Summertime is uièl euro-proof!
Koop bij de vakman die
ook repareren kan\
Verswinkels in 't Loo kiezen
voor ambachtelijkheid
van deze tijd
!i
Gespecialiseerde zonneproducten
bij Equipe Coiffures
H Pagina 7 2
Traditionele
vleesspecialiteiten
De geur van
vers brood
Van heinde en
verre naar
Vishandel Schong
Vol en stevig
Meer dan koffie
met gebak
De trend van dit moment bij
Zonnestudio Sunrise
•Heerlijk heerlijk
van de banketbakker
ifóoftawsetfitie UKkBkpost VeorfaarsedMe Uitkijkpost Voorla;
editie Uitkijkpost tf oorjaarsedftte UiööHwöSt Vefl«aafi»«tfc 8ökgkpsl>8ög|
Keurslager Kees Burger doet
elke dag weer zijn best voor
zijn klanten. Door de vrien
delijke bediening van zijn
personeel, door te zorgen
voor afwisseling en variatie
in zijn producten, door de
klanten die zeggen 'Wat moe
ten we vanavond nu weer
eten?' te inspireren met heer
lijke recepten, maar natuur
lijk vooral met zijn vlees en
vleeswaren, die nog op tradi
tionele manier worden
bereid. „We maken bijvoor
beeld nog altijd onze eigen
worst, waarbij paardenworst
en (warme !)grillworst specia
liteiten zijn. Natuurlijk
gebruiken we daarbij wel
moderne apparatuur en
wordt er gewerkt volgens de
huidige hygiënenormen van
de EG." Uiteraard kunt u bij
deze keurslager ook uitste
kend terecht voor de aller
lekkerste salades, pizza's,
gegrilde kip, lasagna, nasi,
bami en tortilla's: alles vers
uit eigen keuken.
Versheid en ambachtelijk
heid van producten verraden
zich bij bakker Kees Zoon
alleen al door de geur van
vers brood die je bij binnen
komst van 't Loo tegemoet
komt. Kees Zoon geeft aan
dat een traditionele berei
ding met moderne middelen
zijn manier is om verse kwali
teitsproducten te leveren.
Zijn specialiteit van dit
moment zijn de feesttaarten,
die voor elke gelegenheid
geschikt zijn. Er zijn leuke
kindertaarten met brand
weerautootjes en treintjes
erop, maar de taart kan ook
persoonlijk voor u gemaakt
worden. Op deze taarten
worden gescande foto's in
eetbare inkt op ouwel
gedrukt, en vervolgens op
marsepein. Zo kan bijvoor
beeld een 80-jarige oma, of
ouders die 12,5 jaar zijn
getrouwd op een originele en
zeer smaakvolle manier wor
den verrast! Maar natuurlijk
bent u bij Kees Zoon ook aan
het juiste adres voor de heer
lijkste belegde broodjes, de
lekkerste warme snack
broodjes in verschillende
variaties of gewoon voor een
supervers heel bruin of halfje
wit!
Beroemd om zijn haring,
bekend door zijn opa. Op 13
januari 1946 opende grootva
der Schong zijn vishandel aan
de Kennemerstraatweg, 51
jaar later staat zijn kleinzoon
in de gelijknamige viszaak in
't Loo. Tussendoor stonden
de ouders van Huib Schong
in de zaak aan de
Vishandel Huib Schong, De Deel DelicatessenBakkerij Kees
Zoon, Keurslagerij Kees Burger, Banketbakkerij van Velzen en
Restaurant Veldt. Dagelijks staan zij garant voor kwaliteit en
ambachtelijkheid, bereikt met de moderne middelen van deze
tijd. 'Het kloppend vers hart van 't Loo' noemen de zes winkeliers
hun zaken vol trots. Het leveren van verse, kwalitatief uitsteken
de producten staat namelijk bij allen voorop. En allemaal doen
ze dan ook hun uiterste best om hun klanten, elke dag weer, te
voorzien van producten die aan die eisen voldoen.
„Samen leveren we een compleet aanbod aan kwaliteits-verspro-
ducten, waarbij we de nieuwste trends op de voet kunnen volgen
omdat we kleinschalig bezig zijn. Daardoor kunnen we direct
inspelen op de markt.99
zoutjes en de bonbons in vele
soorten, maten en met de
spannendste vullingen. Om
kado te geven, of gewoon om
uzelf te verwennen!
Eigenaar Paul Boerlage van
delicatessenzaak De Deel
tenslotte noemt zijn Noord-
Hollandse Beemsterkaas
meteen maar even 'de lek
kerste kaas van Nederland,
omdat hij minder zout, lekker
romig en goed snijdbaar is'.
Maar daar houdt het niet op.
Hij heeft daarnaast namelijk
meer dan 80 verschillende
soorten kaas uit geheel
Europa. Blauwader, wit-
schimmel, gewassen korst,
Kennemerstraatweg, je kunt
dus wel stellen dat de liefde
voor vis hem met de paplepel
is ingegoten. De zaak van
Huib en Yvette Schong ligt
idyllisch tegenover de Witte
Kerk. Schong is eveneens
expert op haringgebied.
Mensen uit de wijde omtrek
weten dan ook de viszaak te
vinden. Niet alleen in de vitri
ne vindt u de heerlijkste vis,
ook de diepvries biedt een
ruime keuze aan visproduc
ten als gamba's, scampi's en
inktvis. Weet u niet precies
hoe u bepaalde vis moet
bereiden of heeft u zin in een
nieuw recept? De medewer
kers van Schong helpen u
graag!
Restaurant Veldt wordt
gerund door Jos en zijn
vrouw Annemarie. Samen
met hun 7 man personeel zor
gen zij er dagelijks voor dat
het winkelend publiek op een
zeer prettige manier even
kan rusten. Onder het genot
van koffie met gebak, wel 40
soorten. U kunt daarnaast
Hippe klanten kunnen tegen
woordig meer dan alleen een
bruin kleurtje halen bij
Zonnestudio Sunrise. De
trend van dit moment is er
zelfs verkrijgbaar in 12 kleu
ren; funky colours hairexten-
sions. In 12 knallende kleu
ren wordt uw eigen haar
voorzien van extra Hokken9,
die u met de paarse, roze,
blauwe of zelfs knalgele tin
ten echt doen opvallen!
Sunris aan het Stationsplein
3 is geopend op maandag
van 16.00 tot 21.30 uur,
dinsdag t/m vrijdag van
11.00 tot 21.30 uur en zater
dag van 10.00 tot 17.00 uur.
U krijgt deze prachtige
versierselen in uw haar voor
€4,- per streng. En dat is
toch geen geld om deze
zomer eens knallend voor de
dag te komen!
ook een vers belegd broodje
of warme schotel bestellen
van de uitgebreide menu
kaart met wekelijks wisselen
de dagschotel. Voordat Jos
Veldt zich op de huidige loca
tie vestigde, bakte hij de lek
kerste pannenkoeken in zijn
pannenkoekenrestaurant de
'Konkelboet'. Daar deed hij
de ervaring op die hij later
goed kon gebruiken in zijn
huidige restaurant. Het leuk
ste van een restaurant run
nen in winkelhof 't Loo vindt
Jos dat het laagdrempelig is.
„Bij Veldt komen mensen
elkaar tegen, waardoor er
altijd een heel gezellige sfeer
hangt. En straks is het
natuurlijk weer terrasweer,
zodat iedereen op ons zonni
ge terras weer heerlijk kan
komen 'mensen kijken'."
Van Velzen biedt een groot
assortiment verse, ambachte
lijke kwaliteitsproducten,
helemaal volgens de normen
van het Gilde van de betere
banketbakkers, herkenbaar
aan het Heerlijk Heerlijk
logo. Van Velzen werkt uit
sluitend met de beste grond
stoffen van moeder aarde, en
met dagverse producten. Zo
worden met de natuurlijkste
ingrediënten als bloem, sui
ker, boter, eieren, room,
noten en vruchten, de heer
lijkste kunstwerkjes voor u
gebakken. Reken maar dat u
het verschil terdege proeft.
Want compromissen doen
aan de kwaliteit is er bij
Heerlijk Heerlijk niet bij.
Van Velzen steekt veel tijd in
het ontwikkelen van nieuwe
en vooral tongstrelende pro
ducten.
Alle producten worden bij
van Velzen in eigen banket
bakkerij vervaardigd en zij
gebruiken alleen de beste
grondstoffen, zoals 100%
roomboter, echte slagroom
en zuivere amandelspijs.
Die grondstoffen worden
vervolgens verwerkt in het
enorme assortiment gebak,
de lekkerste ambachtelijke
koekjes, de zelfgemaakte
harde en verse kazen, met als
specialiteit de Tinna'dia Paja
en Robiola uit de
Dolemieten. Twee absolute
topkaasjes, handgemaakt op
een pittoresk kaasboerderij
tje boven in de bergen. Ook
een aanrader is de Contadino
di Napoli; een boerenkaas
met zongedroogde tomaten,
olijven en verse knoflook. In
deze trend verkoopt de Deel
eveneens de lekkerste olij
ven- of artisjokkentapenade,
heerlijk op een stokbroodje
bij een goed glas wijn. Verder
wil Paul Boerlage het graag
nog even hebben over de
fijne Belgische paté-soorten
die hij zelf importeert en de
noten en zuidvruchten waar
in u een grote verscheiden
heid aan mixen en melanges
vindt, zoals de door de mede
werkers zelf samengestelde
Anoesmix en Nienke melan
ge. Maar we mogen ook de
salades niet vergeten, voor
namelijk uit eigen keuken,
met toppers als de pittige
kaassalade, verse kruiden
kaas met bieslook en de
pecannotensalade.
Kortom, het beste van het
beste en het lekkerste van
het lekkerste: allemaal
bedoeld om uw dag tot een
culinair feest te maken!
Bij Juwelier Peek staat vakmanschap voorop. Simon Peek heeft
achter in zijn zaak zijn werkbank staan waaraan hij eigenhandig
reparaties verricht. Deze variëren van het repareren van staart
klokken tot de kleinste ringetjes. Door de reparaties aan huis9
hoeft de klant geen weken te wachten op zijn sieraden of uur
werk. Bovendien wordt vooraf een prijsopgave gemaakt, zodat de
klant niet voor verrassingen9 komt te staan. Wanneer extra kos
ten gemaakt moeten worden wordt vooraf overlegd. De reparaties
die Peek Juweliers uitvoert worden grondig verricht. Zojuist
heeft de eigenaar een klok die als Verloren9 beschouwd werd,
toch weer aan de praat gekregen. „Een klok moet goed zijnje
laat je auto toch ook niet onregelmatig lopen?99 is zijn nuchtere
kijk op zijn vakmanschap.
Onlangs was Peek in Basel
op 's werelds grootste sie-
radenbeurs. Daar werd naar
de laatste trends op modege
bied gezocht. Onder andere
veel witgoud, sierraden met
bicolor en sierraden met
kleurstenen als aquamarijn
en amatist zijn de nieuwe
rage. De kleuren (fel)blauw,
roze en paars voeren daarbij
de boventoon. Dat er nog
immer veel vraag is naar hor
loges, blijkt uit het grote
assortiment dat Peek
Juweliers heeft. Een van de
opkomende merken is Tissot,
een Zwitsers merk dat onder
andere een horloge met ther
mometer, barometer en elek
trisch kompas levert. Via tip-
toetsen op het scherm komt u
achter de juiste temperatuur
en luchtdruk. Maar ook de
gangbare merken als Casio,
Seiko, Lorus en Pulsar ont
breken niet. Wie meer houdt
van een strak design zoekt
het bij de horloges van
M&M.
Zeer revolutionair zijn de
ringen die Peek maakt en
importeert voor mensen met
dikke knokkels, bijvoorbeeld
ten gevolge van reuma. Deze
sieraden kunnen aan een
kant scharnieren en als het
ware zo om de vinger geklikt
worden. Ook uw eigen, niet
meer passend sieraad kan op
deze wijze worden 'omge
bouwd'.
U ziet het, reden genoeg om
eens een bezoekje te brengen
aan de juwelier aan de
Stationsweg 85 a te Heiloo!
Bij Equipe Coiffures aan de Rijksweg 47 te Limmen krijgt u nu de
kans om uw haar de hele zomer te voelen schitteren! Met de nieu
we producten 'Soleil9 van Kérastase Paris heeft de kapsalon de eer
ste gespecialiseerde zonneproducten voor natuurlijk en gekleurd
haar in huis. Met de naderende zomermaanden in het vooruitzicht
wordt uw haar dikwijls blootgesteld aan het felle zonlicht.
Natuurlijk is het genieten
geblazen in de warmte van
deze 'koperen ploert', maar
uw haar is met deze 'zonne
baden' minder goed af. UV-
stralen, zout water en chloor
drogen uw haar uit en tasten
de kleur ervan aan. Het haar
wordt dof, is moeilijk te kam
men en verliest zijn stevig
heid. Nu kunt nu echter van
de zon genieten zonder uw
haar te beschadigen. Met het
nieuwe 'gamma Soleil' van
Kérastase kunnen zowel
mensen met natuurlijk- als
gekleurd haar bescherming
bieden tegen de schadelijke
werking van het zonlicht. De
Soleil producten beschermen
uw haar en herstellen boven
dien het haar dat is bescha
digt door de zon.
Natuurlijk kunt u dit voor
jaar niet alleen voor verzor
gingsproducten terecht bij
Equipe. Een fris kapsel, fleu
rige hairextensions of een
vrolijk nieuw kleurtje beho
ren voor de dames en heren
eveneens tot de mogelijkhe
den. Bovendien is er op
woensdagmiddag 'kinder
dag'. Voor 9,50 worden zij
op deze dag geknipt. De
Equipe-knipkaart tenslotte,
zorgt er voor dat voor alle
klanten de tiende knipbeurt
gratis is.
De meeste artikelen zijn door de euro
steeds duurder geworden: kijk maar om
u heen en op uw bankrekening. Bij
Summertime ziet u echter dat de prij
zen lager zijn dan normaal. Het motto is
dan ook 'alles wordt duurder, maar
Summertime wordt voordeliger'.
Eigenaar Marcel Muizelaar: „Kijk en
vergelijk maar. Ook laat Summertime
inmiddels veel eigen kleding produce
ren om de prijzen verder te laten zak
ken. Men kan de kleding herkennen
onder de naam Brook les."
Kortom: alle reden om bij Summertime
uw kleding te kopen en geld te bespa
ren! Echte topmode hoeft niet duur te
zijn en dat bewijst Summertime.
Ook organiseert Summertime diverse
party's, zoals een Hawaï Party's, Latino
Beat Party en een Pre-Summertime
Party, waar zij u binnenkort meer over
zullen vertellen.
Summertime is zeven dagen per week
open. Voorstraat 133, Egmond aan Zee
tel 072-5069054.