VISITEKAARTJES VERBODEN. Schrijfmachine SPAARDA6 NIEUW FRANKENBERG N.V. HET SPOOKI iIBoc/wi (Jëfker VRIJDAG [31 OCTOBER) NUTSSPAARBANK tot halt Dagblad-Reclame Is actueel RADIO-CURSUS Mevr. M. DE RUYTER-ENGELS. NADERT J MAKEN OOK NA 15 NOVEMBER A.S. LAAT DUS T IJ DIG DRUKKEN BIJ LANGESTRAAT 28. Duit De toeg< De strijd in h te koop gevraagd. NED. STAATSLOTERIJ. LEERT NU PAARDRIJDEN KENNEMER MANEGE - TÊL. 2578 f^EVR.OLFF-VAN BOVEN De reuk is veranderd... maar NEET de kwaliteit! NtDfcRLANDSCH FABRIKAAT, BENOODIGDHEDEN: 1 ei, 6 eetlepels water, 125 gr. suiker, 1 fleschje Dr. Oetker ,rum-aroma, fleschje Dr. Oetker citroen-aroma, een weinig zout, 115 gr. bloem, 25 gr. Dr. Oetker custardpoeder, '/2 pakje Dr. Oetker bakpoeder Backin, 75 gr. fijn gewreven witbrood, 165 gr. geraspte rauwe wortelen. Dus slechts één ei en geen boter of vet. BEREIDING: Klop den eierdooier met het water krachtig tot schuim (bij voorkeur met een roede) en voeg langzamer hand 3/4 van de suiker toe. Blijf slaan tot een dikke, crème- achtige massa is verkregen. Werk dffor deze crème de smaak stoffen. Klop het eiwit stijf en voeg er onder voortdurend slaan langzamerhand de overige suiker aan toe. Het eiwit moet zoo stijf zijn, dat een daarin gegeven messnede zicht baar blijft. Doe dit nu op de eierdooier-crème en zeef daarop het met custard en bakpoeder „Backin" gemengde bloem. Voeg er het fijn gewreven witbrood en wortel bij. Werk alles voorzichtig (niet roeren!) door de crème en doe het in OI een met vet bestreken en met papier I bekleeden cake-vorm. BAKKEN: D9.de- 1 lijk bakken, ongeveer Ï6 minuten bij matige hitte. De cake na het bakken bestuiven met wat poedersuiker. Doctor^Qétker'S Bakpoeder BAKPOEDER ..fêac&iri' Brochure met bakrecepten ontvangt U na aanvrage bij 143ste Jaargar Duitse! Uit het hoofdkv Führer, 29 Oct. opperbevel van maakt bekend: Zooals in een bekend gemaakt 1 infanterie in sam< formaties van de hardnekkige gevei gang naar het scb geforceerd. Bij d door de zwaar ve< digingsstellingen t werden in den tijd October'in totaal 1 nen gemaakt, alsm wagens, 109 stuk! eet groote hoev oorlogsmateriaal 1 vernietigd. De v< wordt thans achtei Roemeensche t een voor de N.W.-l van Azof gelegen men en van den v: In het Donetzbe verbonden troepen ging van den wijl met succes voort. In den N. sec Spaansche „blauw een uitgebreiden scheidene plaatsen opnieuw een vrij krijgsgevangenen j De beteekenis v naar de Krim. Berlijn, 29 Oct. (D ling op het leerberii het DNB medegedee doorbraak naar de 1 wisten een bolwerk liezen, van waaruit hoopt nog steeds het in de flank te kun Verder verliezen ze voor het grootste dee heid zich nog op de kunnen bewegen. Kertsj weer Berlijn, 29 Oct. (1 hebben Duitsche g gen weer een aanval haveninstallaties van vengebouwen en ove werden getroffen. Ee ging in vlammen op, bom getroffen te zijn rondom Kertsj werd' vrachtbooten van 300 zes schuiten tot zir Zeven andere schepe werden zwaar besch; Het Hensinki, 30 Oct. van welingelichte zijn na de vernietigin: Russische divisie ten Oaegameer de Sovje de 2 Finsche brugj over de Swir genom gestort. De bolsjewist terugtocht en hebbe reeks plaatsen ontru frontsector tusschen Rukajaervi hebben ui het Z. naar Paaten Finsche formaties na van deze plaats ten Jaevimeer contact ge verdere operaties zijr troepen doorgedronge MoeTimanskspoorlijn. een belangrijk ver< van de bolsjewisten i: begonnen. Het bezetten var Berlijn, 29 Oct. doorbraak door een defensieline ten W. v een afdeeling van de hoede er in geslaagd tisch vliegveld te v danks alle tegenaanvi de manschappen er i behouden tot nieuwe penonderdeelen gearr Daar de afdeeling be! was opgerukt dan dreigde de voorraad uitgeput te raken. Ee: kers 20 begeleid schmidtt-jagers landd' de terwijl inderhaast weergeschut en de be gers het luchtruim Eenige Rata-toesteller middellijk door het verdreven, terwijl 3 den neergeschoten. N; hadden de soldaten reservoirs der pantser en namen na een kon van het vliegveld. De toesta Berlijn, 29 Oct. (D gevechtsvliegtuigen menwerpers hebben len sector hevige aan nomen op bolsjewist: concentraties en verds In het gebied bij M door de bolsjewiki b met bommen en boo stookt. Groote brande de stellingen uit, u gingen met hevige ex ALKMAARSCHE COURANT VAN WOENSDAG 29 OCTOBER 1941. i I Pagina 4. kriel 9.52 per 00 kg f 0.13 per kg kastomaten tt 26.32 per 00 t> it 0.35 per Wortelen: jonge bospeen ff 9.52 per 00 bos it 0.13 per h. (roode) peen z. lof, fijn, gewasschen ff 9.52 per 00 kg tt 0.13 per kg id. z. lof, mid. grof, ongew. ff 5.90 per 00 tt tt 0.08 per id. z. lof, grof, ongew. ft 5.50 per 00 tt it 0.08 per id. z. lof, extra grof, ongew. ft 5.per 00 tt it 0.07 per gele peen ff 5.per 00 tt tt 0.07 per Kasboonen: tl 44.24 per 00 tt it 0.59 per Stokboonen: i prinsesseboonen ft 31.92 per 00 tt tt 0.42 per snij- en spekboonen U 21.84 per 00 tt tt 0.29 per Stamboonen: prinsesseboonen z. draad ft 21.84 per 00 tt it 0.29 per andere soorten stamboonen ft 18.48 per 00 tt it 0.24 per Pronkboonen ft 14.per 00 tt it 0.19 per Roode kool ff 6.50 per 00 tt tt 0.09 per Savoye kool (geel) ft 6.50 per 00 tt tt 0.09 per Savoye kool (groen) ft 7.50 per 00 tt tt 0.10 per Boerenkool ti 7.50 per 00 it it 0.10 per Witte kool t> 4.80 per 00 it tt 0.07 per Spitskool tt 5.70 per 00 it tt 0.08 per Spruitkool (geschoond) ff 30.80 per 00 tt tt 0.41 per (ongeschoond) tt 19.60 per 00 it tt 0.26 per Komkommers: boven 850 gram t* 16.80 per 00 st. tt 0.22 per st. van 700850 gram tt 14.per 00 it it 0.19 per van 600700 gram tt 11.20 per 00 It tt 0.15 per van 500—600 gram ft 7.84 per 00 it tt 0.10 per •stek tt 10.64 per 00 kg tt 0.14 per kg Koolrabi tt 5.04 per 00 st. tt 0.07 per st. Roode uien tt 7.50 per 00 kg ft 0.10 per kg Witte uien tt 6.per 00 tt tt 0.08 per Sjalotten tt 9.52 per 00 it tt 0.13 per Bieten: I tot y, kg p. st. tt 6.50 per 00 it tt 0.09 per II van y, kg1 kg p. st. tt 5.50 per 00 it it 0.08 per Ill van 1i y kg p. st. 5.per 00 it a 0.07 per Gekookte bieten: 3 stuks of meer dan 3 stuks per kg 5» 12.88 per 00 tt it 0.17 per minder dan 3 st. p. kg tt 11.31 per 00 tt a 0.15 per Kropsla (glas): boven. 6 krop p. kg tt 5.04 per 00 st. >t 0.07 per st. benéden 6 krop p. kg 4.50 per Kropsla (koude grond): boven 5 krop p. kg 4.50 per beneden 5 krop p. kg 4.per Andijvie 7.50 per Spinazie: koude grond 12.88 per glas 18.48 per Stoofsla 9.52 per Postelein 18.48 per Prei: boven 10 mm Qj 9.52 per tot 10 mm D 7.50 per Bleekselderij: boven 1 kg 8.96 per van y21 kg 5.60 per Knolselderij I boven 10 cm Dk 10.08 per II van 810 cm (3 7.84 per III van 68 cm (3 6.16 per beneden 6 cm 4.per Koolrapen 4.50 per Witlof 29.68 per Schorseneeren: A. tot 20 st. p. kg 20.16 per B. tot 45 st. p. kg 14.— per FRUIT: Aardbeien 225.68 per Meloenen: groene ananas 42.— per andere soorten 24.08 per Perziken: Extra (boven 7 cm 6) 40.88 per Klasse I (v. 67 cm <S) 21.84 per Klasse II (v. 56 cm ISO 12.88 per Klasse III (v. 45 cm O) 5.04 per Klasse IV (ben. 4 cm 46.48 per Walnoten (binnenland) 96.88 per 00 00 00 00 kg 00 00 00 00 00 00 00 st. 00 00 00 00 00 00 kg 00 Oö 00 00 00 00 00 st. 00 00 00 00 kg 00 0.06 per 0.06 per 0.05 per 0.10 per kg 0.17 per 0.24 per 0.13 per 0.24 per 0.13 per 0.10 per 0.12 per st. 0.07 per 0.13 per 0.10 per 0.08 per 0.05 per 0.07 per kg 0.39 per 0.27 per 0.19 per 2.99 per 0.56 per 0.32 per 0.54 per st. 0.29 per 0.17 per 0.07 per 0.62 per kg 1.28 per Voor de prijzen voor appelen wordt verwezen naar de publicatie van 14 October j.L No. 54. w Voor het snijden van kool mag 3 cent per kg berekend worden, met dien verstande, dat de kool na het snijden gewogen wordt. Voor het schrappen van wortelen mag 1 cent per kg of per bos be rekend worden, met dien verstande, dat de wortelen veór het schrap pen gewogen worden. Voor speciale bezorging van bestelde groenten en fruit mag door de detaillisten 1 cent per kg in rekening gebracht worden boven den werkelijken verkoopprijs af winkel. HET VRAGEN VAN HOOGERE PRIJZEN IS STRAFBAAR. BEWAAR DEZE OPGAVE EN GEBRUIK HAAR. Nieuwe opgaven kunnen de vroegere ongeldig maken. Defect geen bezwaar. Brieven letter A 723 Bureau van dit blad. Vanaf 30 Oct. a.s. loten ver krijgbaar bij de collectric$ Trekking le KI. 24 Nov. a.s. Toez. v. loten na ontv. postw. of giro plus Tl/i ct. v. frank. Emmastraat 21. Alkmaar. Tel. 4319. Giro 337053. op den traditio- neelen jaarlijkschen IS DE onafgebroken geopend van 9 uur -uiet aatr, 2 BISCUITS - CHOCOLA IN DE GEZELLIGE RIJBAAN DER Dir. Frans de Jager. Muziek - gezelligheid - sfeer. «SSlfc BEGINT fy NOV.A.S. HAAR Victorientje is er niet alleen voor de biscuitjes ze kan ook nog op iets anders tracteerenOp bonbonsU weet toch, dat Victoria naast haar biscuitfabriek ook een heel groote chocola-fabriek heeft? „Ik vind het alleen zoo jammer, dat ik niet zooveel op bonbons kan trac teeren als ik zelf wel zou willen", zegt Victorientje. „Wij moeten nu eenmaal heel zuinig zijn. Daarom zijn sommige soorten bonbons ook ver vallen en is de productie van andere verminderd. Maar daar staat tegenover, dat wij de bonbons, die nu nog even heerlijk zijn als vóór den oorlog, nog kunnen blijven maken. Proeft U maar eens, als U een doos Victoria- bonbons hebt kunnen koopende Victoria-bonbons die er zijn nou, die zijn fijn OFFICIEELE PUBLICATIE VAN DEN GEMACHTIGDE VOOR DE PRIJZEN. GROSSIERS- EN DETAILLISTENPRUZEN VOOR GROENTEN EN FRUIT. Bericht No. 57. De hieronder volgende groenten- en fruitprijzen zijn geen vast gestelde maximumprijzen. Zij geven in de eerste kolem den hoogsten prijs aan, waartegen de grossier de producten aan den detailhandel mag afleveren, terwijl in de tweede kolom den consument een richtlijn gegeven wordt voor de prijzen, die hem ten hoogste in rekening mogen worden gebracht. Boven deze prijzen zullen in dit tijdvak in geen geval groenten of fruit aan den detaillist, resp. consument, mogen worden verkocht, ook niet, wanneer deze van de beste kwaliteit zijn. Daar deze prijzen zijn gegrond op groenten en fruit van de beste kwaliteit, zullen in de meeste gevallen de verkoopprijzen lager moeten liggen. Deze prijslijst geldt van 29 October tot en met 4 November 1941. GROENTEN. Bloemkool: Grossiersprijzen. Detaillisten- extra boven 30 cm over prijzen. den kop gemeten 17.92 per 100 st. 0.24 per st. sorteering I van 25—30 cm tXidem 14.56 per 100 0.19 per sorteering II van 1825 cm O idem 11.20 per 100 0.15 per Tomaten: goede kwaliteit 19.60 per 100 kg 0.26 per kg misvormd 15.12 per 100 0.20 per Heeft U al ingeschreven voor dezen nuttigen en leer- zamen cursus, die U tevens punten zal besparen! Na storting van f 1 ,S0 op postrekenirtg 400.000 van den Nederlandschen Omroep ontvangt U een grondpatroon, patronenpapier, een verkleinde cen timeter en verder elke week een werkceekehing met beschrijving. Duur van den cursus 20 weken Wij gebruiken (noodgedwongen den laatsten tijd 'n ander oplosmid del voor onze Erdal, waardoor de reuk „anders" werd. Van invloed op de kwaliteit is dat echter niet omdat de eigenschappen der edele was- soorten, welke wij voor Erdal nog steeds gebruiken, onveranderd bleven. Denk eraan: ook met Erdal moet U zuinig zijn! Dun in smeren, flink uitborstelen en na- wrijven en steeds de doos direct dicht maken, opdat er niets vervliegen kan en de goede crème niet uitdroogt!

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Alkmaarsche Courant | 1941 | | pagina 4