nn Reiskleeding gezinnen Het Twente Rijnkanaal. Zeilen te Norfolk. Cricket in Londen. Plaats dan een „Omroeper” voor 80. Zoekt gij betrouwbaar Personeel? Desseftgerechten Onderjurk je ed di recto i rtje ooor meisjes vdn 8 jaar PAKJE 16 J DINSDAG 20 AUGUSTUS 1935 OP VERZOEK ver van peau PUVDMCfA&UEK-^-7'fVL*J<- GROtW*£* POLA. Bananen via. langzaam trekken d< kt M ren Gen neth P vlif tra, teki D ken het ven er. 3 A D coni niet Di Khe PoU rec kla inti mtj mo dm nèv Mo »ord< ernet houdl •<nn< keurli «ch I ds re hen t Fruu nii kt kii <U< en tec t« in wo LC der sen verkl «else »en wekt, den van Nu vsngi van i de beach scone Al geru vind, sou voen gesel lang &itr van enomen maten: bovenwijdte 72 C.M., lengte 70 C.M., broeklengte 40 c_M. Benoodlgd: 2.60 M. flanel, 1.35 M. elastiek, 1 streng coton perlé. Van boven staande Ueedingstukjes maakt ge eerst 'n patroontje, waarna ge het op de vaste lij nen uitknipt. Het patroon van de onder jurk is voor en achter gelijk, alleen Is aan den achterkant de hals 2 c_M. hooger. Bij het op de stof leggen zorgt ge w voor, dat de verhooglng van de broek bij het arms gat komt te liggen, zoodat ge zoo voordee- lig modelij k knipt. Onderaan de onderjurk naad maakt ge *n knoopsgaatje, zoodat ge het elastiek gemakkelijk kunt vernieuwen. Evenzoo doet ge bovenaan bij den voomaad. Onderaan het onder jurk je wordt de zoom 5 cJK breed genomen. Bij den inknip wordt het rokje ingerimpeld, de ruimte goed ver deeld, waarna ge de rafels naar den Ananaspudding. Bij 1 klein blik ananas neemt men 1 L. melk, 1 ons maïzena, 2 eiwitten, *n tikje zout en suiker naar smaak. De ananas snijdt men in kleine stukjes en laat ze uitdruipen. De maïzena mengt men aan met zooveel van de melk tot men een dunne vloeibare massa heeft. De rest van de melk brengt men met *n tikje zout het Twente-Rijnkanaal, welk traject Maandag voor het scheepvaartverkeer Is opengesteld IIIIMHIIIIIIIHIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIUIIIIUIIIIIUIUUUIUIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIUIIIIIIUIIIIIIIIIIIIIIIIIUUUI - f De Vrouw en haar huishouding J inniinniminfiiiiiiiiiiiiiiiitinniniiHiitiiiiiiiiiuiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiniiiiiiiiiitiiiiiiuiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiHiuHniiiiiiuiH de suède of leer. Het patroon is verkrijgbaar in de maten 40, 42, 44 en 46 en we hebben er 3.25 M. stof voor noodig. Het complet (fig. 294 is ook zeer geschikt als reiskleeding. Wij kunnen het maken van wollen stof of van linnen. De groote revers worden geheel doorgestikt. De rok heeft ’n paar tot de knieën ingestikte plooien. Er wordt een schootblouse bij gedragen, met vierkante halsuitsnijding en ceintuur. Het patroon voor dit complet is ook verkrijg baar in de maten 40 tot 46 en de métrage voor de stof bedraagt voor het mantel pakje 2.75 M. van 140 c.M. breed en voor de blouse 2 M. van 100 c.M. breed. Men begint met 8 losse st. tot ’n ringe tje samengevoegd. Ie toer: 6 losse en 7 keer: 1 stokje, 3 losse. Den toer afwerken met "n halven vasten st. op den 3den lossen van t begin. 2e toer: 3 losse. Verder telkens: 1 stokje op den eersten lossen, 2 stokjes op den 2en, 1 stokje op den 3en en 1 stokje op elk stokje. Den toer afmaken met *n halven vasten st. (Dit wordt nu verder niet telkens bijgevoegd). 3e toer: 3 losse, 1 stokje tn denzelfden st., 1 stokje in elk der 3 volgende stokjes (steeds de achterste lussen opnemen). Verder telkens: 2 losse, 1 stokje overslaan, 2 stokjes in bet volgende, 1 stokje in elk der 3 volgende. Men krijgt zoo 8 groepjes van 5 stokjes. 4e toer: 3 losse, 1 stokje in denzelfden st. Verder telkens: 1 stokje in het volgende, dan een nopje: 1 losse, 5 stokjes in t vol gende stokje, den steek af laten glijden, de haakpen in den Isten lossen st., dan tn den afgelaten st. en samen aan den achter kant doorhalen, 1 stokje in het volgende stokje, 2 stokjes tn het daaropvolgende, 2 losse, 2 losse overslaan, 2 stokjes in bet volgende stokje. 5e toer: 3 losse, 1 stokje in denzelfden st. Verder telkens: 1 stokje in elk der 5 stokjes, 2 stokjes in het volgende, 3 losse. 2 losse overslaan, 2 stokjes in bet volgende stokje. 6e toer: 3 losse, 1 stokje tn denzelfden st. Verder telkens: 1 stokje in het volgen de, 1 nopje (zooals hierboven beschreven) in het volgende, 1 stokje in elk der 3 vol gende stokjes, 1 nopje, 1 stokje in het vol gende, 2 stokjes in het volgende, 4 losse, 3 losse overslaan, 2 stokjes in het volgende. 7e toer: 3 losse met 1 stokje. Verder tel kens: 1 stokje in elk der volgende stokjes, 2 stokjes in het laatste. 4 DE VAN ÜUDS BEKENDE jX-r I E$ plip?|fi PER TABLET VANS PAKJES -45 et Bij 4 bananen heeft men noodig: 1/4 liter melk of melk met room, 1/2 ons suiker, 2 eieren, 3 bladen gelatine en 1/2 stokje vanille. Men laat de vanille in de melk of de melk met room. Intus- schen roert men de eierdooiers met de sui ker en als de melk kookt, voegt men die, van het vuur, voorzichtig bij de dooiers. Dan doet men alles weer terug in de pan en men laat de massa, op "n zacht vuurtje, langzaam binden zonder dat ze aan de kook komt. Van het vuur roert men er daarna de opgeloste gelatine door. Het wit van de eieren wordt stijf geklopt en als de vla een weinig afgekoeld is, roert men dit eiwit er luchtig doorheen. Onder af en toe roeren laat men deze massa gelei-achtig worden. In een vla-schotel legt men nu een laag van twee aan plakjes gesneden bananen, bedekt die met de helft van de vla, schikt daarop de overige twee bananen in schijf jes gesneden en vult den schotel verder met de nog overgebleven vla. R<we citroenpudding. Het sap van 4 ci troenen, 6 bladen roode gelatine, 1 ons sui ker, 1/2 L. slagroom en 2% dX, water. Men weekt de gelatine 10 A 15 minuten in koud water. Het citroensap voegt men met de suiker bij de 2h dX, water en laat dit mengsel even warm worden. Daarbij voegt men de geweekte gelatine. Als deze massa eenigszlns bekoeld is, voegt men ze langzaam roerende bij den stijf geklopte» aan de kook, men roert de aangemaakte maïzena erdoor en blijft roeren tot de massa gaar is en goed van dikte. Dan maakt men ze op smaak af met suiker. De eiwitten, die men tevoren goed stijf geklopt heeft, roert men, van het vuur, luchtig door het geheel en tot slot ook de kleine stukjes ananas. Men doet de massa over in een omgespoelden puddingvorm. Van het ananasvocht maakt men ^een saus door het aan de kook te brengen met *n weinig suiker en te binden met aan gemengde sago. stokje vanaf de haaknaald, 9 losse, 1 dubbel stokje in denzelfden st„ 4 losse, 4 stokjes overslaan, *n halven vas ten in X daaropvolgende stokje, 1 losse, om- keeren, 4 vaste om 4 losse, 1 losse, 5 vaste om 9 losse, 4 losse (voor Xi picot), 5 vaste om hetzelfde boogje -van 9 losse, 1 losse, 4 vaste om de volgende 4 losse, 1 halven vasten in belde lussen van X laatste stokje, 1 stok je op elk der volgende 2 stokjes, 2 stokjes in het laatste stokje, 5 losse, 5 losse over slaan, 2 stokjes in X 'eerste stokje. Men haakt deze boogjes om het andere vlak. Aan de blokken echter welke langs den buitenkant van de sprei komen, haakt men ze boven elk vlak. Ze vormen dan den kant van de sprei, zooals op onze foto te zien ia DORA e vacanties zijn begonnen en in over- eenstemming hiermee is een reis- manle over ons landje losgebr >ken. Alle reclame voor ..eigen land" zal niet in staat zijn de groote massa te weerhouden van een twee- of driedaagsch reisje naar Brussel of ’n trip naar den Harz. Het eerste waaraan de dames denken, als er een rels- plannetje wordt opgezet is: „wat zal ik aan doen wat zal ik meenemen?" Het lijkt eenpunt van zorg, maar in X hart van iedere vrouw ontwaakt een stille vreugde, als ze tot de conclusie komt, dat ze eigen lijk niets heeft om aan te doen en wel ge noodzaakt zal zijn, iets nieuws te koopen. Gelukkig als we* onze reisplannen *n beetje tijdig bespreken, zoodat we nog tijd heb ben om zelf een toiletje te maken. Een gezellige reismantel zooals fig. 26 laat zien zal stellig te pas komen, ook als we al lang van de reis terug zijn en het gure najaar tegemoet gaan. De jas heeft een schouderpelerine. en breede re vers, afgewerkt met een rand van effen •tof. Ook kunnen we deze versiering nemen FOTOREPORTAGE dt ta in f< n D De laatste Test Match tusschen het Engel: werd door een duizendkoppige menigte bijgewoond. Een overzicht tijdens hei spel nu en dan roert, staan tot hij gelei-achtig begint te worden en de gelatine niet meer naar beneden zakt. Dan giet men hem in een puddingvorm, dien men met eiwit heeft ingesmeerd en laat hem stijf en koud wor den. A. IC— en ge een waarna Van alle op deze bladzijde voorkomende genummerde modellen, die aan het mode-album .Zomerpracht" ohtleend zijn, kunnen bij het Patronenkantoor .Panora”, Nauaupleln 1. Haarlem, pa tronen besteld worden tegen den prijs van 50 ets. voor complets, 35 cU. voor mantels en japonnen en 20 ets. voor rok ken, kleine avondjasjes en klnderklee- dmg. Voor toezending der post, ook bij bestelling aan de agenten, 10 cU. extra. onderaan de pijp- zoompje van IK ge dit zoompje eze sprei wordt gemaakt van afzon derlijke achthoeken. Bijgaande fo to van vier zulke achthoeken laat zien hoe de blokken aan elkaar gezet war den. aan het dlrectolrtje en onderaan de pijp jes 2K c.M., terwijl verder alles met een naad wordt uitgeknipt. Vervolgens kunt ge zij-, schouder-, rok-, voor- en achtemaad van de broek met een platten naad ver binden, waarna ook de pijp- of icrulsnaad, waarbij voor- en achtemaad naast elkaar komen. BoVerbaan jes maakt c.M breedte. 3 m.M. vanaf de vouw ook npg even door stikt. Aan den verkeerden kant bij den zweefclub, behaalde te Eind hoven zijn B-brevet zweef vliegen en it thaws de oudste Nederlandsche zweefvlieger keerden kant neemt en dan afwerkt met een biesje van katoen, omdat flanel hier voor wat dik is. Bij den hals geeft ge bij de hoekjes knipjes, waarna ge een smal zoompje inrijgt; zoo ook aan de armsgaat- jes. Hierna kunt ge dit afwerken met een eenvoudig gehaakt picotje. Het spreekt van zelf, dat ge hiervoor ook een smal puntje of biesje kunt nemen, waarvan ge dan 1.50 M. noodig hebt. DINY stokjes in het volgende stokje. 8e toer: 3 losse met 1 stokje. Verder telkens 1 stokje in het volgende stokje, 1 nopje, 3 stokjes. 1 nopje, 3 stokjes, 1 nop je. 1 stokje. 2 stokjes in X laatste stokje. 5 losse. 4 losse overslaan, 2 stok jes in het volgende stokje. 9e toer: 3 losse met 1 stokje. Verder telkens: 1 stokje in elk der eerste 13 stokjes. 2 stokjes in bet laatste stokje, 5 losse. 5 losse overslaan, 2 stokjes tn het volgende stokje. In dit vak maakt men boogjes aldus: na de 2 stokjes van het begin haakt men nog 11 stokjes, 4 losse, omkeeren, 1 dub bel stokje in het 4e

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Noord-Hollandsch Dagblad : ons blad | 1935 | | pagina 4