Een van de eersten bij de televisie Rabarber ZET DE MELK Deze week in de tuin een welkome ver frissing op het menu niet in het zonlicht oman TE CEINTUUR IN DE T40DE Mies Bouwman vindt zichzelf een boffer, al is zij elke keer doodsbenauwd EENMAAL IN DE VEERTIEN DAGEN LE1DL ZIJ HEL K.R.O.-PROGRAMMA IN door Wwi KnipjchcGp "én Roo* T^a$$<sl ZA A-LA Li, - l£iJk X^52 Deze week willen wij u iemand voorstellen, die zelf haast niets anders doet dan andere mensen bij het publiek inleiden. Welk publiek? zult u vragen. De mensen die naar de televisie kijken. Mies Bouwman, de jongedame op de foto, is degene, die eens in de veertien dagen het programma van de K.B.O.-televisiedienst opent, toelicht en besluit. Dit eerste, dat openen, is het moeilijkst „Ik ben elke keer bang" bekent zij, als wij haar in Hilversum bezoeken. „Ik heb het nu al vijftien maal gedaan, maar ik denk, dat het wel zo zal blijven." Of wij het ons voor kunnen stellen? Wij volgen haar in gedachten naar de studio in Bussum, terwijl zij de herkenningsmelodie: „The girl that I marry" neuriet. ,,Als ik. dan in het licht ben gaan staan, floept er een groen lampje op de camera aan. Zo gauw het op rood springt, ben ik „in" en moet ik beginnen te praten. Die secon den van te voren zijn altijd even benauwd. Als het nog maar een kwartiertje kon duren, als ik nog maar wat na mocht zien, denk ik dan. Opeens moet ik beginnen en zodra het „goede avond dames en heren" er maar uit is, voel ik me weer opgelucht, Zo'n televisie-uit zending is heerlijk, als je eenmaal op gang bent, dan zou ik wel uren door kunnen gaan." Vermoedelijk zijn er weinigen in de studio, die dit verlangen de len al zijn ze nog zo enthousiast voor hun werk. Een uitzending is altijd bijzonder vermoeiend, zo wel door de geestelijke als licha melijke inspanning. Er komt heel wat bij kijken en het valt niet mee in die hitte van de lampen te wer ken. „Zelfs de mensen van de K.L.M. vonden het vreselijk warm in de studio", vertelt Mies Bouw man, „en die zijn heus wel wat ge wend. Ik heb laatst gesproken met de bemanning van het vliegtuig, dat de Koningin en prins Bernhard naar Amerika had gebracht. Weet u, wat de gezagvoerder zei? ,,'t Is hier net Bangkok"." Geen radiopraatje Dat gesprek met de K.L.M.-ers was haar eerste interview en van zelfsprekend was het een heel evenement. Het moeilijke is, dat de meeste mensen pas na een uit zending echt los komen en allerlei verhalen gaan doen. „Je moet al tijd maar afwachten welke kant je praatje opgaat" zegt mej. Bouw man, „want al zou je van te voren nog zo vaak repeteren, tijdens de uitzending zelf gaat het toch weer heel anders. Als je nu bij de radio werkt zou je later zeggen: ik neem dit en ik haal dat er uit, maar wat voor de televisie gebeurt, kan nooit meer veranderd worden. Dat' maakt je interview extra zwaar." Al kan het werk nog zo inspan nend en wisselvallig zijn, de eerste televisie-omroepster van de K.R.O. is toch dol op haar baan. Dat heeft twee redenen: eerstens de interes se voor het werk zelf, en twee- dens juist om het feit, dat zij een van de eerste televisie-omroepsters is. „Je hebt allemaal het verlan gen om ergens in het begin bij te zijn", vindt zij, „ik heb het ten minste altijd gehad en als het je dan zo in de schoot geworpen wordt, ben je toch maar een reuze bofferd." In tegenstelling tot de omroep- sters bij de AVRO, VARA en NCRV is Mies Bouwman geen om. roepster bij de radio. Dat is ze ook nooit geweest. Ze had er wel zin in, maar kreeg geen aanstelling, toen ze dit op zeventienjarige leef tijd na haar eindexamen probeer de. „Ga eerst maar eens wat rei zen", zeiden ze op de KRO en dat deed ze dan ook, eerst naar Enge land en Frankrijk en later ook naar andere landen als stewardess op de Europa-bus. „Op een goede dag, toen ze met de televisie gin gen beginnen, kreeg ik een briefje, of ik in het KRO-gebouw wilde komen. Na een paar oefeningen kwam ik als de gelukkige uit de bus." Critiek Het plezierige is, dat deze jeug dige pionierster want dat is ze toch eigenlijk bij de televisie zo open staat voor critiek. Of wij zelf ook wel eens een van haar uit zendingen hebben gezien en wat we er van vinden? „Ik ga zelf vaak in restaurants of broodjeswinkels kijken hoe mijn collega's het doen" vertelt zij, „een ander voor beeld heb je niet, en ten slotte wil je wel eens horen, wat de reacties zijn." VAN ORANJE TOT LICHTGEEL Als televisie-omroepster moet je rekening houden met allerlei dingen, maar zeker met deze twee: de opmaak en de keuze van je jurken. De jurken moeten een contrast van licht en donker laten zien en in dat opzicht zijn de zomerjaponnen met hun bloe men cn ruitjes dus ideaal. Donkere winterjurken moe ten echter altijd gegarneerd worden met wit, maar.... niet te veel en niet te helder wit. Wat de opmaak betreft: „eerst toen ik altijd onder gloeilampen stond, werd ik een soort oranje gemaakt, maar nu we t.l.-buizen heb ben, ben ik meer lichtgeel", vertelt Mies Bouwman, die in nevenstaand artikel aan het woord is. Ook thuis is er voldoende cri tiek. De familie Bouwman heeft zelf ook zo'n „ding" zoals Mies het televisie-apparaat betitelt en volgt de uitzendingen natuur lijk trouw. Elke keer spreken de huisgenoten hun oordeel uit en dat is heus niet altijd vleiend. „Behalve als moeder iets zegt", voegt mej Bouwman er aan toe, „want als je moeder veel van je houdt, is het allemaal prachtig, wat je doet Tussen al die huisgenoten is er één, die zijn blijdschap om Mies' verschijning tijdens de televisie-uitzending enthou siast wil uiten. Dat is de hond van thuis, haar trouwste Het interview met de bemanning van het K.L.M.-vliegtuig, dat de Ko ningin en de Prins naar Amerika bracht. vriend, die luid begint te blaf fen zodra zij op het scherm komt! Moedig optreden Als wij haar mogen geloven, is zij voor alle andere honden ter wereld doodsbenauwd. Laatst was zij in de Apollohal te Amsterdam, waar opnamen van de hondenfen- toonstelling werden gemaakt. Zij moest toen met een grote chow chow wandelen en om vast wat te wennen, begon zij een klein mor- meltje te aaien en vriendelijk toe te spreken. Dit moedig optreden duurde echter niet lang, want spoedig kwam de eigenaar aanren- Nu de planten in onze tuin alle maal zo'n beetje hun eerste sta dium van ontwikkeling achter de rug hebben, kunnen wij ons een voorstelling gaan vormen, hoe het geheel er straks, wanneer alles zijn volle wasdom heeft bereikt en de planten met veelkleurige bloe men zijn getooid, zal uitzien. Van deze gelegenheid kunnen wij dan ook uitstekend gebruik maken om de, lege plekjes wat aan te vullen. Daarbij moeten we vanzelfspre kend rekening houden met de bloemkleur van de naaste buren en tevens met hun bloeitijd. Maar al te vaak zien wij bij het verstrijken van de zomer de tui nen uitgebloeid raken. Niet alleen dat er nog verschillende laat- bloeiende soorten zijn (denken wij bijvoorbeeld maar eens aan de Mies Bouwman televisie-omroepster Ieder voorjaar opnieuw wordt de rabarber met vreugde ver welkomd. Zij is immers een wel kome afwisseling op al de kool, peen en uien van de winter! Ja, rabarbermoes kunnen we even als appelmoes en stoofpeertjes als groente'eten, bijvoorbeeld bij ge hakt en jachtschotel, bij capucij- ners of bruine bonen. Ook kan rabarber op het brood gebruikt worden bij wijze van jam. Als nagerecht kan de rabarber alleen met suiker vermengd ge bruikt worden, wanneer men ten minste van een friszuur toetje houdt. Voor degenen die de smaak liever wat zachter hebben, kun nen we door het moes ook yoghurt, een melkvla, paneermeel of beschuitkruim roeren. Sommi gen zullen er ook wel eens, een eidooier aan willen besteden en dan kan er meteen door 'middel van het eiwit een schuimige ra- barbervla van worden bereid. Verzachting van de zure smaak bereiken we ook door iets gezui verd krijt aan de stukjes rabarber toe te voegen of door ze op te zet ten met zoveel water dat ze half onderstaan. Het sap laten we dan na het koken uitlekken en gebrui ken dit met wat suiker als een verfrissende dronk öf, enigszins bijgebonden, voor puddingsaus. Hoe koken we de rabarber? 1. Alleen het groene blad en het onderste bruine blaadje van de stelen afsnijden. 2. De stelen niet schillen het buitenste deel geeft immers voor al de mooiste kleur aan het ge recht en wordt gemakkelijk gaar en zacht. 3. Als gereedschap gebruiken: een aluminium of goed geëmail leerde pan, een roestvrij metalen of een houten lepel, een gave gar de en zeef vooral geen zinken gereedschap. 4. Om de smaak te verzachten en suiker te besparen kan men per kg rabarber een afgestreken theelepel krijt toevoegen als de ra barber gaar is. 5. Zorgen dat de rabarber niet te lang met metaal in aanraking komt om sterke verkleuring tegen te gaan; dus na het koken niet in de pan laten en geen metalen le pels e.d. erin laten staan. 6. Moes en sap pas na afkoeling zoeten. RECEPTEN VOOR VIER PERSONEN Schuimige rabarbervla: kg rabarber, 2 eetlepels aard appelmeel, wit van 1 ei, 4 eetlepels suiker, enkele koekjes of wat jam. De rabarber schoonmaken, snij den en gaarkoken met een bodem water. De stukjes tot moes roeren. Het wit zeer stijf slaan. Het aard appelmeel vermengen met een le pel rabarbermoes. Dit mengsel door de rest van het hete moes roeren en het geheel even door koken. Dan de suiker erdoor roe- ren. Een weinig moes voorzichtig door het eiwit mengen, zodat het schuim soepel wordt. Deze massa daarna in de pan terug doen en vervolgens door de rest van het rabarbermoes schep pen en een paar maal laten „puf fen". De vla laten afkoelen. De massa mag zich daarbij niet Schei den in een schuimige en een glad de laag (in dit geval de vla onder roeren nog even vervyarmen). De vla overdoen in een schaal of op schoteltjes en voor ieder een koekje of een lepeltje jam erop leggen. Gemarmerde vla li kg rabarber, (een halve thee lepel zuiver krijt), 5 dl melk, 3 eetlepels maizena of custardpoe- der, 5 eetlepels suiker, (gekrui melde beschuit of koekjeskrui mels, boter of margarine). De rabarber schoonmaken, snij den en opzetten met een bodem pje water. Het geheel vlug aan de kook brengen en zachtjes gaar la ten worden. De rabarber zonodig afgieten en het krijt erdoor roe ren. De rabarber laten afkoelen en dan suiker naar smaak (onge veer 3 eetlepels) toevoegen. De maizena of het custardpoe- der met een paar lepels melk aan mengen. De rest van de melk aan de kook brengen met iets zout en de aangemengde maizene erbij schenken. De vla even laten door koken, suiker toevoegen en de massa laten afkoelen. De vla in een schaal overdoen. De rabarber op de vla schenken en voorzichtig er door roeren zodat de twee kleu ren niet geheel gemengd zijn, al leen gemarmerd. (Op het laatst de rand bestrooi en met beschuit- of koekjeskrui mels, die even in boter of marga rine gebakken zijn). Gestoofde vruchten op beschuit: V2 kg rabarber, 250 g zoete ap pelen, ongeveer 75 g (5 eetlepels) suiker, aardappelmeel, 4 sneden oud brood, melk, boter of marga rine, suiker. De appelen schillen, van het klokhuis ontdoen en in blokjes snijden. De vruchten opzetten met zoveel water dat zij onderstaan en ze zachtjes een half uurtje laten koken. De rabarber schoonmaken, in stukjes van een paar cm lengte snijden en met de suiker aan de appelen toevoegen. (Wanneer de vruchten zeer zoet zijn, minder suiker gebruiken). De rabarber even gaar laten „trekken" niet koken en met een schuimspaan uit het vocht halen, evenals de stukjes appel. Proberen de stukjes heel te hou den. Een .klein beetje sap met aan gemengd aardappelmeel tot een dik sausje binden. De compote kort voor het ge bruik op de beschuiten leggen. nen met de kreet: „juffrouw, houd op, dat is de gevaarlijkste hond van heel de Apollohal!" U ziet, het beroep van televisie omroepster kan je voor allerlei verrassingen en gebeurtenissen plaatsen. Zoals wij al schreven, vindt Mies Bouwman dat juist het heerlijke van haar bijzondere be roep. Toch blijft zij uiterst be scheiden, want zij heeft zich een heel verstandig devies gekozen en wel dit: dat de belangrijkheid van elke omroepster ligt in het onbe langrijk zijn. „Voor rnjj" zegt zij, „voor mij is de grootste eer, dat ik elke keer bij al die mensen thuis mag komen." soortenrijkdom van de chrysan- fhen), maar een besdragende hees ter kan minstens even goed voor de nodige fleur in de in sommige opzichten „afgetakelde" tuin zor gen. Bovendien heeft men er tij dens de bloeitijd ook het nodige plezier van. Om 'n paar voorbeel den te noemen: de Berberis (een tamelijk lage struik, die thans met gele bloemen bloeit en in het na jaar met blauwzwarte bessen is ge tooid); de ook al lage Cotoneaster, welke rode bessen krijgt en de Pernettya, welke ons vergast op witte, rose 0} rode bloemen en in het najaar op purperrode bessen. Voor de schaduw is er dan nog de Skimmia, evenals haar voorgang sters een Jage, groenblijvende heester, die tot diep in de winter prijkt met fraairode bessen. Htn. Dr. C. I. Kruisheer, direc teur van het rijkszuivelstation te Leiden, heeft dezer dagen in de vakpers gewezen op de nadelige gevolgen, die 't voor de smaak van de consumptie- melk heeft, wanneer men de ze blootstelt aan het licht, speciaal het directe zonlicht. Dr. Kruisheer deelde naar aan leiding hiervan o-m. het volgende mee. In de loop der jaren heeft men de oorzaak van smaak- en kwaliteitsgebreken van de melk vrijwel uitsluitend gezocht in bac teriologische richting. Later is echter gebleken, dat er zich ook andere, niet-bacteriologische pro cessen in de melk kunnen afspe len, die tot ernstige smaakafwij- kingen aanleiding kunnen geven. Zo kunnen oxydatieprocessen, die onder normale omstandigheden slechts van ondergeschikte bete kenis zijn, in bepaalde gevallen, bij voorbeeld onder invloed van het licht of bij aanwezigheid van geringe sporen koper, aanleiding tot smaakgebreken geven. Het eigenaardige is, dat zolang de melk bacteriologisch van slech te hoedanigheid is, dergelijke oxydatiegebreken vrijwel niet op treden, aldus dr. Kruisheer, aan gezien bacteriën bij hun ontwik keling zuurstof gebruiken. Hoe DE EERSTE PRIJS Er was bij de familie Vrolijk een groot feest. En van zelf ging het er echt vrolijk aan toe. Er werd muziek gemaakt, er werd gedanst, er werd gezon gen. Toen het feestmaal afgelopen was, zouden ze nog wat gezelschapsspelletjes gaan doen. Iemand kwam met een voorstel voor de dag, waarop nie mand gerekend had. Ze zouden een wedstrijd hou den in zure gezichten. Wie het lelijkste, zuurste ge zicht zou zetten, zou de eerste prijs verdienen. Er werd een commissie benoemd, die uit moest maken wie de zuurste postzegel zou trekken. Je begrijpt, dat de vrolijkheid er toen pas goed in kwam. Alle feestelingen spanden zich in om een gezicht te trekken om van te schrikken. De feestcommissie trok de rijen langs, inspecteerde scherp en schreef op, wie voor een prijs in aanmerking kwam. Op het laatst kwamen ze bij eer, oude dame, die er stil bij stond te kijken. Ja, die moest de eerste prijs vast en zeker hebben. Maar toen ze haar wilden feliciteren weet je, wat ze toen zei? Ik doe niet eens met de wedstrijd mee. Of die dame ook een zuur gezicht had! ZET GEEN ZUUR GEZICHT, of je moest er voor de grap een prijs mee kunnen winnen. Dan is het nog zo kwaad niet. Uit steenkool kunnen ze ook al nylon maken! Laatst hebben ze een dief gepakt. En die dief had 'n heleboel paarden- staartenhaar gestolen. Eén van de Lassoman z'n eendjes is dood. Hele maal dood. Soep! Lekker! De Paus heeft gevraagd of we goed voor China willen bidden. Doen! In Wognum kostte laatst 'n kilo nieuwe aardappels maar even f 1,77! Laatst zaten mensen in Meppel lekker te eten, toenopeens een bal door de ruit in de soep terecht kwam. Jongetjes waren op straat aan het voetballen! En daar sluiten we dan maar mee! Hop! Tot de volgende week, kleine vrienden! Broedmaiiieren Over het algemeen broedt bij de vogels het wijfje. Het verlaat het nest niet en het mannetje zorgt voor het aanbren gen van voedsel. Dat ge beurt bij voorbeeld bij de pimpelmees, die jullie wel kent. De Indische neushoornvogel heeft zelfs de gewoonte om het wjjfje in te metselen, zo dat het er niet uit kan. Als vogels helle kleuren hebben, wisselen ze niet. Dat zou gauw in de ga ten lopen en dan waren ze verkocht. Bij buiten landse vogels, bij voor beeld de Amerikaanse struisvogel, broedt het mannetje. De boskalkoen van Australië legt z'n eieren in een hoop rot tende bladeren, die warmte afgeven en zo de eieren doen uitkamen. Weer een andere vogel legt ze gewoon in het warme zand, aan het strand van de zee of bij warme waterbronnen. Wat het aantal eieren betreft, die het broedsel vormen, dat is zeer ver schillend. De pinguin, valk en gier leggen bij voorbeeld één ei. Kraan vogels en duiven twee, meeuwen en sperwers drie, kieviten en strand- lopers vier, vele zang vogels vijf of zes en de hoenders zes tot twaalf. Het jonge vogeltje heeft op de punt van z'n sna vel 'n hard tandje. Daar mee breekt het de ei schaal stuk en kruipt er uit. Niet lang daarna is dat tandje weer verdwe nen. Het heeft z'n dienst gedaan. Van rechthoek tot driehoek In Japan is in een stad erge brand geweest, klei ne vrienden. Er zijn 4500 huizen verbrand. De Lassoman heeft nu nog maar vier eendjes in de vijver! Ze happen naar muggen en brood! 'n Oude zwarte man geeft ze lekker te eten. Vandaag viert 'n frater in Utrecht het feest, dat hij 70 jaar in het kloos ter is. Dat is toch maar flink van zo'n man! De Lassoman gaat hem ook 'n hand geven en het paard krijgt vast klont jes op de receptie! In Banneux in België wordt over 'n poosje 'n prachtige kerk gebouwd ter ere van Maria. Gisteren, twaalf jaar geleden, begon in Neder land de oorlog, kleine vrienden! De Lassoman was toen juist van een van zijn tochten weer thuisgekomen. Wat was hij kwaad toen! Hij weet het nog goed! In de beroemde plaats Apeldoorn komt een groot modern stadion, kleine vrienden. Midden in een groot bos. Het lijkt wel 'n sprookje! De Belgen en de Duit sers wilden laatst geen sla uit Nederland hebben. Dom, hoor! Laatst zijn 190.000 kui kentjes over de grote zee gevlogen! In 'n vlieg tuig! Op 28 Mei worden de sigaren goedkoper! Kop op! Steek op! De choco lade sigaartjes blijven even goedkoop als ze al waren! Knip langs 'de lijnen van de rechthoek het ge heel in zes stukken. Pro beer dan weer een drie hoek er van te maken, door de stukken op een andere manier weer tegen elkaar te leggen. Wie heet er ROBERTUS, ROBERT of ROB? Roberto Bellarmino ging In z'n geboortestad Mon- tepulciano in Italië op school. Je begrijpt, dat z'n leraren blij waren, toen hij Jezuïet werd. Z'n helder verstand en z'n vaardigheid in het spre ken maakten hem al spoe dig bekend. Zelfs Protes tanten kwamen naar hem luisteren en bekeerden zich. Vanuit Leuven werd hij nu naar Rome geroe pen. Daar schitterde hij eveneens door z'n deugd en grote geleerdheid. Geen wonder, dat z'n oversten hem aanwezen om de priesterstudenten te vor men. Onder hen bevond zich de H. Aloysius van Gonzaga. De Heilige le raar en leerling verston den elkaar uitstekend. Hij was ook de raadsman van de paus en bisschoppen en vorsten van de gehele katholieke wereld klop ten bij de geleerde en vro me kardinaal Robertus Bellarminus aan. Zo deed hij z'n best om de wereld voor Christus en de Kerk te winnen. Hij schreef een kathechismus, die in 40 talen werd overgezet. Z'n laatste woorden waren: „Ik ga naar mijn huis." Dinsdag 13 Mei vieren wij z'n feestdag. 't Is Moederdag Steek uit de vlag! 't Is Moederdag, we zingen, haar ter ere En Pietje zal, hoe klein hij is, een versje declameren. Pa heeft een grote taart besteld, die Moeder yel zal smaken. Kees heeft een kunststuk uitgezaagd, Lies mocht een kleedje haken. Op tafel staat een feest- bouquet, de kamer hangt vol geuren. Want Moederdag is voor 't gezin een feestelijk gebeuren. Moe werkt en zorgt het hele jaar en heeft zichzelf ver- geten. En dat wij daarvoor dankbaar zijn, dat mag ze toch wel weten. Steek uit de vlag! 't Is Moederdag, Hoera! Lang zal ze leven! Want Moeder is de grootste schat, die God ons heeft gegeven. BrokkekwoorcU puzzle Zaterdag 17 Mei is het de werelddag van de H. Kindsheid. Daar zul je.al wel meer over gelezen of gehoord hebben. Om het goed in je geheugen te houden, geven we je deze brokkel-woord-puzzle. 1.Deel van Sumatra. 2. Ander woord voor 'veld 3. Boomnaam 4. Deel van het gebit 5. Komt voor in de bergen 6. Schoeisel 7. Uitroep 8. Fabrieksfluit 9. Geluid van duiven 10. Bloemnaam I H. 2 K 3 i 4 n 'd e> s 1 h 8 e 9 i "d beter echter de bacteriologische kwaliteit van de melk wordt dus hoe minder bacteriën er in voorkomen hoe groter de mo gelijkheid van het optreden der oxydatiegebreken Ieder, die in zijn omgeving wel eens rondziet, zal het opvallen, hoe flessenmelk bij het vervoer vrijelijk aan het licht vaak ook aan het directe zonlicht wordt blootgesteld, waarbij niet gedacht wordt aan de funeste invloed die de kwaliteit van de melk hiervan ondervindt, aldus dr. Kruisheer. De smaakafwijking is overigens niet terstond bemerkbaar, maar komt eerst geleidelijk na enige uren en vooral na een dag staan duidelijk naar voren. Velen zullen zich misschien nog uit hun prille jeugd herinneren, dat het zó heet was, dat vader's vest in de kast gehangen werd. Rekent u maar, dat het in die tijd heet moest zijn vóór een dergelijk plechtig kledingstuk werd uitge trokken. Dan kwam na veel ge zoek uit een of andere la een vreemdsoortig geval tevoorschijn: een brede gordel, vervaardigd van zwarte zijde en elastiek, gesloten met metalen slangetjes, die met veel ceremonieel om vader's niet zeer slanke leest werd gedrapeerd. Welnu, deze gordel is terugge keerd in de damesmode. En.hij doet fyet alleraardigst, vooral als hij gedragen wordt bij kleding stukken, die enigszins dezelfde stijl hebben, bijv.: klokrok streepjesblouse met hoge boord matelotje. Natuurlijk dient de zeer brede ceintuur gereserveerd te blijven voor de hyper-slanken en dan nog bij voorkeur voor de jon ge meisjes. Er is tóch iets gaande met de ceintuur, beter gezegd: met de plaats ervan. Verschillende teke nen wijzen er op, dat men de taille wil verlagen door de ceintuur lager te plaatsen dan op de na tuurlijke hoogte. Ook ceintuurs, die met het figuur mee omlaag buigen, wijzen in die richting. Een streven dat, naar wij hopen, geen weerklank zal vinden. Want wij herinneren ohs nog met afschuw de lelijkste mode die er ooit ge weest is, n.l. die vay de jaren vlak na de eerste wereldoorlog.

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Nieuw Noordhollandsch Dagblad : voor Alkmaar en omgeving | 1952 | | pagina 4