Wereldwinkel Heiloo, HGI LEKKER LENTE! LUXE PAASBROODJE 5,95 FRUITHAASJE 1,55 TAPASBROOD «1EUV 1,95 Piet Kerssens I 2e PAASDAG bij KRINGLOOP HEILOO De Echte Bakker 4r WERELD f&^WINKEL PAG33 Uw cadeaushop voor bijzondere cadeaus met iets extra's Wij verkopen o.a. leuke woonaccessoires, trendy sieraden, authentieke muziekinstrumenten, aparte bureauartikelen en speelgoed. Maar ook smakelijke levensmiddelen zoals koffie(pads), thee, chocolade en koekjes, honing, noten en diverse soorten wijn. Onze producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten- zoals zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren- er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen zij een menswaardig bestaan opbouwen. Met uw aankoop helpt u hen daarbij. Gestoomde zalm met ui-bieslookboter Ingrediënten 1 zakje verse bieslook (25 g)# fijnge sneden 1 rode ui, fijngesnipperd 125 g zachte roomboter 4 stukken zalmfilet (of zalmhaasjes van gelijke grootte, ca. 500 g) 200 g peultjes 200 g sugar snaps 1 kleine broccoli (200 g), in roosjes Materialen stoompan Bereiden In kom bieslook en uisnippertjes met vork door boter mengen. Kruidenboter op smaak brengen met zout en peper. Zalm met zout en peper bestrooien en in ingevette stoominzet of RVS vergiet leggen. Peulen, sugar snaps en broccoliroosjes rond zalm leggen. Stoominzet of vergiet boven laag kokend water in pan hangen (mag water niet raken). Deksel erop leggen en zalm en groenten in 6-7 minuten gaarstomen. Vis op bord leg gen, groenten eromheen scheppen en kruidenboter op warme vis leggen. Lekker met risotto. Tip Behalve stomen is grillen ook een vetarme bereidingswijze, die het beste in zalm naar boven haalt. Met geitenkaas gevulde kipfilet met honingjus Ingrediënten 1/2 zakje verse tijm (a 15 g) 100 g zachte geitenkaas (chèvre de bellay of Bettine blanc), zonder korst 1 bosuitje, in ringetjes versgemalen zwarte peper 4 kipfilets 100 g Ardennerham 25 g boter 1 /2 pot gevogeltefond (a 380 ml) 1 eetlepel vloeibare honing 1 eetlepel Japanse sojasaus (of ketjap manis) Materialen aluminiumfolie Bereiden Tijmblaadjes van takjes rissen en fijner hakken. In kom geitenkaas fijnprakken en mengen met bosuitjes, helft van tijm en peper naar smaak. Elke kipfilet overlangs diep insnijden en ontstane holte vullen met kwart van geitenkaas mengsel. Inkeping goed dichtdrukken en kipfilets strak in plakken ham wikke len. In koekenpan boter verhitten en kipfilets op matig vuur in ca. 15 min. goudbruin en gaar bakken, regelmatig keren. Kipfilets op warm bord leggen en warmhouden onder aluminiumfolie. Fond, honing, sojasaus en rest van tijm door bakvet roeren. Aanbaksels losroe ren en op hoog vuur 2-3 min. inkoken tot lichtgebonden jus. Op smaak bren gen met zout en peper. Kipfilets op vier warme borden leggen en jus erover scheppen. Lekker met stoomgroente- mix en gebakken aardappels. Stationsweg 105, 1852 LN Heiloo Telefoonnummer: 072 5339443 Openingstijden: Maandag 13.30 - 17.30 uur Dinsdag t/m zaterdag 09.30 - 17.30 uur Zaterdag 10.00 - 17.00 uur Grote VERWARMDE HAL VOL MET KLEDING CURIOSA KLEINGOED /LP'SBOEKEN LAMPEN MEUBELZOLDER WASMACHINES BLIKKEN SCHILDERIJEN enz... Inbreng en openingstijden: dinsdag t/m zaterdag 10.00 -17.00 uur De Oude Werf 7, nabij Karwei GROOT ZWAAR of veel: 072 5334000 'mmm ÉÊÈÊBfÊSBÊKÊat Gevuld met amandelspijs, room en abrikozen Koffiebroodje gevuld met room en vruchten Om thuis zelf af te bakken! Voorstraat 128 - Egmond aan Zee Nieuwe Egmonderstraatweg 9 - Egmond ad Hoef Zuiderhoofdstraat 58 - Krommenie Stationsplein 100 - Heiloo WFvan vvoor we r e I a burgers

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Uitkijkpost : nieuwsblad voor Heiloo e.o. | 2008 | | pagina 71