wopntij
iR^ïflïl
Is! hl'
WINKEL
WEEKEND
■Sr""
b
ouwen rietdekker
Oranje Tompoucen
A.S. VRIJDAG
A.S. ZONDAG
TEXELSE 4 COURANT
I I I
1
Den Burg
tot 21.00 uur
van 12.00 tot 16.00 uur
KONINGINNEDAG
Nog even en ze zijn er weer:
Vanaf Vrijdag 27 April in onze Winkels
/^Oranje Vlaai 7,25
Timmer
De Echte Bakker
Restaurant Pure
VRIJDAG 27 APRIL 2012
f
l
KADO ATELIER
Wegens het overlijden van Marjo zal
Nippers worden opgeheven. We zullen
onze deuren nog twee weken openen
vanaf zaterdag 28 april.
Op alle artikelen geldt dan
een korting van 50%.
Denk ook even aan je kadobon!
Theo S. kinderen.
Na 80 jaar ga ik
Texel verlaten!
Vrijdag vertrek ik uit
de Jan Reystraat te
Den Burg.
Vanaf zaterdag 28 april
is mijn nieuwe adres:
Landbouwstraat 41,
1787 AK Julianadorp
tel. 0223-646491
Groeten van
Alie Visser-
van Sijp
217001 Jan Dirksoord 66
(vanaf 50 jaar)
in Den Burg
te huur
Wij adverteren alleen nog met de woningen voor
woningzoekenden vanaf 50 jaar.
Het overige aanbod vindt u op de site
www.woontij.nl
l
Programma
Duurzame Energie
en Bespaarbeurs 2012
Tex Energie
Slim omgaan met energie!
Vrijdag 27 april
Start beurs 13.30 uur
Voorstelling FIETS 13.30-14.00
Voorlichting zonnepanelenproject
in Imme Droszaal 15.00-15.30
Voorstelling FIETS 15.00-15.30
Voorstelling FIETS 16.30-17.00
Zaterdag 28 april
Start beurs 10.00 uur
Training SMA omvormers voor installateurs 10.00-12.00
Voorlichting zonnepanelenproject in
Imme Droszaal 13.00-13.30
Einde beurs 14.00 uur
De beurs vind plaats in Stayokay.
-*
winkelhart van Texel
EXTRA WINKELOPENING!
geopend van 10.00 tot 14.00 uur
@winkelhartvantexel WWW.winkelhartvantexel.nl /winkelhartvantexel
Heerlijk frisse sinas-bavaroise
rfÉj \^met sinaasappelschijfjes. v
Aanbieding in de tearooms:
Slagroompunt 2,35
o.a. met huisgemaakte tonijnsalade.
Hogerstraat 4
Den Burg
Weverstraat 90
Den Burg
Dorpsstraat 90
De Koog
Extra openingstijden: Hogerstraat: Zondag 29 April 11-17 Maandag 30 April 8-17
Weverstraat: Maandag 30 April 8-13 De Koog Zondag 29 April 8-17 Maandag 30 April 8-17
FLETCHER ©hotel,
KWALITATIEVE GERECHTEN, PERSOONLIJKE SERVICE EN AANDACHT VOOR DE PRODUCTEN.
HET HELE PLAATJE VAN ONTVANGST TOT VERTREK MOET KLOPPEN BIJ RESTAURANT PURE.
EN DAT IS IN ALLES TERUG TE ZIEN, ZO IS HET RESTAURANT VOORZIEN VAN HET ECHT
TEXELS PRODUKT KEURMERK EN HEEFT HET RESTAURANT TEXEL CULINAIR 2011 GEWONNEN.
'De gasten verrassen dat is ons doel'
vertelt Hotel- en restaurantmanager
Bas Roestenberg. 'Dineren moet ver
wennerij zijn, maar niet een drempel
creëren door te hoge prijzenBas Roes
tenberg en zijn team zitten vol frisse
ideeën en willen conti
Pure
jong
gasten graag
n leggen de
1 en zorgen
onze collega-restaurants is
in.' Sous-chef Fem Przemys-
kok een praatje maakt met de gasten.
Op deze manier geven we een leuke
draai aan de avond en zorgen we voor
een verrassingselement.' Ook de leer
lingen Martijn Veeger en Sjoerd Bakker
dragen hier actief aan bij en leggen de
gasten graag in de watten. In het team
draagt iedereen zijn steentje bij.
Trots op de regio
Pure zijn op de la carte
'eel regionale Texelse produc-
vinden, aangemerkt met het
producten en gerechten,
de keukenbrigade aan. Me
onder heerlijke waddengarn
kels en scheermesjes. Kenn
bij belangrijk. Zo gaat het te
e bij d
s op b
iet menu-du-chef
de hoofgerechten zelf uit en opent re
gelmatig de verse oesters aan tafel.
Fem vertelt: 'Het is bijzonder dat de
advies in te winnen over de bereiding
en passende smaakcombinaties. Bas
Roestenberg: 'Wij selecteren onze le
veranciers op duurzaamheid en waar
mogelijk het echt Texels Produkt keur
merk. Dit maakt het tevens mogelijk
om met enige regelmaat bijzondere
producten zoals kreeft dagvers in te
kopen voor het dagmenu naast de
reguliere kaart.' Op de recentelijk
vernieuwde menukaart prijken ech
ter ook vele speciale gerechten zoals
yellowvin tonijn, kangoeroe filet en
de klassieke Beef Wellington. Ook re
gionale producten en echte seizoen
sproducten zoals asperges ontbreken
uiteraard niet. Alle mogelijke bereidin
gen van de producten zoals het roken
worden door Fem zelf gedaan. Wat we
zelf. We hebben zelfs zelfgemaakte
bonbons. Jordy van Oenen onze cho
colatier, volgde een opleiding aan de
fameuze Chocolate Academy van Cal-
lebeaut en neemt deze laatst genoem
de specialiteit voor zijn rekening.' Zijn
kennis van dit ambacht proeft u terug
in de heerlijke sr
Ontvang °P
vertoon van
deze coupon
heerlijke
zelfgem
bonbon^