S i SMHi tmë m PAG26 MMÉilfciawiiMffliriÉiflfliBBBi Gevulde portobello Tuinerwtensoep met gorgonzola met kip Noedels met Roergebakken tilapiafilet en kalkoen met courgette uit de wok spinazierisotto Ingrediënten 4 portobello champignons 3-4 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum 4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid 200 gram gorgonzola (kaas), ontkorst 2 sjalotten, in flinterdunne ringen 1 eetlepel verse tijmblaadjes 50 gram rucolasla Materialen gj bakpapier Voorbereiden Ég (enkele uren tevoren): Bakplaat bekleden mefBakpa- pier. Steeltjes uit portobello's Snijden en paddestoelen rond om dun bestrijken met basili cumolie. Plakjes bladerdeeg op bakplaat leggen èn op elk plakje deeg portobello leggen. Deeg rond paddestoelen omhoog vouwen. Gorgonzola in vier plat te stukken snijden en deze in holte van portobello's leggen. Sjalotringen erover verdelen. Tijmblaadjes en peper erover strooien en nog wat basilicum- olie erover druppelen. Bakplaat tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren. Bereiden Oven voorverwarmen op 200 °C. Bakplaat in midden van oven schuiven en portobello- taartjes in 20-25 minuten goud bruin en gaar bakken. Portobellotaartjes over vier bor den verdelen en handje rucola rondom leggen. Ingrediënten 250 gram kipfilet 1 eetlepel oregano 5 eetlepels olijfolie 2 sjalotten, fijngesneden 250 gram kruimige aardappels, geschild en in blokjes 1 pak tuinerwten (diepvries, 450 gram) 3 sneden meergranen brood met pompoenpitten 1 bakje tuinkers Materialen^^i^^^l; staafmixer grillpan Bereiden Breng in een pan één liter water met 1 eetlepel zoót, de kipfilets en de oregano aan de kook. Laat dé tip in 15 minuten tegen de kook aan gaar worden. Neem de filets uit de bouillon en laat ze op keukenpapier uitlekken. Verhit twee eetlepels olie in een soep pan en fruit de sjalot. Schep de aardappelblokjes en de erwten erdoor en. voeg de bouillon toe. Breng het al roerend aan de kook en laat het in 15 minuten zachtjes gaarkoken. Snijd de kip filets .schuin in plakken van een centimeter dik. Bestrijk de plak ken dun met olie en rooster ze - in gedeelten - in een hete grill pan mooi bruin. Snijd de korstjes van het brood en snijd het brood in blokjes. Verhit twee eet lepels olie in een koekenpanen bak de blokjes brood rondom knapperig. Pureer de soep met een staafmixer mooi glad. Laat de soep nog even zachtjes door koken en breng hem op smaak met zout en peper. Schep de soep in vier grote kommen en leg de kipfilets erin. Strooi de croutons erover en garneer de soep met de tuinkers. Ingrediënten 250 g Chinese eiermie 4 eetlepels bloem 1 eetlepel kerriepoeder 1/2 zak tilapiafilet (vis, diep vries), ontdooid en in bl,okjes 4 eetlepels wokolie 2 courgettes, in plakjes 200 ml kokosmelk (blik a 400 ml) 1 zakje verse'koriander (15 g), grofgesnedep Materialen,. wök Bereiden Bereid de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Trek de mie na twee minuten met een vork los. Laat de eier mie in een vergiet goed uitlek ken, Meng de bloem met het kerriepoeder, zout en peper naar smaak. Dep de tilapiafilets droog en wentel ze door de bloem. Verhit een wok. Voeg drie eetle pels olie toe en roerbak de tilapi afilet in 3-4 minuten net gaar. Schep de vis uit de wok. Schepk de laatste eetlepel- olie in de wok en roerbak de courgette beet gaar. Voeg de kokosmelk en de eiermie toe. Schep de tilapiafilet er voorzichtig door en verwarm alles nog 2-3 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe. - Verdeel de eiermie met de cour gette en de tilapiafilet over vier kommen en bestrooi met de koriander. Tip: Vries de overige kokosmelk in, in ijsblokvormpjes. Van een paar blokjes krijgen stoofpotten en soep een oosters tintje. r 's T Ingrediënten 1/2 pak risottorijst (a 500 gram) 1 zak spinazie (300 gram) 125 g belegen Goudse kaas, gemalen (zakje a 175 gram) 1 bosuitje (zakje a 3 stuks) 300 g kalkoenfilet 2 eetlepels olijfolie 3 eetlepels rode pesto met zongedroogde tomaten (pot a 130 gram) Materia "wok Risotto in grotë' pan met 450 milliliter water bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. Spinazie erdoor mengen, al omscheppend laten slinken en doorwarmen. Kaas erdoor roeren en al omscheppend laten smel ten. Intussen bosui in ringetjes snijden. Kalkoenfilet in blokjes snijden en met zout en peper bestrooien. Olie in wok verhitten en hierin kalkoen rondom bruin- bakken. Pesto toevoegen en kal koen in nog 2 minuten gaar laten worden. Bosui toevoegen en nog één minuut meebakken. Risotto over vier borden verde len. Kalkoen erover verdelen. Chocoladecake met kersenjam Ingrediënten 200 gram boter, op kamertemperatuur 100 gram suiker 1 pot zwartekersenjam (340 gram) 5 eieren 200 gram zelfrijzend Bakmeel 50 gram cacao 200 gram bittere chocolade, in stukjes 50 gram hagelslag (puur) Materialen mixer cakevorm (26 centimeter), ingevet Bereiden Verwarm de oven voor op 175 °C. Klop de boter en de suiker romig. Verwarm de jam 45 seconden in de magnetron, zodat hij vloeibaar wordt. Mix de jam door het botermengsel en klop de eieren erdoor. Zeef het bakmeel, de cacao en een mespunt zout boven het boter-eimengsel en mix het goed. Giet het mengsel in de vorm en laat de cake in de Oven in 45-50 minuten gaar worden. Prik met een satéprik ker in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake gaar. Neem de cake uit de vorm en laat 'm afkoelen. Verwarm de chocolade 1-2 minuten in de magnetron tot hij is gesmolten. Snijd de cake overdwars door midden, besmeer beide helften met de gesmolten chocolade en leg de helften met de chó- coladekant boven weer op elkaar. Bestrooi met de hagel slag en serveer. H

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Uitkijkpost : nieuwsblad voor Heiloo e.o. | 2008 | | pagina 52