SCHOONE ZIELEN
AZALEA’S
|z
HEEFT U NOG GEEN
KOMKOMMERTIJ D
KALENDER?
WAT ZULLEN WE KOKEN?
KLOKROKJE
ffl
Goedkoope Patronen
4
I
.4
s
r
dai
4
id
xnr.
A .i
I
I
en
T
VEGETARISCHE GERECHTEN
OP VERZOEK
.C
l.
o
n
ir
Ie
U
k
éJ
m-
15
110
srt.
1.20
oor
31e
31e
bet
trn-
spr.
test,
ïel-
1.00
yj.
y
èl
kV
7 -
Bewaar eerst den vrede in u zelf, eerst
dan kunt gij anderen tot vrede brengen,
(Thomas g Kempis)
V
o
1
ADRIANA KNUIST—POLIJCPKU
A
OVERNEMING UIT DEZE
RUBRIEK ZONDER TOESTEMMING VERBODEN'
t
[Oj
11
•l.
met
K.
5902
>0o*S~
opgw
geheel wordt geplakt zooata
PO LA.
C VIS, Rector.
n.
soep.
Voor
meisjes van 6*7 jaar
/JL
•-T*2
I
I
I
I
i
1/
DIMY.
I
ANKMOON.
I
I
ioJ
rJ
I
den
menschen.
W
15-
*-
l
I
I
die
hU
Dit
plakt
Een kalender is we! eens iets, wat er btj
overschiet. Steeds zullen we er een mee
brengen of bestellen, we vergeten het en
soms zyn we het nieuwe Jaar reeds lang
begonnen, tonder kalender.
Toen moet men er een hebben en voor
de vergeetachtlgen hebben we dan ook
let
ert.
I
Gevulde eieren zim ook alweer op aller
lei manieren klaar te tqgken. Men last
de eieren hiervoor minuten koken, loet
M In koud water on pelt ze. Dan woint
er aan belde kanten 31 puntje afgeiuedcn
maar één helft van de vaas te teekenrn
op dubbelgevouwen papier.
De middellijn van de vaas komt pre
cies op de vouw van het papier
Knippen we nu de vaas uit. on slaan
gedekt. Het water moet tegen de kook
aan blijven, tot de eieren gestold zijn. Op
de gewone manier hebben we Intusschen
droge rijst gekookt en 'n kerrysaus ge
maakt een dik bloemkoolsausje met *n
beetje kerry er door heen. We storten
eerst de eierkaasjes om, spoelen de kop
jes en drukken er dan de rijst in, die we
eveneens op den schotel uitstorten. De
in
in
meer
van
i vin
rondstikt
we bet papier open, dan zien we een
sulver model vaas, aan beide kanten
precies gelijk.
Het lichte randje onder de vaas is van
een reepje licht beige.* papier, dat juist
op het bruine karton komt.
Het motief wordt zorgvuldig
oiakt met gluten.
Tan de bloemen is één voorbeeld
gegeven, hoe ze te teeltenen De blaad
jes en de knoppen zijn ook zeer een
voudig
Het
van
I
I
I
I
J
I
I
I
I
Jra-
3.3»
150
ten,
icz-
na:
LOS
ra-
itz.
«es
Wfl-
T.
325
ón-
Un-
7.00
7.20
Be-
0.00
ims
J1S-
3r-
«g.
or-
or-
Or-
en
en
u-
en
‘e-
11e
ir
Ben onzer lezeressen, die vegetariërs te I
logeeren krijgt, zegt, dat ze mot de han- 1
den in 't haar zit. omdot te niet weet
wat ze voor deze logé'*. d»e ze toch zoo
gairne goed zou wulen ont.iaien, mo'.
opdisschen. Ik heb dus zoo'n boekje me:
vegetarische recepten weer eens voor den
dag gehaald om haar en misschien ook
neg S'deren te helpen.
Om te beginnen, kunnen allerlei groen
tesoepen worden voorgediend, zonder
>ter klaar
ik zeker
!1 srtiake-
Elereroquetten maak ik van hard «e-
k ook te eieren, goed fijn gemaakt en ver
mengd met 'n paar rauwe eieren 1
rauw el op 4 of 5 gekookte peper en
zout. Daar vorm ik croquetjes van, pa
neer ze met eiwit en paneermeel en bak
ze in hert frituurvet. Ik bak er wat tak
jes goed gedroogde peterselie by voor de
gameertng.
Voor selderjjsoep kookt men een
selderij gaar. Een gedeelte van de se
kan men apart stoven of voor sla gebrui
ken. Bij het overige voegt men een har
ren bos prei en laat alles 'n kleine 3 urea
koken. De soep wordt gebonden met 73
gram aangemengde bloem en nadat ze
hiermee nog ’n kwartiertje heeft ge'iook,.
roert men er 1 ons boter door in kleine
stukjes verdeeld en t sap van *n halven
Citroen.
worden
vleesch. maar met voldoende bot
gemaakt. Voor tomatensoep hoef
wel gsen recepten te geven. Heel
HJk zijn ook selderjjsoep en v.orteiljes-
l
ii
Prvw» wmaAlas. Skwt as MMSI m« *mW>
Mm, m Sw HnrWIV* Mn» temettt «w
Marts araWI. au» ia aAw. waaa
Ma l>u Mill »H MaA Maria ta vaarSaw
Nm «<m SM. Ma< raaSra Sm JkMrea.
rwSr aaéar M araaaa Ma, faas» «tok, aaaSW aawa
kerrysaus giet mm dan daar tussehap,
En nu zijn er ook nog allerlei kaas
soorten. die op geroosterd brood en
crackers kunnen worden voorgediend en
ook kaasgerechten, maar daar durf ik dit
keer niet meer over te beginnen, omdat
m*n praatje toch nogal lang geworden is.
Perzisebe eieren z|jn hok sear smake
lijk. 'n mar uien, guéd f .jnge.ia..t en oe-
strooid met 'n weinig cayennepeper wor
den in boter üciitj. mn geoa-n^en en aan
met citroensap bedropen. Op deze onder
laag legt men spiegeleieren, die met pe
terselie vereerd wu-u«n.
Dan sjjn er de omeletten, gewoon of
gevuld met champignons In *n melk
sausje Voor een heerlijken tomatenschotel
met omeiette s.i^at u.en m.ut-en
door, holt ze uit en vult ze met in water
gaargekookte rijst met Parmezaansche
kaas. Op Iedere tomatenhelft wordt 'n
stukje boter gelegd, waarna men se in
een vuurvast schoteltje laat gaar worden.
Van bet uitgeholde vruchten vleesch
maakt men een dikke tomaten aus. u
dit alles klaar, dan bakt men vlug een
oiucle.te op ue gewone uiaum., legt tro
op een verwarmde schaal, daaromheen
de tomatensaus en op gelijke afstanden
de gevulde tomaten, terwijl mess ten
slotte nog hier en daar 'n takje peterse
lie legt.
W Mn »Mn. t» tsMXMrk rgs Swe* «WA
»V« Mr*rVf*Mr ae« PMr»*>MatMr. MwsSea
I. Neartsa. O»bnfilv>u c—pt. OtMUKiit
«en» M. #6, 104 SoMMtfki», ajs. Kiokw-
«Ono MW Ss* la dr tacérMiw *"^a
»->1 BV aU «Mnaa MaklaMlnf aaar Mn
fyr* M eaana, tewaaaa aaa aarMaiadt paewa
en vervolgens midden door, rood at men
twee helften heeft, die stian konnrn De
dooiers worden er uitgehaald, zeer goed fjjn
gewreven en vermengd met pepe., zotit.
mosterd, gehikte peterselie en gesmolten
boter. Het moot 'n scherp smakend meng
sel worden dat men oog varleeren kan,
door er tomatenpuree b.j te voegen in
plaats van moeterd of Pirmeraansche
kaas. Met 'n spuitzak je rzordt er het vulsel
dan netjes In de halve eiwitten gebracht,
zoodat het er ’n beetje boven uitsteekt.
de knopvormlng wordt tegengehouden.
Totdat zieh de knoppen hebben gez-st
gaat men voort de azalea aldus koel r«
laten staan en te behandelen. Beginnen
de knoppen zich te ontwikkelen, dan mag
de plant overgebracht worden naar «en
Iets warmere kamer om daar langzamer
hand aan de hoogere temperatuur te
wennen en ten slotte kan men *t gerist
wagen de plant naar de warme huiska
mer over te brengen, om daar het genot
er ran te hebben als zij in vollen bloei
komt.
Ze vragen nu eenmasl veel zorg, mear
die moet men er voor over hebben, wil
men een mooie azalea bezitten én behou
den.
Eierkaasjes met rfjst en kerrysaes is
ook een uitstekend vegetarisch gerecht.
Voor de eierkaasjes worden de eieren
goed los geklopt met peper, sout en '3
beetje noot en melk. Ik neem op vier
eieren 1'4 d.L., melk. De mas*a worot
overgegoten in kleine kopjes of vormpjes,
die dik Liet boter zijn be t eken en dan
in 'n pan met kakend water gezet en toe-
Een groote zijden zakdoek, door de
rechterpat geito'-.en, geeft een bijzonder
cachet aan dit aardige model.
Flg. 5303 Is een bolero model van zwarte
crêpe de laine. dóórwerkt met 'n wit zij
den draad. De opgezette blezen loopen in
den rok In plooien uit. Het w,t zijden
vestje Icopt door, zoodat het van voren
onder het bolero.akje te zien Is. Een paar
smalle eind es komen van boven uit de
halsuitsnijding en worden losjes bevestigd
door 'n paar knooprn.
Fig. 5' 0j is een zeer jeugdig en smaak
vol model van genopte tweed, versierd
met decoupes en knoopen. Een klein w.t
vestje, met 'n paar loshangende puntjes
zorgen voor 'n goede en pittige afschei
ding tusschen de altijd wat sombere kleur
van de tweedstof en de gelaatstint.
I
I
der-blokje wordt op het bruine vlak ge
plakt, gelijk met den onderkant Een
lintje of koordje van boven er doorge
haald. en bet kalendertje kan opgehan-
gen worden.
No 3 la een kalendertje gemaakt op
een papieren schoenzool, verschillend*
grappige motiefjes Kunnen er op geplakt
of geteekend worden.
Op een bruin aooltje kunnen we bet
wandelende eendje maken, van nard
geel papier, de nooge noed en net jasje
is In hard groen -De poot en de snavel
in nare oranje oi rood.
Het derde kaiendertje heeft een on
dergrond van gewerkt of molre-sarton,
cl van karton overtrokken met fleurig
gebloemde cretonne. Het laatste is wei
het aardigst. Een veld van nemeisoiauw
wordt er m 1 midden op geplakt, dit
mag wei van oun sarton syn ander*
kreukt bat. oy net piassen over <m cre
tonne. De tas wordt geknipt van don
ker bruin papier, sleine blaadjes komen
er apart aan van groen.
Het voorste gedeelte van bet ge
boomte onderaan, is in een goud
bruina tint, *en gewoon eenvoud'g
uitknlpselt.j. De drie populieren tr
echter In donker groen.
Ben duidelijk voorbeeld geven v*
van de zwaluwen, dl* van heel don
ker blauw of zwart papier geknipt
worden.
Het hangt van de grootte van den
kaler.der af. hoeveel zwaluwen er op
komen, laten we het echter met te
vol maken, twee ie reed* voldoend*.
De zwaluwen geven een aardig effect
tegen den hereel-blauwen achtergrond
I* er een geeciükte voor u b|j»
De t|jd der Azalea's breekt weer aan
en In menig huisgezin doet zoo'n mooite
bloemrijke pluit z'n Intrede. Jammer ge
noeg Is dikwijls na eenige dagen 't mooie
en frissche van d- plant af. de bloemen
verschrompelen, de bladeren vallen at.
Oorzaak? De azalea werd In een té warm
vertrek geplaatst. Een bloeiende azalea
zette men eerst in een koele, vorstvrye
kamer; men geeft haar geregeld water
en brengt ze langzamerhand naar een
warmer omgeving over.
Heeft men self azalea's van 1 vorig jaar
in den tuin overgehouden, dan brengt
men die thans naar binnen en plaatst ze
eveneens in een koel, vorstvry vertrek,
houdt ze flink nat en zorge er voor de
bladeren geregeld terdege af te spuiten,
anders verdorren ze en vallen af en
hier verschillende kalenders
ge* ikend. welke *ve boven
dien self kunnen maken.
Voor no. I nemen we een
uln onderkarton, foto-, of
pas-partout
karton, t Msg
indien u dit
mooier vindt
bruin gewaterd
karton zija.
De lichte fond
is van licht beige,
dun papier.
wordt go
op het bruine
onderkarton. zoo, dat
van boven en op zij,
een even breed lijstje
komt, en onder een breed
vlak.
*t Schlldery-lljstje. links,
even nog zichtbaar, wordt
geplakt van smalle reepjes
bruin papier.
Van *t zelfde bruin knippen
we ook de vaas. We behoeven
maakt, waarvoor ge twee epUtrecpjee
knipt, welke 13 eJi. lang en 4 eAL
breed zijn. Deze worden op den goeden
kant aangestikt en naar binnen toe ge
slagen. zM, dat bet «tukje aan weers
kanten éen cAé. breed bhjft. Het musje
wordt aan den verkeerden kant met een
schuin biesje of een boorllntje afge
werkt De mouwtjes rimpelt ge onder
aan in, waarna ge een manchetje opset,
dat 20 cJVI. lang en 8 c.M breed geknipt
Is. Dit wordt op den goeden kant aange
stikt. en op den verkeerden kant overge
zoomd Nu kunt ge het mouwtje Inslik
ken. De mouwnaaa wordt 3 c.M.
naar voren genomen dan de sljnas
het jurkje. Het kraagJ* neeg>*“
dubbele stof, waarna ge
omhaalt en de nalslUn met(een schuin
blesje afwerkt. Na de naden plat ge
maakt te hebben, (fluweel wordt niet vo
streken. doch de naden boven stoom ge
houden, of over een warme bout getrok
ken wordt bet kraagje opgenaaid en nM
lintje aangezet, terwijl ge voor sluiting de
dr.e drukknoopje* aanzet. Op den sljnaad
maakt ge voor het ceintuurtje twee han
gertjes, welke leto langer worden dan
de breedte van de ceintuur.
room, zout
gegarneerd
koo .te eieren.
Bieren kunnen op aoovecl verschillende
manieren worden klaargemaakt, dat “t
keuze te over Is. Bijvoorbeeld: gepocheer
de eieren u weet wel. de heele eieren,
één voor één, in n platte pan met ko
kend water en h scheutje azijn, gebro
ken. Ze moet daar vlug In stollen,-
waarbij men het wit netjes om den
dooier heen slaat en ze er met 'n schuim
spaan uitvischt. BU deze gepocheerde
eieren kan men umatensaus geven, maar
ook 'n kaassaus. Daarvoor maakt men
*n gewone dikke bloemkoolsaus van melk,
bloem en boter, doet er wat peper en zout
door en geraspte Parmezaansche kaas,
naar smaak.
Hard gekookte eieren kunnen gehal
veerd worden, of in vierde parten ed
plakjes gesneden en dan bedekt met 'n
laagje mayonnaise Cf Kerrysaus of toma
tensaus, een en ander ve.sierd met lyn
gehakte peterselie. Die peterselie doe Ir,
als ik ze gewasschen heb. altijd in n
schoon uoekje en wring se goed uit; dan
wordt se mooi droog.
De eerste maand van het nieuwe jaar
behoort tot den komkommertijd van ae
mode. Nieuws voor het komende seizoen
Valt nog niet te melden en al de goede
en kwade eigenschappen van de winter-
mode.len hebben we al tot In den treure
besproken.
'n Gekleede mantel of japon zullen we
dus In dezen tijd niet laten maken. Het
eenige waar we ons natuurlijk toe laten
overhalen, la tot het koopen van 'n paar
spotgoedkoope coupons, want zoo'n een
voudige japon voor lederen dag kunnen
we er altyd b|j gebruiken. De simi>e:e
sportieve modellen met wit garmtuurtje
verheugen zich In de gunst van jong en
oud.
Flg. 5802 is gemaaNt van geruite wollen
stof, die In verschillende richting is ver-
werkt. De klokrok heeft aangeknipte pat
ten, gegarneerd met knoopen.
Eierfricassé: 6 eieren 20 gr. boter. 1
dX. room, 'n uitje, wat mosterd, 'n beetje
melk. \n paar cnampignons, 10 gr. ouem.
*n scheutje melk, 'n beetje citroensap en
1 eetlepel vol gebakte peterselie. De eie
ren worden hard dbkookt en In vieren ge
sneden. Boter en bloem worden, onder
roeren, verwarmd, langzamerhand melk
en room bijgevoegd. Als de saus even
doorgekookt hee.t, wordt er peper en zout
bij gevoegd, de fyn gehakte ul, de peter
selie en de champignons. De eierpartjee
worden voorzichtig door de saus geroerd
Het gerecht wordt op een verwarmden
schotel voorgediend met brood-croutons
of kleine halve maant.es er omheen.
Ook kan men een dergelljken eier-
ragout opdienen In een rijstrand.
ver-
na. wat anderen verplicht zijn te doen,
maar verwaarloost, waartoe hU zelf
plicht is.
Het is niet moeilijk in vrede te leven
goede en zachtaardige menschen.
maar *reedzaam te leven met harde of
verdorven, onbeechaafde of slecht be
handelende menschen. ziedaar een groote
kunst, een zeer lofwaardig en mannelijk
werkt
Tot zoover de fijne en diepe ken
ner van het menacheiyk hart, Ttiomas a
a- mpis.
De hoofdzaak van alle vredeloosheld
zoekt ’’oerster In de ongergelde eigen
liefde. waarme» wij onzen eigen persoon,
onze eer, ons recht en onze eigen kleine
belangetje* telkens met veel drukte en
getier tot eiken prijs verdedigen, Zoodat-
wij bij eiken aanslag daarop onzen
evennaaste den oorlog verklaren. Daarom
Is de vredes-boodschap van Bethlehem
van zulk een groote. alles-omvattende be-
teekenis geweest voor de wereld. Immers,
de mensch sal m 1 diepste van zijn ge-
moed geen vrede «maken, zoolang hij niet
verlost is van zijn eigenwaan en gewon
nen voor een ander leven. Berst in bet
licht van dat andere leven verlleaen alle
goederen, waarom hier zoo hevig gestre
den wordt, hun waarde; eerst dan wordt
het mogelijk de menscheljjke levenscon
flicten bij te leggen.
In den natuurlijken, onchristelijke*!
mensch wortelen nog zoo diep de dier
lijke stryd-insttnkten.
Foerster heeft eens ergens soo kern
achtig gezegd: „In onze nagels dragen
wy nog de onmiskenbare herinnering aan
het oerwoud. Onze geheele taal Ie belast
en beladen met beelden en gelykeniseeu
uit het oorlogsleven. De zwaard-gedachte
beheerscht onze geheele fantasie. Niet te
vergeefs luidde het In de Bergrede:
Wie tot zijn broeder zegt: „Gij, dwaas'
zal schuldig zijn voor den Raad; masr
wie zegt: „O|j, schurk", aal strafbaar sijn
met het helsche vuur."
Wie zal dan ook Thomas a Kempis 1e
waarheid betwisten, als hU schrijft;
.Aleer ksn van nut zijn een vreedzaam
mensch, dan iemand, die geletterd is.”
Alkmaar.
Rauwe aardappelsla maakt men van
3 rauwe aardappelen, 1 kleine raap, n
paar wortelen. 2 uitjes en 'n komkommer.
Alles wordt met 'n komkommerschaaf je
heel fyn gesneden, luaarb.j voegt m.a
dan 'n weinig je venkel, 3 eetlepel* sla
olie, het sap van 2 citroenen, 'n scheutje
en peper. Het geheel wordt
met peterselie en hard ge-
takje is evenals de knoppen,
donker-groen dun papier. De
blaadjes lichter groen.
Twee karmijn-kleurige, één ross,
en één Ula bloem, alle van dun pa
pier.
Het
teekenlng aangeeft. Een kalen-
Van bloemen en planten
WU willen onze verhandeling over urn
vrede beëindigen met de bespreking over
de moeilijkheden van den vrede.
De oude Christoffel-legende verhaalt
ons van een heiligen Reu* eertijds Repro
bus geheeten, die het Christuskind op
zijn schouders door een rivier d*x>et;
maar zie, hoe langer hy het droeg, des
te zwaarder werd de gezegende tast, tot
hU, de reus, er eindelijk onder dreigde
te bezwijken.
Zoo is het ook met het verwezenlijken
van den vrede onder de Inderen der
Niets schijnt gemakkelijker
dan den vrede te dragen In zich er hem
over te dragen op anderen, doch dra ito
men afgunst, valsch ernrevoel, onver
draagzaamheid, prikkelbare eigenliefde,
wantrouwen, gebrekkige r-lfbeheersching
en zooveel andere onbeteugelde harts
tochten zfjn rondgang onder de kinderen
der menschen bemosllijken. Verbittering
over de fouten, gebreken en misstappen
van anderen, hardvochtigheid, hoogmoed
en ongeregelde eigenliefde treden zelfs o|j
de besten onder ons te voorschijn. Te
recht zegt daarom de diepzinnige men
schen -kenner Thomas a Kempis: „Be
waar eerst den vrede In u zelf, en eerst
dan kunt gij anderen vrede brengen".
Die ervaren zielenkenner brengt ons
wel klaar voor oogen, boe moeilijk het
Is, om te midden van zooveel lastige tem
peramenten, bij zoo veel ergerlijke toe
standen In de menscheltjke samenleving,
bij zooveel hevige botsingen van belan
gen. den vrede te bewaren In zich en met
anderen.
Ben mensch, in wlen de hartstochten
woeden, aldus die groote menschen-ken-
Mg, kan de goede dingen maken tot
kwade en gelooft o. zoo gemakkeiyk, dat
iets kwaad is. Een vreedzaam mensch
echter maakt van alles let* goeds. Wie
echt vredelievend Is, koestert tegen nie
mand argwaan, maar wie dat niet is, w
inwendig opgewonden, wordt'door aller
lei kwade vernr. dens heen en weer ge
slingerd. Omdat hij zelf geen rust en
vreede kan vinden, wil hjj ook niet,
dat anderen die genieten. HIJ zegt
dingen, die hij beter had moeten
zwijgen; laat dingen na, die *t hem
beter ware geweest, dat hy deed. Hy gaat
Roereieren met doperwtjes in schelpen
Is ook 'n zeer smakeiyk gerecht. Op 4
eieren neem ik *n klein busje doperwten.
4 lepels melk en 'n stukje boter. De
eieren klop Ik met de melk, peper en
zout en 'n stukje boter In de pan en laat
ze, op 'n zacht vuurtje, even stollen. Dan
roer ik er de doperwten door, maak alles
op smaak af. verdeel ze in beootsrdc
schelpjes en laat se in den oven even
bruin worden, met paneermeel en n
klontje boter er op.
Voor worteltjes*soep neem Ik ‘n bas
worteltjes, wat peterselie. IK liter water.
IS L. melk, 'n beetje bloem en 1 ons
boter. De worteltjes laat ik 2 üur koken
op 'n zacht vuurtje met het water. Boter
en bloem roer ik door elkaar, voeg er
langzaam de kokende melk by en roer
ter. slotte alles door de worteltjes en het
nat. Even vóór bet opdoen, doe Ik er de
fijngehakte peterselie door. Peper en zout
naar smaak. Ook kan men by deze soe
pen Maggl-arcma toevoegen.
Voor hors d'oeuvre kunnen allerlei eier
en kaasgerechten worden genomen. Ook
geroosterd brood met marmite-boter is
heel geschikt. Verder allerlei soorten sla
van bleten, aardappelen, seldery, toma
ten. enz. Radijsjes en worteltjes kunnen,
evenals eieren met mayonnaise, ter gar-
neering dienen.
Benoodlgd 1 «0 M fluweel van 7n c M
breed, 150 M smal lint, een peau de
suede ceintuurtje, 3 drukknoopjes, M
CA4. stof voor het kraagje. Na bet pa
troontje op de aangegeven maten getee-
ker.a te nebben, wordt bet op de vaste
lynen uitgeknipt. Het kraagje is op net
bovenstuk je af geteekend; bet wordt o
e.M breed genomen, en voor het even
opstaan >egi men oy het armsgat Ce
schouders 2 c.M. over elkaar. Hierna ra
deert ge het op een ander stuk papier
even door, waarna 't den op de teekca.ng
aangegeven vorm heeft. Nu legt men de
patronen als volgt op de stof: Eerst
twee rokpanden onder elkaar, daaron
der het voorpand met een mouw er naast
en daaronder bet rugpand met een
mouw ernaast. Men moet er aan denken,
dat fluweel vleug beeft, dus dat alles
naar één kant geknipt moet worden
Hierna Kunt ge schouder-, zy-, «k- en
mouwnaden dichtstikken. waarna ge het
rokje aan het lUfje naait. Middenvoor
wordt een 10 c.M. lang splitje Inge-
Wl