I fmm Restaurantt Vierspan heet vanaf nu Peek CJnfctek da. smaak van Boa anSuinl AL ruim 30 jaar sfeervol dineren '~Capecnt6 TEXELSE COURANT Dit 3 gangen menu bieden wij u in de maand maart aan voor 27, bij: .-t ciZesiautant' - cé^aleue' Röfisserie 't Kerckeplein Van een zeer exclusief restaurant naar een leukeigsntijdsen betaalbaar restau rant Restaurant t Vierspan heet vanaf nu Peek. Eigenaren Eric Pekel en Monique Meijer doen er alles aan om hun gasten een heerlijke culinaire avond te bezorgen. Restaurant 't Vierspan bestaat al 28 jaar. Eric begon op 15-jarige leeftijd als ma nusje van alles in het restaurant van zijn ouders. Hij is met alle ontwikkelingen mee gegroeid en na het afronden van de hotel school kwam Eric in 1995 volledig in de zaak. 'Eerst deden we de exploitatie sa men, maar sinds zo'n vijf jaar is het restau rant van mij. Mijn ouders hadden een van de beste restaurants op Texel. We waren een exclusief restaurant in het hogere seg ment. Monique en ik willen nu het imago van een leuk eigentijds, goed en betaal baar restaurant in het middensegment. We gaan dan ook verder onder een andere naam: Reek.' Eric en Monique leerden el kaar 20 maart 2011 kennen toen zij bij 't Vierspan kwam eten. 'We wisten meteen: 'dit is het'. Binnen twee weken woonden 'Wat we serveren heeft nog nooit een vriezer gezien' we samen en 12 april gaan we trouwen. We'hebben een dochter en drie zoons, dus we runnen thuis ook nog een heel be drijf. We zijn 24 uur per dag samen, maar het is altijd gezellig.' Driejaar geleden is de zaak van binnen volledig verbouwd. Sinds vijf jaar zijn er boven drie hotelsuites. Mo nique: 'De wisselwerking tussen de hotels uites en het restaurant is erg leuk. Sinds december heeft het restaurant een nieuwe gevel, waardoor met mooi weer de hele gevel kan worden open gezet Binnenkort komt er ook nog een nieuwe keuken en een nieuwe keukenvloer.' Culinaire verwenavond Dineren bij Peek staat garant voor een compleet verzorgde en culinaire verwen avond. Linnen servetten, krislgllen glazen, goed eten, een uitgebreid wijnassortiment en koffie met chocolaatjes en macarons. Als gast komt u niets tekort. Gemiddeld bedragen de kosten nog geen 50 euro per persoon, voor een 3-gangen menu en bijpassende wijn. Eric: 'We willen niet meer het imago van een duur en exclusief restaurant. De prijs-kwaliteitverhouding is in deze tijd erg belangrijk, gasten letten daar steeds meer op. Monique: 'Al onze producten worden vers aangeleverd. Wat we serveren heeft nog nooit een vriezer 'We willen gastvrijheid uitstralen' gezien. We werken veel met lokale pro ducten. Wij vinden dat normaal, de kwali teit moet goed zijn. Onze vis, lamsvlees en rundvlees komen veel van Texelse leveran ders. Het voordeel is dat je er een stukje romantiek bij koopt. Het is kleinschaliger. Onze hoofdleverancier is Hanos.' Er komen bij Peek veel vaste gasten, voor al Texelaars of mensen die hier een twee de huisje hebben. Eric: 'Eerder liepen de gasten hier in driedelig pak met stropdas. Nu is het allemaal wat minder chique en is de sfeer wat losser en ongedwongener. Imokenïi.a'n'dë RES TAURANT TOPIDO Resta urapt lopjdo Kikkertstraat 21-23 1795 AA De Cocksdorp Texel T 0222 316227 TopidoTexel® twitter. E info@topido.nl www.topido.nl tegelmatig wisselende menuk. Het culinaire hart van Texel Nieuw: 3 gangenmenu comt Het restaurant waar de gast nog gast is! Qysrsteiijk qarielen Dorpsstraat 119, De Koog Telefoon 0222-317 585 www. taveerrwtexeL nl DRIEGANGEN KEUZE MENU €29,50 ii 3 gangen Voorgerechten Kabeljauwruggetje op een zalf van knolselderij, gekonfijte tom- berry tomaatjes, Parmezaanse kaas en een beurre blancsaus of "Dun van het mes" Op lage temperatuur gegaarde kalfsucade Met olijfolie grandcru, slasoorten en kaantjes van bloedworst H oof dg e ree hte n Roodbaars Op de huid gebakken ruggetje met passend garnituur en een jus van kerrie, kokos en citroengras of Weïderund Een mooi mals stukje uit de schouder van een op Texel geweid rund met een jus van 4-seïzoenenpeper en dikke frieten Nagerechten Pannacotta Naar keuze van de chef met een passend sorbetijs Of Kaas 6 soorten, nationale en internationale kazen GRAVENSTRAAT 3 - DEN BURG - TEL. 0222 31317G RESTAURANT Voorgerechten v.a. 9,50 Hoofdgerechten v.a. 19,501 Bëzöék<&6k aft® NtEUWE WEBSH OE www.roti sse ri e-texel .nl t (0222) 3 18950 Oesterstraat 6 1794 AR Oosterend www r Bakkenweg 16, Den Hoorn (bij de Fonteinsnol) S /"\B0S CÜ Dlllf! T 0222-315541 E: brasseriebosenduin@live.nl www.bosenduin-texel.n Hogereind 39 1793 AE De Waal 0222 - 312745 www.brasserlerebecca.com

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Texelsche Courant | 2012 | | pagina 10