fjenrefeu rmt ''ruftrU' ami mm aft Volop Texelse smaken en gastvrijheid bij Restaurant Topido Dit 3 gangen menu bieden wij u in de maand oktober aan voor €32,511 bij: Oif I Restaurant Pure g 'w 7^ Brasserie Rebecca Uitstekend kien priina^sfeer - I nieuwe stijl J °3e rOareeme Ontdek de smaak van Bos en Duin! €29,50 Carpaccio van Texels Rundvlees Duo van zalm en kabeljauw of Combinatie van Texels lam Dessert van de chef BAKKENWEG IB - DEN HOORN - TEL.: 0222-315541 Een avond bij Restaurant Topido staat garant voor een avond compleet ge nieten. Van Texelse producten, ingredi ënten uit de eigen groentetuin, de ge zellige sfeer en de gastvrije eigenaren Karin van Dompselaar en René Rem mers. Hun slogan is: 'Verlangen naar de smaak van Topido' en smaak heb ben ze hier zeker! Bij Restaurant Topido eet u vrijwel alleen Texelse producten. Zuivel en kaas van Zorgboerderij Novalishoeve, lamsvlees van slager Peter Haker, Texelse wijn van Wijngaard De Kroon, vis van de Texelse Visspecialist, Texelse appels en appelsap van Fruitbedrijf Molenbuurt en brood van Bakker Timmer. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van hun Texelse leveran ciers. Chef-kok René Remmers gaat ze elke ochtend af om de producten te halen die hij die dag in de keuken nodig heeft. Daarnaast halen ze wat mogelijk is uit hun eigen groentetuin achter het restaurant, bijvoorbeeld pompoen, spinazie, tomaten en bieten. Verser kan niet! Extreem Texelgevoel De ouders van Karin, Johan en Bea van Dompselaar, begonnen in 1968 een cafe taria in de Kikkertstraat in De Cocksdorp. De naara Topido is de afkorting van Tot Ons plezier Is Dit Opgericht. In 1993 bleek het oude pand te klein, dit werd afgebro ken en een nieuw pand werd neergezet. Karin nam het restaurant in 2002 over van haar ouders en sinds enkele jaren runt ze dit samen met René, die zijn woonplaats Nijmegen graag verruilde voor Texel. 'Ik ben hier helemaal op mijn plek en zou niet meer terug willen. Als we naar de overkant gaan, vraag ik bij Hoorn al of we niet terugjkunnen.' Waar Karin enthousi ast en gastvrij haar gasten ontvangt, be reidt René de heerlijkste gerechten lh de keuken. Karin: 'Wat mogelijk is, is Texels. Ik denk dat we daar heel ver in gaan. Wij proberen het Texelgevoel over te dragen. Onze gasten waarderen dat. We sturen ze geregeld door naar Texelse bedrijven om een kijkje te nemen, bijvoorbeeld Wijngaard De Kroon of Smakelijk Meer. Als je de leveranciers aanspreekt op hun passie krijg je de leukste verhalen. We zijn met z'n allen promotor van ons eiland.' Smaak proeven Bij Restaurant Topido kunt u een hele avond rustig dineren, bijvoorbeeld met een drie-, vijf- of zevengangen verras singsmenu. Bij elk gerecht dat wordt ge serveerd, vertelt Karin of René wat het is en waar het vandaan komt.JRené: 'Mijn vlees is misschien net zo lekker als van de buurman, maar het plaatje eromheen maakt een gerecht bijzonder. Ik denk dat ik op zo'n manier kook dat ik onze gas ten goed smaak kan laten proeven. Zo smaakt onze bietensoep meer naar biet dan bieten zelf. En toch zijn er mensen die niet van bieten houden, maar wel van deze soep!' Karin en René zorgen er graag voor dat hun gasten zich welkom voelen. Het gaat hierbij om het hele plaat je. Karin: 'Als wij onze gasten vertellen dat de bladspinazie op hun bord vijftien mi nuten terug uit onze tuin is geplukt, zijn zij erg verrast. Het gevoel bij de gasten moet goed zijn, ook bij het kopje koffie waar ze 's ochtends op ons terras van genieten. Als ze merken dat de koffie lekker is, de toiletten schoon zijn en het gevoel goed is, komen ze graag bij ons dineren. De leuke reacties van de gasten en de wis selwerking, dat is waarvoor we het doen.' Restaurant Topido, Kikkertstraat 21-23 in De Cocksdorp Tel: 0222-316227 www.topido.nl Reserveren aanbevolen Maandag gesloten Kookcursussen Van oktober tot en met maart organiseert Restaurant Topido kookcursussen. Per avond worden er vier gangen gemaakt en kunt u na de bereiding heerlijk met el kaar eten. Tijdens deze gezellige avonden worden lekkere, culinaire, spannende en verrassende gerechten bereid. De kosten bedragen €45,- per persoon per avond, inclusief diner, drankjes en recepten. Kijk voor meer informatie op de website www. topido.nl. 15 gangen diner Op zaterdag 13 oktober 2012 kunt u bij Restaurant Topido genieten met een grote G: kom proeven van maar liefst 15 heerlij ke gerechten! Alle gerechten zijn gemaakt van Texelse ingrediënten en worden geser veerd met bijpassende dranken. De kos ten bedragen €150,- per persoon, inclusief aperitief, drank, tafelwater en koffie/thee. Graag vooraf reserveren. Winnaar niTCHt.® HOI.L» Een restaurant voor echte fijnproevers! Dorpsstraat 10 1796 BB De Koog tel. 0222-367020 www.hotelcooghen.nl restaurant@hotelcooghen.nl Het culinaire J hart van Texel Nieuw: 3 gangenmenu €34,50 Hogereind 39 1793 AE De Waal 0222 - 312745 www.brasserierebecca.com sf QPeryteli/k genieten Dorpsstraat 119, De Koog Telefoon, 0222-317 585 www. txwe&metexeL nl RESTAURANT TOPIDO Restaurant Topido St Kikkertstraat 21-23 1795 AA De Cocksdorp Texel 0222 316227 TopidoTexel@twltter.com lnfo@topldo.nl www.topldo.nl Rotisserie 't Kerdkeplein LIVE COOKING voor groepen v.a. 18 personen .rotisserie-texel.nl t (0222) 318950 Oesterstraat 6 1794 AR Oosterend Bakkenweg16 Den Hoorn (bij de Fonteinsnol) 0222 - 315541 E brasseriebosenduin@live.nl pos en Duin bosenduin-texel.nl Restaurant 't Vierspan: .Tel. 0222 3 l i gravenstraat 3J3en Burg f wv/w.peektexel.nl DRIEGANGEN KEUZE MENU

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Texelsche Courant | 2012 | | pagina 12