Restaurant Lotus
onderging
metamorfose
Toerkoop Reisbureau
Zonvaart: klaar voor
het winterseizoen
Jamin wacht (nog even) rustig af
Albert Heijn: van alle
markten thuis
Jaarlijks gaan inmiddels meer dan 1,2 miljoen
Nederlanders naar de wintersport, waarvan
ruim een derde deel in gezinsverband (met
jonge kinderen). Als u ook kinderen heeft,
dan weet u maar al te goed hoe snel kinderen
uit hun kleding groeien. Dus ook uit hun ski-
pak. De jaarlijkse of tweejaarlijkse kosten
voor een nieuw skipak zijn niet mis. Er is nu
een mogelijkheid om kinderskipakken gratis
te huren voor de duur van uw verblijf op de
wintersportbestemming. Toerkoop
Reisbureau Zonvaart biedt u deze mogelijk
heid wanneer u een vakantie boekt uit de
wintersportbrochure van Holland
International.
Ontdek het chalet-gevoel
Een wintersportvakntie in een chalet laat
zich moeilijk beschrijven, dat moet je zelf
meemaken. Want een chalet is niet zomaar
een logeeradres. De specifieke sfeer, vrijheid,
gezelligheid en het onder-ons-gevoel, die je
nooit in een hotel of een studio zult treffen,
zijn typerend voor de chalet-vakantie. Een
extra dimensie aan het verblijf. Je eigen huis
op of nabij de piste. Met desgewenst ieder
zijn eigen slaapkamer en een gezamenlijke
keuken en woonkamer. Het 'thuis' ver van
huis, waar je slaapt, opstaat, ontbijt, drinkt,
dineert wat en wanneer je wilt.
Voor wie?
Een ideale vorm van accommodatie voor elk
gezelschap van 6 tot 25 personen. Of het nu
twee gezinnen met kinderen zijn of een stel
vrienden. Een chalet is ongetwijfeld de meest
gezellige wintersportaccommodatie. Steeds
meer wintersporters gaan er naar op zoek. Bij
Toerkoop Reisbureau Zonvaart heeft u dit
jaar een keuze uit meer dan 120 chalets en
woningen in de beste skigebieden van
Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en de
Verenigde Staten. Van eenvoudig tot luxe en
variërend van 6 tot 25 slaapplaatsen.
Geen zin om te koken
Veel wintersporters kiezen bewust voor de
huiselijkheid van een self-catered chalet.
Gezellig met z'n allen 's avonds in de keuken.
Maar niet iedereen heeft zien om tijdnes zijn
vakantie bedden op te maken, boodschappen
te doen of te kokkerellen. Speciaal voor deze
mensen introduceert Toerkoop Reisbureau
Zonvaart een uit Engeland overgewaaide
formule: het 'Catered Chalet'. In een catered
chalet is er iemand in huis die u deze werk
zaamheden uit handen neemt, 's Ochtends
staat het ontbijt klaar wanneer u beneden
komt, na terugkeer van de pistes wacht u
'thuis' een aangename afternoon-tea en 's
avonds wordt het diner geserveerd in uw
eigen chalet. Kortom, hoteifaciliteiten in uw
'eigen huis'.
Voor meer informatie over deze en andere
(wintersport-) vakantiemogelijkheden gaat u
natuurlijk naar Toerkoop Reisbureau
Zonvaart in winkelhof 't Loo.
Het Chinees-Indische specialiteitenrestau
rant Lotus in 't Loo heeft een complete meta
morfose ondergaan en is op vele punten ver
beterd. Er is veel loopruimte gekomen tussen
de tafels en de opstelling is sfeervol en gezel
lig. Daarnaast is ook de entree aanzienlijk
ruimer geworden en is de ruimte voor de
vaak benutte afhaalservice groter geworden.
Ook de kaart is uitgebreid en bevat nog meer
specialiteiten. Deze zijn vooral afkomstig uit
de Kantonese keuken, een specialiteit van de
kok van het restaurant, waarin hij een uitge
breide opleiding volgde. De variaties die in
de Kantonese keuken mogelijk zijn, zijn tal
rijk. Zo bestaan er tientallen mogelijkheden
voor de bereiding van Peking eend.
In de persoon van de heer S.K. Wong heeft
Restaurant Lotus een ervaren eigenaar. Sinds
1970 woont hij in Nederland, waar hij in 1976
een restaurant startte in Heemskerk. De
komst van winkelhof 't Loo was reden de
overstap naar Heiloo te maken en na bijna
twintig jaar kan de heer Wong rekenen op
een grote vaste klantenkring, die nog immer
uitbreidt.
Behalve de heer Wong zijn ook andere leden
van zijn gezin actief in het restaurant. Zo
helpt zijn zoon in de weekends. Vader Wong
beleeft hier veel plezier aan: als student van
de Hotelschool kan de opgedane kennis
direct in de praktijk worden gebracht. Op
deze manier voldoet het Chinees-Indische
specialiteitenrestaurant op alle fronten aan
de eisen van deze tijd en aan de wensen van
de klant.
Attente en correcte bediening, een fraai inte
rieur en een menukaart met de heerlijkste
specialiteiten. Ter verhoging van de sfeer is er
bovndien met grote regelmaat live muziek in
het restaurant. Geen overheersend gedreun,
maar sfeervolle achtergrondmuziek op de
zaterdagavond. De klanten blijven zo nog
even langer zitten, genieten na van de heerlij
ke maaltijd en genieten mee van de muziek
en gezelligheid. Uit eten bij restaurant Lotus
wordt zo een heerlijk avondje uit.
Bij de snoepwinkel van Jamin is de afgelopen
tijd het één en ander veranderd aan de presen
tatie van de produkten. Zo liggen de koekjes
nu op glasplaten en is er twee meter bijgeko
men aan dropbakken, waaruit de klant zelf
kan scheppen. Voor de liefhebbers van deze
typisch Hollandse zoeternij natuurlijk ideaal.
Maar een ingrijpende renovatie van de zaak in
de winkelhof heeft niet plaatsgevonden.
Bedrijfsleidster Gwendy Uythof vertelt waa
rom er niet verbouwd is: ,,Twee jaar geleden
is er veel veranderd toen het broodassortiment
eruit ging. De toonbank en de achterwand zijn
toen aangepast. Dat hoeft nu nog niet veran
derd te worden."
Bovendien wacht Jamin in Heiloo af wanneer
het filiaal aan de beurt is voor de aanpassing
aan de nieuwe winkelformule. Landelijk
worden alle 240 Jamin-zaken vernieuwd. In
Haarlem en Alphen aan den Rijn is het bij
voorbeeld al klaar. Binnen twee jaar zijn wij
aan de beurt. Dat kan dus nog even duren,
maar het kan ook zijn dat wij over een paar
weken gebeld worden." De winkel zal dan
rood met groen en zwart worden en ook het
logo wordt veranderd. Een metamorfose is
opkomst, maar voorlopig wacht Jamin nog
even rustig af.
Je zou het bijna niet zeggen, maar de officië
le heropening van Albert Heijn in de winkel
hof 't Loo dateert alweer van bijna negen
maanden geleden. Het was een grootse en
ingrijpende gebeurtenis. Niet alleen voor de
medewerkers en medewerksters van de
supermarkt, maar zeker ook voor het winke
lend publiek. Want niet alleen werd de ver
bouwing en uitbreiding aangegrepen om de
winkel te vergroten van een type 4 naar een
type 5-supermarkt, maar ook werd een nieu
we indeling doorgevoerd.
Vooral dat laatste zorgde voor enig zoek- en
speurwerk voor de trouwe Albert Heijn-gan-
gers en dat zijn er heel wat. Gelukkig was en
is het personeel altijd bereid de helpende
hand te bieden. Nu zullen de meeste klanten
gewend zijn aan de nieuwe indeling.
Trefzeker loopt men naar de gewenste schap
pen voor alle gewenste produkten, naar de
aparte hoeken voor de verse waren zoals
brood, vlees, vleeswaren, kaas, groente en
fruit.
Bepaalde produkten vindt men niet meer in
de winkel zelf. Zo is er naast de entree een
gescheiden service-counter, waar men terecht
kan voor de verkoop van sigaretten, fotorol
letjes en dergelijke. Ook kan men er infor
matie krijgen: een servicebalie derhalve ofte
wel het aanspreekpunt van Albert Heijn
Heiloo. Een aparte plaats is er ook voor de
verkoop van bloemen en planten. Met de
lege flessen hoeft men de winkel niet meer
door: naast de service-counter is hiervoor een
aparte emballage-afdeling.
In totaal is de winkel uitgebreid van 1.000
naar 1.400 vierkante meter. Met 150 man per
soneel en tijdens de topdrukte veertien kas
sa's in gebruik is Albert Heijn er op gericht
de klant zo snel mogelijk te helpen. Bijna
iedereen heeft haast, wil aan boodschappen
doen niet teveel tijd besteden. Bij de indeling
en de keuze van het assortiment is hiermee
rekening gehouden, bijvoorbeeld door het
voorverpakken van verse produkten en het
uitrusten van alle kassa's met een PIN-appa-
raat.
Wie op z'n gemak wil winkelen, gaat natuur
lijk naar de luxueuze afdelingen voor de
verse waar, kiest een heerlijke wijn of één
van de vele aanbiedingen bij de afdeling voor
buitenlandse exotische produkten. Alles bij
elkaar kan je van Albert Heijn zeggen: men is
van alle markten thuis.
immm.