fjenrefeu rmt
''ruftrU' ami mm aft
Volop Texelse smaken en gastvrijheid bij Restaurant Topido
Dit 3 gangen menu bieden wij u in
de maand oktober aan
voor €32,511 bij:
Oif
I Restaurant Pure g
'w
7^
Brasserie Rebecca
Uitstekend kien
priina^sfeer -
I nieuwe stijl J
°3e rOareeme
Ontdek de smaak van Bos en Duin!
€29,50
Carpaccio van Texels Rundvlees
Duo van zalm en kabeljauw
of
Combinatie van Texels lam
Dessert van de chef
BAKKENWEG IB - DEN HOORN - TEL.: 0222-315541
Een avond bij Restaurant Topido staat
garant voor een avond compleet ge
nieten. Van Texelse producten, ingredi
ënten uit de eigen groentetuin, de ge
zellige sfeer en de gastvrije eigenaren
Karin van Dompselaar en René Rem
mers. Hun slogan is: 'Verlangen naar
de smaak van Topido' en smaak heb
ben ze hier zeker!
Bij Restaurant Topido eet u vrijwel alleen
Texelse producten. Zuivel en kaas van
Zorgboerderij Novalishoeve, lamsvlees
van slager Peter Haker, Texelse wijn van
Wijngaard De Kroon, vis van de Texelse
Visspecialist, Texelse appels en appelsap
van Fruitbedrijf Molenbuurt en brood van
Bakker Timmer. Dit zijn slechts enkele
voorbeelden van hun Texelse leveran
ciers. Chef-kok René Remmers gaat ze
elke ochtend af om de producten te halen
die hij die dag in de keuken nodig heeft.
Daarnaast halen ze wat mogelijk is uit hun
eigen groentetuin achter het restaurant,
bijvoorbeeld pompoen, spinazie, tomaten
en bieten. Verser kan niet!
Extreem Texelgevoel
De ouders van Karin, Johan en Bea van
Dompselaar, begonnen in 1968 een cafe
taria in de Kikkertstraat in De Cocksdorp.
De naara Topido is de afkorting van Tot
Ons plezier Is Dit Opgericht. In 1993 bleek
het oude pand te klein, dit werd afgebro
ken en een nieuw pand werd neergezet.
Karin nam het restaurant in 2002 over van
haar ouders en sinds enkele jaren runt ze
dit samen met René, die zijn woonplaats
Nijmegen graag verruilde voor Texel. 'Ik
ben hier helemaal op mijn plek en zou
niet meer terug willen. Als we naar de
overkant gaan, vraag ik bij Hoorn al of we
niet terugjkunnen.' Waar Karin enthousi
ast en gastvrij haar gasten ontvangt, be
reidt René de heerlijkste gerechten lh de
keuken. Karin: 'Wat mogelijk is, is Texels.
Ik denk dat we daar heel ver in gaan. Wij
proberen het Texelgevoel over te dragen.
Onze gasten waarderen dat. We sturen
ze geregeld door naar Texelse bedrijven
om een kijkje te nemen, bijvoorbeeld
Wijngaard De Kroon of Smakelijk Meer.
Als je de leveranciers aanspreekt op hun
passie krijg je de leukste verhalen. We zijn
met z'n allen promotor van ons eiland.'
Smaak proeven
Bij Restaurant Topido kunt u een hele
avond rustig dineren, bijvoorbeeld met
een drie-, vijf- of zevengangen verras
singsmenu. Bij elk gerecht dat wordt ge
serveerd, vertelt Karin of René wat het is
en waar het vandaan komt.JRené: 'Mijn
vlees is misschien net zo lekker als van
de buurman, maar het plaatje eromheen
maakt een gerecht bijzonder. Ik denk dat
ik op zo'n manier kook dat ik onze gas
ten goed smaak kan laten proeven. Zo
smaakt onze bietensoep meer naar biet
dan bieten zelf. En toch zijn er mensen
die niet van bieten houden, maar wel
van deze soep!' Karin en René zorgen er
graag voor dat hun gasten zich welkom
voelen. Het gaat hierbij om het hele plaat
je. Karin: 'Als wij onze gasten vertellen dat
de bladspinazie op hun bord vijftien mi
nuten terug uit onze tuin is geplukt, zijn zij
erg verrast. Het gevoel bij de gasten moet
goed zijn, ook bij het kopje koffie waar ze
's ochtends op ons terras van genieten.
Als ze merken dat de koffie lekker is, de
toiletten schoon zijn en het gevoel goed
is, komen ze graag bij ons dineren. De
leuke reacties van de gasten en de wis
selwerking, dat is waarvoor we het doen.'
Restaurant Topido,
Kikkertstraat 21-23 in De Cocksdorp
Tel: 0222-316227
www.topido.nl
Reserveren aanbevolen
Maandag gesloten
Kookcursussen
Van oktober tot en met maart organiseert
Restaurant Topido kookcursussen. Per
avond worden er vier gangen gemaakt
en kunt u na de bereiding heerlijk met el
kaar eten. Tijdens deze gezellige avonden
worden lekkere, culinaire, spannende en
verrassende gerechten bereid. De kosten
bedragen €45,- per persoon per avond,
inclusief diner, drankjes en recepten. Kijk
voor meer informatie op de website www.
topido.nl.
15 gangen diner
Op zaterdag 13 oktober 2012 kunt u bij
Restaurant Topido genieten met een grote
G: kom proeven van maar liefst 15 heerlij
ke gerechten! Alle gerechten zijn gemaakt
van Texelse ingrediënten en worden geser
veerd met bijpassende dranken. De kos
ten bedragen €150,- per persoon, inclusief
aperitief, drank, tafelwater en koffie/thee.
Graag vooraf reserveren.
Winnaar
niTCHt.® HOI.L»
Een restaurant voor echte fijnproevers!
Dorpsstraat 10 1796 BB De Koog tel. 0222-367020
www.hotelcooghen.nl restaurant@hotelcooghen.nl
Het culinaire J
hart van Texel
Nieuw: 3 gangenmenu
€34,50
Hogereind 39
1793 AE De Waal
0222 - 312745
www.brasserierebecca.com
sf QPeryteli/k genieten
Dorpsstraat 119, De Koog Telefoon, 0222-317 585
www. txwe&metexeL nl
RESTAURANT TOPIDO
Restaurant Topido
St Kikkertstraat 21-23
1795 AA De Cocksdorp Texel
0222 316227 TopidoTexel@twltter.com
lnfo@topldo.nl www.topldo.nl
Rotisserie 't Kerdkeplein
LIVE COOKING voor groepen v.a. 18 personen
.rotisserie-texel.nl
t (0222) 318950 Oesterstraat 6 1794 AR Oosterend
Bakkenweg16
Den Hoorn (bij de Fonteinsnol)
0222 - 315541
E brasseriebosenduin@live.nl
pos en Duin
bosenduin-texel.nl
Restaurant 't Vierspan:
.Tel. 0222 3 l i
gravenstraat 3J3en Burg
f wv/w.peektexel.nl
DRIEGANGEN KEUZE MENU