J
Een
afspraak...
is snel
gemaakt
&ue/i
072-533 01 75
C1000
IS 1.39
Runder
gehakt
1.29
3.99
5.99
r\
ïfc.-v:
4 1
0.69
0.79
iïï0.69
nn
en In.
IPA BENELUX BV
Vochtproblemen?
Parketvloeren
Ad Leusink
ournaal
Spaar voor 38,- aan
gratis boodschappen.
£>ters;metiertj Hageman 072 5051202
isscher
\/m d W! «uUw*/
m
VOOR INFORMATIE
OVER ADVERTEREN OP DE
TELEFOONPAGINA BEL:
ij/villivers
kilo
Op www.c1000.nl staan alle acties van deze week
Geen fratsen. Dat scheelt,
UITKIJKPOST - 20 OKTOBER 2004 - PAGINA 8
STUKADOORS
tmiJwritiri&cAtife/ 93 O
Sandecamplaan 15
Heiloo - tel./fax 072 - 5340842
VOORAL UW
HEKWERKEN
Voor al uw sierhekwerk,
toegangspoorten,
schoorsteenkappen.
Tevens verkoop van
hekwerkonderdelen
SeVnlfcfers^eiJrljf
072 - 5333 007 Slimpad 24 1851 LB Heiloo
Lekkende kelders/optrekkend vocht/doorslaande muren
schilderen, behangen
en glaszetten
voor particulieren
en bedrijven
tevens kleuradvies
www.schilderbolten.nl
Nieuwbouw
- Verbouw
Wandafwerking
- Onderhoud
Herenweg 212
1934 BE Egmond a/d Hoef
www.mfisscher.nl
Tel. 072 5065213
wteen- cfcut 35
3e\ 072 5334007
Schuina HondeboeeöHë\aar\ 57 1552 HR Hailoo
Venkel allerlei
Mensen bezoeken,
blij maken, helpen...
Is dat geen mooie besteding
van een paar uur vrije tijd?
Mars, Bounty,
Snickers, Milky
way, Twix of Twix
white Candybars
Ok
RedBand ^ïFtvjee
Genietpakket ^c*Spfs
Heinz Pasta sauce
Remia Fritessaus
Magere riblappen Runderrookvlees
Kalkoenfilet
Leverworst
Schouderkarbonade
Aviko Pommes frites
^Zalmsalade
^Baby zeepvrije wasgel
^Pannenkoeken
#Baby badschuim
0
#>Baby shampoo
es
^American Pizza
^Olijfolie
^Scharreleieren medium
^Tandpasta fluor
^Brosse koeken
Magere koteletto
-t Bloemkool
Andijvie
Krieltjes of aardappel
schijfjes
Belegen kaas 48+
Boeren wit- of
tarwebrood
CoolBest Vruchtendrank
Hak Groenten
I
Fanta Frisdrank
Douglas Green wijnen*
Mona Verwenyoghurt
Robijn Wasverzachter
Week 43 2004 Aanbiedingen zijn geldig t/m zaterdag 23 oktober 2004.
Molenlei li, 1921 CX Akersloot
IPA BENELUX De Hoefsmid I4a I85I PZ Heiloo Tel. 072-5323187
Jan Boltenhof 24 1852 HG Heiloo T 072 532 03 91
mobiel: 06-20428375
In deze tijd van het jaar wordt de som
berheid van de herfst weer zichtbaar.
De meeste kleuren verdwijnen weer.
Zelfs de prachtige herfstkleuren, ver
oorzaakt door de kleuring van de
boombladeren, laten het zo langza
merhand afweten. Sommige mensen
kunnen daar last van hebben. Eén
troost, na herfst en winter volgt er
weer een lente en zomer. Bovendien
kunnen we ook zelf kleur in ons leven
brengen. Bijvoorbeeld in kleding en
aankleding van ons huis, maar ook in
onze dagelijkse maaltijd. En als die
maaltijd dan ook nog boordevol vita-
mientjes is, dan kan het niet meer
stuk. Het recept 'venkel allerlei' is
daar een voorbeeld van. Mooi van
kleur, niet moeilijk te maken en heel
smakelijk. Het recept staat voor onge
veer 3 personen, maar grote of kleine
eters maakt nog wel een verschil. De
hoeveelheden in dit recept hoeven
niet strikt te worden genomen. Het
hangt ook een beetje af van uw gevoel
(en de hoeveelheden die u in huis
hebt.
Benodigd: 1 grote of 2 kleine venkel
knollen, 1 gele en 1 groene paprika
(niet van die hele grote), 2 rode uien,
1 niet al te grote winterwortel, 1 bakje
(kastanje)champignons, 2 teentjes
knoflook, olijfolie, zout en peper (of
om het iets pittiger te maken wat hete
pizzaolie of een beetje sambal). U
kunt dit groentegerecht completeren
met een vleesvervanger of vlees.
Bereiding: Neem een wok en doe
daarin wat olijfolie .(bodem goed
bedekken). Groenten wassen en
zonodig schoonmaken. Snijd de ven
kelknollen) doormidden, verwijder
de harde onderkant en snijd de venkel
in lengterichting in redelijk dunne
reepjes (niet te fijn, maar ook niet te
grof) en doe dit alvast, evenals de vol
gende ingrediënten die klaar zijn, in
de pan (zonder vuur). Ook de uien in
lengterichting doorsnijden en vervol
gens dwars in dunne (halve) ringen.
Afhankelijk van de dikte, de winter
wortel in de lengte doorsnijden (of
zelfs in vieren) en vervolgens in
dunne plakjes snijden. De paprika
doorsnijden en de zaaklijsten verwij
deren. Vervolgens in dunne lengte
reepjes snijden en deze halveren. De
champignons heel laten, tenzij ze echt
te groot zijn, en (even apart) in wat
hele olie onder voortdurend omroe
ren enigszins laten garen en vervol
gens aan de groenten voegen. De
knoflook snipperen of persen. Wat
zout en peper (of bijvoorbeeld sam
bal) toevoegen. Daarna het geheel
even flink heet laten worden op hoog
vuur onder voortdurend omroeren
(roerbakken).
Vervolgens het geheel, met deksel
erop, op laagvuur minstens 30 minu
ten laten garen. Let wel op aanbak
ken. Maar het vQcht uit de groenten is
meestal wel voldoende om dit te voor
komen.
Intussen kunt u vleesvervanger of
vlees (eigen keuze) in kleine stukjes
snijden en in een beetje olie of boter
gaarbakken en vervolgens aan het
groentegerecht toevoegen. Als het
goed is heeft u geen overtollig vocht
in de pan, anders even aanmaken.
Dit gerecht laat zich uitstekend com
bineren met rijst. De rijst in het
midden van het bord deponeren en de
'groenteschotel' daaromheen drape
ren.
Dit gerecht vraagt niet om een specia
le wijn. Maak zelf een keuze uit witte,
rosé of rode wijn.
Heeft u nog een smakelijk gerecht,?
Bijvoorbeeld van uw vakantie meege
nomen. Stuur dit op naar ons redac
tieadres: redactie Uitkijkpost, postbus
68,1850 AB Heiloo of per E-mail aan
redactie@uitkijkpost.nl.
De Schalm is een dagverzorging voor
mensen, die zelfstandig wonen, alleen
of met hun partner. Voor mensen die
alleen wonen betekent de Schalm een
manier om met andere mensen de
dag prettig door te brengen en niet te
vereenzamen. Mensen, die veel door
de partner worden verzorgd, kun
nen ook naar de Schalm komen,
zodat deze partner een of meer dagen
tijd voor zichzelf heeft. Per dag is het
maximum aantal bezoekers tien; er is
een professionele kracht voor de hele
dag en per dagdeel een vrijwilliger
van de UW. Els Borst werkt onge
veer zes jaar als vrijwilligster bij de
Schalm, een onderdeel van
Overkerck. Zij vindt het prettig om
een ochtend in de veertien dagen mee
te helpen om een gezellige sfeer te
creëren; de mensen vertellen graag
over hun leven en wat ze bezig houdt;
zij zegt veel van deze mensen te leren.
In het begin zijn ze soms wat argwa
nend, maar meestal is dat na een
paar dagen meedraaien verdwenen.
Om tien uur worden de bezoekers
met taxi's, rolstoelbus of eigen ver
voer naar de Schalm gebracht. Dan is
er koffie en koek, gesprekstof en
overleg over de verdere activiteit van
de ochtend. Er kan iets geknutseld
worden of een gezelschapsspel wor
den gespeeld onder het genot van een
drankje en achtergrondmuziek. Om
twaalf uur wordt er warm gegeten en
de mensen die dat willen kunnen
daarna een middagdutje doen of wat
lezen. Tlissen twee en vier uur 's mid
dags wordt er vaak gezamenlijk een
spel of knutselactiviteit georgani
seerd; op vrijdagmiddag gaat de
groep naar de Bingo in Overkerck.
Ieder jaar wordt er met alle bezoe
kers, medewerkers en vrijwilligers
Sinterklaasfeest gevierd; dan zijn er
pakjes en prachtige rijmen. In de
nazomer wordt er een uitje georgani
seerd; afgelopen september is de hele
groep na een lekkere lunch in
Overkerck met een bus naar
Amsterdam gereden, waar werd
overgestapt op de Red Crosser, een
tram van het Rode Kruis, die de
mooie plekjes van Amsterdam liet
zien. Een zeer geslaagde dag met
leuke foto's als herinnering. Als u
interesse heeft in het-werk bij de
Schalm kunt u bellen naar 072-
5330574 of 5338173.
Voordeel
pak 5/9 stuks
pret-/snoepmix of a\
pret-/snoepmix
dropfruitduo's/fantasy
set 2 zakken en 2 magazines
mm WW
2.29
hot of traditional
2 potten 600 gram naar keuze
actieprijs per kilo 2.08
■esiju>
emmer 1 liter
rundvlees vers van '4 mes
kilo 100 gram
actieprijs per kilo 12.90
kilo
uit het koelvak
per stuk 500 gram
actieprijs per kilo 1 .S
varkensvlees
kilo
zak 2,5 kilo -jr
actieprijs per kilo 0.68
uit het koelvak
bakje 300 gram
flacon 300 ml
probeerprijs per
kilo 3.30
fE; EE;:
J
probeerprijs per
liter 2.97
BEERPjW
licht gezoet
uit het koelvak
pak 10 stuks 60 gram
probeerprijs
per kilo 1.25
pROBEERPglL
flacon 300 ml
,J| -v probeerprijs
per liter 2.97
flacon 300 ml
,4 probeerprijs
per liter 1.97
met kamille
navulling
pak 80 stuks
maxi plus of junior
pak 22/24 stuks
oKQgEfcgg
PROBEER^
proseerp?»
BEER?*»*
Texas, Hawaï of suprème
per stuk 435/450 gram \pROBEER£J
probeerprijs
per kilo 2.87/2.97
traditioneel of extra vierge
fles 750 ml
probeerprijs
per liter 2.65
doosje 10 stuks
tube 75 ml
actieprijs per liter 5.20
pinda, kokos, vanille of hazelnoot
pak 200 gram fppoBiËRggU:
fles 500 ml
?Só5eerp*»
probeerprijs
per kilo 2.45
probeerprijs
per liter 3.38
500 gram
actieprijs per kilo 3.90
per stuk
kilo
voorgekookt
2 zakken 450 gram naar keuze
actieprijs per kilo 0.99
BOODSCHAPPEN
Nog 6 weken
vacuüm verpakt per circa 1 kilo
kilo
gesneden en verpakt
heel
diverse smaken
uit het koelvak
pak 1 liter
W mwmm I B
2x doperwten fijn,
2x doperwten/wortelen,
2x sperziebonen
tray 6 potten 720 ml
actieprijs per kilo 1.04
Volume
voordeel
diverse soorten
fles 1,5 liter
actieprijs per liter 0.46
rood of wit, uit Zuid-Afrika
chardonnay colombard, sauvignon
semillon, cinsaut pinotage
of cabernet merlot U B I T I
fles 750 ml
actieprijs per liter 3.99
aardbei, perzik of mandarijn/peer
beker 500 ml
actieprijs per liter 1.78
diverse soorten
flacon 1 liter
Wij verkopen geen alcohol aan personen onder de 16 jaar Al-West
Prijswijzigingen, drukfouten en uitverkocht voorbehouden.
Aanbiedingen zijn niet bestemd voor grootverbruikers en/of wederverkopers.
Op de aanbiedingen waarbij @5®® staat vermeld, is onze actiegarantie niet
van toepassing. Deze zijn uitsluitend geldig zolang de voorraad strekt.