VEZO
SUPER KERST-1
I VOORDELEN
VUURWERK!
iEXTRA KERST VOORDEEL KOOPJES
EXTRA VOORDELIG
[ELKE DAG VERS
'HAAL WAT
[RUIME SORTERING IJSTAARTEN
[VLEES EN VLEESWAREN
[KOEK EN SNOEP AFDELING
!WIJN EN FRISDRANKEN AFDELING
'S AVONDS GEOPEND TOT 9 UUR
KLEINVELD
SPORTHAL
EGMOND
MEVR DAMSTRA
FAM. G. BLOK
J.TWISK EN ECHTGENOTE
KEUKEN KRUIDEN
DROGIST PALSMA
DONDERPAKKET 6 P.25
PIJLENPAKKET F 9,75
SUPERPAKKET Fv2
ENORM PAKKET F 24-
JAN BOLTEN
Voor horloges
Voorstraat 131 Telefoon 2230
Voor goede
hoarverzorging
Loek Valkering
|de advertentie van vorige week blijft geldig h
500 gram KIP149 3
500 gram KONIJN 245^
500 gram KALKOEN275*
MOSCOVISCH TULBAND.. 279 f
APPELGEBAK in luxe doos 149-,
KERSTKRANS
ROOMBOTER-BANKET 259
LOEMPIA'S, per stuk 79,
BITTERBALLEN, 8 stuks 89 j
CROQUETTEN, 4 stuks 89
1 emmer ZURE HARING 149 j
1 baal SHIP 75)
WALNOTEN, per baal ^f0g|
ROOMIJS, van 169 nu
150 gram ROLLADE 98
i?150 gram HAM 89
•200 gr. BOTERHAMWORST 69
100 gr. GEND. OSSETONG 98
f500 gram LENDE ROLLADE 445
500 gr. VARKENSROLLADE 379
KERSTKRANSJES, per pak 83 3
200 gr. Vruchtenkransjes 79
1 kist 24 tl. CLASSE BIER589
K2 x V« liter BIER 89
2 flessen SHERRY589
1 literkruik
FR AMB.-BESSENWIJN
1 grote fles ADVOCAAT
Li fles rode of witte
VRUCHTENWIJN
;1 fles GRIEKSE LANDWIJN
Rosé 195
(1 fles VIN PERLé 195
?2 fles JUS d' ORANGE 123
2 fles echte COCA COLA
van 138 nu voor 87
.2 literflessen HERSCHI UP 89
'2 literfless. HERSCHI SING 100
i,2 fless. COWBOY LIMONADE 85
12 fl. CHOCOMELK v. 158 nu 118
195
395
189
DAMESKAPSALON
(v.h Resi Bartcher)
Pr. Bernhardstraat 12
Egmond aan Zee, telefoon 1651
KLOKKEN
WEKKERS
HET ADRES:
REPARATIES
Schoolstraat 15
Egmond a. d. Hoef
E.v.t. telefoon 1645
HET STICHTINGSBESTUUR VAN
wenst eenieder een
gelukkig Kerstfeest
en een Voorspoedig 1971.
PEDICURE
wenst u allen een prettig Kerstfeest
en een voorspoedig 1971.
(17-B)
Wij wensen cliënten en bekenden
PRETTIGE FEESTDAGEN
Lunchtaria "New West", Pompplein
Wij wensen cliënten, vrienden en
bekenden prettige Kerstdagen en
voorspoedig 1971.
Heerenweg 186 - Egmond a.d. Hoef
ook zeer speciale
Vraag naar gratis kruidenreceptenboekje.
RESERVEER NU REEDS UW VUURWERKPAKKET i
50 donderslagen
18 granaatslagen
15 pijlen gesorteerd
95 keiharde knallen
5 vuurpijlen
2 vuurfonteinen
160 super-knallen
5 vuurpijlen
2 vuurfonteinen
2 draaizonnen
Grote sortering China rotjes - Viking granaatslagen - Donderslagen - Lady Crack
ers 40- en 70 schots - Maanraketten - Draaiende zonnetjes en Bengaals vuur. Vuur
pijlen van 0,30 tot 6,50. VERKOOP NA KERSTMIS
Heerenweg 138 - Tel. 02200-30190 - in het Stationscentrum van Heiloo
HET KERSTDINER
Tijdens de kerstdagen gaan velen
uit-eten". Dit is niet voor iedereen
mogelijk. Speciaal voor hen, die thuis
een apart kerstdiner willen bereiden,
stelde de kok van restaurant "Alten
burg", de heer A. F. Visser, een re
ceptuur samen voor 4 personen, dat
wij hieronder laten volgen:
KERSTMENU
Watdorf Salade
Fijne Ohampignon'so ep
■Biefstuk van de ha a's
op Mexicaanse wijze
Duchtige Marasquin Pudding
WALDORF SALADE
Benodigdheden: 350 gr. zure appels;
200 gr. knoQ'selderie3 eetlepels ge
pelde walnoten;! dl. mayonaise; 2
tomaten; 2 eieren.
Bereidingswijzeappelen schillen,
klokhuizen verwijderen, selderie schil
len, helde rauw in dunne reepjes snij
den, noten fijn maken, alle ingrediën
ten met elkaar vermengen en Vervol
gens dit door elkaar roeren met toe
voeging van een weinig zout, peper
en citroensap. De salade garneren met
ei en tomaat.
CHAMPIGNONSOEP
Benodigdheden200 gr. champignons;
3/4 liter Ibouillon getrokken van 250
gr. schenkel'vleeS25 gr. boter; 25 gr.
bloem; een weinig: ui, prei, foelie en
laurier; 1 eetlepel witte bordeaux; 2
eetlepels dunne room; 1 eidooier.
BereidingswijzeDe champignons
schoonmaken, in plakjes snijden en
gaar maken in kokend water. Boter,
bloemt en ui, prei, foelie en laurier
tesamèn gaar maiken, in een pan (de
dan oritstane roux mag niet bruin
worden). De basis soep maken door
de 3/4 liter bouillon toe te voegen.
Deze soep passeren (d.w.z. zeven)
en de wijn, room en eidooier toevoe
gen. De gesneden champignons hier
aan toevoegen en' 'de soep gedurende
plus '.minus 10 minuten op het vuur
laten, zonder dat deze gaat koken.
Vioor het serveren iets peterselie en
nootmuskaat op de soep strooien.
TOURMEDOS MEXICAüNE
Benodigheden4 biefstukken v.d. haas
125 gram per stuk; 2 uien, een papri
ka; iets peterselie; 1 dl. bouillon;
peper, zout, kerrie, worchestersauce,
mosterd^ iets itabasco; 1 a 2 glaasjes
tequilla 'of kirsch.
Bereidingswijze: uien en paprika in
plakken, reepjes snijden. Dit in de
boter smoren met toevoeging van pe
per, zout, kerrie, mosterd, een weinig
bloem en worchesterlsauce. Daarna
aflblüssen möt bouillon. Biefstukken
bakken in hete roomboter. De jus af-
blussen m. tequilla of kirsch. De bief
stukken op sobaal doen. De aigeblus'te
jus vermengen met de saus. Dit ge
heel over de tournedos gieten, 'n Klein
beetje peterselie over de tourn'dos ge
strooid maakt het geheel volmaakt.
Groenten en aardappelen kunnen naar
eigen smaak worden gekozen.
MARASQUIN PUDDING
Benodigdheden2 eiwitten; 2 dl. slag
room; 10 gr. gelatine; 80 gr. suiker;
1 dl. water of 'melk voor het oplossen
van gelatine en suiker; y2 dl. maras
quin; enige bagarreaux.
Bereidingswijze:, slagroom en eiwit
afzonderlijk stijf slaan. Daarna bij el
kaar doen. De in water of melk opge
loste gelatine en suiker van het vuur
nemen en onder luchtig spatelen met
de slagroom en eiwit vermengen. De
marasquin toevoegen en deze substan
tie in een puddingvorm gieten. De
pUd!dïng koud en stijf laten worden en
bij het serveren garneren met de bi-
garreaux en stijf geslagen slagroom.
KNVB - ZAALVOETBAL
Tijdens het jeugdzaalVoeflbal-toernooi
op 2e Kerstdag in de Sporthal te Eg
mond aan Zee zal er een zaalvoetbal
wedstrijd worden gespeeld door een
selectieteam uit Egmond tegen een
selectieteam uit Alkmaar. De opzet
hiervan is om een overzicht te krijgen
in heit spelersmateriaal in het Rayon
Alkmaar van de KNVB voor een in
de toekomst samen te stellen verte
genwoordigend team.
Wij hebben de eer de volgende spe
lers uit te nodigen voor de wedstrijd
op 2e KerStdag te Egmond
"Egmonds team": G. Stam, Centraal
U.J. Visser, Centraal U.J. Groot,
Centraal U.J. de Waard, Zeevogels;
J. Wijker, Egmondia; P. Buis, Egm.;
R. Stam, Derp U.; G. Duinmeyer, St.
Adelbert.
Wij verwachten bovenvermelde spe
lers om 14.45 uiur in het restaurant
van de 'Sporthal, waarbij wij dan ook
de heren 'A. Wittebrood (Derp U.) en
G. Bieleveldt (Centraal U.) uitnodi
gen. Inidien noodzakelijk zullen laatst
genoemde tijdens de wedstrijd ingezet
worden. U gelieve aleen sportschoenen
mee te 'brengen.
Namens de keuze-comm. Egmond:
dhr. B. S. Postma, tel. 19015
dhr. L. Bakker, tel. 21840.
AGENDA SPORTHAL EGMOND
23 december:
Zaalvoetbal. Programma: Germefa -
Jong Holland 19.00; AFC 4 - Üe Een
hoorn 2 19.40; Bergen - Oude Glorie
20.20; de Nieuiwpoort - Centraal U.
21.00; Zeevogels - Trafflic 21.40; Eg-
monidia - 'DOK 22.20.
26 december:
2e Kerstdag. JeugdzaalvoetbajltornJooi
met o.a. om 15.30 uur selectie team
Egmonld - team Alkmaar; 10.00 u.
27 december:
Zaalhandbal. Programma: Meervo-
gets - LSW 10.00; dames CSV - Hol-
landia 11.00; 'dam. SVW - KSV 12.00;
adsp. CSV 4 - Bendös 3 13.00; dames
Forésters - AVA 2 13.50; dames Kol-
piing - ISEW 2 14.50; heren CSV 2 -
Spartanen 15.50 uur.
28 december:
handbaltraining Egmondia 18.00 uur.
volleybaltraining Rapide 20.30 uur.
29 december:
handbaltraining Egmondia 18.00 uur.
volleybalkompetitie 19.30 uur.
30 december:
Zaalvoetbal. Programma: Terburg -
Victoria Boys 19.00; Beidos - St. A-
delbert 19.40; Slinger Boys - B en W
20.20; IDO 2 - AGU 2 21.00; Foresters
FC Fama 21.40; 'Derp United - De
Alken 22.20 uur.