5) m 41 Rotis serie t rckeplein De Smulpot Deze maand voor €22,50 bij: TEXELSE COURANT De Smulpot, een familiebedrijf voortgezet •J(eet fii/ (jcttfc/ttt rr/Ji "lir/Z/r aan/f f/ Al ruim 30jaar sfeervol dineren cUat>eeme IZeslmmmt/ - c^al&iie/ Brasserie Rebecca 3 gangen menu Voorgerecht: Proeverij van diverse voorgerechten Hoofdgerecht: Vis: Gegrilde filet van botervis met een zacht tomatensausje Vlees: Rundersucade met aardappel puree en een eigen jus Nagerecht: Stroopwafel parfait, geserveerd op eigen wijze BINNENBURG 5 - DEN BURG - TEL. 0222 312750 'Hel bedrijf is elk jaar meer van ons sa men geworden. We doen dit ook echt met elkaar en met ons team.' Sinds vijf jaar runnen Dave Huizinga en Stepha nie de Bruijn samen De Smulpot. Zij zijn de derde generatie van het familie bedrijf dat in 1953 begon. Inmiddels is het hotel, lunch- en dinercafé niet meer weg te denken uit het centrum van Den Burg. Cafetaria De Smulpot werd in 1953 gestart door Joop en Aleida Huizinga. De snack verkoop was zo'n succes dal zoons Jan en Ret besloten de zaak over te nemen. Zij maakten er later een café van, wat in 1969 werd omgetoverd tot Discotheek De Smulliebar. Tien jaar later werd het pand in twee delen gesplitst en ontstonden Eet huisje De Smulpot en Café '1 Texelaartje, kortweg Smul. Na diverse avonturen in het buitenland nam Dave Huizinga het bedrijf van zijn ouders over. Delwee panden wer den in 2002 in de huidige vorm heropend en sinds 2006 runt Huizinga De Smulpot samen met zijn vriendin Stephanie de Bruijn. 'We zitten eigenlijk met alles op één lijn, bijvoorbeeld met de inrichting van het restaurant. Ook de renovatie van de zeven hotelkamers hebben we samen gedaan.' Met deze renovatie is Hotel De Smulpot een boutiquehotel in het hogere segment geworden. Luxe, kwaliteit en gastvrijheid staan altijd voorop. Zowel bij Huizinga als bij De Bruijn is horeca een grote passie. 'We zorgen er vrijwel altijd voor dat één van ons in de zaak staat. We hebben veel vaste gasten die het leuk vinden om ons te zien. Daardoor zien we elkaar in onze vrije tijd niet veel, maar als we samen vrij zijn, gaan We vaak een dagje weg. We bezoe ken veel andere horecazaken om nieuwe ideeën op te doen.' MET Z'N ALLEN PROEVEN Als de menukaart van De Smulpot gaat wisselen, denkt het hele team van De Smulpot mee over nieuwe gerechten. Pas nadat deze door iedereen geproefd én goedgekeurd zijn, worden ze op de kaart gezet. Het personeel is op deze ma nier bekend met de gerechten en staat er ook achter. De basis van de menukaart, zoals saté en spareribs, zal altijd blijven. Huizinga: 'Af en toe prikkelen we onze gasten door een ander menu aan te bie den, bijvoorbeeld nu in november het maand menu. Op deze manier leren meer mensen ons restaurant kennen. Sinds kort hebben we de T-bonesteak herge- introduceerd. We serveren het nu op een mooie houten plank, dus dat oogt super Bourgondisch. Opvallend is dat negentig procent van de gasten die bij ons spare ribs bestellen vrouw is. Dit komt doordat het vlees heel mals is, zodat het gewoon met bestek gegeten kan worden in plaats van door te kluiven.' Het lamsvlees komt van Slagerij Goënga uit Den Hoorn. De Smulpot is aangesloten bij de Vereniging Echt Texels Product en maakt veel gebruik van Texelse producten. Zo komt het ijs van IJsboerderij Labora, de Texelse boeren kaas van Kaasboerderij Wezensp/ck, de vis van de Texelse Visspecialist en het bier van de Texelse Bierbrouwerij. Daarnaast is Dirk-Jan Saai uit De Cocksdorp hun vaste aardappelleverancier. Huizinga vindt het logisch om voor Texelse producten te kiezen: 'Sowieso gunnen we het elkaar natuurlijk, maar Texelse producten hebben een uitstekende kwaliteit. Bovendien is er altijd veel vraag naar bij onze gasten.' Binnenburg 5 Den Burg 0222-312756 www.desmulpot ,nl DRIEGANGEN KEUZE MENU voorgerechten v.a. 9,50 Hoofdgerechten v.a. 19,5C Het restaurant waar de gast nog gast isj Dorpsstraat 119, De Koog Telefoon 0222-317 585 www. taveemetexel nl Restaurant**! Vierspan ^Gravenstraat 3 Den Burg Tel. 0222 31 31 76 www.peektexel.nl Dorpsstraat 10 1796 BB De Koog tel. 0222-367020 texel@sandton.eu www.sandton.eu/texel Aan de rand van het Kooger bos (nabij Bosch en Zee) Gratis parkeren www.rotisserie-texel.nl Telefoon: (0222) 318950 Het culinaire 1 hart van Texel Nieuw: 3 gangenmenu €34,50 Hogerelnd 39 1793 AE De Waal 0222 - 312745 www.brasserierebecca.com IEDERE MAAND EEN NIEUW Ontdek de smaak van Bos en Duin! RESTAURANT OP X) 'f smaken van Restaurant lopido Kikkertstraat 21-23 1795 AA De Cocksdorp lexel 3222 316227 TopidoTexel® twitter, z info@topido.nl www.topido Bakkenweg 16, Den Hoorn (bij de Fonteinsnol) 0222 - 315541 E: brasseriebosenduin@live.nl Bos en Duin

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Texelsche Courant | 2011 | | pagina 8