wopntij iR^ïflïl Is! hl' WINKEL WEEKEND ■Sr"" b ouwen rietdekker Oranje Tompoucen A.S. VRIJDAG A.S. ZONDAG TEXELSE 4 COURANT I I I 1 Den Burg tot 21.00 uur van 12.00 tot 16.00 uur KONINGINNEDAG Nog even en ze zijn er weer: Vanaf Vrijdag 27 April in onze Winkels /^Oranje Vlaai 7,25 Timmer De Echte Bakker Restaurant Pure VRIJDAG 27 APRIL 2012 f l KADO ATELIER Wegens het overlijden van Marjo zal Nippers worden opgeheven. We zullen onze deuren nog twee weken openen vanaf zaterdag 28 april. Op alle artikelen geldt dan een korting van 50%. Denk ook even aan je kadobon! Theo S. kinderen. Na 80 jaar ga ik Texel verlaten! Vrijdag vertrek ik uit de Jan Reystraat te Den Burg. Vanaf zaterdag 28 april is mijn nieuwe adres: Landbouwstraat 41, 1787 AK Julianadorp tel. 0223-646491 Groeten van Alie Visser- van Sijp 217001 Jan Dirksoord 66 (vanaf 50 jaar) in Den Burg te huur Wij adverteren alleen nog met de woningen voor woningzoekenden vanaf 50 jaar. Het overige aanbod vindt u op de site www.woontij.nl l Programma Duurzame Energie en Bespaarbeurs 2012 Tex Energie Slim omgaan met energie! Vrijdag 27 april Start beurs 13.30 uur Voorstelling FIETS 13.30-14.00 Voorlichting zonnepanelenproject in Imme Droszaal 15.00-15.30 Voorstelling FIETS 15.00-15.30 Voorstelling FIETS 16.30-17.00 Zaterdag 28 april Start beurs 10.00 uur Training SMA omvormers voor installateurs 10.00-12.00 Voorlichting zonnepanelenproject in Imme Droszaal 13.00-13.30 Einde beurs 14.00 uur De beurs vind plaats in Stayokay. -* winkelhart van Texel EXTRA WINKELOPENING! geopend van 10.00 tot 14.00 uur @winkelhartvantexel WWW.winkelhartvantexel.nl /winkelhartvantexel Heerlijk frisse sinas-bavaroise rfÉj \^met sinaasappelschijfjes. v Aanbieding in de tearooms: Slagroompunt 2,35 o.a. met huisgemaakte tonijnsalade. Hogerstraat 4 Den Burg Weverstraat 90 Den Burg Dorpsstraat 90 De Koog Extra openingstijden: Hogerstraat: Zondag 29 April 11-17 Maandag 30 April 8-17 Weverstraat: Maandag 30 April 8-13 De Koog Zondag 29 April 8-17 Maandag 30 April 8-17 FLETCHER ©hotel, KWALITATIEVE GERECHTEN, PERSOONLIJKE SERVICE EN AANDACHT VOOR DE PRODUCTEN. HET HELE PLAATJE VAN ONTVANGST TOT VERTREK MOET KLOPPEN BIJ RESTAURANT PURE. EN DAT IS IN ALLES TERUG TE ZIEN, ZO IS HET RESTAURANT VOORZIEN VAN HET ECHT TEXELS PRODUKT KEURMERK EN HEEFT HET RESTAURANT TEXEL CULINAIR 2011 GEWONNEN. 'De gasten verrassen dat is ons doel' vertelt Hotel- en restaurantmanager Bas Roestenberg. 'Dineren moet ver wennerij zijn, maar niet een drempel creëren door te hoge prijzenBas Roes tenberg en zijn team zitten vol frisse ideeën en willen conti Pure jong gasten graag n leggen de 1 en zorgen onze collega-restaurants is in.' Sous-chef Fem Przemys- kok een praatje maakt met de gasten. Op deze manier geven we een leuke draai aan de avond en zorgen we voor een verrassingselement.' Ook de leer lingen Martijn Veeger en Sjoerd Bakker dragen hier actief aan bij en leggen de gasten graag in de watten. In het team draagt iedereen zijn steentje bij. Trots op de regio Pure zijn op de la carte 'eel regionale Texelse produc- vinden, aangemerkt met het producten en gerechten, de keukenbrigade aan. Me onder heerlijke waddengarn kels en scheermesjes. Kenn bij belangrijk. Zo gaat het te e bij d s op b iet menu-du-chef de hoofgerechten zelf uit en opent re gelmatig de verse oesters aan tafel. Fem vertelt: 'Het is bijzonder dat de advies in te winnen over de bereiding en passende smaakcombinaties. Bas Roestenberg: 'Wij selecteren onze le veranciers op duurzaamheid en waar mogelijk het echt Texels Produkt keur merk. Dit maakt het tevens mogelijk om met enige regelmaat bijzondere producten zoals kreeft dagvers in te kopen voor het dagmenu naast de reguliere kaart.' Op de recentelijk vernieuwde menukaart prijken ech ter ook vele speciale gerechten zoals yellowvin tonijn, kangoeroe filet en de klassieke Beef Wellington. Ook re gionale producten en echte seizoen sproducten zoals asperges ontbreken uiteraard niet. Alle mogelijke bereidin gen van de producten zoals het roken worden door Fem zelf gedaan. Wat we zelf. We hebben zelfs zelfgemaakte bonbons. Jordy van Oenen onze cho colatier, volgde een opleiding aan de fameuze Chocolate Academy van Cal- lebeaut en neemt deze laatst genoem de specialiteit voor zijn rekening.' Zijn kennis van dit ambacht proeft u terug in de heerlijke sr Ontvang °P vertoon van deze coupon heerlijke zelfgem bonbon^

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Texelsche Courant | 2012 | | pagina 4