S i SMHi
tmë m
PAG26
MMÉilfciawiiMffliriÉiflfliBBBi
Gevulde portobello Tuinerwtensoep
met gorgonzola met kip
Noedels met Roergebakken
tilapiafilet en kalkoen met
courgette uit de wok spinazierisotto
Ingrediënten
4 portobello champignons
3-4 eetlepels olijfolie extra
vierge met basilicum
4 plakjes roomboterbladerdeeg
(diepvries), ontdooid
200 gram gorgonzola (kaas),
ontkorst
2 sjalotten, in flinterdunne
ringen
1 eetlepel verse tijmblaadjes
50 gram rucolasla
Materialen gj
bakpapier
Voorbereiden Ég
(enkele uren tevoren):
Bakplaat bekleden mefBakpa-
pier. Steeltjes uit portobello's
Snijden en paddestoelen rond
om dun bestrijken met basili
cumolie. Plakjes bladerdeeg op
bakplaat leggen èn op elk plakje
deeg portobello leggen. Deeg
rond paddestoelen omhoog
vouwen. Gorgonzola in vier plat
te stukken snijden en deze in
holte van portobello's leggen.
Sjalotringen erover verdelen.
Tijmblaadjes en peper erover
strooien en nog wat basilicum-
olie erover druppelen.
Bakplaat tot gebruik afgedekt in
koelkast bewaren.
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200
°C. Bakplaat in midden van
oven schuiven en portobello-
taartjes in 20-25 minuten goud
bruin en gaar bakken.
Portobellotaartjes over vier bor
den verdelen en handje rucola
rondom leggen.
Ingrediënten
250 gram kipfilet
1 eetlepel oregano
5 eetlepels olijfolie
2 sjalotten, fijngesneden
250 gram kruimige aardappels,
geschild en in blokjes
1 pak tuinerwten
(diepvries, 450 gram)
3 sneden meergranen brood
met pompoenpitten
1 bakje tuinkers
Materialen^^i^^^l;
staafmixer
grillpan
Bereiden
Breng in een pan één liter water
met 1 eetlepel zoót, de kipfilets
en de oregano aan de kook. Laat
dé tip in 15 minuten tegen de
kook aan gaar worden. Neem de
filets uit de bouillon en laat ze
op keukenpapier uitlekken. Verhit
twee eetlepels olie in een soep
pan en fruit de sjalot. Schep de
aardappelblokjes en de erwten
erdoor en. voeg de bouillon toe.
Breng het al roerend aan de
kook en laat het in 15 minuten
zachtjes gaarkoken. Snijd de kip
filets .schuin in plakken van een
centimeter dik. Bestrijk de plak
ken dun met olie en rooster ze -
in gedeelten - in een hete grill
pan mooi bruin. Snijd de korstjes
van het brood en snijd het
brood in blokjes. Verhit twee eet
lepels olie in een koekenpanen
bak de blokjes brood rondom
knapperig. Pureer de soep met
een staafmixer mooi glad. Laat
de soep nog even zachtjes door
koken en breng hem op smaak
met zout en peper. Schep de
soep in vier grote kommen en
leg de kipfilets erin. Strooi de
croutons erover en garneer de
soep met de tuinkers.
Ingrediënten
250 g Chinese eiermie
4 eetlepels bloem
1 eetlepel kerriepoeder
1/2 zak tilapiafilet (vis, diep
vries), ontdooid en in bl,okjes
4 eetlepels wokolie
2 courgettes, in plakjes
200 ml kokosmelk (blik a 400
ml)
1 zakje verse'koriander (15 g),
grofgesnedep
Materialen,.
wök
Bereiden
Bereid de eiermie volgens de
aanwijzingen op de verpakking.
Trek de mie na twee minuten
met een vork los. Laat de eier
mie in een vergiet goed uitlek
ken, Meng de bloem met het
kerriepoeder, zout en peper naar
smaak. Dep de tilapiafilets droog
en wentel ze door de bloem.
Verhit een wok. Voeg drie eetle
pels olie toe en roerbak de tilapi
afilet in 3-4 minuten net gaar.
Schep de vis uit de wok. Schepk
de laatste eetlepel- olie in de wok
en roerbak de courgette beet
gaar. Voeg de kokosmelk en de
eiermie toe. Schep de tilapiafilet
er voorzichtig door en verwarm
alles nog 2-3 minuten. Voeg zout
en peper naar smaak toe. -
Verdeel de eiermie met de cour
gette en de tilapiafilet over vier
kommen en bestrooi met de
koriander.
Tip: Vries de overige kokosmelk
in, in ijsblokvormpjes. Van een
paar blokjes krijgen stoofpotten
en soep een oosters tintje.
r 's T
Ingrediënten
1/2 pak risottorijst (a 500 gram)
1 zak spinazie (300 gram)
125 g belegen Goudse kaas,
gemalen (zakje a 175 gram)
1 bosuitje (zakje a 3 stuks)
300 g kalkoenfilet
2 eetlepels olijfolie
3 eetlepels rode pesto met
zongedroogde tomaten (pot a
130 gram)
Materia
"wok
Risotto in grotë' pan met 450
milliliter water bereiden volgens
aanwijzingen op verpakking.
Spinazie erdoor mengen, al
omscheppend laten slinken en
doorwarmen. Kaas erdoor roeren
en al omscheppend laten smel
ten. Intussen bosui in ringetjes
snijden. Kalkoenfilet in blokjes
snijden en met zout en peper
bestrooien. Olie in wok verhitten
en hierin kalkoen rondom bruin-
bakken. Pesto toevoegen en kal
koen in nog 2 minuten gaar
laten worden. Bosui toevoegen
en nog één minuut meebakken.
Risotto over vier borden verde
len. Kalkoen erover verdelen.
Chocoladecake
met kersenjam
Ingrediënten
200 gram boter,
op kamertemperatuur
100 gram suiker
1 pot zwartekersenjam (340
gram)
5 eieren
200 gram zelfrijzend Bakmeel
50 gram cacao
200 gram bittere chocolade, in
stukjes
50 gram hagelslag (puur)
Materialen
mixer
cakevorm (26 centimeter),
ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175
°C. Klop de boter en de suiker
romig. Verwarm de jam 45
seconden in de magnetron,
zodat hij vloeibaar wordt. Mix
de jam door het botermengsel
en klop de eieren erdoor.
Zeef het bakmeel, de cacao en
een mespunt zout boven het
boter-eimengsel en mix het
goed. Giet het mengsel in de
vorm en laat de cake in de
Oven in 45-50 minuten gaar
worden. Prik met een satéprik
ker in het midden van de cake.
Komt de prikker er schoon uit,
dan is de cake gaar.
Neem de cake uit de vorm en
laat 'm afkoelen. Verwarm de
chocolade 1-2 minuten in de
magnetron tot hij is gesmolten.
Snijd de cake overdwars door
midden, besmeer beide helften
met de gesmolten chocolade
en leg de helften met de chó-
coladekant boven weer op
elkaar. Bestrooi met de hagel
slag en serveer.
H