Summertime is uièl euro-proof! Koop bij de vakman die ook repareren kan\ Verswinkels in 't Loo kiezen voor ambachtelijkheid van deze tijd !i Gespecialiseerde zonneproducten bij Equipe Coiffures H Pagina 7 2 Traditionele vleesspecialiteiten De geur van vers brood Van heinde en verre naar Vishandel Schong Vol en stevig Meer dan koffie met gebak De trend van dit moment bij Zonnestudio Sunrise •Heerlijk heerlijk van de banketbakker ifóoftawsetfitie UKkBkpost VeorfaarsedMe Uitkijkpost Voorla; editie Uitkijkpost tf oorjaarsedftte UiööHwöSt Vefl«aafi»«tfc 8ökgkpsl>8ög| Keurslager Kees Burger doet elke dag weer zijn best voor zijn klanten. Door de vrien delijke bediening van zijn personeel, door te zorgen voor afwisseling en variatie in zijn producten, door de klanten die zeggen 'Wat moe ten we vanavond nu weer eten?' te inspireren met heer lijke recepten, maar natuur lijk vooral met zijn vlees en vleeswaren, die nog op tradi tionele manier worden bereid. „We maken bijvoor beeld nog altijd onze eigen worst, waarbij paardenworst en (warme !)grillworst specia liteiten zijn. Natuurlijk gebruiken we daarbij wel moderne apparatuur en wordt er gewerkt volgens de huidige hygiënenormen van de EG." Uiteraard kunt u bij deze keurslager ook uitste kend terecht voor de aller lekkerste salades, pizza's, gegrilde kip, lasagna, nasi, bami en tortilla's: alles vers uit eigen keuken. Versheid en ambachtelijk heid van producten verraden zich bij bakker Kees Zoon alleen al door de geur van vers brood die je bij binnen komst van 't Loo tegemoet komt. Kees Zoon geeft aan dat een traditionele berei ding met moderne middelen zijn manier is om verse kwali teitsproducten te leveren. Zijn specialiteit van dit moment zijn de feesttaarten, die voor elke gelegenheid geschikt zijn. Er zijn leuke kindertaarten met brand weerautootjes en treintjes erop, maar de taart kan ook persoonlijk voor u gemaakt worden. Op deze taarten worden gescande foto's in eetbare inkt op ouwel gedrukt, en vervolgens op marsepein. Zo kan bijvoor beeld een 80-jarige oma, of ouders die 12,5 jaar zijn getrouwd op een originele en zeer smaakvolle manier wor den verrast! Maar natuurlijk bent u bij Kees Zoon ook aan het juiste adres voor de heer lijkste belegde broodjes, de lekkerste warme snack broodjes in verschillende variaties of gewoon voor een supervers heel bruin of halfje wit! Beroemd om zijn haring, bekend door zijn opa. Op 13 januari 1946 opende grootva der Schong zijn vishandel aan de Kennemerstraatweg, 51 jaar later staat zijn kleinzoon in de gelijknamige viszaak in 't Loo. Tussendoor stonden de ouders van Huib Schong in de zaak aan de Vishandel Huib Schong, De Deel DelicatessenBakkerij Kees Zoon, Keurslagerij Kees Burger, Banketbakkerij van Velzen en Restaurant Veldt. Dagelijks staan zij garant voor kwaliteit en ambachtelijkheid, bereikt met de moderne middelen van deze tijd. 'Het kloppend vers hart van 't Loo' noemen de zes winkeliers hun zaken vol trots. Het leveren van verse, kwalitatief uitsteken de producten staat namelijk bij allen voorop. En allemaal doen ze dan ook hun uiterste best om hun klanten, elke dag weer, te voorzien van producten die aan die eisen voldoen. „Samen leveren we een compleet aanbod aan kwaliteits-verspro- ducten, waarbij we de nieuwste trends op de voet kunnen volgen omdat we kleinschalig bezig zijn. Daardoor kunnen we direct inspelen op de markt.99 zoutjes en de bonbons in vele soorten, maten en met de spannendste vullingen. Om kado te geven, of gewoon om uzelf te verwennen! Eigenaar Paul Boerlage van delicatessenzaak De Deel tenslotte noemt zijn Noord- Hollandse Beemsterkaas meteen maar even 'de lek kerste kaas van Nederland, omdat hij minder zout, lekker romig en goed snijdbaar is'. Maar daar houdt het niet op. Hij heeft daarnaast namelijk meer dan 80 verschillende soorten kaas uit geheel Europa. Blauwader, wit- schimmel, gewassen korst, Kennemerstraatweg, je kunt dus wel stellen dat de liefde voor vis hem met de paplepel is ingegoten. De zaak van Huib en Yvette Schong ligt idyllisch tegenover de Witte Kerk. Schong is eveneens expert op haringgebied. Mensen uit de wijde omtrek weten dan ook de viszaak te vinden. Niet alleen in de vitri ne vindt u de heerlijkste vis, ook de diepvries biedt een ruime keuze aan visproduc ten als gamba's, scampi's en inktvis. Weet u niet precies hoe u bepaalde vis moet bereiden of heeft u zin in een nieuw recept? De medewer kers van Schong helpen u graag! Restaurant Veldt wordt gerund door Jos en zijn vrouw Annemarie. Samen met hun 7 man personeel zor gen zij er dagelijks voor dat het winkelend publiek op een zeer prettige manier even kan rusten. Onder het genot van koffie met gebak, wel 40 soorten. U kunt daarnaast Hippe klanten kunnen tegen woordig meer dan alleen een bruin kleurtje halen bij Zonnestudio Sunrise. De trend van dit moment is er zelfs verkrijgbaar in 12 kleu ren; funky colours hairexten- sions. In 12 knallende kleu ren wordt uw eigen haar voorzien van extra Hokken9, die u met de paarse, roze, blauwe of zelfs knalgele tin ten echt doen opvallen! Sunris aan het Stationsplein 3 is geopend op maandag van 16.00 tot 21.30 uur, dinsdag t/m vrijdag van 11.00 tot 21.30 uur en zater dag van 10.00 tot 17.00 uur. U krijgt deze prachtige versierselen in uw haar voor €4,- per streng. En dat is toch geen geld om deze zomer eens knallend voor de dag te komen! ook een vers belegd broodje of warme schotel bestellen van de uitgebreide menu kaart met wekelijks wisselen de dagschotel. Voordat Jos Veldt zich op de huidige loca tie vestigde, bakte hij de lek kerste pannenkoeken in zijn pannenkoekenrestaurant de 'Konkelboet'. Daar deed hij de ervaring op die hij later goed kon gebruiken in zijn huidige restaurant. Het leuk ste van een restaurant run nen in winkelhof 't Loo vindt Jos dat het laagdrempelig is. „Bij Veldt komen mensen elkaar tegen, waardoor er altijd een heel gezellige sfeer hangt. En straks is het natuurlijk weer terrasweer, zodat iedereen op ons zonni ge terras weer heerlijk kan komen 'mensen kijken'." Van Velzen biedt een groot assortiment verse, ambachte lijke kwaliteitsproducten, helemaal volgens de normen van het Gilde van de betere banketbakkers, herkenbaar aan het Heerlijk Heerlijk logo. Van Velzen werkt uit sluitend met de beste grond stoffen van moeder aarde, en met dagverse producten. Zo worden met de natuurlijkste ingrediënten als bloem, sui ker, boter, eieren, room, noten en vruchten, de heer lijkste kunstwerkjes voor u gebakken. Reken maar dat u het verschil terdege proeft. Want compromissen doen aan de kwaliteit is er bij Heerlijk Heerlijk niet bij. Van Velzen steekt veel tijd in het ontwikkelen van nieuwe en vooral tongstrelende pro ducten. Alle producten worden bij van Velzen in eigen banket bakkerij vervaardigd en zij gebruiken alleen de beste grondstoffen, zoals 100% roomboter, echte slagroom en zuivere amandelspijs. Die grondstoffen worden vervolgens verwerkt in het enorme assortiment gebak, de lekkerste ambachtelijke koekjes, de zelfgemaakte harde en verse kazen, met als specialiteit de Tinna'dia Paja en Robiola uit de Dolemieten. Twee absolute topkaasjes, handgemaakt op een pittoresk kaasboerderij tje boven in de bergen. Ook een aanrader is de Contadino di Napoli; een boerenkaas met zongedroogde tomaten, olijven en verse knoflook. In deze trend verkoopt de Deel eveneens de lekkerste olij ven- of artisjokkentapenade, heerlijk op een stokbroodje bij een goed glas wijn. Verder wil Paul Boerlage het graag nog even hebben over de fijne Belgische paté-soorten die hij zelf importeert en de noten en zuidvruchten waar in u een grote verscheiden heid aan mixen en melanges vindt, zoals de door de mede werkers zelf samengestelde Anoesmix en Nienke melan ge. Maar we mogen ook de salades niet vergeten, voor namelijk uit eigen keuken, met toppers als de pittige kaassalade, verse kruiden kaas met bieslook en de pecannotensalade. Kortom, het beste van het beste en het lekkerste van het lekkerste: allemaal bedoeld om uw dag tot een culinair feest te maken! Bij Juwelier Peek staat vakmanschap voorop. Simon Peek heeft achter in zijn zaak zijn werkbank staan waaraan hij eigenhandig reparaties verricht. Deze variëren van het repareren van staart klokken tot de kleinste ringetjes. Door de reparaties aan huis9 hoeft de klant geen weken te wachten op zijn sieraden of uur werk. Bovendien wordt vooraf een prijsopgave gemaakt, zodat de klant niet voor verrassingen9 komt te staan. Wanneer extra kos ten gemaakt moeten worden wordt vooraf overlegd. De reparaties die Peek Juweliers uitvoert worden grondig verricht. Zojuist heeft de eigenaar een klok die als Verloren9 beschouwd werd, toch weer aan de praat gekregen. „Een klok moet goed zijnje laat je auto toch ook niet onregelmatig lopen?99 is zijn nuchtere kijk op zijn vakmanschap. Onlangs was Peek in Basel op 's werelds grootste sie- radenbeurs. Daar werd naar de laatste trends op modege bied gezocht. Onder andere veel witgoud, sierraden met bicolor en sierraden met kleurstenen als aquamarijn en amatist zijn de nieuwe rage. De kleuren (fel)blauw, roze en paars voeren daarbij de boventoon. Dat er nog immer veel vraag is naar hor loges, blijkt uit het grote assortiment dat Peek Juweliers heeft. Een van de opkomende merken is Tissot, een Zwitsers merk dat onder andere een horloge met ther mometer, barometer en elek trisch kompas levert. Via tip- toetsen op het scherm komt u achter de juiste temperatuur en luchtdruk. Maar ook de gangbare merken als Casio, Seiko, Lorus en Pulsar ont breken niet. Wie meer houdt van een strak design zoekt het bij de horloges van M&M. Zeer revolutionair zijn de ringen die Peek maakt en importeert voor mensen met dikke knokkels, bijvoorbeeld ten gevolge van reuma. Deze sieraden kunnen aan een kant scharnieren en als het ware zo om de vinger geklikt worden. Ook uw eigen, niet meer passend sieraad kan op deze wijze worden 'omge bouwd'. U ziet het, reden genoeg om eens een bezoekje te brengen aan de juwelier aan de Stationsweg 85 a te Heiloo! Bij Equipe Coiffures aan de Rijksweg 47 te Limmen krijgt u nu de kans om uw haar de hele zomer te voelen schitteren! Met de nieu we producten 'Soleil9 van Kérastase Paris heeft de kapsalon de eer ste gespecialiseerde zonneproducten voor natuurlijk en gekleurd haar in huis. Met de naderende zomermaanden in het vooruitzicht wordt uw haar dikwijls blootgesteld aan het felle zonlicht. Natuurlijk is het genieten geblazen in de warmte van deze 'koperen ploert', maar uw haar is met deze 'zonne baden' minder goed af. UV- stralen, zout water en chloor drogen uw haar uit en tasten de kleur ervan aan. Het haar wordt dof, is moeilijk te kam men en verliest zijn stevig heid. Nu kunt nu echter van de zon genieten zonder uw haar te beschadigen. Met het nieuwe 'gamma Soleil' van Kérastase kunnen zowel mensen met natuurlijk- als gekleurd haar bescherming bieden tegen de schadelijke werking van het zonlicht. De Soleil producten beschermen uw haar en herstellen boven dien het haar dat is bescha digt door de zon. Natuurlijk kunt u dit voor jaar niet alleen voor verzor gingsproducten terecht bij Equipe. Een fris kapsel, fleu rige hairextensions of een vrolijk nieuw kleurtje beho ren voor de dames en heren eveneens tot de mogelijkhe den. Bovendien is er op woensdagmiddag 'kinder dag'. Voor 9,50 worden zij op deze dag geknipt. De Equipe-knipkaart tenslotte, zorgt er voor dat voor alle klanten de tiende knipbeurt gratis is. De meeste artikelen zijn door de euro steeds duurder geworden: kijk maar om u heen en op uw bankrekening. Bij Summertime ziet u echter dat de prij zen lager zijn dan normaal. Het motto is dan ook 'alles wordt duurder, maar Summertime wordt voordeliger'. Eigenaar Marcel Muizelaar: „Kijk en vergelijk maar. Ook laat Summertime inmiddels veel eigen kleding produce ren om de prijzen verder te laten zak ken. Men kan de kleding herkennen onder de naam Brook les." Kortom: alle reden om bij Summertime uw kleding te kopen en geld te bespa ren! Echte topmode hoeft niet duur te zijn en dat bewijst Summertime. Ook organiseert Summertime diverse party's, zoals een Hawaï Party's, Latino Beat Party en een Pre-Summertime Party, waar zij u binnenkort meer over zullen vertellen. Summertime is zeven dagen per week open. Voorstraat 133, Egmond aan Zee tel 072-5069054.

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Uitkijkpost : nieuwsblad voor Heiloo e.o. | 2002 | | pagina 19