GEKLEURDE ZAKDOEKJES GEBREID JASJE VERKEERDE WERKMETHODE WENKEN EN RAADGEVINGEN WAT ZULLEN WE KOKEN? GEBREIDE LAMPEKAP ■i 1 Tiere* lantijntjes MET NAALD EN DRAAD voor jongens van 3 a 4 jaar Door onwetendheid Veroordeel niet te vlug GEBAK EN WARME DRANKEN Om niet te vergeten WARME DRANKEN (OP VERZOEK) r. A 1 ADUANA KGOUBI—£QUKSL I OP VERZOEK o y ULNA GERB6EN. net Voor no. 2 nemen we bij voorkeur ba- POLA voor f9 door loopen ook normaal gebruik MONICA boent, bet mooi De kap kwartje of elke punt. Benoodigd: 150 gram vol, 4 breinaal den, no. 2K of 3, 8 knoopen. Ten veie Kletskoppen. Op *n half pond donker bruine suiker neemt men 1 ons amande len, 1 ons bloem en 75 gram boter. De gepeld en ui worden kde bloem Eerst aal ik 'n paar lezeressen tevreden stellen, die om recepten vragen van ver- s’-’Uend gebak. Hlwnp. In een dun lapje doet men 1 theelepel thee, 4 kruidnagelen. *n klein stukje pijpkaneel, n klein stukje foeli en *n gram saffraan. Dit laat men lang zaam trekken in 1 Liter melk, voegt er nog 40 gram suiker bij en bindt de melk ten slotte met sago of maïzena. mindert ge aan t begin en aan ‘t eind van iedere oneven naald één steek, ge weer 44 st. hebt. Dan kant ge Bekend is bet strooien van zout op een karpet, hetwelk geschuierd moet worden. Zout wordt op het karpet gestrooid M te voorkomen, dat het. stof opstuift. De bedoeling is. het stof bij elkaar te houden M bet KO gemakkeUik op te vegen. Er zullen maar weinig menschen meer zijn, dié de werkmethode Van hun groot moeder toepaasen. Het gesegde: Ze doen het zooals hun moeder en grootmoeder het deden, zal in dezen modernen tjjd weinig meer van toe passing zijn. Ieder grijpt tegenwoordig naar moderne werkapparaten en gaat te werk volgens den meest practischen weg. Men hoort 'n enkelen keer nog zeggen: „Ik veeg of klop net zoo lief het kleed in plaats het te stofzuigeren.” Er komen soms vooroordeelen bij en dit gebeurt meestal door onkundigheid. Vele menschen denken bijvoorbeeld, dat het geregeld gebruik van een stofzuiger Het gebruik van zout bij het schuieren kan u echter heel wa’ ongemak bezorgen Zout is zeer hygroskopisch, dat wil zeg gen. dat het in staat is een groote hoe veelheid water te abeorbeeren, en het Is gemakkelijk oplosbaar. Wanneer het in het kleed dringt, is het buitengewoon moeilijk om het daaruit te verwijderen en wanneer er dan in de lucht veel vochtdeeltjes aanwezig zijn, zal bet karpet-altijd vochtig en kleverig aanvoelen, waardoor het verwijderen van net vuil moellijker wordt in plaats van gemakkelijk. Kattetengen. Op anderhalf ons bloem beeft men hiervoor noodlg: an derhalf ons poedersuiker. 1 ons boter, 3 eixftten en wat ultgwfihrwt vanlJJe- Eierbrood. Hiervoor neemt men hetzelf de deeg als voor gewoon wittebrood, waar bij men dan, om het smakelijker te maken, een of meer eieren voegt. Voor een brood van 3 pond bloem beeft men noodlg 30 gr. gist, 30 gr. zout en X a y, liter lauwwarme melk. Het deeg moet stevig wezen en daar eieren vocht afgeven gebruikt men minder melk naar mate men meer eieren heeft. Men doet de bloem met bet zout in een kom, maakt in het midden een kuiltje en legt daar de gist in met *n weinig suiker erop. De gist wordt dan met lauwe melk verdund, waarna men, met de hand, de omringende bloem er door mengt, telkens een klein scheutje melk toevoegend, tot alles tot een stevlgen bal geworden is, die van «ie handen losliet. Wil men eieren in het brood gebruiken, dan mengt men die een voor een door het deeg, eer de melk ge bruikt is. Is het deeg klaar, dan laat men bet toegedekt op een lauwwarme plek ongeveer 'n half uur rijzen, doet het dan in het broodbllk, dat men tevoren met een kwastje goed heeft Ingesmeerd met slaolie of boter en laat het weer een half uur rijzen, liefst toegedekt met een in warm water uitgewrongen doek. De oven moet voor het bekken van brood goed heet wezen; daarom steekt men hem aan 10 minuten voordat bet brood erin gaat. Dan Iaat men de oven kraan nog een kwartier op vol staan, waarna men de kraan half dicht kan draaien. In het geheel heeft zoo’n brood 40 minuten noodlg om gaar te worden. De oven moet gedurende het bakken steeds gesloten blijven. Zoodra bet brood uit den oven komt strijkt men er met een kwast water overheen daardoor wordt het mooi glanzend. Van verschillende koekjes heb ik hier nog niet aoo heel lang geleden recepten gegeven en ik moet natuurlijk oppassen dat ik niet in herhalingen val. Maar ik heb nog wel een paar recepten die juist geschikt zijn voor iemand die pas met koekjes bakken begint. Hetzelfde moet ook gesegd worden van ons derde model. We nemen hiervoor ■soepel satijn lint in de kleur van ons toilet en maken dit tot een strik. We moeten het echter niet telkens weer strikken, doch het juist onder den knoop met ’n paar drukknoopen bevestigen. Zoo kunnen we door een halsafwerking telkens aan onze japon een heel ander aspect geven. No. 1 bestaat uit aan elkaar genaaid licht en donker lint, dat van voren los geknoopt wordt. De costumes herkrijgen met den dag meer hun vrouwelijk karakter. Alle tiere lantijntjes, die we een tijd lang uit den boose vonden, komen weer in de gratie Er is bijna geen japon, hetzij tweed, ma- rocaln of zijde, of zij heeft een fichuutje of kraagje van crème, wit, rose of bleu. De Jrtnkels toonen dan ook heele etalages vol vestjes, kragen en manchetjes, ge schulpt, uitgetand of geborduurd, die alle één bezwaar hebben, nl. dat ze erg duur tijn. De economische vrouw zal bet daarom prefereeren, zich zelf de een of andere halsafwerking te maken. We zien hiervoor een paar aardige voorbeelden Osznlsiii—zlk Men neemt 30 gram cacao en 70 gram suiker op 1 Liter melk. ■isrtssk. Op 4 eieren neemt men 1 ons bloem, 3 ons suiker en bet merg van ee_. stokje vanille. De eierdooiers worden goed geklopt met suiker en vanille. De gezeefde bloem wordt daarbij gevoegd en ten slotte het stijfgeklopte wit van de eieren. Men doe» dM^Jbeslag in een met boter beetroken en mei "bloem bestrooiden vorm en laat het 15 k 30 minuten bakken in den oven. Van dit zelfde beslag maakt men kleine eierkoekjes. Men legt dan kleine bergjes van het beslag op een met boter bestre ken bakblik en laat de koekjes in den oven licht bruin van kleur worden. Op koude avonden en bü de algemeen heersebende verkoudheden beeft men gewoonlijk behoefte aan veel warm drin ken. En in plaats van de gewone thee willen we dan ook wel eens wat anders hebben. Heets kwast staat dan gewoon lijk eerst op het programma en ook thee met ’n scheutje citroen in plaats van melk is een geschikte drank voor grie perige menschen. In veel gevallen aal boete melk echter te verkiezen wezen; dan kan men, met weinig moeite, de melk een aangenaam smaakje geven en door dat smaakje tel kens te varleeren zal men ook de zieken eerder tot *t drinken van melk krijgen. Daarom geef ik hieronder eenlge een voudige recepten: U denkt verschrikkelijk uw best te doen als a twee of drie maal per week het linoleum U denkt daardoor te houden en u bent juist be zig de verkeerde methode toe te pas sen. Een behandeling, welke ten gevolge heeft, dat de Wnzaad- olie, een van de hoofd- bestanddeelen bij de fabrikatie van die vloerbedekking, verwij derd wordt, met bet resultaat, dat bet op pervlak met putjes en kulljes komt en ruw wordt. Vuil en vet trekken er nu nog gemakkelijker in en de boenmethode zal nog meer noodzake- Ujk zijn. Dan loopt het wa ter ook nog tus- schen de naden en lasschen van het linoleum toepassen van een weinig olie of was zal den levensduur daar entegen verlengen. Kom er liefst niet te veel met water aan en is het heelemaal een enkelen keer noodlg. neem dan een vochtig zeepdoekJe en wrijf het linoleum er stijf mee af. Haalt men met boenen steeds van de oppervlakte af. bij wrij ven en voeden met olie of was herstelt men weer kroezen, of slijtage door loopen veroor zaakt. merg. De boter wordt tot room geroerd; dan gaan daar de eiwitten doorbeen on als dat goed geklopt is, om en om, poe dersuiker (gezeefd of fijngestampt) en bloem, tot alles verbruikt is. Dit beslag doet men in een spuitzak met glad spuitje en op een met boter besmeerd bakblik spuit men er rechte streepjes van, op fllnken afstand van elkaar. In ongeveer 8 minuten worden de zeer dunne koekjes lichtbruin en gaar ge bakken. Voor deze beide koekjessoorten en ook voor eierkoekjes hoeft de oven enkel matig warm te wezen. Men behoeft de ovenkraan dan maar 5 minuten geheel open te zetten. amandelen worden gebroei in grove stukjes gesneden, ze met de suiker-,de boter tot *n stevig deeg gekneed. Daarvan wor den balletjes gevormd, ongeveer zoo groot als “n knikker. Die bolletjes legt men op een fllnken afstand van elkaar op een met boter bestreken bakblik en laat ze in ongeveer 10 minuten in den oven bruin »n gaar worden. De koekjes vloeien onder bot bakken dun uit, daarom mdet men er voldoende ruimte voor laten. Vloeien as niet genoeg uit, dan geeft men er oven *n tikje op met ’n mes. Zulk breiwerk komt pas goed tot zjjn recht, wanneer het, na de afwerking, ge spannen wordt. Het wordt dan eerst vochtig gemaakt. Wil men de kap eenlgs- zlns ruim over het onderstel laten han gen, dan spant men ze plat uit op een vochtlgen doek. Wil mer ze meer in vorm hebben, dan spant men ze strak om bet oiderstel met roestvrije spelden en laat se daarop drogen. Men kan gebreide kant even opstijven als men se door een oplossing haalt van suiker, aardappel meel of Arabische gom wordt afgewerkt door een *n paar houten kralen aan veer 2 c.M. van den -kant af enkele draden uitgetrokken, dan de zoom er in gevouwen en met waacbecbte tijde of garen in de kleur van de doekjes de zoom ingewerkt met een open soom- steekje, zooveel mogelijk zorgende ge lijke bundeltjes draadjes op te nemen. Eerst aan de rechterzijde en daarna nog eens aan den linkerkant van bet doekje. Wü men bet heel mooi maken, dan werkt men in één boek nog een monogrammetje of een takje bloempjes met waschechte zijde. Aldus krijgt men een aardige- goedkoope verzameling zak doekjes en sterkere dan die men koopt. We houden ze voor eigen gebruik, maar voor kleine verjaarsgeschenkjes zijn ze ook niet te versmaden. van en dringt er onder, met het zelfde gevolg als we hebben met een vochtlgen grond: t linoleum gaat weg rotten. verteert. Dit verklaart, dat men herhaaldelUk lino leum ziet, aan de kanten vergaan en gehavend. Het herhaalde Gelijmde wsM'weipim laten dikwijls los in warm water. Om dit te voorkomen bestrijkt men ze met formaline. Paneermeel kan men goed en goedkoop zelf .ereiden. In tedere huishouding komt dikwijls een verzameling oud brood en korstjes van brood voor. Deze worden in den oven gelegd en men laat se geheel uitdrogen tot de kleur heel licht bruin is; anders wordt het paneer meel bitter. Na bekoeling wordt het brood door den vleeschmolen gedraaid, die zoo fijn mogelijk gesteld is. Als alle korstjes doorgemalen zjjn. wordt “t verkregen meel nog eenmaal er doorheen gedraaid. Heeft men geen vleeschmolen dan het geroos terde brood fijn rollen of stampen en dan door een heel fijne zeef wrijven, net zoo lang, totdat alle grove korrels ver dwenen zijn. Dit paneermeel bewaren in een goed gesloten trommel en telkens aanvullen. Op die manier worden brood korst jes, waarmede men anders dikwijls geen raad weet, productief gemaakt en men beeft zuiverder en beter paneermeel dan in pakjes verkocht wordt. Fruit- en groentevlekken krijgt men zoo licht in huishoud- of tafellinnen. Ze aten tot ge weer 44 st. hebt. Den kant ge deze steken af. Voor de schouders worden 25 st. van voor- en achterkant aan elkaar gemaasd. Bij den rug houdt ge dan 24 st over. bU de voorpanden elk 14 st, zoadat ga voor t kraagje 52 st. hebt. Bij den over- gang van den schouder neemt ge aan lederen kant 3 lussen op, zoodat het kraagje op 58 st. wordt verder gebreid Hierop breit ge pl.m. 20 ribbels, totdat het kraagje een lengte heeft van pijn. 8 cM. Hierna wordt afgekant Daarna kunt ge de mouwtjes in naaien, waarna ge ook de mouw- en sUnaadjes verbindt Hierna wordt het jasje opgeperst Aan de linkerhelft maakt ge 4 lussen, waarna ge de 8 knoopen aanzet In een volgend artikel hoop ik u het patroon van de muts en de slobbroek te geven. DINY. Cltroenmelk en Sinaasappebnelk krijgt men als men de afgeraspte schil van 'n citroen of "n sinaasappel bU de melk voegt met 35 gr. suiker. Als de melk kookt wordt ze gebonden met *n beetje maïzena of sago. Vs uitten» rik maakt men op deselfde manier met yt stokje vanille, dat men langzaam in de melk laat trekken. Eierpanch is ’n meer feestelijke drank, waarvan ik, op verzoek, ook nog het recept geef. Men heeft er “n flesch wijn voor noodlg, 4 eierdooiers, 1 ons suiker en het aap van een sinaasappel en van 'n halven citroen. Do dooiers worden eerst goed geroerd -met de suiker, dan wordt de wjjn erbU gevoegd met het aap van sinaasappel an citroen an au bain Marie, dus in een pan met kokend water, wordt dit mengsel to een kom geroerd tot het mooi is. f slotte nog dit. Er *i)n vrouwen, die niet goed weten in welk soort pannen se fruit en ander zuur voedsel moeten koken. Alu minium wordt door haar meestal uitge schakeld en het is juist aluminium, dat absoluut niet door vruchten of zuur wordt aangetast. U behoeft volstrekt niet bang te zijn voor vergiftiging. Men ge bruikt om de laatste reden dlkwUls goedkoope geglazuurde aardewerk-potten en men denkt, dat dit de oplossing la. Doch deze goedkoope geglazuurde pot ten tijn de schadelUkste. Van bet lood in het glasuur van zoo’n pot tost lederen keer dat het met vruchtenaap in aan raking komt een nootje op, al te het daa ook to kleine hoeveelheden, en daar tood- oouten nadeelig tijn voor de gezondheid, te het verstandig juist aluminium te ga- bruiken, 'NKMOON. Er is gerekend, dat er 6 st. op 2% c.M. komen. De heupwjjdte la 78 jJg, lengte Jasje 40 c.M. De 4 cM breeds afgetee- kende rand is in ribbels gebreid (recht heen en recht terug). Verder wordt het patroon in 10 toeren gebreid, n.1. late, 3de, 5de en 7de toer recht, 2de, 4de, «de en 8ste toer averecht, 9de toer: 3 recht, 3 aver., 3 r, 3 aver., 10de toer: 3 aver., 2 r, 2 aver., 3 r. Bet averecht komt dus boven het recht en omgekeerd, zoodat net randje verspringt. Voor den rug worden 96 st. opgezet, waarop men pijn. 10 rib bels breit. Daarna breit ge het patroon dus 1ste, 3de, 5de en 7de toer recht, 3de, 4de, 6de en 8ste toer averecht, 9de toer: 2 r, 2 aver., 10de toer: 2e aver., 3 r. Aan het begin, Of aan het eind van den laten toer van elk patroontje wordt één steek weggeminderd. Van den rand tot het armsgat is plan. 13 patroontjes; er war den ook pijn. 12 st, weggeminderd. BU het 1ste, 3de, 5de, enz. patroontje wordt aan *t begin van de naald dan één steek weggeminderd; bU het 2de, 4de. enz. pa troontje wordt aan het eind van den Isten toer één steek weggemtnderd. BU het armsgat mindert ge én aan *t begin, én aan t eind van lederen oneven toer één steek weg, tot ge 74 st. over hebt. Dan breit ge op deze 74 st. verder, tot ge van onderen af gemeten een lengte hebt van 40 cM. Rechter voorpand. 64 steken opzetten. Hierop breit ge weer plm. 10 ribbels. Daarna breit ge aan t begin van lederen oneven toer 9 at. recht, aoo ook aan *t eind van lederen even toer, voor den ge- ribbelden rand. Verder wordt in patroon gebreid. Tot het armsgat is pijn. 13 patroontjes; in *t 2de, 4de, 6de enz. patroontje mindert ge aan t eind van den eersten toer een steek weg. BU het armsgat mindert ge eiken oneven toer aan 't eind van de naald één steek, tot ge 53 st over hebt. Op deze 53 st breit tist, daar dit een weinig in de hoogte moet blijven staan om den medic la-kraag te vormen. We laten hiervoor een flink stuk batist fijn plisaeeren en knippen daaruit kraag en vestje. NatuurUJk is dit model alleen geschikt voor vrouwen met een normaal langen hals. Dames met *n korten of met een zwanenhals zal bet niet goed staan. 77ste toer: 3 maal 3 st. aver, samenbr, 1 r, 1 omsl.; deze beide 7 maal herhalen, 1 r, 3 maal 3 st aver, samenbreien 6 toeren r. breien; 84ste toer; 4 maal 3 st aver, samen breien, 1 omsL 1 br.; deze beide 6 maal herhalen, 1 omsl. 4 maal 3 st. aver, sa- menbreien, 8 t. r. breien. 91ste toer: als 84ste, 6 t r. breien; 98ste toer: als 84ste t„ 8 t. r. breien; 105de toer: 3 maal 3 st. aver, samenbr. 1 r, omsl.; deze beide 9 maal herhalen, 1 r., 3 maal 3 st. aver, samenbreien, 6 t. r. breien; 112de toer: 4st, aver, samenbr. 1 r. 1 omsl.; deze beide 9 maal herhalen, 1 r. 4 maal 3 st. aver, samenbr., 6 t. r. breien; 119de toer: 5 maal 3 st. aver, camenbr, 1 omsl., 1 r.; deze belde 8 maal herhalen. 1 omsl. 5 maal 2 st. aver, samenbreien, 7 t. r. breien; 137ste toer: als 119de, 7 t r. breien; 135ste toer: als 119de, 7 t. r. breien. De lampekap heeft, als men aoo ver te, al een respectabele lengte bereikt Mis schien is ze al te groot voor het kapje, dat een onzer lezeressen gaarne wil maken. Vóór eiken nieuwen patroontoer echter kan het werk beëindigd worden, zoodat men de kap op iedere gewenschte grootte kan breien. Anijsmelk. Hiervoor kan men tablet ten koopen, voldoende voor een kop anijsmelk. Heeft men veel noodlg, dan kan men ze natuurlijk voordeellger zelf bereiden. Op 1 L. melk neemt men 10 gr. anijszaad, dat men er langzaam in laat aftrekken (in een dun lapje). Verder beeft men er nog 40 gr. suiker noodl<. zich uitstekend verwijderen met een sterke oplossing van borax. Messen polijsten gaat beter en vlugger, wanneer men de lemmeten eerst in ko kend water heet maakt en daarna stevig af droogt. In een badkamer heeft men al gauw last van stoom, wanneer er geen venti lator ergens is aangebracht. Men kan de stoomvorming toch eenlgszins voorkomen door een lange gummislang asm de warmwaterkraan te bevestigen, fl^ge laat men in het bad hangen, dat de uitmon ding flink onder water is. Het ult- stroomende warme water zal dan wei nig of geen damp geven. Mikaniitjes van kachels en haarden maakt men schoon, door ze te wrUven met een sponsje met azUn en water. Is het mika erg vuil, dan de ruitjes even er uit nemen en in azUn leggen. Een ander middel om de ruitjes te reinigen is terpentijn met keukenzout. Mnf geworden rUst, havermout of meel kan men weer bruikbaar maken, wan neer men ze droog flink In een pan ver warmt en bluft roeren tot de lucht geheel verdwenen is. ge in patroon verder, tot ge een lengte hebt van 40 C.M. De eerste 14 st. wor den afgekant, de overige steken worden op een draadje genomen. Linker voorpand 64 »t. opzetten, pijn. 10 ribbels breien. Daarna breit ge aan t eind van lederen oneven toer en aan *t begin van lederen even toer 9 st recht. Dan wordt in patroon verder gebreid, waarna ge bU het 1ste, 3de, 5de enz. patroontje bU den eersten toer aan t begin van de naald een steek wegmin dert; bij het armsgat mindert ge bU eiken oneven toer aan 't begin van dé naald één steek, tot ge 53 st. over hebt. Hierop breit ge verder in patroon, tot ge een lengte hebt van 40 cM. De eerste 39 st worden op een draadje genomen, waarna de laatste 14 st worden afgekant. Mouwtje. Hiervoor zet ge 44 st. op, waarna ge hierop pijn. 10 ribbels breit. Hierna breit ge weer in patroon verder, waarbU ge aan 1 begin van den Isten toer van de oneven patroontjes een steek meerdert; evenzoo aan het eind van den eersten toer bU het 3de. 4de, 6de enz. patroontje, tot ge 58 st. hebt. Hier na mindert ge aan 't begin en aan 't SaHroenmeik wordt ook op dezelfde wUze gekookt, met 1 gram saffraan op 1 Liter melk. Tegenwoordig, nu men zoo veel ge kleurde lingerieën draagt en deze dik wijls thuis zelf vervaardigt, houdt men geregeld grootere en kelnere lapjes daarvan over. Gekleurd katoen, kunst zijde, batist, van alles heeft men wat over. Daarvan gaan we dan leuke zakdoekjes maken. Eerst knippen we mooie lapjes van 35 of 40 cM. in het vierkant. Nu kunnen wü ze gewoon heel smal met de machine zoomen en er dan met een overhandsch steekje een smal fün linnen kantje glad langs naaien of een kantje er om heen haken, wat ook een aardig effect maakt, doch t is wat meer werk. Om de hoeken geeft men 't kantje iets toe om 't mooi vierkant te laten vallen. We kunnen ook een open zoom er aan maken. Daarvoor worden rondom onge- karpet vlug doet slUten. Dezelfde menschen zul len wel geregeld het kleed afrossen met een harden schuier, of de vezels kapot slaan bU 't kloppen. ZU nemen niet aan, dat het schoon- maakproces, hetwelk door den stofzuiger plaats vindt, het kar pet veel minder doet slijten. Het is moeilijk een minder schadelijke me thode te be denken om stof en vuil uit *n karpet te verwijde ren, dan het er uit te zui gen. Al heeft u een stof- zulgertype met snel draaiende borstels, uw kleed zal ook dan minder slUten dan met den handschuie’’. want de draaiende schuiers ra ken veel lichter de oppervlakte van uw kleed aan. Proeven werden gedaan met dit roleerende schuier-type: een nieuw stuk haarviltkarpet werd IK uur achtereen op dezelfde plek behandeld en na net einde van die behandeling verkreeg men de zekerheid, dat het stuk kleed in geen enkel opzicht beschadigd was. Dit is van groote beteekenis als men bedenkt, dat dit tijdverloop gelUk is aan vUftig jaar normaal gebruik van den stofzuiger. Het hieronder beschreven patroon is heel sa. dig wanneer het gebreid wordt in verschillende tinten, bijvoorbeeld 3 of 4 tinten geel, waarvan bU lederen pa- troontoer een andere tint begonnen wordt, van licht naar donker oploopend. Er worden 13 st. opgezet, verdeeld over 4 naalden. 1ste toer: 1 omslaan, 1 st. breien; dit telkens herhalen, 3 toeren r. breien; 4de toer: als 1ste, 3 t. r. breien; 7de toer: 1 omslaan, 3 st. r. breien. Van nu af wordt het patroon voortdu rend in de rondte herhaald (24 maat), 3 t. r. breien; 10de toer: telkens 1 omslaan 3 st. r. breien, 3 t. r. breien; 13de toer: 1 omsl. 4 st. breien. 3 t. r. breien; 16d-. toer: 3 st. r. breien, 1 omsl. 1 st. r. breien, 1 omcL 3 st. r. breien, 4 t. r. breien. 31ste toer: 3 st. aver, samenbr.. 1 st. r. breien, 1 omslaan. 1 it r, 1 omsl, 1 st. r, 3 sL aver, samenbr., 4 t. r. breien; 36ste toer: 3 r. 1 omsl., 1 r„ 1 omsL, r. 1 omsl.. 1 r. 1 omsl, 3 r„ 4 t. r. br. 31ste toer: 3 maal 3 st. aver, samen breien, 1 omsl. 1 r. st, 1 omsl, lr.it, 1 omsl, 1 r. st, 1 omsl, 3 maal 3 st aver, samenbreien, 4" t r. oreien. 36ste toer als de 31ste, 4 t. r. breien. 41ste t. als 31ste 4 t r. breien; 46ste toer; 3 aver, samenbr, 1 r. 1 om slaan. Deze beide 5 maal herbalen, dan 1 r. 3 aver, samenbreien, 5 t r. breien. 52ste toer: 2 maal 3 st. aver, samen breien, 1 r. 1 omsl.; deze belde 5 maal herhalen; dan 1 r, 2 maal 2 st. aver, samenbr, 5 t r. breien. 58ste toer: 3 maal 2 st aver, samenbr. I omsl. 1 r. br. .deze belde 4 maal her balen, dan 1 omsl. 3 maal 2 st. aver, samenbr, 5 t r. breien. 64ste toer: als 53ste toer, 3 t r. breien, 70ste toer: 2 maal 3 st aver, samen breien, 1 r, 1 omsl, deze beide 7 maal herhalen, 1 r. 3 maal 3 st aver, samen- breien. t r. breien; OVERNEMING UIT DEZE RUBRIEK ZONDER TOESTEMMING VERBODEN ‘V

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Noord-Hollandsch Dagblad : ons blad | 1931 | | pagina 7