Keurslagerij Kees Burger bundelt
de krachten voor behoud van kwaliteit
^bÉI
F
24
3*
Winkelhof 't Loo 27
Heiloo
tel 072-5331776
Nieuwe Egmonderstraatweg l-7a
Egmond aan den Hoef
tel 072 5072798
Vernieuwde website: www.burger.keurslager.nl
doch vertrouwde locatie in 't Loo, blijven
bedienen van een goed en vakkundig advies!De
vertrouwde gezichten van de Westerweg, Ria en
Brenda, zijn eveneens naar 't Loo meegegaan. De
winkel aan de Westerweg is inmiddels blijvend
gesloten; de werkruimte blijft gehandhaafd.
Burger: „Waar klanten vroeger nog kilometers
wilden omrijden voor eerlijke en ambachtelijke
kwaliteitsproducten, is de factor gemak voor
de moderne consument in de loop der jaren
steeds belangrijker geworden. In 1982 waren er
nog achttien verkooppunten van vlees; negen
ambachtelijke slagerijen en verder supermarkten.
Inmiddels is dit aantal gedaald naar acht verkoop
punten; nog maar twee daarvan zijn slagers."
maaltijd te bereiden. Men besteedt in Nederland
gemiddeld twintig minuten aan de bereiding van
het avondeten. Velen hebben tegenwoordig bo
vendien moeite met het herkennen van kwali
teitsvlees. Natuurlijk springen wij met een uitge
breid assortiment veredelde producten in op het
gevoel 'gemak dient de mens', maar de klant is
bij ons verzekerd van kwaliteitsproducten." Dus
geen vlees uit verre landen, maar eerlijk vlees
van Hollandse bodem, afkomstig uit de regio en
van vaste betrouwbare leveranciers. Vlees dat op
een duurzame en diervriendelijke manier is ge
produceerd.
De toekomstvisie van Kees Burger
In maart 2010 ondergaat Keurslagerij Kees Bur
ger in 't Loo een grondige verbouwing, waarbij
de toonbank wordt verlengd tot 12 meter. Dit
om de klant met meer uitgestalde producten
nog beter van dienst te kunnen zijn. Samen met
Bakkerij Zoon zal een Broodjes Corner worden
geëxploiteerd.
Bovendien wil Burger zich meer toespitsen op
kant en klaar maaltijden; het assortiment wordt
flink uitgebreid. Burger besluit: „We luisteren
naar de consument en spelen in op de aan ver
andering onderhevige markt. Kortom: we zijn een
traditioneel ambachtelijk bedrijf, dat de krachten
heeft gebundeld tot een keurslagerij met een
moderne uitstraling!"
Inspelen op de markt
Het koopgedrag van de huidige consument be
weegt ook Keurslagerij Kees Burger tot tijdig
inspelen op een snel veranderende markt. Zo
is het filiaal in Egmond aan den Hoef als enige
slagerij in Noord-Holland ook alle zondagen ge
opend. Burger wil hierbij traditionele kwaliteit
en ambachtelijkheid behouden! Zelfgemaakte
producten, zoals grillworst, metworst, pekelvlees,
hammen, erwtensoep en dergelijke zijn grootse
troeven in dit geheel. Alle producten zijn volgens
traditionele recepten en met veel liefde voor het
vak bereid. Burger: „Vooral de jongere en wer
kende generatie gunt zich weinig tijd om een
1,
Met twee moderne winkels, één in winkelhof
't Loo en één aan de Nieuwe Egmonderstraat
in Egmond aan den Hoef, is Keurslagerij Kees
Burger al decennia lang een begrip in de om
geving. Slagerszoon Kees Burger en zijn vrouw
Carla zijn samen in 1982 begonnen in het pand
van slager Pranger aan de Raadhuisweg. Niet veel
later verhuisde de zaak naar winkelhof 't Loo.
Anno 2010 werken er 33 medewerkers bij Keur
slagerij Kees Burger, die ieder bijzondere kwali
teiten met zich meebrengen. In het bijzonder de
moeder van Kees Burger, die vanaf het begin in
1982 nog altijd op zaterdag de vleeswaren snijdt.
Kees Burger is twee jaar geleden een compagnon
schap aangegaan met Marcel Scholten, chef win
kelslager Heiloo en Pieter Krom, chef winkelslager
Egmond. En sinds 1 januari 2010 is de slagerij van
Anton Lelieveld in het bedrijf opgenomen.
Slager Anton Lelieveld samengevoegd
met Keurslagerij Kees Burger
Slager Anton Lelieveld is de derde generatie in
een slagersfamilie; zijn vader en grootvader gin
gen hem voor in dit mooie, ambachtelijke vak. Hij
heeft als zelfstandig ondernemer vijfenhalf jaar
de slagerij aan de Westerweg gerund, waar vanaf
1920 slagers als Keppel, Kok, Leegwater en zo'n
twintig jaar lang slager Kramer hem voorgingen.
Lelieveld heeft vakmanschap en vakkennis hoog
in het vaandel staan. Zijn trouwe klantenschare
had hem nog jaren als zelfstandig slager op de
been kunnen houden, maar hij voelde de toene
mende druk van andere locaties. „Ik zat aan de
Westerweg tussen twee winkelcentra in. In mijn
toekomstperspectief als slager heb ik het gegeven
meegenomen, dat het gedrag van consumenten
aan verandering onderhevig is. Kwaliteit en am
bachtelijkheid raken daarbij steeds meer onder
geschikt aan het gemak van de locatie, waar men
alle boodschappen haalt. Door de slagerij te inte
greren in Keurslagerij Kees Burger kan ik trouwe
klanten, weliswaar op die andere,
KEURSLAGER
v.l.n.r.: Anton (42), Kees (51), Marcel (38), Pieter (39)
20 JANUARI 2010
UITKIJKPOST
Kees
Burger