VEZO SUPER KERST-1 I VOORDELEN VUURWERK! iEXTRA KERST VOORDEEL KOOPJES EXTRA VOORDELIG [ELKE DAG VERS 'HAAL WAT [RUIME SORTERING IJSTAARTEN [VLEES EN VLEESWAREN [KOEK EN SNOEP AFDELING !WIJN EN FRISDRANKEN AFDELING 'S AVONDS GEOPEND TOT 9 UUR KLEINVELD SPORTHAL EGMOND MEVR DAMSTRA FAM. G. BLOK J.TWISK EN ECHTGENOTE KEUKEN KRUIDEN DROGIST PALSMA DONDERPAKKET 6 P.25 PIJLENPAKKET F 9,75 SUPERPAKKET Fv2 ENORM PAKKET F 24- JAN BOLTEN Voor horloges Voorstraat 131 Telefoon 2230 Voor goede hoarverzorging Loek Valkering |de advertentie van vorige week blijft geldig h 500 gram KIP149 3 500 gram KONIJN 245^ 500 gram KALKOEN275* MOSCOVISCH TULBAND.. 279 f APPELGEBAK in luxe doos 149-, KERSTKRANS ROOMBOTER-BANKET 259 LOEMPIA'S, per stuk 79, BITTERBALLEN, 8 stuks 89 j CROQUETTEN, 4 stuks 89 1 emmer ZURE HARING 149 j 1 baal SHIP 75) WALNOTEN, per baal ^f0g| ROOMIJS, van 169 nu 150 gram ROLLADE 98 i?150 gram HAM 89 •200 gr. BOTERHAMWORST 69 100 gr. GEND. OSSETONG 98 f500 gram LENDE ROLLADE 445 500 gr. VARKENSROLLADE 379 KERSTKRANSJES, per pak 83 3 200 gr. Vruchtenkransjes 79 1 kist 24 tl. CLASSE BIER589 K2 x V« liter BIER 89 2 flessen SHERRY589 1 literkruik FR AMB.-BESSENWIJN 1 grote fles ADVOCAAT Li fles rode of witte VRUCHTENWIJN ;1 fles GRIEKSE LANDWIJN Rosé 195 (1 fles VIN PERLé 195 ?2 fles JUS d' ORANGE 123 2 fles echte COCA COLA van 138 nu voor 87 .2 literflessen HERSCHI UP 89 '2 literfless. HERSCHI SING 100 i,2 fless. COWBOY LIMONADE 85 12 fl. CHOCOMELK v. 158 nu 118 195 395 189 DAMESKAPSALON (v.h Resi Bartcher) Pr. Bernhardstraat 12 Egmond aan Zee, telefoon 1651 KLOKKEN WEKKERS HET ADRES: REPARATIES Schoolstraat 15 Egmond a. d. Hoef E.v.t. telefoon 1645 HET STICHTINGSBESTUUR VAN wenst eenieder een gelukkig Kerstfeest en een Voorspoedig 1971. PEDICURE wenst u allen een prettig Kerstfeest en een voorspoedig 1971. (17-B) Wij wensen cliënten en bekenden PRETTIGE FEESTDAGEN Lunchtaria "New West", Pompplein Wij wensen cliënten, vrienden en bekenden prettige Kerstdagen en voorspoedig 1971. Heerenweg 186 - Egmond a.d. Hoef ook zeer speciale Vraag naar gratis kruidenreceptenboekje. RESERVEER NU REEDS UW VUURWERKPAKKET i 50 donderslagen 18 granaatslagen 15 pijlen gesorteerd 95 keiharde knallen 5 vuurpijlen 2 vuurfonteinen 160 super-knallen 5 vuurpijlen 2 vuurfonteinen 2 draaizonnen Grote sortering China rotjes - Viking granaatslagen - Donderslagen - Lady Crack ers 40- en 70 schots - Maanraketten - Draaiende zonnetjes en Bengaals vuur. Vuur pijlen van 0,30 tot 6,50. VERKOOP NA KERSTMIS Heerenweg 138 - Tel. 02200-30190 - in het Stationscentrum van Heiloo HET KERSTDINER Tijdens de kerstdagen gaan velen uit-eten". Dit is niet voor iedereen mogelijk. Speciaal voor hen, die thuis een apart kerstdiner willen bereiden, stelde de kok van restaurant "Alten burg", de heer A. F. Visser, een re ceptuur samen voor 4 personen, dat wij hieronder laten volgen: KERSTMENU Watdorf Salade Fijne Ohampignon'so ep ■Biefstuk van de ha a's op Mexicaanse wijze Duchtige Marasquin Pudding WALDORF SALADE Benodigdheden: 350 gr. zure appels; 200 gr. knoQ'selderie3 eetlepels ge pelde walnoten;! dl. mayonaise; 2 tomaten; 2 eieren. Bereidingswijzeappelen schillen, klokhuizen verwijderen, selderie schil len, helde rauw in dunne reepjes snij den, noten fijn maken, alle ingrediën ten met elkaar vermengen en Vervol gens dit door elkaar roeren met toe voeging van een weinig zout, peper en citroensap. De salade garneren met ei en tomaat. CHAMPIGNONSOEP Benodigdheden200 gr. champignons; 3/4 liter Ibouillon getrokken van 250 gr. schenkel'vleeS25 gr. boter; 25 gr. bloem; een weinig: ui, prei, foelie en laurier; 1 eetlepel witte bordeaux; 2 eetlepels dunne room; 1 eidooier. BereidingswijzeDe champignons schoonmaken, in plakjes snijden en gaar maken in kokend water. Boter, bloemt en ui, prei, foelie en laurier tesamèn gaar maiken, in een pan (de dan oritstane roux mag niet bruin worden). De basis soep maken door de 3/4 liter bouillon toe te voegen. Deze soep passeren (d.w.z. zeven) en de wijn, room en eidooier toevoe gen. De gesneden champignons hier aan toevoegen en' 'de soep gedurende plus '.minus 10 minuten op het vuur laten, zonder dat deze gaat koken. Vioor het serveren iets peterselie en nootmuskaat op de soep strooien. TOURMEDOS MEXICAüNE Benodigheden4 biefstukken v.d. haas 125 gram per stuk; 2 uien, een papri ka; iets peterselie; 1 dl. bouillon; peper, zout, kerrie, worchestersauce, mosterd^ iets itabasco; 1 a 2 glaasjes tequilla 'of kirsch. Bereidingswijze: uien en paprika in plakken, reepjes snijden. Dit in de boter smoren met toevoeging van pe per, zout, kerrie, mosterd, een weinig bloem en worchesterlsauce. Daarna aflblüssen möt bouillon. Biefstukken bakken in hete roomboter. De jus af- blussen m. tequilla of kirsch. De bief stukken op sobaal doen. De aigeblus'te jus vermengen met de saus. Dit ge heel over de tournedos gieten, 'n Klein beetje peterselie over de tourn'dos ge strooid maakt het geheel volmaakt. Groenten en aardappelen kunnen naar eigen smaak worden gekozen. MARASQUIN PUDDING Benodigdheden2 eiwitten; 2 dl. slag room; 10 gr. gelatine; 80 gr. suiker; 1 dl. water of 'melk voor het oplossen van gelatine en suiker; y2 dl. maras quin; enige bagarreaux. Bereidingswijze:, slagroom en eiwit afzonderlijk stijf slaan. Daarna bij el kaar doen. De in water of melk opge loste gelatine en suiker van het vuur nemen en onder luchtig spatelen met de slagroom en eiwit vermengen. De marasquin toevoegen en deze substan tie in een puddingvorm gieten. De pUd!dïng koud en stijf laten worden en bij het serveren garneren met de bi- garreaux en stijf geslagen slagroom. KNVB - ZAALVOETBAL Tijdens het jeugdzaalVoeflbal-toernooi op 2e Kerstdag in de Sporthal te Eg mond aan Zee zal er een zaalvoetbal wedstrijd worden gespeeld door een selectieteam uit Egmond tegen een selectieteam uit Alkmaar. De opzet hiervan is om een overzicht te krijgen in heit spelersmateriaal in het Rayon Alkmaar van de KNVB voor een in de toekomst samen te stellen verte genwoordigend team. Wij hebben de eer de volgende spe lers uit te nodigen voor de wedstrijd op 2e KerStdag te Egmond "Egmonds team": G. Stam, Centraal U.J. Visser, Centraal U.J. Groot, Centraal U.J. de Waard, Zeevogels; J. Wijker, Egmondia; P. Buis, Egm.; R. Stam, Derp U.; G. Duinmeyer, St. Adelbert. Wij verwachten bovenvermelde spe lers om 14.45 uiur in het restaurant van de 'Sporthal, waarbij wij dan ook de heren 'A. Wittebrood (Derp U.) en G. Bieleveldt (Centraal U.) uitnodi gen. Inidien noodzakelijk zullen laatst genoemde tijdens de wedstrijd ingezet worden. U gelieve aleen sportschoenen mee te 'brengen. Namens de keuze-comm. Egmond: dhr. B. S. Postma, tel. 19015 dhr. L. Bakker, tel. 21840. AGENDA SPORTHAL EGMOND 23 december: Zaalvoetbal. Programma: Germefa - Jong Holland 19.00; AFC 4 - Üe Een hoorn 2 19.40; Bergen - Oude Glorie 20.20; de Nieuiwpoort - Centraal U. 21.00; Zeevogels - Trafflic 21.40; Eg- monidia - 'DOK 22.20. 26 december: 2e Kerstdag. JeugdzaalvoetbajltornJooi met o.a. om 15.30 uur selectie team Egmonld - team Alkmaar; 10.00 u. 27 december: Zaalhandbal. Programma: Meervo- gets - LSW 10.00; dames CSV - Hol- landia 11.00; 'dam. SVW - KSV 12.00; adsp. CSV 4 - Bendös 3 13.00; dames Forésters - AVA 2 13.50; dames Kol- piing - ISEW 2 14.50; heren CSV 2 - Spartanen 15.50 uur. 28 december: handbaltraining Egmondia 18.00 uur. volleybaltraining Rapide 20.30 uur. 29 december: handbaltraining Egmondia 18.00 uur. volleybalkompetitie 19.30 uur. 30 december: Zaalvoetbal. Programma: Terburg - Victoria Boys 19.00; Beidos - St. A- delbert 19.40; Slinger Boys - B en W 20.20; IDO 2 - AGU 2 21.00; Foresters FC Fama 21.40; 'Derp United - De Alken 22.20 uur.

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Contact met de Egmonden | 1970 | | pagina 4