komen en meer»
buiten zou moeten
Commissieleden vertellen één
ander over hun activiteiten, weth
der Peter Bakker (Milieu) zal iets!
gen over het gemeentelijk beleid
aanzien van het vliegveld
luchthavendirecteur Ed de 8»
geeft een uiteenzetting over
gebruiksplan, de (beperkende) ff
regelen en over de behandeling1
klachten. Verder is er informatie»
de wijze waarop het Paracent»
met de beperkingen omgaat.
Henk Slikken 'Het was hard nodig.