J Een afspraak... is snel gemaakt &ue/i 072-533 01 75 C1000 IS 1.39 Runder gehakt 1.29 3.99 5.99 r\ ïfc.-v: 4 1 0.69 0.79 iïï0.69 nn en In. IPA BENELUX BV Vochtproblemen? Parketvloeren Ad Leusink ournaal Spaar voor 38,- aan gratis boodschappen. £>ters;metiertj Hageman 072 5051202 isscher \/m d W! «uUw*/ m VOOR INFORMATIE OVER ADVERTEREN OP DE TELEFOONPAGINA BEL: ij/villivers kilo Op www.c1000.nl staan alle acties van deze week Geen fratsen. Dat scheelt, UITKIJKPOST - 20 OKTOBER 2004 - PAGINA 8 STUKADOORS tmiJwritiri&cAtife/ 93 O Sandecamplaan 15 Heiloo - tel./fax 072 - 5340842 VOORAL UW HEKWERKEN Voor al uw sierhekwerk, toegangspoorten, schoorsteenkappen. Tevens verkoop van hekwerkonderdelen SeVnlfcfers^eiJrljf 072 - 5333 007 Slimpad 24 1851 LB Heiloo Lekkende kelders/optrekkend vocht/doorslaande muren schilderen, behangen en glaszetten voor particulieren en bedrijven tevens kleuradvies www.schilderbolten.nl Nieuwbouw - Verbouw Wandafwerking - Onderhoud Herenweg 212 1934 BE Egmond a/d Hoef www.mfisscher.nl Tel. 072 5065213 wteen- cfcut 35 3e\ 072 5334007 Schuina HondeboeeöHë\aar\ 57 1552 HR Hailoo Venkel allerlei Mensen bezoeken, blij maken, helpen... Is dat geen mooie besteding van een paar uur vrije tijd? Mars, Bounty, Snickers, Milky way, Twix of Twix white Candybars Ok RedBand ^ïFtvjee Genietpakket ^c*Spfs Heinz Pasta sauce Remia Fritessaus Magere riblappen Runderrookvlees Kalkoenfilet Leverworst Schouderkarbonade Aviko Pommes frites ^Zalmsalade ^Baby zeepvrije wasgel ^Pannenkoeken #Baby badschuim 0 #>Baby shampoo es ^American Pizza ^Olijfolie ^Scharreleieren medium ^Tandpasta fluor ^Brosse koeken Magere koteletto -t Bloemkool Andijvie Krieltjes of aardappel schijfjes Belegen kaas 48+ Boeren wit- of tarwebrood CoolBest Vruchtendrank Hak Groenten I Fanta Frisdrank Douglas Green wijnen* Mona Verwenyoghurt Robijn Wasverzachter Week 43 2004 Aanbiedingen zijn geldig t/m zaterdag 23 oktober 2004. Molenlei li, 1921 CX Akersloot IPA BENELUX De Hoefsmid I4a I85I PZ Heiloo Tel. 072-5323187 Jan Boltenhof 24 1852 HG Heiloo T 072 532 03 91 mobiel: 06-20428375 In deze tijd van het jaar wordt de som berheid van de herfst weer zichtbaar. De meeste kleuren verdwijnen weer. Zelfs de prachtige herfstkleuren, ver oorzaakt door de kleuring van de boombladeren, laten het zo langza merhand afweten. Sommige mensen kunnen daar last van hebben. Eén troost, na herfst en winter volgt er weer een lente en zomer. Bovendien kunnen we ook zelf kleur in ons leven brengen. Bijvoorbeeld in kleding en aankleding van ons huis, maar ook in onze dagelijkse maaltijd. En als die maaltijd dan ook nog boordevol vita- mientjes is, dan kan het niet meer stuk. Het recept 'venkel allerlei' is daar een voorbeeld van. Mooi van kleur, niet moeilijk te maken en heel smakelijk. Het recept staat voor onge veer 3 personen, maar grote of kleine eters maakt nog wel een verschil. De hoeveelheden in dit recept hoeven niet strikt te worden genomen. Het hangt ook een beetje af van uw gevoel (en de hoeveelheden die u in huis hebt. Benodigd: 1 grote of 2 kleine venkel knollen, 1 gele en 1 groene paprika (niet van die hele grote), 2 rode uien, 1 niet al te grote winterwortel, 1 bakje (kastanje)champignons, 2 teentjes knoflook, olijfolie, zout en peper (of om het iets pittiger te maken wat hete pizzaolie of een beetje sambal). U kunt dit groentegerecht completeren met een vleesvervanger of vlees. Bereiding: Neem een wok en doe daarin wat olijfolie .(bodem goed bedekken). Groenten wassen en zonodig schoonmaken. Snijd de ven kelknollen) doormidden, verwijder de harde onderkant en snijd de venkel in lengterichting in redelijk dunne reepjes (niet te fijn, maar ook niet te grof) en doe dit alvast, evenals de vol gende ingrediënten die klaar zijn, in de pan (zonder vuur). Ook de uien in lengterichting doorsnijden en vervol gens dwars in dunne (halve) ringen. Afhankelijk van de dikte, de winter wortel in de lengte doorsnijden (of zelfs in vieren) en vervolgens in dunne plakjes snijden. De paprika doorsnijden en de zaaklijsten verwij deren. Vervolgens in dunne lengte reepjes snijden en deze halveren. De champignons heel laten, tenzij ze echt te groot zijn, en (even apart) in wat hele olie onder voortdurend omroe ren enigszins laten garen en vervol gens aan de groenten voegen. De knoflook snipperen of persen. Wat zout en peper (of bijvoorbeeld sam bal) toevoegen. Daarna het geheel even flink heet laten worden op hoog vuur onder voortdurend omroeren (roerbakken). Vervolgens het geheel, met deksel erop, op laagvuur minstens 30 minu ten laten garen. Let wel op aanbak ken. Maar het vQcht uit de groenten is meestal wel voldoende om dit te voor komen. Intussen kunt u vleesvervanger of vlees (eigen keuze) in kleine stukjes snijden en in een beetje olie of boter gaarbakken en vervolgens aan het groentegerecht toevoegen. Als het goed is heeft u geen overtollig vocht in de pan, anders even aanmaken. Dit gerecht laat zich uitstekend com bineren met rijst. De rijst in het midden van het bord deponeren en de 'groenteschotel' daaromheen drape ren. Dit gerecht vraagt niet om een specia le wijn. Maak zelf een keuze uit witte, rosé of rode wijn. Heeft u nog een smakelijk gerecht,? Bijvoorbeeld van uw vakantie meege nomen. Stuur dit op naar ons redac tieadres: redactie Uitkijkpost, postbus 68,1850 AB Heiloo of per E-mail aan redactie@uitkijkpost.nl. De Schalm is een dagverzorging voor mensen, die zelfstandig wonen, alleen of met hun partner. Voor mensen die alleen wonen betekent de Schalm een manier om met andere mensen de dag prettig door te brengen en niet te vereenzamen. Mensen, die veel door de partner worden verzorgd, kun nen ook naar de Schalm komen, zodat deze partner een of meer dagen tijd voor zichzelf heeft. Per dag is het maximum aantal bezoekers tien; er is een professionele kracht voor de hele dag en per dagdeel een vrijwilliger van de UW. Els Borst werkt onge veer zes jaar als vrijwilligster bij de Schalm, een onderdeel van Overkerck. Zij vindt het prettig om een ochtend in de veertien dagen mee te helpen om een gezellige sfeer te creëren; de mensen vertellen graag over hun leven en wat ze bezig houdt; zij zegt veel van deze mensen te leren. In het begin zijn ze soms wat argwa nend, maar meestal is dat na een paar dagen meedraaien verdwenen. Om tien uur worden de bezoekers met taxi's, rolstoelbus of eigen ver voer naar de Schalm gebracht. Dan is er koffie en koek, gesprekstof en overleg over de verdere activiteit van de ochtend. Er kan iets geknutseld worden of een gezelschapsspel wor den gespeeld onder het genot van een drankje en achtergrondmuziek. Om twaalf uur wordt er warm gegeten en de mensen die dat willen kunnen daarna een middagdutje doen of wat lezen. Tlissen twee en vier uur 's mid dags wordt er vaak gezamenlijk een spel of knutselactiviteit georgani seerd; op vrijdagmiddag gaat de groep naar de Bingo in Overkerck. Ieder jaar wordt er met alle bezoe kers, medewerkers en vrijwilligers Sinterklaasfeest gevierd; dan zijn er pakjes en prachtige rijmen. In de nazomer wordt er een uitje georgani seerd; afgelopen september is de hele groep na een lekkere lunch in Overkerck met een bus naar Amsterdam gereden, waar werd overgestapt op de Red Crosser, een tram van het Rode Kruis, die de mooie plekjes van Amsterdam liet zien. Een zeer geslaagde dag met leuke foto's als herinnering. Als u interesse heeft in het-werk bij de Schalm kunt u bellen naar 072- 5330574 of 5338173. Voordeel pak 5/9 stuks pret-/snoepmix of a\ pret-/snoepmix dropfruitduo's/fantasy set 2 zakken en 2 magazines mm WW 2.29 hot of traditional 2 potten 600 gram naar keuze actieprijs per kilo 2.08 ■esiju> emmer 1 liter rundvlees vers van '4 mes kilo 100 gram actieprijs per kilo 12.90 kilo uit het koelvak per stuk 500 gram actieprijs per kilo 1 .S varkensvlees kilo zak 2,5 kilo -jr actieprijs per kilo 0.68 uit het koelvak bakje 300 gram flacon 300 ml probeerprijs per kilo 3.30 fE; EE;: J probeerprijs per liter 2.97 BEERPjW licht gezoet uit het koelvak pak 10 stuks 60 gram probeerprijs per kilo 1.25 pROBEERPglL flacon 300 ml ,J| -v probeerprijs per liter 2.97 flacon 300 ml ,4 probeerprijs per liter 1.97 met kamille navulling pak 80 stuks maxi plus of junior pak 22/24 stuks oKQgEfcgg PROBEER^ proseerp?» BEER?*»* Texas, Hawaï of suprème per stuk 435/450 gram \pROBEER£J probeerprijs per kilo 2.87/2.97 traditioneel of extra vierge fles 750 ml probeerprijs per liter 2.65 doosje 10 stuks tube 75 ml actieprijs per liter 5.20 pinda, kokos, vanille of hazelnoot pak 200 gram fppoBiËRggU: fles 500 ml ?Só5eerp*» probeerprijs per kilo 2.45 probeerprijs per liter 3.38 500 gram actieprijs per kilo 3.90 per stuk kilo voorgekookt 2 zakken 450 gram naar keuze actieprijs per kilo 0.99 BOODSCHAPPEN Nog 6 weken vacuüm verpakt per circa 1 kilo kilo gesneden en verpakt heel diverse smaken uit het koelvak pak 1 liter W mwmm I B 2x doperwten fijn, 2x doperwten/wortelen, 2x sperziebonen tray 6 potten 720 ml actieprijs per kilo 1.04 Volume voordeel diverse soorten fles 1,5 liter actieprijs per liter 0.46 rood of wit, uit Zuid-Afrika chardonnay colombard, sauvignon semillon, cinsaut pinotage of cabernet merlot U B I T I fles 750 ml actieprijs per liter 3.99 aardbei, perzik of mandarijn/peer beker 500 ml actieprijs per liter 1.78 diverse soorten flacon 1 liter Wij verkopen geen alcohol aan personen onder de 16 jaar Al-West Prijswijzigingen, drukfouten en uitverkocht voorbehouden. Aanbiedingen zijn niet bestemd voor grootverbruikers en/of wederverkopers. Op de aanbiedingen waarbij @5®® staat vermeld, is onze actiegarantie niet van toepassing. Deze zijn uitsluitend geldig zolang de voorraad strekt.

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Uitkijkpost : nieuwsblad voor Heiloo e.o. | 2004 | | pagina 8