a
Rötisserie 't Kerckeplein, meer dan alleen heerlijk dineren
Dit 3 gangen menu bieden wij u in de
maand november
J( "cc t (ij/ (/a i ie/et i
ff7I(fit<^ff1fcff 'JJc.V<
Cf/Jt /(Cl
te
Brasserie Rebecca
Ontdek de smaak van Bos en Duin
Umstdkend alen
prima sfeer
Tfjaveeme
mm
VRIJDAG 2 NOVEMBER 2012
TEXELSE 6 COURANT
Salade van lamsham uit eigen rokerij met jonge schapen
kaas van Wezenspyk en limoenkoriander dressing
of
Jonge geitenkaas met Texelse raadhoning en sesam
Gebakken heilbot van de Texelse Visspecialist met witte
wijnsaus, bietjes van de Zelfpluktuin en Texelse kriel van
Bert Keijser
of
Trio van Texels lam van Boerderij Hoogvliet met rode
wijn-basilicum saus, groenteratatouille en Texelse kriel
van Bert Keijser
Hazelnootijspraliné
of
Caramelijs met scharreleiadvocaat van Wijnhuis Oosterend
OESTERSTRAAT 6 - OOSTEREND - TEL.: 0222-318950
Ze runnen het restaurant al ruim 25
jaar. Eigenaren Heere en Ute Ooster
haven van Rötisserie 't Kerckeplein
weten dan ook precies hoe zij hun
gasten moeten verwennen. Hun erva
ring en liefde voor het vak zijn duidelijk
zichtbaar. Bij Rötisserie 't Kerckeplein
komt u om een avond lang te genieten
van heerlijk eten, gastvrijheid en een
sfeervolle ambiance.
Het pand van Rötisserie 't Kercke-
plein bestaat sinds 1980, maar past kl
goed bij de sfeer van het oude Oos- I
terend. Binnen zit u heerlijk bij het H
knapperende haardvuur met zachte W
achtergrondmuziek. Texelaar Hee-
re Oosterhaven leerde zijn vrouw
Ute kennen op de Hotelvakschool
in Duitsland. Ute: 'Ik dacht dat hij
Texas' zei en vond dat interessant. M
Later bleek dat dus Texel te zijn.' In
1982 is het stel naar het eiland ver
huisd en op 1 april 1987 namen zij
het restaurant over. Ze runnen het met
z'n tweeën, maar hun zoon zit ook in het
bedrijf en er werkt een parttimer in de
keuken. Ute: 'We maken zoveel mogelijk
gebruik van Texelse producten. Zo heb
ben we kaas van Wezenspyk, asperges
en aardappels van Bert Keijser, vis van de
Texelse ^specialist, lamsvlees van Boer
derij J-lóogvliet, vlees van Peter Haker en
aardbeien en bessen van de Zelfpluktuin.
Zelfs onze groente komt van de Zelfpluk
tuin, zoals alle mogelijke bietjes en Itali
aanse palmkool. Bonbons halen we bij de
Texelse Chocolaterie en dranken bij onze
buurman Wijnhuis Oosterend. Imker Jaap
Knol is gestopt, maar wij hebben zijn hele
voorraad honing opgekocht. Daarmee
kunnen we nog lange tijd vooruit!'
Live cooking
Bij Rötisserie 't Kerckeplein kunt u zich la
ten verrassen met een surprisemenu van
3,5 gang. Dit menu bestaat uit vis of vlees
van het seizoen, verse seizoensgroente,
Texelse aardappeltjes en een dessert van
de dag. Ute: 'Wij zijn nog van de oude
stempel en geven de gasten bij ontvangst
een amuse, onze kleine attentie. Tijdens
onze buffetavonden doen wij als enige
restaurant op Texel aan 'live cooking'.
Gasten kunnen naar hartelust salades
en brood van het buffet pakken. Heere
bereidt in het restaurant zelf vlees en vis,
dus gasten kunnen dit bekijken en vragen
stellen. Wij helpen ze met opscheppen.
Gasten vinden deze manier^norm leuk.
Vooral voor groepen is dit ideaal, omdat
ze meer met elkaar praten dan wanneer
ze op hun plek blijven zitten. Ook zijn we
flexibel in het aanpassen van gerechten
aan de wensen van gasten. Zo hebben
we laatst voor een groep veel verschil
lende gerechten van Texels lam bereid.'
Gecertificeerd lamsvlees
Rötisserie 't Kerckeplein is gecertificeerd
door Waddengoud, Slowfood Texel en
Echt Texels Product. Zij hebben deze cer
tificaten voor hun restaurant, maar ook
voor hun lamsvleesproducten. Sinds be
gin dit jaar hebben Heere en Ute hun ei
gen productlijn. Heere: 'We zijn bij slager
Peter Haker in de leer gegaan om wor
sten te maken. In het seizoen gebruiken
we maar liefst twee a drie lammeren per
week. Alles van het lam wordt gebruikt
voor onze producten, van lamsbouillon en
lamsgrillworst tot gerookte ham uit
eigen rokerij. Mensen komen langs
om in ons restaurant te winkelen of
bestellen via onze webshop. Laatst
hebben we zelfs veertig worsten op
gestuurd naar Duitsland.'
Galerie
/j In de restaurantgalerie van Rötisse-
I rie 't Kerckeplein is een expositie van
II schitterende foto's. Deze foto's zijn
l™ gemaakt door Ute en van dagelijkse
L voorwerpen. Een uitdaging om te ra-
den welk voorwerp het is!
Rötisserie 't Kerckeplein
Oesterstraat 6 in Oosterend
Telefoon: 0222-318950
www.rotisserie-texel.nl
f
Op vrijdag 30 november kunt u ge
nieten van een Texels specialitei
tenbuffet. Tijdens het 'live cooking'
door chef-kok Heere Oosterhaven
ziet u hoe hij de heerlijkste gerech
ten bereidt. Er wordt tussendoor live
gezongen door Texels aanstormend
musicaltalent Thamara Kingma. Ook
tijdens de feestdagen is er een fees
telijk buffet waar u met uw familie en/
of vrienden aan kunt deelnemen.
Winnaar
2011
Restaurant Pure B
RESTAURANT TOPIDO
HOTELS
Een restaurant voor echte fijnproevers!
gj Restaurant Topido
KIkkertstTaat 21-23
1795 AA De Cocksdorp Texel
0222 316227 TopldoTexel@1wttter.com -
lnfo@topldo.nl www.topldo.nl
vZeMawianf -
Rötisserie Kerckeplein
j Het culinaire
hart van Texel
Nieuw: 3 gangenmenu
€34,50
Hogereind 39
1793 AE De Waal
0222 - 312745
www.brasserlerebecca.com
Zat. 17 november 2012 avond van de duinenKonijn - Haas - Fazant
Zat. 15 december 2012 avond van de luchtDuif - Gans - Eend
Zat. 12 januari 2013 avond van het grote wildRee - Hert - Wildzwijn.
Reserveren: kroontjes@texel.com of tel. 0222-317610
□Vb COOKING voor groepen v.a. 18 personen
rotisse rie-texel. n I
t (Ulil) 3 18950 Oester-straat 6 I /94 AK Oosterend
rnmm
nieuwestijl
e&orstebjk genieten
Dorpsstraat 119, De Koog Telefoon 0222-317 585
www. taveernetexel nl
Bos en Duin
bosenduin-texel
DRIEGANGEN KEUZE MENU
e
€29,50
■T VIERSPAN
ERIC MONIQUE
Bakken weg 16,
Den Hoorn (bij de Fonteinsnol)
T: 0222 - 315541
E: brasseriebosenduin@live.nl
ravenstraat 3*Den Burg
www.peektexel.nl
Tel. 0222 31