vis, lekker makkelijk!! O WOENSDAG T/M ZONDAG OOK OVERDAG GEOPEND! HAASJE REPJE NAAR BAKKERIJ PUTTER Paasdagen 1e en 2e paasdag geopend voor lunch en diner 3-gangen keuze menu 19,50 of Envelopje van geitenkaas met honing en tijm Crème brülée met een bolletje vanille-roomijs Bijpassend wijnarrangement 9,50 Restaurant Brasserie Oosterzij, Lagelaan 8, 1851 PC Heiloo, 072-5051423 Zoveel Handgemaakte Chocolade Paaseieren heeft u nog nooit gezien, ze zijn allemaal verschillend, héél mooi en erg lekker.., *Moscovische- en *Krententulbanden, *Broodhaantjes,*Luxe opgemaakte Paasspijs broden, *Duivekaters, *Paasbrood, Oudhollandse Putter Tulband, *Paas- en *Krentenhaantjes,*Paas- advocaat-snit, *Duo-boltaartje, *Crême-rol, *Paastaarten, *Schuimkuikens, *Petit-fours, *Bonbons, etc. Tilapia zalm Wij wensen u vrolijke Haring Restaurant Limmen Brasserie Carpaccio met pesto, oude kaas en pijnboompitten Scholfilet gevuld met zalm, pasta en bieslook-roomsaus of Rib-eye, met een oogje vet, gemengde groenten en aardappelrozetten Hogeweg 159 Akersloot, Julianaweg 17 Uitgeest, Langebuurt 55, tel. 0251-312342 Schuin tegenover Golden Tulip Heiloo. Volg de gele borden met golfbaan Oosterzij vanaf de Kennemerstraatweg. 7 Dagen per week geopend voor lunch en diner, ook voor koffie met gebak, uitsmijter of ciubsandwich. wordt in de kwekerijen precies nagebootst. Gegratineerde penne met zalm 2 blikken (rode) zalm van ca. 200 g 300 g penne rigate 300 g broccoli, in kleine roosjes zout, versgemalen zwarte peper 3 bosuitjes 4 tomaten 200 g hüttenkase 2-3 eetlepels (verse of diepvries) basilicum, fijngehakt 75 g geraspte kaas Verwarm de oven voor op 200 gra den C. Kook de penne en broccoli in ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Snijd intussen de bosuitjes in dunne ringetjes en de tomaten in stukjes. Giet de zalm af en verwij der de velletjes en graatjes. Verdeel de zalm in stukjes. Giet de pasta met broccoli af en meng de zalm, uiringetjes, tomaat, hüt tenkase en basilicum erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Doe dit mengsel over in een lage ovenschaal en strooi de kaas erover. Schuif de schaal in de oven en laat de penne met zalm in 15 minuten door en door warm wor den en laat de kaas smelten. Lekker met een salade van lams oren of zeekraal. Dit gerecht is ook lekker met tonijn uit blik. Vervang dan eventueel de hüt tenkase door een kruidige toma tensaus. Vervang de bosui door dunne ringetjes prei en roerbak deze eerst 2-3 minuten tot ze beetgaar zijn. Om onder meer de kans op hart- en vaatziekten te verkleinen, zou den Nederlanders vaker (vette) vis moeten eten. Als je makkelijk wilt eten kies je voor vis. Want vis is lekker, gezond en bovendien heel snel klaar. Vis klaarmaken hoeft ook helemaal niet zo moei lijk te zijn. Nog niet overtuigd? Probeer de volgende recepten eens. Succes gegarandeerd voor elk moment van de week! Tilapia komt oorspronkelijk uit tro pisch Afrika en het Midden Oosten. Veel Indische Nederlanders kennen de tilapia uit de koloniale tijd. Belgen kennen de vis uit de tijd dat Kongo bij België hoorde. De vis wordt dan ook op bescheiden schaal in België en Nederland .gekweekt. Hetlovemrote deel van het aanbod komt nog wel rechtst reeks uit Afrika. Na filering is de vis binnen 24 uur irvEuropa, versheid is gegarandeerd. Tilapia is een vis die zowel in zoet, zout als brak water kan leven en veel weg heeft van de baars. Tilapiacurry met broccoli 500 g tilapiafilet 300 g broccoli, in kleine roosjes zout, versgemalen zwarte peper 3 bosuitjes 1 rode peper 1 eetlepel milde kerriepoeder 2-3 el olie 200 ml kokosmelk Kook de broccoliroosjes in een pan met ruim kokend water en wat zout in 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet af onder koud stromend water en laat ze uitlekken: Snijd het wit en het groen van de bosuitjes in stukken van 4 cm. Halveer de peper, verwij der de zaadjes en snijd de peper in heel 'dunne reepjes. Snijd de tila- pilffiet in stukken van 3-4 cm en kruid ze met zout en kerriepoeder. Verwarm de wok en schenk de olie erin. Laat de olie zo heet worden dat er een lichte damp afkomt. Leg de stukken vis in de olie en bak ze 2-3 minuten, schep ze af en toe voorzichtig om. Schep de broccoli, bosui en peperreepjes erdoor en bak deze 1-2 minuten mee. Voeg dan de kokosmelk toe en warm het gerecht nog even door. Bfeng de curry op s maak met zout en peper. Lekker met (basmati)rijst en wor telsalade met verse koriander. Vervang de tilapiafilet door meer valfilet, pangasiusfilet of dikke kabeljauwfilets. Vervang de broc coliroosjes door 150 g sugarsnaps en 1 kleine mango in blokjes. Over het algemeen is alle zalm die gerookt en vers verhandeld wordt, afkomstig uit kwekerijen. De zalm wordt in een rivier geboren en trekt daarna naar zee. Hier blijft hij het grootste deel van zijn leven. Als de zalm wil paaien, trekt hij naar zijn geboorterivier toe. Anadroom wordt dit genoemd. Deze situatie li Om Hollandse Nieuwe te mogen heten, moet de haring op de tradi tionele Hollandse manier gekaakt, gerijpt, gezouten en gefileerd zijn. Bij het kaken worden de kieuwen, ingewanden en de keel van de haring verwijderd. De alvleesklier blijft zitten. Deze klier produceert enzymen die ervoor zorgt dat de haring rijpt. Haring wordt bijna het hele jaar door gevangen, maar niet alle haring is geschikt voor maatjes haring of Hollandse Nieuwe. Gedurende het jaar verandert namelijk het vetgehalte van de haring. Met de verschillende vet- stadia van de haring. Tot slot een gezond lunchrecept met deze oerHollandse lekkernij: Boerensandwich met haring en radijs 4 zoute haringen 0,5 - 1 eetlepel geraspte mieriks wortel (uit een potje) 150 g zuivelspread light (met bies look) 1 bosje radijs 1 klein donker volkoren vloerbrood 2-3 eetlepels bieslook, fijngeknipt Snijd de haringen in repen van 3 cm breed. Meng de mierikswortel door de zuivelspread. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Snijd 8 dikke sneden van het brood en bestrijk ze met mierikswortelspre ad. Leg op vier borden een snee brood en verdeel de radijsjes en repen haring erover. Strooi de bies look erover en dek af met de laat ste sneden brood met de besmeer de kant naar beneden. Vervang de mierikswortel door grove mosterd en het bieslook door

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Uitkijkpost : nieuwsblad voor Heiloo e.o. | 2006 | | pagina 59