Doperwten prikt men,als ze groot zijn,aan de vork
zijn ze klein,dan lepelt men ze op de vork. Dit doet men
evenzo met bonen,capucijners,enz.
Salade wordt niet op het bord fijn gesneden. Men
mag eenmaal doorsnijden maar men mag nooit een blad sala
de om de vork wikkelen en dan naar de mond bergen.
S a n d w i c h e s eet men- uit de hand in enkele hapjes
Spaghetti eten vereist enige handigheid. Wie dez
niet of nog niet heeft,doet beter geen spaghetti te gaan
eten in een restaurant. Men draait de spaghetti met de
linkerhand om de vork, doopt ze in de saus, drukt ze aan -me
het mes en brengt men dan snel naar de mond....
Chinees eten eet men op z'n chinees. Wie dit nog
niet kan moet het eerst gaan leren eer hij chinees gaat
eten,want anders zal hij er niet veel plezier aan beleven
Coctails drinkt men als borrels,dus: nooit met ge
bruik van een rietje en vooral ook: nooit na het eten!
Hiertegen wordt nogal eens uit onwetendheid gezondigd.
Vlees eten hebben we eerder besproken. We hebben
toen gezegd,dat de engelse manier van vlees etennamelijk
telkens een stukje afsnijden,steeds meer veld -wint. Toch
is de nederlander eerder genei gd het op nederland.se ma
ler te doen,namelijk eerst het stukje vlees helemaal aan
kleine stukjes snijden. Ditis niet in strijd met de wel
levendheid. Moeilijker is het eten van wild en gevogelte.
Men maakt het vlees met mes en vork van het been los. Het
been mag men nooit in de hand nemen,behalve als het gaat
om kleinere beenderen van gevogelte of kleine ribben. Men
scheurt geen vlees met de tanden van het been,behalve als
het gaat om klein gevogelte. En been legt men nooit op
het tafellaken en men geeft het ook niet aan de kat of de
hond onder tafel,maar men legt het op de rand van het
bord of in het bord of op een daarvoor speciaal bestemd
schoteltje. Heeft men het vlees -geoorloofd- niet de hand
aangeraaktdan reinigt men zijn vingers zorgvuldig aan
het servet.
Het menu geeft vaak aparte moeilijkheden,vooral wanneer
men nog niet vaak gegeten heeft in een restaurant. De kei
he"r geeft u dan een menukaart en wacht op uw orders. En
u zit te peinzen: wat zou dat of dat nu toch zijn? Om u
enigzins van dienst te zijn,zullen we in een volgende af
levering de verklaring proberen te geven van een aantal
namen van spijzen,die u op menukaarten kunt lezen,maar we
zullen beslist niet volledig zijn,want er is zoveel!