Albert De Italiaanse Fijnproever Kids for Animals geven het goede voorbeeld met vegetarisch kerstdiner Leerlingen Jac P. Thijsse liepen mee met Vluchtelingenwerk Heiloo H E I L O O BEDRIJF BELICHT 5 Vrijdag 18 en zaterdag 19 december al vanaf 12.00 uur open! Een heerlijke kerst-chocoladeverrassing ontvangt u op maandag 21 t.m. donderdag 24 december bij aankopen v.a. 25,00 (op=op) Vanaf 11.00 tot 18.00 uur kunt u proeven en kennismaken met onze overheerlijke kerststol, smaakvolle kersthapjes en vruchten cocktails. Kom naar de speciale VoorProefstand in onze zaak om I, ideeën op te doen voor uw kerstdagen. Om u nog meer koopgemak voor de kerst te geven zijn wij op zondag 20 december UITKIJKPOST 16 DECEMBER 2009 In deze rubriek wordt wekelijks een ander bedrijf in het versprei dingsgebied van de Uitkijkpost belicht. De kosten voor Bedrijf Belicht zijn 150 euro ex. BTW. Voor aanmelding: De Hoefsmid 5,1851PZ Postbus 68,1850 AB Heiloo. Of pere-mail: redactie@uitkijkpost.nl. In de aanmelding graag duidelijk uw gegevens vermelden. Tekst en foto: Carolien Breed Rijksweg 190, 1906 BM Limmen, tel: 072-5053939, www. deitaliaansefij nproever. nlinfo @deitaliaansefij nproever. nl. LIMMEN - Lekker en uitgebreid eten maakt een belangrijk deel uit van het Italiaanse leven. Ignazio is geboren en getogen op het prachtige Italiaanse eiland Sardinië. De passie voor koken heeft hij meegekregen van zijn moeder. Hij groeide op tussen de potten en de pannen in de keu ken waar zij, als een echte Italiaanse 'mamma', nog altijd uitgebreide maaltijden uit de authentieke Italiaanse keuken bereidt voor feestelijke aangelegenheden met familie en buren. Hierbij worden uitsluitend verse producten gebruikt, die ze 's morgens vroeg op de markt inkoopt. Zelfs nu kan ze het niet laten om haar zoon vanuit het zonnige Italië zo nu en dan te verwennen met bijvoorbeeld een pot smakelijke, zelfgemaakte gedroogde tomaten. Eenmaal in Nederland leerde Ignazio Saskia kennen en samen runden ze ruim 12 jaar de afhaal- en bezorgtraiteur in Italiaanse gerechten 'Miamo' in Castrieum. Hier deden ze al enige ervaring op in de verzorging van catering. Dit laatste werd zo'n succes, dat Saskia en Ignazio besloten om zich hierop geheel te gaan richten. Miamo werd verkocht en de nieu we professionele keuken aan huis werd het kloppend hart van hun in augustus gestarte cateringbedrijf II Buongustaio oftewel De Italiaanse Fijnproever. Inmiddels weten velen de Italiaanse Fijnproever al te vinden. Saskia: ,,We willen ons met II Buongustaio onderscheiden door gerechten uit de authentieke Italiaanse keuken, waarbij we alles dagelijks vers berei den. Zo wordt het huisgemaakte pastadeeg zelf gedraaid en gaat zo de pan in. We werken met verse en echt Italiaanse producten, zoals salami, Parmaham en Parmezaanse kaas die rechtstreeks uit Italië zijn geïmpor teerd en dat proef je! We richten ons zowel voor de zakelijke als particu liere catering op gezelschappen van tien tot zo'n tweehonderd personen. Bovendien kan men van woensdag tot en met zondag, vanaf één persoon, telefonisch een maaltijd bestellen, die men vanaf de website heeft uitge zocht en op een afgesproken tijdstip warm kan komen afhalen." De keuze is zeer uitgebreid; van belegde Italiaanse broodjes voor bij de lunch, complete buffetten tot en met aparte schotels of heerlijke hapjes voor bij de borrel. Saskia: „Bedrijven, maar ook particulieren kunnen gebruik maken van onze diensten. Wanneer je bijvoorbeeld een etentje voor familie of vrienden wilt houden, kunnen wij alles verzorgen. Niet alleen het eten, maar indien nodig ook bestek, borden, glazen en derge lijke. Voor grote groepen zijn de buffetten zeer gewild. Men kan zelf een buffet samenstellen met keuze uit diverse koude gerechten, zoals een combinatie van carpaccio, vitello tonato, koude pastagerechten, et cetera en warme vlees en/of pastagerechten. Alles is hierbij bespreekbaar: heb je bijvoorbeeld ooit in Italië iets heerlijks geproefd dat niet bij ons op de kaart staat, en wil je dit graag je gasten aanbieden, dan kan dit gerecht op aanvraag bereid worden." HEILOO - De Kids for Animals, de jeugdclub van de Dieren bescherming, zetten zaterdag 12 december, in De Ypsalon, heerlijke vegetarische hapjes op tafel. Daarmee lieten zij zien dat je ook feestelijk kunt eten zonder dat aller lei dieren daarvoor het leven hoe ven te laten. Er zijn een paar kinde ren die al een beetje vegetarisch zijn, sommige eten één dag in de week geen vlees en er zijn er zelfs twee die helemaal geen vlees eten. Het was een drukte van jewelste, dertig kinderen van 6 tot 12 jaar waren hard aan het werk; uien snij den, broodjes bakken, kiwi's schil len. De kinderen hebben alle recep ten meegekregen naar huis. Nu kunnen zij samen met hun ouders oefenen hoe dit lekkers moet wor den gemaakt, zodat deze Kerstmis in ieder geval één dag zonder Dierenleed gegeten kan worden. Houd jij ook van dieren en wil je lid worden? Hinke Geutskens -jeugdeo- ördinator, tel. 072-5336180. Door de kinderen werden de lekkerste hapjes gemaakt voor een heerlijk vegetarisch kerstmenu! Foto: Ricardo Marcker HEILOO - Melissa Beers, Jade van der Pol en Cindy van Leeuwen uit de klas havo-5 van het Jac P. Thijsse College kwa men voor hun profielwerkstuk in contact met stichting Vluchtelingenwerk in Heiloo. Ze zagen met eigen ogen wat voor werk de stichting doet voor deze vluchtelingen en hoe de vrijwilligers vaak de verbinding zijn naar de bui tenwereld. Vluchtelingenwerk Nederland begeleidt vluchtelingen bij het asielproces en de inburge ring. Ze helpen bij de opbouw van een nieuw bestaan in hun nieuwe thuisland. Het zijn op lokaal niveau allemaal vrijwilligers die het werk doen. Ze leren ze bijvoorbeeld zwemmen, fietsen, Nederlands koken en de taal. Jade vertelt: „Meneer van Groenigen van Vluchtelingenwerk Heiloo heeft ons enorm geholpen en we mochten een taalles bezoeken van mevrouw Jongerius." Cindy: „We gaan verder nog twee interviews houden met vluchtelingen in Heiloo om een beeld te schetsen van het leven van de vluchteling." Melissa: „Het is allemaal onwijs leerzaam en interes sant. Wat je je bijvoorbeeld nu pas realiseert, is hoe moeilijk het voor een vluchteling is om zich te redden in het verkeer. Eerst moeten ze al leren fietsen en dan komen ze ook nog op de Nederlandse weg waar het in hun ogen verschrikkelijk druk is met ontelbare borden waar ze niets van snappen." Cindy: „De kin deren hebben het ook erg moeilijk op school. Simpele dingen als je agenda invullen, maar ook moeilijke vakken, daar hebben ze hulp bij nodig. Het zou geweldig zijn als er mensen zijn die de kinderen daarbij zouden willen helpen." Wilt u de kinderen van de vluchtelingen hel pen met hun schoolwerk, of wilt u weten wat dat inhoudt? Dan kunt u contact opnemen met mevrouw Jongerius, tel. 072-5339556. Melissa, Jade en Cindy hielpen bij de taalles. Aangeleverde foto

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Uitkijkpost : nieuwsblad voor Heiloo e.o. | 2009 | | pagina 5