DE DON JUAN VAN
MOZART
JONGE- MEISJESCOST UMES
DE BADKAMER EEN
LUXUEUS VERBLIJF
DE SCHOONMOEDER ALS
BEWIJSSTUK
WAT ZULLEN WE KOKEN?
JURKJE VOOR MEISJES
VAN 9 JAAR
'J
HET GEHEIM DER
VROUWEN
Kr
I
fel
t1-
1
fei
V'
■i'ÏÊ
J
z
IF
Goedkoope Patronen
Il
V
fi
i.
r
i
J
*1
hi
A
I
hem hielp
Hoe zijn
vrouw
Bi
rid
I
<N
if
o
COP VERZOEK)
I
u.
T9
n
.-*3
5
K
i
i
1
I’f'
w’
>-
n
i;
-• •.’•‘«Wifcc.*-- j.--la'iP
i
Van alles en nog wat
«r?
■■••■I
ill
i
omstandigheid
'A
epAMBN
M. A.
M.
Q
*r
Ie
L
men
1
onder
T
lm
«i
ADRIANA KNUIST—POLLEPEL
■m' -Jk.
I
i
i
\»n
Yf
hier
men.
knipt,
wordt
kant
Zoo bncht de schoonmoeder uitkomst
en deed goed na haar dood.
i
i
R
Inge-
kasten
ri
ae
or
ik
r
i
4
I
I
I
I
I
I
I
I
I
Talnboenen kan men. gedopt, drogen
in lauw-warmen oven. Vóór het gebruik
moeten ze dan een nacht in water ge
weekt worden.
001
em
la-
te-
ri
1.
I.
1
r
0
ng
«e
Os.
la
•20;
12;
Ps-
OVERNEMING UIT DEZE RUBRIEK ZONDER TOESTEMMING VERBODEN
Ka-
etref-
ver-
rdzee.
I der
van
eant-
n ter
oord-
1 M-
rU In
i-
nl-
,-an
per
per
irle
lijs
n
<0;
taten
ver-
Zoo
orge-
van
t, in
lUkz-
Vls-
Ml-
chil-
;egen
be-
ullen
irbod
Aan-
t hij
Ichte
alen.
van
rflge
khe-
anlg
ikele
van
«•Se
iko
's, Is
naar
rage
ffen
rok-
wil
>nd-
de
ver-
be-
loen
tos-
we-
3»
n.
i s
I
I,
I*
I
voor
aanMcht
J'S
I
De deuren zijn van gepatroond glas, de
nissen naast het bad hebben glazen pla
ten waarop men fleschjes<en potjes met
tolletlngredlênten kan zetten. Deze pla
ten zijn van onderaf verlicht door een
amber-kleurig-schUnende lamp.
Mooi staan de gebloemde handdoeken,
,de gebloemde badmatten, welke den
BalkenbrU kan men op verschillende
manieren maken. Voor de echte Llm-
burgsche balkenbrU wordt varkensbloed
gebruikt, dat men met water verdunt.
Men kookt er in dobbelsteentjes gesne
den spek In, doet er een goede hoeveel
heid peper, zout, nagelgruls. nootmuscaat
en rommelkruid In en als het spek gaar
Is, roert men er langzaam boekweitmeel
door, met een stevlgen houten lepel, tot
het geheel zoo stijf mogelUk is geworden.
Dan neemA men de brij van het vuur
en verdeelt haar In kommen of diepe
borden. Is de balkenbrU koud geworden,
dan stulpt men hem om, snUdt hem In
en bakt hem In de pan, met
aan beide kanten llcht-
Aardappelea In frituurvet. Nu de aard
appelen langzamerhand minder smake
lijk worden, wordt er meer en meer ge
vraagd naar recepten van wat de Fran-
schen gommes frités, gommes feuiües,
gomme» gallles en gommes soufflées noe
men.
Voor de eerste drie is de bereiding de
zelfde. Alleen worden de aardappelen er
verschillend voor gesneden. Voor pommes
frites neemt men aardappelstukjes van
bUna "n vinger lang en dik, voor gommes
gaines (strootjes) worden zeer dunne
reepjes gesneden en voor gommes feuO-
les (bladaardappelen zouden wfj ze kun
nen noemen) snijdt men de aardappelen,
met het komkommerschaafje, In zéér
dunne schUfjes.
Varkensvet kan men voor het bakken
van deze aardappelen niet gebruiken en
runds- of kalfsvet wordt te gauw don
ker. Slaolie of plantenvet Is echter uit
stekend. Dit vet moet zóó heet zijn, dat
de blauwe damp er af komt, eer men
de aardappelen er In doet. Verder Is het
van groot belang, dat de aardappelen
goed gedroogd worden, eer ze In het
frituurvet komen. Ik leg de stukjes of
schUfjes altUd naast elkaar op een ste
vlgen, schoonen doek en leg er dan een
anderen doek over heen om ze te dro
gen. Na het bakken strooi Ik meteen ’n
beetje tafelzout over de aardappelen en
laat ze op grauw papier even uitdruipen.
Het bakken gaat heel vlug. In *n mi
nuut of vUf zUn de aardappeltjes mooi
bruin.
We laten onze lezeressen hier vier
aardige jonge-melsjeejurken zien. De
eerste is van genopte zUde of volle. We
zien dit moezen-dessln In alle kwalitei
ten en alle kleurcombinaties en vooral
voor bakvlsachen of zoodanig uitziende
dames, is het een aardige dracht. Niet
voor dikke figuren of voor hen, die graag
in t verborgene blUven, want *n tikje op
zichtig is zoon groots moes altUd.
De hier afgebeelde jurk beeft een pe-
lerinekraag tot den elleboog en 'n volant
op den rok. De taille wordt even aange
duld door een smal ceintuurtje met af
hangend strikje (623S),
Op no. 6340 zien we% een eenvoudig
katoentje met een strak UJfje met ron-
den hals, die afgewerkt wordt met *n
pllsséestrookje. De halve mouwtjes, die
elndehjk weer mode zUn, staan op een
leeftUd van 15 of 16 jaar ook nog aardig.
De volant op den rok laat aan de voor
zijde een baan vrij.
Een eenvoudig sportjurkje, zooals op
flg. 6242, maken we van wit linnen of
wit piqué met 'n schulpvormlg motiefje
aan den hals en aan het heupstuk. De
rok heeft drie platte plooien.
Ons vierde japonnetje is gemaakt van
vlisco of sole artlficlelie imprlmée met 'n
recht schouderstuk en vierkante hals
uitsnijding. Ook de rok van dit costuum
bestaat weer uit twee strooken («24».
POLA.
vloer bedekken, en ook het gebloemde
badbekleedsel der stoelen. Deze stoeltjes
of bankjes, welke men naast het bad ziet
staan, hebben van onderen ruimte cm
schoenen enz. in te bergen, terwijl één
ervan een bergplaats biedt voor vuil
linnengoed. Een aangenaam
i
I
I
Frsses Mun«as. «raw as eatwszw ssa WiM-
te MwrisMiré» >»»a» aas b»
Mrij HraaW4aaaai «a «W-a. aaaawe
ma te awte «a te NaA -aart, te aawA>« ea
tewaagéw. Mm «aw Saw aaaw raaVaa te Hrteaaa,
raeM aaSar ét aratM daar. stad. Mate aatea
<aa»i/t
l peterselie. Het vleeechmengsel wordt dan
I stevig in den vorm gedrukt en als het
heeft gehoord, dat men I goed koud geworden is, stolpt men het
j m Men garneert het geheel dan nog
met uitjes en augtirken.
1
wordt verkregen, door de vloerbedek
king van bruin gemarmerd linoleum,
door de zacht-groene celluloid verf en
de zacht-groene celluloid monteertng.
Een fraai beschilderd blind kan voor
de ramen neergelaten worden. In aDa
moderne badkamers vindt men elec-
trische verwarmlngsstangen aange
bracht, voor het drogen der handdoe
ken.
On» andere teekeningen geven nog
een paar voorbeelden van de modems
idee om het bad in een nis te plaatsen.
Ten slotte nog een modem teAVamer-
interleur, waarvan het bovenge
deelte der muren met diepe»
visschen is bmctilWiKI.
AMETHIST.
MS «I MW wMélM. te HaaaaMré ri/a Saaaa «aoo.
a«a aar«rta*aar Ma jüt tewSai
Na. i. Hatrltm. raaw- OaNMatens
rnawa SB, «S. |<M Saaatefte. a a.,% glate-
MaMisr. atea waar Sm <a M SaxIrtelM faasaaatea
tetelé a a»- >4 aft Mteaa Saateitew paar te
M aaaaaa. liawiM aaa aarMaMa jmii»
Hoofdkaas van vleeschresten is ook
heel smakelijk en vlug klaar te maken.
Op 1 pond vleeschresten neemt men
liter water met overgebleven jus of
bouillon, 1 dX. azUn. 10 gr. gelatine, pe
per, zout en nootmuscaat, 'n paar Inge
maakte uitjes en augurken, ’n hard ge
kookt el en *n paar takjes peterselie.
In het verwarmde water laat men de
gelatine oplossen, het vleeeeh wordt ge
hakt en met de kruiden er bU gevoegd.
Een omgespoelden vorm of kom belegt
men rondom met partjes of schijfjes
van het hard gekookte el en met takjes
Tematen kan men bewaren, ófwel
door in te souten, waarbU echter veel
v® den oorspronkelUken smaak verlo
ren gaat, ófwel door ze tot puree te ver
koken en dan te sterlllseeren.
Een Duitsch vorst der middeleeuwen,
die tevens een goed kok was, riep eens
uit: JDe majesteit van den troon steunt
op een voortreffelUke keuken." Voor een
vorstentroon is tegenwoordig meer noo-
dig. en misschien ook minder. Het klinkt
in leder geval In on» ooren zeer over
dreven. Maar toch Is het waar, dat het
bezit van behaaglUke hulselUkheld en de
harmonische verhouding tusschen twee
echtelieden ten deele afhangen van de
spUaen, welke door de vrouw aan den man
worden voorgezet. Is dit een prozaïsche
eigenschap van een goede keuken, welke
in onzen ftjd uit den tUd is? Toch nletl
WU meenen wel, dat we over dergelUke
standpunten heen zijn, maar in den grond
Is het toch precies zoo gebleven als het
vroeger was. Misschien is het nog erger
gewerden, waar de vrouw des huizes
maar al te vaak de keuken geheel en al
aan dienstpersoneel overlaat. En zegt
men niet van een vrouw, die men een
goede huisvrouw noemt, dat zU natuurlijk
voortreffelijk koken kan? De majesteit
van het echtelUk geluk, steunt, zou men
dus kunnen zeggen, op een goede keuken,
al vinden vele vrouwen het niet aange
naam daaraan te worden herinnerd.
De keuken-aangelegenheden worden te
vaak geheel aan het dienstmeisje over
gelaten. Dat is een groot ongeluk en de
oorzaak van elnde’oo» oneenigheden en
boom buien aan den echtelijken hemel.
De vrouw mag zich gerust voor oogen
staan. Nu en dan
rtXJgm te voorko-
•IscnljVen aan el
ls de kamer geworden een verbluf
waar men al de noodlge badzouten, bor
stels, zeepen, enz. vindt. HeerlUk ver
warmd, en alles ingericht om zooveel
mogelUk gemak te bieden.
De moderne badkamer is Ingericht om
alle toiletbenoodlgdheden, persoonlUke
bezittingen, kleeren enz In achter te
laten; men noemt het dan ook de bad-
kleed kamer.
Op on» teekenlng geven we eenige
ideeën van soo’n moderne badkamer.
Ze toonen een Interessant gebruik van
de ruimte, en een ongewone aandacht is
besteed aan de
onderdeden.
Het bad wordt
verschillend ge
plaatst.
Op onze eer
ste teekenlng is
het in een soort
nis geplaatst, die
door 2
bouwde
gevormd wordt;
een dier kasten
is bestemd voor
kleerkast, en in
de andere be
vindt zich de
W. O.
Mozart had opdracht gekregen, voor
Praag een groote opera te schrijven en
met Da Ponte bad hjj voor dit doel de
oude Spaanse!» sage van Don Juan
Tenorio als libretto bewerkt.
In het jaar 1787 reisde Mozart met zUn
geliefde eehtgenoote Constanze van Wee
nen naar Praag om daar het werk, dat
half af was, te voltooien. Door den
omgang met andere kunstenaars en door
de nieuwe omgeving zou de opera vaster
vorm aannemen.
Een eigenaardige omstandigheid bU
Mcaart vm, dat hU een broertje dood had
aan het op papier brengen van zUn mu
ziek. En In Praag werd hU door allerlei
oorzaken van zUn werk afgehouden. Hij
woonde blf zUn vriend Duschek, die
bulten de stad een wijngaard bezat met
een‘pnicht van een kegelbaan, en daar
Mozart een hartstochtelijk kegelaar was,
mocht dit een ernstig geval worden ge
noemd. Mozart schreef zUn muziek ver
bazend gemakkelük en zoo componeerde
hU meermalen te midden van zUn vroo-
lUke makkers.... op de kegelbaan, met
een steenen tuintafel als werktafel.
Op den 29sten October moest de opera
worden opgevoerd en op den avond van
den 38sten October was van de ouverture
nog geen noot geschreven. Toen begonnen
houden, dat een blinkende potlepel de
hand eener vrouw geenszins behoeft te
ontsieren I En het wordt voor de boom
buien van den echtgenoot nog veel erger,
wanneer een niet-smakend middagmaal
door tUn eehtgenoote geweten wordt
aan de dienstmaagd! De man zal het niet
altUd zeggen, maar het zUne ervan den
ken: de vrouw moest zelf zorgen, dat er
aan het eten niets mankeert. Dat is de
wUsheid van alle echtelUke geluk en er
het geheim van.
Het is nu eenmaal niet anders: veler
behaaglijkheid hangt nu eenmaal af ge
heel of gedeeltelUk van de wUze, waarop
men gegeten heeft. Vandaar, dat voor
de vrouw als een der grootste practise!»
levenswUsheden gelden moet: „Een sma-
kelUk toebereid maal is en blijft de graad
meter voor het humeur des mans." Of
het voor den man pleit is iets anders,
maar het Is een dier levenswUsheden,
waarmee de vrouw wUs doet rekening te
houden.
In de keuken, waarvan de scepter door
de vrouw nooit aan een vreemde mag
worden overgelaten ligt een groote sani
taire en geestelijke macht, welke uit het
zwartste humeur een HeflUke geluimde
echtgenoot maakt. En de trots eener
goede huisvrouw is nog steeds haar goede
keuken. Zorge zjj daarom voor de aan
gegeven wisselwerking, en het zal haar
In en aan haar hulselUken haard pret
tig en goed gaan.
Ik zal maar weer beginnen met het
beantwoorden van brieven.
Een lezeres I 2.
groente 2 13 jaar kan bewaren door ze,
goed schoon gemaakt, in flesschen te
doen, met koud gekookt water te over
gieten en dan de flesschen dicht te lak
ken. Nou, als het zóó gemakkeljjk was
om groente te bewaren, zou wel nie
mand groente sterlllseeren of groente in
blik hoeven te koopen!
HeupwUdte 89 cM., leng
te 75 C.M., mouwlengte 44
cM.
Benoodlgd: 2.10 M. stof
van 70 c.M. breedte, een
kraagje van 38 cM. hals-
wUdte, 5 knoopjes.
Dit Jurkje maakt ge van
wollen mousseline of van
Tobralco; ge maakt eerst
het patroon op de aange
geven maten, waarna ge
het op de vaste lUnen ult-
Het rokgedeelte
dus van den voor
afgeknipt. Daarna
legt ge het op de stof,
waarna ge alles met een
naad ultknlpt, en onder
aan het rokje nog een
6 cM. breeden zoom bUrekent Men begint
aan den voorkant de 12 c.M. lange en
H eM. breede plooitjes in te stikken,
waarvoor ge op cM. vanaf den hals, en
dan nog twee maal 3 cM. verder, de spel
den steekt, waar de plooitjes Ingestikt
worden. Daarna kunt ge zU-, rok-, schou
der- en mouwnaden dlchtstikken, waarna
ge onderaan den 6 eM. breeden zoom in
maakt. Dan kunt ge aan den voorkant
de plooien inrijgen. Het gearceerde ge
deelte «alt weg. Vervolgens stikt gs het
rokje aan het bovenstuk. Middenvoor
wordt een 12 cM. lang splltje Ingeknipt,
De omwenteling, welke de moderne
badkamer gebracht heeft, is groot.
Van een klein appartementje, onver
warmd. kaal, met alleen een douche of
een kuip, meestal de verlichting slecht,
ongezellig en koud, iets, waaruit men
maar aoo gauw mogelUk wegvluchtte,
Pommes soufflées of opgeblazen aard
appelen worden weer anders klaar ge
maakt. Men moet daar groote, vaste
aardappelen voor hebben; geen zooge
naamde afkokers. Ik snU ze In de lengte
doormidden en dan verder In plakken
van ongeveer ’n rijksdaalder dik. Die
schUven moeten weer goed gedroogd
wordeh. Het vet mag nu niet zóó heet
zUn, dat de damp er af slaat, maar zoo,
dat een enkel aardappelschUfje, dat men
er voor «de proef In doet, dadelUk op en
neer danst en het vet gaat bruisen. Dan
doet men alle aardappelen tegelUk in
het vet. Er moet zóóveel In zUn. dat alle
aardappelen
roert men er even dooi
men, dat de aardappel
kaar plakken. Kan men er gemakkehjk
met de vork In prikken, dan zyn ze
gaar, wat gewoonliik na 'n minuut of 5
gebeurd is, en dan haalt men ze vlug,
met ’n schuimspaan, uit de pan om ze
te laten uitdruipen. De aardappelen zUn
dan nog plat en wit.
Intusschen laat men het vet zoo heet
worden, dat de blauwe damp er af slaat
en dan gaan de aardappelen er voor den
tweeden keer in. Na 'n paar minuten zjjn
de aardappelen dan al mooi bruin en
opgeblazen. Men schept ze vlug uit de
pan, bestrooit ze met tafelzout en laat ze
uitdruipen.
Deze opgeblazen aardappelen zien er
zeer "smakelUk uit en men kan dus op
de» manier ook de oude minder mooi
geworden aardappelen keurig opdienen.
Het opdienen van in frituurvet gebak
ken aardappelen moet altUd in een open
schaal gebeuren. In een dicht gedekte
schaal slaat de wasem neer, waardoor de
aardappelen week worden. In een open
schaal en op *n droge plaats kan men
wel *n dag lang eroquant houden.
Hoofdkaas maak ik ook op de Lim-
burgsche manier. Ik kook *n halven
varkenskop en *n kalfspoot door en door
gaar in zooveel water, dat het zoowat
halt onder staat, met ongeveer *n halven
citroen, in schUven gesneden, en peper en
zout naar smaak. Is het vleesch zóó
gaar, dat het bUna van de beenen af
valt, dan haal ik het uit de pan, verwU-
der alle beenderen en citroen en haal
het vleesch grof door den molen. Daarna
gaat het weer terug in het nat, waar ik
het nog ‘n klein poosje zachtjes laat
koken, met “n scheutje azUn. Van X vuur
af, gaat er nog wat opgeloste gelatine
door en dan doe ik alles in kommetjes
en diepe borden om koud en stuf te
worden.
Vooral in den zomer is die hoofdkaas
heerlUk bij de boterham. Men kan hem
dan echter niet langer dan eenige dagen
bewaren.
zelfs zün vronlUke vrienden angstig ts
worden, maar Mozart vertrouwde op zQn
goed gesternte. Tegen middernacht be
zweek hU voor den aandrang om de kegel
baan te verlaten en zich naar zUn kamer
te begeven om het werk af te maken. De
angst van zUn vrienden had den meester
vroolUk gestemd en hU had gedaan alsof
hU zelf ook verre van gerust was.
ZUn trouwe eehtgenoote hield hem
zooms gewoonlUk gezelschap bU rijn ar
beid; terwUl zU hem fantastische sprook
jes' vertelde en voor hem een punchje
klaar maakte, zette Mozart opgewekt en
met onfeilbare zekerheid de muziek op
bet papier, zooals zU in zijn gedachten
reeds lang gereed was. Maar terwUl nlj
druk aan het werk was, werd hij door
slaap overmand. Constanze kende dat:
zU liet hem rustig sluimeren tot tegen
den morgen. Toen nam Mozart met fris-
sehe kracht het werk weer ter hand en
toen te zeven uur degenen, die de muziek
moesten overschrijven, kwamen, was de
ouverture gereed. Maar bU de opvoering
dien avond moest zU aoo van het papier
worden gespeeld I Mozart dirigeerde ech
ter zelf en de musici deden al hun best
om het werk te doen slagen, wat ge
lukte.
A
De wüse Klang-to-slng hield rechtzit
ting.
Voor hem verschenen twee mannen, die
in hun midden een vrouw met zich voer
den.
„Wie zUt ge en wat wilt ge?” vroeg de
mandarijn en alle twee de mannen be
gonnen tegelijk te spreken.
„Zoo gaat het niet!” aldus stopte de
mandarijn den woordenvloed, waarop de
vrouw zelde: „Laat mij spreken, want het
gaat mij aan, meer dan de» twee man
nen.”
„Goed!” hernam de wUze Klang-to-
sing. ,M«ar bepaal u bU de zaak, waar
het om gaat en spreek zonder partUdlg-
held en voor alles, oprecht."
De vrouw vertelde dan, dat zU gehuwd
was geweest Haar man was op reis ge
gaan en langer dan een jaar weggeble
ven. Ook had hij taal noch teeken van
zich laten hooren, zoodat werd aangeno
men dat hU gestorven was.
Daarom had zU besloten een nieuw hu
welijk te sluiten, en zU was door den
ambtenaar met hem in den echt verbon
den. Maar nauweUJks was dit geschied,
an was zU dus de eehtgenoote geworden
van ten man aan haar UnkerzUde, of
haar eerste man. die aan haar rechter
zijde, was teruggekomen en belde mannen
maakten nu op haar oazelfde aanspraak.
Klang-to-slng boog het hoofd en beval
na eenigen tUd. dat de drie op hem zou
den wachten. En hU ging.
Na een uur kwam hU terug en ver
klaarde:
„Voor ik hier een oordeel uitspreek,
luistert naar mU. Ik heb zooeven de bood
schap ontvangen, dat de moeder dezer
vrouw gestorven is. Ik vertrouw, dat ge
de kosten zult dragen om haar een be
hoorlijke begrafenis te bezorgen."
^k denk er niet aan!” riep de tweede
man. „Ik heb de oude vrouw nooit ge
kend!"
„Ik maar al te goed!' merkte de eerste
op. „De kosten zjjn voor mU- Hoe hoog
zün zet"
Klang-to-slng lachte. „Nu kan ik een
oordeel uitspreken," zelde hU- „Ofj. die
u er tegen verzet de kosten «te dragen,
zUt de schoonheid dezer vrouw niet waar
dig, maar gU. die gaarne bereid zUt de
kosten der begrafenis te betalen, hebt
bewezen, dat vroeger u niets heeft kun
nen weerhouden om de» vrouw tot echt-
genoote te hebben. Behoud haar en wees
gelukkig!”
waarna ge twee splitreep-
jes knipt, één 4 cM. breed
en één 6 c.M. breed, beide
12 cM. lang; X breedste
komt links. Ge stikt beide
stukjes langs en haalt ze
naar den verkeerden kant
om. Het linkerstukje wordt
op 'n y, cM. even doorge
stikt. waarna ge X verder
als onderslagje dienst laat
doen. Het halsje wordt
met een schuin biesje af
gewerkt, dat langs wordt
gestikt, en overgezoomd.
Onder aan het mouwtje
zet ge een manchetje, dat
20 c.M lang en 9 cM.
breed wordt geknipt. Het
mouwtje rimpelt ge onder
aan in, waarna het manchetje wordt
aangestikt, en op den verkeerden0
kant overgezoomd. Aan den rech
terkant van het splltje zet ge de 5 knoop
jes, welke door middel van lusjes gesloten
worden. BU het Inzetten der mouwtjes
neemt ge den mouwnaad cM. meer naar
voren dan den zUnaad. Voor hdk sohUn-
zakje stikt ge een biesje op, dat vooraf
dubbel gestikt Is, en daarna 1 eM. breed
en 8 eM. lang is. Het kraagje wordt met
een groeten steek op het jurkje beves
tigd, zoodat ge er dit met wasschen ge-
makkelljk kunt afhalen. DINY
schUven
varkensrétazel,
bruin.
Kan men geen bloed krijgen, dan
kookt men het spek in water, waarbU
men worstennat kan voegen en overge
bleven jus. Ook kan men er bouillon
voor laten trekken van vette beenderen,
of men neemt inplaats van spek, var
kenskop of varkenshieL
Als Ik balkenbrU maak, koop ik met
een altUd wat reuzel voor X bakken. Die
smelt ik zelf uit op *n klein pitje en de
overblUvende kaantjes gaan mee In de
balkenbrij.