I
fmm
Restaurantt Vierspan heet vanaf nu Peek
CJnfctek da. smaak van Boa anSuinl
AL ruim 30 jaar
sfeervol dineren
'~Capecnt6
TEXELSE COURANT
Dit 3 gangen menu bieden
wij u in de maand maart aan
voor 27, bij: .-t
ciZesiautant' - cé^aleue'
Röfisserie 't Kerckeplein
Van een zeer exclusief restaurant naar
een leukeigsntijdsen betaalbaar restau
rant Restaurant t Vierspan heet vanaf nu
Peek. Eigenaren Eric Pekel en Monique
Meijer doen er alles aan om hun gasten
een heerlijke culinaire avond te bezorgen.
Restaurant 't Vierspan bestaat al 28 jaar.
Eric begon op 15-jarige leeftijd als ma
nusje van alles in het restaurant van zijn
ouders. Hij is met alle ontwikkelingen mee
gegroeid en na het afronden van de hotel
school kwam Eric in 1995 volledig in de
zaak. 'Eerst deden we de exploitatie sa
men, maar sinds zo'n vijf jaar is het restau
rant van mij. Mijn ouders hadden een van
de beste restaurants op Texel. We waren
een exclusief restaurant in het hogere seg
ment. Monique en ik willen nu het imago
van een leuk eigentijds, goed en betaal
baar restaurant in het middensegment.
We gaan dan ook verder onder een andere
naam: Reek.' Eric en Monique leerden el
kaar 20 maart 2011 kennen toen zij bij 't
Vierspan kwam eten. 'We wisten meteen:
'dit is het'. Binnen twee weken woonden
'Wat we serveren
heeft nog nooit een
vriezer gezien'
we samen en 12 april gaan we trouwen.
We'hebben een dochter en drie zoons,
dus we runnen thuis ook nog een heel be
drijf. We zijn 24 uur per dag samen, maar
het is altijd gezellig.' Driejaar geleden is de
zaak van binnen volledig verbouwd. Sinds
vijf jaar zijn er boven drie hotelsuites. Mo
nique: 'De wisselwerking tussen de hotels
uites en het restaurant is erg leuk. Sinds
december heeft het restaurant een nieuwe
gevel, waardoor met mooi weer de hele
gevel kan worden open gezet Binnenkort
komt er ook nog een nieuwe keuken en
een nieuwe keukenvloer.'
Culinaire verwenavond
Dineren bij Peek staat garant voor een
compleet verzorgde en culinaire verwen
avond. Linnen servetten, krislgllen glazen,
goed eten, een uitgebreid wijnassortiment
en koffie met chocolaatjes en macarons.
Als gast komt u niets tekort. Gemiddeld
bedragen de kosten nog geen 50 euro
per persoon, voor een 3-gangen menu
en bijpassende wijn. Eric: 'We willen niet
meer het imago van een duur en exclusief
restaurant. De prijs-kwaliteitverhouding is
in deze tijd erg belangrijk, gasten letten
daar steeds meer op. Monique: 'Al onze
producten worden vers aangeleverd. Wat
we serveren heeft nog nooit een vriezer
'We willen
gastvrijheid
uitstralen'
gezien. We werken veel met lokale pro
ducten. Wij vinden dat normaal, de kwali
teit moet goed zijn. Onze vis, lamsvlees en
rundvlees komen veel van Texelse leveran
ders. Het voordeel is dat je er een stukje
romantiek bij koopt. Het is kleinschaliger.
Onze hoofdleverancier is Hanos.'
Er komen bij Peek veel vaste gasten, voor
al Texelaars of mensen die hier een twee
de huisje hebben. Eric: 'Eerder liepen de
gasten hier in driedelig pak met stropdas.
Nu is het allemaal wat minder chique en
is de sfeer wat losser en ongedwongener.
Imokenïi.a'n'dë
RES TAURANT TOPIDO
Resta urapt lopjdo
Kikkertstraat 21-23
1795 AA De Cocksdorp Texel
T 0222 316227 TopidoTexel® twitter.
E info@topido.nl www.topido.nl
tegelmatig wisselende menuk.
Het culinaire
hart van Texel
Nieuw: 3 gangenmenu
comt
Het restaurant waar de gast nog gast is!
Qysrsteiijk qarielen
Dorpsstraat 119, De Koog Telefoon 0222-317 585
www. taveerrwtexeL nl
DRIEGANGEN KEUZE MENU
€29,50
ii
3 gangen
Voorgerechten
Kabeljauwruggetje op een zalf van knolselderij, gekonfijte tom-
berry tomaatjes, Parmezaanse kaas en een beurre blancsaus
of
"Dun van het mes" Op lage temperatuur gegaarde kalfsucade
Met olijfolie grandcru, slasoorten en kaantjes van bloedworst
H oof dg e ree hte n
Roodbaars
Op de huid gebakken ruggetje met passend garnituur
en een jus van kerrie, kokos en citroengras
of
Weïderund
Een mooi mals stukje uit de schouder van een op Texel geweid
rund met een jus van 4-seïzoenenpeper en dikke frieten
Nagerechten
Pannacotta
Naar keuze van de chef met een passend sorbetijs
Of
Kaas 6 soorten, nationale en internationale kazen
GRAVENSTRAAT 3 - DEN BURG - TEL. 0222 31317G
RESTAURANT
Voorgerechten v.a. 9,50 Hoofdgerechten v.a. 19,501
Bëzöék<&6k aft® NtEUWE WEBSH OE
www.roti sse ri e-texel .nl
t (0222) 3 18950 Oesterstraat 6 1794 AR Oosterend
www r
Bakkenweg 16,
Den Hoorn (bij de Fonteinsnol) S /"\B0S CÜ Dlllf!
T 0222-315541
E: brasseriebosenduin@live.nl www.bosenduin-texel.n
Hogereind 39
1793 AE De Waal
0222 - 312745
www.brasserlerebecca.com