Keurslagerij Kees Burger bundelt de krachten voor behoud van kwaliteit ^bÉI F 24 3* Winkelhof 't Loo 27 Heiloo tel 072-5331776 Nieuwe Egmonderstraatweg l-7a Egmond aan den Hoef tel 072 5072798 Vernieuwde website: www.burger.keurslager.nl doch vertrouwde locatie in 't Loo, blijven bedienen van een goed en vakkundig advies!De vertrouwde gezichten van de Westerweg, Ria en Brenda, zijn eveneens naar 't Loo meegegaan. De winkel aan de Westerweg is inmiddels blijvend gesloten; de werkruimte blijft gehandhaafd. Burger: „Waar klanten vroeger nog kilometers wilden omrijden voor eerlijke en ambachtelijke kwaliteitsproducten, is de factor gemak voor de moderne consument in de loop der jaren steeds belangrijker geworden. In 1982 waren er nog achttien verkooppunten van vlees; negen ambachtelijke slagerijen en verder supermarkten. Inmiddels is dit aantal gedaald naar acht verkoop punten; nog maar twee daarvan zijn slagers." maaltijd te bereiden. Men besteedt in Nederland gemiddeld twintig minuten aan de bereiding van het avondeten. Velen hebben tegenwoordig bo vendien moeite met het herkennen van kwali teitsvlees. Natuurlijk springen wij met een uitge breid assortiment veredelde producten in op het gevoel 'gemak dient de mens', maar de klant is bij ons verzekerd van kwaliteitsproducten." Dus geen vlees uit verre landen, maar eerlijk vlees van Hollandse bodem, afkomstig uit de regio en van vaste betrouwbare leveranciers. Vlees dat op een duurzame en diervriendelijke manier is ge produceerd. De toekomstvisie van Kees Burger In maart 2010 ondergaat Keurslagerij Kees Bur ger in 't Loo een grondige verbouwing, waarbij de toonbank wordt verlengd tot 12 meter. Dit om de klant met meer uitgestalde producten nog beter van dienst te kunnen zijn. Samen met Bakkerij Zoon zal een Broodjes Corner worden geëxploiteerd. Bovendien wil Burger zich meer toespitsen op kant en klaar maaltijden; het assortiment wordt flink uitgebreid. Burger besluit: „We luisteren naar de consument en spelen in op de aan ver andering onderhevige markt. Kortom: we zijn een traditioneel ambachtelijk bedrijf, dat de krachten heeft gebundeld tot een keurslagerij met een moderne uitstraling!" Inspelen op de markt Het koopgedrag van de huidige consument be weegt ook Keurslagerij Kees Burger tot tijdig inspelen op een snel veranderende markt. Zo is het filiaal in Egmond aan den Hoef als enige slagerij in Noord-Holland ook alle zondagen ge opend. Burger wil hierbij traditionele kwaliteit en ambachtelijkheid behouden! Zelfgemaakte producten, zoals grillworst, metworst, pekelvlees, hammen, erwtensoep en dergelijke zijn grootse troeven in dit geheel. Alle producten zijn volgens traditionele recepten en met veel liefde voor het vak bereid. Burger: „Vooral de jongere en wer kende generatie gunt zich weinig tijd om een 1, Met twee moderne winkels, één in winkelhof 't Loo en één aan de Nieuwe Egmonderstraat in Egmond aan den Hoef, is Keurslagerij Kees Burger al decennia lang een begrip in de om geving. Slagerszoon Kees Burger en zijn vrouw Carla zijn samen in 1982 begonnen in het pand van slager Pranger aan de Raadhuisweg. Niet veel later verhuisde de zaak naar winkelhof 't Loo. Anno 2010 werken er 33 medewerkers bij Keur slagerij Kees Burger, die ieder bijzondere kwali teiten met zich meebrengen. In het bijzonder de moeder van Kees Burger, die vanaf het begin in 1982 nog altijd op zaterdag de vleeswaren snijdt. Kees Burger is twee jaar geleden een compagnon schap aangegaan met Marcel Scholten, chef win kelslager Heiloo en Pieter Krom, chef winkelslager Egmond. En sinds 1 januari 2010 is de slagerij van Anton Lelieveld in het bedrijf opgenomen. Slager Anton Lelieveld samengevoegd met Keurslagerij Kees Burger Slager Anton Lelieveld is de derde generatie in een slagersfamilie; zijn vader en grootvader gin gen hem voor in dit mooie, ambachtelijke vak. Hij heeft als zelfstandig ondernemer vijfenhalf jaar de slagerij aan de Westerweg gerund, waar vanaf 1920 slagers als Keppel, Kok, Leegwater en zo'n twintig jaar lang slager Kramer hem voorgingen. Lelieveld heeft vakmanschap en vakkennis hoog in het vaandel staan. Zijn trouwe klantenschare had hem nog jaren als zelfstandig slager op de been kunnen houden, maar hij voelde de toene mende druk van andere locaties. „Ik zat aan de Westerweg tussen twee winkelcentra in. In mijn toekomstperspectief als slager heb ik het gegeven meegenomen, dat het gedrag van consumenten aan verandering onderhevig is. Kwaliteit en am bachtelijkheid raken daarbij steeds meer onder geschikt aan het gemak van de locatie, waar men alle boodschappen haalt. Door de slagerij te inte greren in Keurslagerij Kees Burger kan ik trouwe klanten, weliswaar op die andere, KEURSLAGER v.l.n.r.: Anton (42), Kees (51), Marcel (38), Pieter (39) 20 JANUARI 2010 UITKIJKPOST Kees Burger

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Uitkijkpost : nieuwsblad voor Heiloo e.o. | 2010 | | pagina 24