a Rötisserie 't Kerckeplein, meer dan alleen heerlijk dineren Dit 3 gangen menu bieden wij u in de maand november J( "cc t (ij/ (/a i ie/et i ff7I(fit<^ff1fcff 'JJc.V< Cf/Jt /(Cl te Brasserie Rebecca Ontdek de smaak van Bos en Duin Umstdkend alen prima sfeer Tfjaveeme mm VRIJDAG 2 NOVEMBER 2012 TEXELSE 6 COURANT Salade van lamsham uit eigen rokerij met jonge schapen kaas van Wezenspyk en limoenkoriander dressing of Jonge geitenkaas met Texelse raadhoning en sesam Gebakken heilbot van de Texelse Visspecialist met witte wijnsaus, bietjes van de Zelfpluktuin en Texelse kriel van Bert Keijser of Trio van Texels lam van Boerderij Hoogvliet met rode wijn-basilicum saus, groenteratatouille en Texelse kriel van Bert Keijser Hazelnootijspraliné of Caramelijs met scharreleiadvocaat van Wijnhuis Oosterend OESTERSTRAAT 6 - OOSTEREND - TEL.: 0222-318950 Ze runnen het restaurant al ruim 25 jaar. Eigenaren Heere en Ute Ooster haven van Rötisserie 't Kerckeplein weten dan ook precies hoe zij hun gasten moeten verwennen. Hun erva ring en liefde voor het vak zijn duidelijk zichtbaar. Bij Rötisserie 't Kerckeplein komt u om een avond lang te genieten van heerlijk eten, gastvrijheid en een sfeervolle ambiance. Het pand van Rötisserie 't Kercke- plein bestaat sinds 1980, maar past kl goed bij de sfeer van het oude Oos- I terend. Binnen zit u heerlijk bij het H knapperende haardvuur met zachte W achtergrondmuziek. Texelaar Hee- re Oosterhaven leerde zijn vrouw Ute kennen op de Hotelvakschool in Duitsland. Ute: 'Ik dacht dat hij Texas' zei en vond dat interessant. M Later bleek dat dus Texel te zijn.' In 1982 is het stel naar het eiland ver huisd en op 1 april 1987 namen zij het restaurant over. Ze runnen het met z'n tweeën, maar hun zoon zit ook in het bedrijf en er werkt een parttimer in de keuken. Ute: 'We maken zoveel mogelijk gebruik van Texelse producten. Zo heb ben we kaas van Wezenspyk, asperges en aardappels van Bert Keijser, vis van de Texelse ^specialist, lamsvlees van Boer derij J-lóogvliet, vlees van Peter Haker en aardbeien en bessen van de Zelfpluktuin. Zelfs onze groente komt van de Zelfpluk tuin, zoals alle mogelijke bietjes en Itali aanse palmkool. Bonbons halen we bij de Texelse Chocolaterie en dranken bij onze buurman Wijnhuis Oosterend. Imker Jaap Knol is gestopt, maar wij hebben zijn hele voorraad honing opgekocht. Daarmee kunnen we nog lange tijd vooruit!' Live cooking Bij Rötisserie 't Kerckeplein kunt u zich la ten verrassen met een surprisemenu van 3,5 gang. Dit menu bestaat uit vis of vlees van het seizoen, verse seizoensgroente, Texelse aardappeltjes en een dessert van de dag. Ute: 'Wij zijn nog van de oude stempel en geven de gasten bij ontvangst een amuse, onze kleine attentie. Tijdens onze buffetavonden doen wij als enige restaurant op Texel aan 'live cooking'. Gasten kunnen naar hartelust salades en brood van het buffet pakken. Heere bereidt in het restaurant zelf vlees en vis, dus gasten kunnen dit bekijken en vragen stellen. Wij helpen ze met opscheppen. Gasten vinden deze manier^norm leuk. Vooral voor groepen is dit ideaal, omdat ze meer met elkaar praten dan wanneer ze op hun plek blijven zitten. Ook zijn we flexibel in het aanpassen van gerechten aan de wensen van gasten. Zo hebben we laatst voor een groep veel verschil lende gerechten van Texels lam bereid.' Gecertificeerd lamsvlees Rötisserie 't Kerckeplein is gecertificeerd door Waddengoud, Slowfood Texel en Echt Texels Product. Zij hebben deze cer tificaten voor hun restaurant, maar ook voor hun lamsvleesproducten. Sinds be gin dit jaar hebben Heere en Ute hun ei gen productlijn. Heere: 'We zijn bij slager Peter Haker in de leer gegaan om wor sten te maken. In het seizoen gebruiken we maar liefst twee a drie lammeren per week. Alles van het lam wordt gebruikt voor onze producten, van lamsbouillon en lamsgrillworst tot gerookte ham uit eigen rokerij. Mensen komen langs om in ons restaurant te winkelen of bestellen via onze webshop. Laatst hebben we zelfs veertig worsten op gestuurd naar Duitsland.' Galerie /j In de restaurantgalerie van Rötisse- I rie 't Kerckeplein is een expositie van II schitterende foto's. Deze foto's zijn l™ gemaakt door Ute en van dagelijkse L voorwerpen. Een uitdaging om te ra- den welk voorwerp het is! Rötisserie 't Kerckeplein Oesterstraat 6 in Oosterend Telefoon: 0222-318950 www.rotisserie-texel.nl f Op vrijdag 30 november kunt u ge nieten van een Texels specialitei tenbuffet. Tijdens het 'live cooking' door chef-kok Heere Oosterhaven ziet u hoe hij de heerlijkste gerech ten bereidt. Er wordt tussendoor live gezongen door Texels aanstormend musicaltalent Thamara Kingma. Ook tijdens de feestdagen is er een fees telijk buffet waar u met uw familie en/ of vrienden aan kunt deelnemen. Winnaar 2011 Restaurant Pure B RESTAURANT TOPIDO HOTELS Een restaurant voor echte fijnproevers! gj Restaurant Topido KIkkertstTaat 21-23 1795 AA De Cocksdorp Texel 0222 316227 TopldoTexel@1wttter.com - lnfo@topldo.nl www.topldo.nl vZeMawianf - Rötisserie Kerckeplein j Het culinaire hart van Texel Nieuw: 3 gangenmenu €34,50 Hogereind 39 1793 AE De Waal 0222 - 312745 www.brasserlerebecca.com Zat. 17 november 2012 avond van de duinenKonijn - Haas - Fazant Zat. 15 december 2012 avond van de luchtDuif - Gans - Eend Zat. 12 januari 2013 avond van het grote wildRee - Hert - Wildzwijn. Reserveren: kroontjes@texel.com of tel. 0222-317610 □Vb COOKING voor groepen v.a. 18 personen rotisse rie-texel. n I t (Ulil) 3 18950 Oester-straat 6 I /94 AK Oosterend rnmm nieuwestijl e&orstebjk genieten Dorpsstraat 119, De Koog Telefoon 0222-317 585 www. taveernetexel nl Bos en Duin bosenduin-texel DRIEGANGEN KEUZE MENU e €29,50 ■T VIERSPAN ERIC MONIQUE Bakken weg 16, Den Hoorn (bij de Fonteinsnol) T: 0222 - 315541 E: brasseriebosenduin@live.nl ravenstraat 3*Den Burg www.peektexel.nl Tel. 0222 31

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Texelsche Courant | 2012 | | pagina 6