5)
m
41 Rotis serie t rckeplein
De Smulpot
Deze maand voor €22,50 bij:
TEXELSE COURANT
De Smulpot, een familiebedrijf voortgezet
•J(eet fii/ (jcttfc/ttt rr/Ji "lir/Z/r aan/f f/
Al ruim 30jaar
sfeervol dineren
cUat>eeme
IZeslmmmt/ - c^al&iie/
Brasserie Rebecca
3 gangen menu
Voorgerecht:
Proeverij van diverse voorgerechten
Hoofdgerecht:
Vis:
Gegrilde filet van botervis
met een zacht tomatensausje
Vlees:
Rundersucade met aardappel puree
en een eigen jus
Nagerecht:
Stroopwafel parfait, geserveerd op eigen wijze
BINNENBURG 5 - DEN BURG - TEL. 0222 312750
'Hel bedrijf is elk jaar meer van ons sa
men geworden. We doen dit ook echt
met elkaar en met ons team.' Sinds vijf
jaar runnen Dave Huizinga en Stepha
nie de Bruijn samen De Smulpot. Zij
zijn de derde generatie van het familie
bedrijf dat in 1953 begon. Inmiddels is
het hotel, lunch- en dinercafé niet meer
weg te denken uit het centrum van Den
Burg.
Cafetaria De Smulpot werd in 1953 gestart
door Joop en Aleida Huizinga. De snack
verkoop was zo'n succes dal zoons Jan
en Ret besloten de zaak over te nemen.
Zij maakten er later een café van, wat in
1969 werd omgetoverd tot Discotheek De
Smulliebar. Tien jaar later werd het pand
in twee delen gesplitst en ontstonden Eet
huisje De Smulpot en Café '1 Texelaartje,
kortweg Smul. Na diverse avonturen in het
buitenland nam Dave Huizinga het bedrijf
van zijn ouders over. Delwee panden wer
den in 2002 in de huidige vorm heropend
en sinds 2006 runt Huizinga De Smulpot
samen met zijn vriendin Stephanie de
Bruijn. 'We zitten eigenlijk met alles op één
lijn, bijvoorbeeld met de inrichting van het
restaurant. Ook de renovatie van de zeven
hotelkamers hebben we samen gedaan.'
Met deze renovatie is Hotel De Smulpot
een boutiquehotel in het hogere segment
geworden. Luxe, kwaliteit en gastvrijheid
staan altijd voorop. Zowel bij Huizinga als
bij De Bruijn is horeca een grote passie.
'We zorgen er vrijwel altijd voor dat één
van ons in de zaak staat. We hebben veel
vaste gasten die het leuk vinden om ons te
zien. Daardoor zien we elkaar in onze vrije
tijd niet veel, maar als we samen vrij zijn,
gaan We vaak een dagje weg. We bezoe
ken veel andere horecazaken om nieuwe
ideeën op te doen.'
MET Z'N ALLEN PROEVEN
Als de menukaart van De Smulpot gaat
wisselen, denkt het hele team van De
Smulpot mee over nieuwe gerechten.
Pas nadat deze door iedereen geproefd
én goedgekeurd zijn, worden ze op de
kaart gezet. Het personeel is op deze ma
nier bekend met de gerechten en staat er
ook achter. De basis van de menukaart,
zoals saté en spareribs, zal altijd blijven.
Huizinga: 'Af en toe prikkelen we onze
gasten door een ander menu aan te bie
den, bijvoorbeeld nu in november het
maand menu. Op deze manier leren meer
mensen ons restaurant kennen. Sinds
kort hebben we de T-bonesteak herge-
introduceerd. We serveren het nu op een
mooie houten plank, dus dat oogt super
Bourgondisch. Opvallend is dat negentig
procent van de gasten die bij ons spare
ribs bestellen vrouw is. Dit komt doordat
het vlees heel mals is, zodat het gewoon
met bestek gegeten kan worden in plaats
van door te kluiven.' Het lamsvlees komt
van Slagerij Goënga uit Den Hoorn. De
Smulpot is aangesloten bij de Vereniging
Echt Texels Product en maakt veel gebruik
van Texelse producten. Zo komt het ijs van
IJsboerderij Labora, de Texelse boeren
kaas van Kaasboerderij Wezensp/ck, de
vis van de Texelse Visspecialist en het bier
van de Texelse Bierbrouwerij. Daarnaast
is Dirk-Jan Saai uit De Cocksdorp hun
vaste aardappelleverancier. Huizinga vindt
het logisch om voor Texelse producten te
kiezen: 'Sowieso gunnen we het elkaar
natuurlijk, maar Texelse producten hebben
een uitstekende kwaliteit. Bovendien is er
altijd veel vraag naar bij onze gasten.'
Binnenburg 5 Den Burg
0222-312756
www.desmulpot ,nl
DRIEGANGEN KEUZE MENU
voorgerechten v.a. 9,50 Hoofdgerechten v.a. 19,5C
Het restaurant waar de gast nog gast isj
Dorpsstraat 119, De Koog Telefoon 0222-317 585
www. taveemetexel nl
Restaurant**! Vierspan ^Gravenstraat 3 Den Burg
Tel. 0222 31 31 76 www.peektexel.nl
Dorpsstraat 10 1796 BB De Koog
tel. 0222-367020 texel@sandton.eu www.sandton.eu/texel
Aan de rand van
het Kooger bos
(nabij Bosch en Zee)
Gratis parkeren
www.rotisserie-texel.nl
Telefoon: (0222) 318950
Het culinaire 1
hart van Texel
Nieuw: 3 gangenmenu
€34,50
Hogerelnd 39
1793 AE De Waal
0222 - 312745
www.brasserierebecca.com
IEDERE MAAND EEN NIEUW
Ontdek de smaak van Bos en Duin!
RESTAURANT OP X)
'f smaken van
Restaurant lopido
Kikkertstraat 21-23
1795 AA De Cocksdorp lexel
3222 316227 TopidoTexel® twitter,
z info@topido.nl www.topido
Bakkenweg 16,
Den Hoorn (bij de Fonteinsnol)
0222 - 315541
E: brasseriebosenduin@live.nl
Bos en Duin