[eiler protesteert met brief tegen organisatie 'Rondje' 'Eens een horecaman, altijd een horecaman 'Deelname wordt te dure aangelegenheid' Opvallend gat aan Hollewal door bouw kantoor TEXELSE COURANT Jeugdtennis Ontsmetting bij logiesbedrijven hf rr Behoud Burgwal 6 kost gemeente ƒ125.000,- Eieren zoeken in De Koog Oosterend wil grootste blis de Duinpan Paastijd bezorgt Bakker overuren Paasrit MAB Medische zorg «I de Mooij, fervent deelnemer de Ronde om Texel, is via e- een actie tegen de organisa- an de zeilwedstrijd begonnen. Istuurt een protestbrief, waarin vooral kritiek uit op commer- jêle belangen, naar collega- Bamaranzeilers die deze brief aar het stichtingsbestuur en an kennissen in de zeilwereld ien te sturen. Het bestuur van Rondje' heeft gereageerd door lijst met veel gestelde vragen de website www.roundtexel. te plaatsen. ip deze onzin!', is de titel van de if waarin de Katwijker het jamsatiebeleid aan de kaak stelt. Mooi] stelt dat de Ronde om Texel •ger simpeler en mooier was. De iail, die als een kettingbrief werkt, ift kritiek op de inschrijvings dure, het ingevoerde Mem- hip- systeem, sponsorvaren, het [en van de huisjes, de Tesoprijzen regelingen voor prijzengeld. 'Ik niet te beweren dat ik een pan- oplossmg voor handen heb, [ar de huidige ingeslagen weg lijkt verre van ideaal. De Ronde om ;el wordt een veel te dure aange- nheid. De mentaliteit en sportivi- zullen steeds verder te zoeken terwijl ik meer het gevoel krijg dat iteeds meer moet, en niets meer |g Ter afsluiting geeft hij een aan- idviezen om het 'Rondje' beter te [ken De Mooij pleit onder andere ir afschaffing van geldprijzen. Eer stelt hij in zijn brief dat geldprijzen het begin van het nieuwe tennis sen heeft de jeugd van 8 tot 16 de mogelijkheid bij tennis- emgmg Heri Hodie kennis te ma- met de tennissport. Jeugdige mgstellenden betalen 35,- voor [en lessen en kunnen dan deelne- aan het ouder/ kindtoernooi, een erlmge competitie en een uitwis ing met een andere vereniging. Na it weken kan dan besloten worden ran de vereniging te worden. De in worden vanaf 20 april op de lagmiddag gegeven door trainer van Maanen. Opgave (vóór 18 i/jen informatie: tel. 316268. verband met het toegenomen ri- op mond- en klauwzeer verzoekt gemeente Texelse recreatie- Irijven bij de ingang zo snel mo- ijk een mat met een oplossing van 'oenzuur neer te leggen. Toeristen rden verzocht hun meegebrachte tsen te ontsmetten. II tot 'minder clementie en derhalve meer schades' zullen leiden Het tweede advies is dat het vrijkomende geld na de genoemde afschaffing be schikbaar kan worden gesteld om in schrijving weer betaalbaar te maken. Vervolgens vindt De Mooij dat het evenement voor iedereen toeganke lijk moet zijn Het Membership-sys- teem, waarbij je voorrang bij de in schrijving krijgt als lid van de Ronde om Texel, zou geen garantie voor deelname geven. Het laatste spreekt Edwin Lodder, wedstrijdleider van het 'Rondje', te gen. 'ledereen die zich vóór april heeft aangemeld als Member van de Ronde om Texel, mag meedoen. In de praktijk betekent dit alle leden, want we hebben nog geen 750 Members, het maximale aantal deel nemers. Pas als er bijvoorbeeld 1000 Members zijn, moeten we criteria gaan stellen om 250 zeilers af te la ten vallen. Hoe we dat gaan invullen is nog niet duidelijk, maar het sys teem is een keiharde regel.' Overi gens begreep Lodder de aanleiding van de brief, waarvan er tot nu onge veer twintig bij de organisatie binnen kwamen. 'Als ik de zaken uit het oog punt van de zeilersgroep bekijk, is de reactie logisch. Ik kan me voorstellen hoe zeilers dit soort dingen zien. Maar laat duidelijk zijn, dat we deze wed strijd voor de zeilers organiseren. Al die organisatie en vrijwilligers zetten we voor hen in.' Volgens hem is het de onduidelijkheid van bepaalde za ken die de doorslag heeft gegeven. 'Die punten gaan we tegen het licht houden. Hebben we bijvoorbeeld voldoende gecommuniceerd?' Eén van de punten is het reclame varen. Veel zeilers bekostigen hun reizen en materiaal met inkomsten van sponsors. Doordat grote bedrij ven hoofdsponsor van het 'Rondje' zijn, mag niemand met reclame op de zeilen varen, dit is voor velen een pro bleem. Lodder: 'De persoonlijke sponsors mogen wél op de kleding worden gedragen, daar kunnen zeilers zelf een invulling aan geven. Grote hoofdsponsors zijn voor een evenement als dit hard nodig. Die bedrijven stellen ook eisen. Dat moet kunnen, want zonder hen zouden we het financieel niet redden. Zij willen hun naam graag in beeld zien, in plaats van de concurrenten. Daar zijn ook afspraken over gemaakt met de televisie.' De Ronde om Texel heeft enkele weken voor de wedstrijd in elke uitzending van Regatta Time op SBS 6 - op zondagochtend en woensdagavond - een zendtijd van vijf minuten ter voorbeschouwing. In de dagen rond de wedstrijd zijn dat programma's van een half uur of meer. Als laatste punt noemt Lodder het prijzengeld. 'Dat is voor iedereen; in elke klasse vallen bedragen te ver dienen. Het is dus niet alleen voor de professionele groep zeilers. Natuur lijk wordt voornamelijk om de eer gezeild, maar ten compensatie van de gemiste sponsorinkomsten willen we zeilers een kans bieden om dat geld toch te incasseren Een punt waar de organisatie volgens Lodder weinig aan kan doen is het feit dat bespreking van slaapplaatsen voor enkele dagen niet mogelijk is. Dit gaat bij - bi|na - elke verhuurder per hele week. Logiesverstrekkers die toch de helpende hand willen bieden en be reid zijn om kortere arrangementen te regelen, kunnen contact opnemen met Lottie Lugtmeijer van de VW. De Mooii heeft inmiddels een gesprek met Lodder gehad, en meldt enigs zins teleurgesteld dat weinig verdui delijkt is. 'Uit het gesprek is naar vo ren gekomen waarom het Mem bership noodzakelijk is. Helaas blijft het hierbij. Alles wordt fors duurder, deels door instanties buiten de Ronde om Texel. Het bestuur doet mets aan kostenverlaging. Lodder stelt dat het evenement een kostenplaatje van ruim f1.000,- per team heeft. In totaal ongeveer f800.000,-. Als mede-organisator van diverse Europese kampioenschap pen in Nederland, en de Curagao Regatta vind ik dit een exorbitant bedrag.' De Mooij vindt nog altijd dat prijzengeld de sportiviteit van de Ronde om Texel met ten goede komt. Het bestuur stelt dat het prijzengeld beschikbaar wordt gesteld om sponsorinkomsten van individuele zeilers te compenseren. Vorig jaar waren van de 750 deelnemers welge teld twaalf teams gesponsord. De argumenten die ik hanteer wegen volgens mi| zwaarder dan het com penseren van mogelijke sponsor inkomsten van tien tot vijftien deelne mers.' De zeiler brengt ook de uitzendrechten ter sprake 'Vorig jaar zijn deze buiten de stichting uit besteed. Achteraf bleek dat Dutchtone (geen hoofdsponsor) zendminuten had ingekocht waar het stichtingsbestuur mets vanaf wist, hetgeen hoofdsponsor Cisco begrij pelijk in het verkeerde keelgat schoot. Dit is naar mijn mening dus de wer kelijke reden waarom er dit jaar op Texel geen reclame mogelijk is.' De eindconclusie van De Mooij: 'Er wordt dus wel één en ander uitge legd, maarik heb nog mets gezien dat het beleid en derhalve mijn mening verandert. Gezien het aantal reacties dat ik gekregen heb, leeft het bij vele zeilers. Waarschijnlijk is dit ook de reden dat de Ronde om Texel op www.roundtexel.com een antwoord geeft op veel gestelde vragen.' Aan de Hollewal te Den Burg is een opvallend gat van enkele meters diep ontstaan door de werkzaamheden rond het nieuwe kantoor van NBC Eelman en Partners. Aan het begin van de week reden vrachtwagens vol zand af en aan om hun lading weg te brengen. Daarna is een begin ge maakt met de bouw. Om het vierkant is een ringleiding aangelegd, om het vele omhoog komende grondwater af te voeren. 'Op deze plek komt een aanbouw bij het huidige kantoor', vertelt Marius Kikkert van NBC. 'Het nieuwe gebouw wordt een zoge naamd splitlevel, een gebouw van twee lagen. In het gat wordt nog be ton gestort, maar de werknemers op de onderste verdieping komen voor een deel onder het maaiveld te wer ken. Het kantoor en het nieuwe ge bouw worden verbonden door mid del van een glazen corridor van ongeveer drie meter, met twee trap pen erin. Eén naar boven en één naar onderen. Aan de Hollewal wordt ook parkeerruimte voor de werknemers gemaakt.' Het geheel moet vóór de bouwvakvakantie in juli klaar zijn. In totaal krijgt NBC Eelman en Partners er 500 m2 aan werkoppervlak bij. 'De werkplekken zijn erg klein, we willen meer leefruimte per persoon. Daar naast krijgen we er dertig werkne mers bij.' De ingang van het kantoor blijft aan de Keesomlaan. Maar door de hernummering in die straat gaat het kantoor van nummer 44 naar 64. (Foto Micrvol Otkktrj De renovatie van het pand Binnen- burg 6 kost de gemeente in totaal ƒ125.000,-. Dat is de uitkomst van de onderhandelingen met de eige naar, de familie Huizinga. Wethou der Daan Schilling (Monumenten beleid) maakte dit dinsdagavond bekend in de raadsvergadering. Van dit bedrag staat ƒ35.000,- te boek als rekenvergoeding voor ar chitect Ronno Honingh. De raad is unaniem akkoord gegaan. Er was de raad veel aan gelegen het ontwerp uit de Amsterdamse School te behouden. Schilling ging voortva rend met deze opdracht aan de slag. waarbij hij het pand zelfs tot verras sing van de familie Huizinga op de monumentenlijst plaatste. Toch raakte de onderhandelingen in een impasse doordat het restauratie budget van ƒ45 000,- niet toereikend was om aan de voorwaarden van de eigenaars te voldoen. De oplossing kwam toen bleek dat ook Burgwal 2 onderdeel uitmaakte van het pand en het dubbele subsidiebedrag kon worden verleend. Er wordt ver voor uit gekeken, want de helft van dit bedrag is afgedekt op het budgetjaar 2008. Maar toen ook verdubbeling van de subsidie niet volstond, deed de wethouder er nog een bedrag bij voor de architect. Aanvankelijk werd de raad voorgehouden dat het om ƒ20.000,- zou gaan, maar dit bleek een 'slip of the pen', volgens Schilling omdat de betreffende ambtenaar dacht dat Honingh het voor dit be drag wel zou kunnen doen. Maar na specificatie had de architect de me dewerkers van de gemeentelijke monumentenzorg toch van zijn gelijk kunnen overtuigen. Het pand zal op de begane grond uit winkels komen te bestaan, op de eerste verdieping komen drie woningen. De paashaas bezoekt op eerste paasdag volgens traditie De Koog Op het Dorpsplein helpt hij vanaf 12.00 uur bij het schminken van kin deren die op hem willen lijken. Om 13.00 uur arriveert ook de drumband op het plein, waarna het hele gezel schap naar het bos vertrekt, waar zo'n 3000 eieren liggen verstopt. Het kind dat het gouden ei vindt, krijgt als beloning een groot paasei, dat be schikbaar wordt gesteld door bakker Timmer. 'De grootste fik sinds tijden'. Dat is wat de feestcommissie van Oosterend nastreeft met de meierblis van het dorp. Om die reden worden de komende we ken twee 'ophaalavondenen een 'ophaaimiddag' gehouden, waarop de jeugd met trekker en wagen de huizen afgaat om brandbare spullen op te halen. Dat gebeurde vroeger ook, terwijl de kinderen zongen: 'Hooi. hooi!/ Hei je gien strooi/ Hei je gien ouwe mande/Dan zelle we de meierblis brandei Hekke en stekke en jodepate/As je niks geeft dan zelle we je haleTot verdriet van de feestcommissie wordt deze traditie nog maar zuinigjes beoefend. Om daar ver andering in te brengen roepen ze de jeugd op zich op dinsdag 17 en 24 april om 18.30 uur en za terdag 28 april om 15.30 uur te verzamelen bij het Jeugd- gebouw. De allerkleinsten mogen alleen onder begeleiding mee. De bewoners wordt gevraagd hun brandbaar materiaal te bewaren voor de ophaaldagen, liefst ge bundeld. Stef Bakker was lasser, werkte als lijpfitter in chemische fabrieken in ïuitsland eri grote delen van de Be- telux, zat jarenlang in de autohandel, unde cafés in Hoogezand en Veen- lam en was een tijdje klusjesman in lotel Opduin in De Koog. Sinds drie aanshij eigenaar en kok van De Tijd, lat als één van de weinige restau rants in de badplaats het hele jaar Joor open is. 'Alles is voor mij een iitdaging. En ik kan eigenlijk overal iarden', motiveert de 40-jarige Gro- iinger zijn opmerkelijke carrière. We ooit heeft gegeten in restaurant 3e Tijd - dat voor Bakker en zijn vrouw Ineke het overnamen Dikke Mik heette - zal het met gauw ver geten. Waar je ook kijkt, overal staan en hangen klokken, in alle soorten en maten. 'Toen we hier begonnen, heette het al De Tijd en stonden er vier klokken. Maar we vonden dat we met zo'n naam iets méér moesten doen. Bij de opening was er een journalist van de Texelse Courant en die hebben als geintje gezegd dat iedereen zijn oude klok bijons kwijt kon Dat stond op vrij dag in de krant. Toen ik zaterdag ochtend hier kwam, lag er een doosje voor de deur met drie klok ken erin. Ik weet nog steeds niet van wie. Daarna ging het snel en kregen we van iedereen klokken aangebo den Niet alleen Nederlandse, maar ook Duitse, Belgische, Oostenrijkse, Zwitserse We kregen er zelfs een keer één uit Amerika opgestuurd, kater kwamen er ook wekkers en horloges. Die hebben tenslotte ook met de tijd te maken. Sinds kort staat er ook een zandloper. In totaal hebben we nu 467 klokken En er komen er nog wekeli|ks bij.' Als kind vond Bakker het al leuk om te koken, maar zijn brood verdient hi| er nog met zo lang mee. Een eer ste aanzet werd gegeven toen zijn vchtgenote in 1989 besloot te rea geren op een advertentie in het nieuwsblad van het Noorden, waarin Frans Hopman een kracht zocht voor het Torenrestaurant bij de Texelse vuurtoren. 'Mijn vrouw heeft altijd in de horeca willen wer ken. Onze hele familie deed dat. Mijn grootouders hadden al een café. Eens een horecaman, altijd een horecaman, zeg ik wel eens.' De Bakkers stelden zich weinig voor van het sollicitatiegesprek en hiel den zichzelf voor dat er in ieder ge val een leuk uitje naar Texel aan vast zat. 'Maar tot haar verrassing vroeg Hopman al na een paar minuten wanneer ze kon beginnen.' Een tijd lang woonde ze in een caravan op camping De Robbenjager, terwijl Stef in het noorden des land in au to's bleef handelen. Toen ze het naar elkaar toe reizen in hun spaarzame vrije tijd zat begonnen te worden, besloot Bakker werk te zoeken op Texel. Hij deed een zomer lang onderhoudswerkzaamheden in ho tel Opduin en kreeg toen een brief van het arbeidsbureau waarin hij werd gewezen op een stoomcursus tot restaurantkok. Na een stevig selectie werd hij aangenomen, waarna hij in een half jaar tijd (drie jaar was normaal) zijn papieren haalde, waaronder ook die voor leermeester. Enthousiast geworden besloot Bakker in Groningen ook het vierde en vijfde jaar van de vak opleiding te volgen. Net toen hij met Henk van der Star van café-restau rant De Slufter had afgesproken dat hij er stage zou lopen, werd hij door Robert Blok van De Krim gevraagd bij te springen in de keuken van het vakantiecentrum. 'Dat wilde ik wel. Henk was nog aan het verbouwen en daarom had ik toch anderhalve maand over. Maar op De Krim was ik net vier of vijf dagen aan het werk, toen de chef-kok op vakantie ging. Toen heb ik drie weken lang In m'n uppie de keuken draaiend gehou den. En hij was net terug, toen hij al weer in de ziektewet verdween.' Toen de verbouwing bij Van der Star vertraging opliep en Blok aandrong op een vast dienstverband, hapte Bakker toe. 'In goed overleg met Henk Ik had gelijk, zei hij. Hij kon me toch geen vaste baan bieden.' Zes jaar lang werkte hij op De Krim 'Met veel plezier. Maar het werd er al drukker en op vrije dagen was ik aan de overkant om bij de groothan dels langs te gaan. Mijn vrouw had al eens gezegd dat ik mijn bed er maar beter kon neerzetten. Op een gegeven moment maakte ik weken van tachtig, negentig uur.' Toen de directie van De Krim met wilde vol doen aan het verzoek van Bakker Stef Bakker, eigenaar en chef-kok van restaurant De Tijd: 'Alles is voor mij een uitdaging en ik kan eigenlijk overal aar den. (Foto Joop Romrmts) om meer personeel dan wel meer salaris, scheidden hun wegen. Een zomer lang werkte hij in eetcafé Samsam van Reimer van der Veen, waarna de gelegenheid zich voor deed om eetcafé De Tijd van Hans vanderGeestovertenemen. 'Ineke wilde eigenlijk altijd al een eigen bedrijf. Ik hoefde met zo nodig, maar we zijn toch maar eens gaan praten en toen waren we het snel eens.' Niet bang om hard te werken beslo ten de kersverse ondernemers hun restaurant ook in de winter open te houden. Het werd met direct een succes. 'We hebben wel dagen ge had dat er alleen tussen de middag een paar mensen om een kop soep kwamen en dat we daarna de hele avond met z'n tweeën waren. Maar in de tweede winter werd het druk ker. We zijn toen onze heksen- avonden begonnen. De gasten wor den dan bediend door heksen en we hebben een heksenbuffet, hele maal in stijl. Voor de kinderen heb ben we een speelhoek. En we zijn ook hondvriendelijk. Op de kaart hebben een hondenkoekje en een bak water Ze hebben nog eerder hun koekje dan hun baas wat te drinken. Dat vinden de mensen prachtig. Afgelopen winter was het gewoon druk. Sinds oktober zijn we iedere dag open. We hebben een kok in vaste dienst erbij gekregen en iemand voor in de bediening.' Bei den zijn net als hun chefs afkomstig uit Groningen, zo blijkt wanneer ze er even bij komen zitten, terwijl ook één van de twee seizoenkrachten uit die provincie komt. Een Groningse enclave in De Koog? Ineke lacht: 'Veel mensen in de horeca komen uit het noorden des lands. Ze werken hard en zeuren niet en lijken wel wat op Texelaars: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.' De kaart van het 57 stoelen tellende restaurant is behoorlijk uitgebreid, met behalve veel vis en vlees ook gerechten voor vegetariërs. Boven dien kan er gekozen worden voor een dagmenu met een niet-alle- daagse specialiteit, zoals bijvoor beeld hertenbiefstuk of barracudafilet. 'Dat wordt gewaar deerd. Er zijn wel vakantiegangers die hier elke dag komen en die ik de kaart niet meer hoef te brengen omdat ze een dagmenu nemen.' Ambachtelijkheid voeren de Bak kers hoog in het vaandel. 'Ik snij al les zelf. Dan heb ik eer van mijn werk. We geven ook nooit te grote hoeveelheden. Je kunt beter na een tijdje iemand langs de tafel laten lo pen om te vragen of alles naar wens is of dat er nog meer moet komen. Dan is het tenminste warm als het gegeten wordt.' De Tijd is een restaurant en geen eetcafé, zo benadrukken de Bak kers. 'Dat was het vroeger wél, maar we zijn een beetje bang dat mensen het als café gaan beschouwen. Als mensen hier 's avonds nog een kopje koffie met een borreltje komen drin- ken, dan zijn ze natuurlijk welkom. Maar we weren mensen die alleen maar komen om te zuipen. Dan moeten ze maar naar één van de buren gaan. Die hebben een café.' De gebakken garnalen waarvan Bakker het recept afstaat voor De Duinpan zijn een groot succes. 'We wisselen om de drie maanden van kaart, maar gasten vroegen al of we dit wel lieten staan Met wat extra's erbij, serveren we het nu ook als hoofdgerecht.' Garnalen gebakken in olijfolie (per persoon) olijfolie 2 teentjes knoflook gesnipperd uitje gesnipperd stukje paprika 15 tiigergarnalen stukje prei Bourgondische kruiden peper fijngesneden ijsbergsla stokbrood Maak olijfolie heet (Bakker gebruikt altijd een wok) en voeg achtereen volgens de knoflookpulp, het uitje, de paprika, de garnalen, de prei en kruiden en peper naar smaak toe en bak het mengsel op een hoog vuur. Serveren op een bedje van ijsberg sla mét de olie, die ervoor zorgt dat de sla een beetje zacht wordt. Het stokbrood is om mee te 'soppen'. VRIJDAG 13 APRIL 2001 Echte Bakker Timmer blijft al sinds de oprichting in 1947 voortdurend vernieuwen. Producten die niet verkopen, moeten - met pijn in het hart - uit de winkel verdwijnen. Ook met Pasen gaan de ontwikke lingen gewoon door. Zo wordt de paasbol van de bakkerij elk jaar wat luxer gemaakt. Bakker Kees Timmer: 'Dit jaar willen we een kwarkbol met sinaasappel en no ten introduceren.' De bakkerij begint in de laatste week van maart met het maken van paasartikelen Deze drukte houdt pas op in de tweede week van april. Er wordt een grote variatie aan producten gemaakt. Timmer: 'Naast de paasbroden, die elk jaar terugko men en een groot succes zijn, heb ben we meerdere soorten paasbollen, -schnitten, paaseieren, paashazen, paashaantjes en paastaarten.' Het idee voor een nieuwe kwarkbol deed hij op tijdens een bijeenkomst van Echte Bakkers. 'Wij zijn aangesloten bij deze vereni ging. Tijdens de ontmoetingen wor den nieuwe dingen bedacht. Sommi gen kunnen een groot succes worden, zoals bij de uienkmier is ge beurd/ Vorig jaar is met Pasen het hazelnoot-suikerbroodje bedacht, ook dat was een groot succes, zo vertelt Timmer. 'Het is een uitdaging om nieuwe broodsoorten te ontdek ken.' De etalage van de bakkerij straalt het voorjaar uit. 'Ik geef geen opdrach ten over hoe de winkel eruit moet zien. Dat laat ik aan de verkoopsters over. Zij mogen helemaal hun eigen fantasie gebruiken, dan wordt het vaak nog leuker ook.' De consumen ten gaan volgens Timmer automa tisch mee in de paastrend. 'De men sen gaan van bonbons naar paaseitjes, en van gewoon brood naar paasbrood.' Al het brood in de bakkerij wordt van meel van de mo len gemaakt. Er is volgens Timmer een groot verschil tussen molenmeel en fabrieksmeel. 'Als het meel in de fabnek met geschikt is, maken ze het geschikt. Dan voegen ze allerlei rom mel, zoals enzymen, toe zodat ze wél brood kunnen maken. Wij gebruiken een hoge kwaliteit meel. Als het niet lukt voegen we bijvoorbeeld meer water toe, of laten we het langer rij zen. Je moet er gewoon de tijd voor nemen.' De MAB-club houdt maandag (tweede paasdag) een oriëntatierit met de naam 'Texeler paasrit', de eerste middagrit die meetelt voor het kampioenschap van 2001Pieter van der Vis en Anne de Vries hebben ge tracht er een niet zo moeilijke rit van te maken, die voor iedereen te vol brengen is. Er wordt gereden volgens het beginnersreglement van de NRF- KNMV, dat aan de start verkrijgbaar is. De start is om 14.00 uur bij de firma Schoenmaker op het Wezen land in Den Burg. Inschrijven kan vanaf een half uur voor aanvang. In de tussenstand gaat in de B-klasse Ingrid Hennmk aan de leiding. In de C-klasse staat Bill Grisnigt eerste. Artsen: Uitsluitend voor spoedgeval len: van vrijdag 8 00 u. tot zondag 20.00 u.: Dokter W. Vos, Haffelderweg 2, Den Burg, tel 312023 Van zondag 20 00 u. tot dinsdag 8.00 u Dokter H. van Dijk en N. de Grave, Robbepad 2, Oosterend telefoon 318234. Consult uitsluitend na tele fonische afspraak. Tandartsen: Voor spoedeisende tandheelkundige hulp is via éen van de volgende telefoonnummers infor matie te krijgen over het pijn- spreekuur op zaterdagen, zon- en feestdagen Tevens wordt het ongevallennummer bekend vermeld. 313086,314727,314669; 312270 of 322008. Verloskundigenpraktijk: T M. Niehoff en A.H Lammers, De Ruyterstraat 86, Oudeschild. Dag en nacht bereikbaar via tel. 313090 of 06-51404872. GEZONDHEIDSZORG Thuiszorg: Thuiszorg Kop van Noord-Holland. Voor alle hulp, zorg en informatie: op werkdagen, 's avonds en tijdens het weekeinde: Centraal Meldpunt 0223-650222 - Voor alle zorg, huishoudelijke en verzorgende hulp: Schoonoordsingel 24, Den Burg, tel 321461 Spreek uur elke werkdag van 9.00-10.00 u - Jeugdgezondheidszorg Schoon oordsingel 24, Den Burg, tel 313241. Spreekuur elke werkdag van 8.30-9.30 u Uitleenmagazijn/servicepunt: Schoonoordsingel 24, Den Burg, tel 314887 Geopend elke werkdag tus sen 13.00-14.00 u. - Diëtiste: voor afspraken elke werk dag van 8.30-17 00 uur. tel. 0223- 650222. Kraamhulp: Voor directe kraam hulp op Texel en na poliklinische be valling; Kraamcentrum Noordhol lands Noorden Den Helder, tel 0223-540088 (24 uur bereikbaar) Indicatie: Indicatie voor thuiszorg en voor opname in verpleeg- en verzorgingshuis: Stichting RIO Texel Wieringen Opvragen via tel. (0223) 671552 Opname geschiedt op ad vies van huisarts of specialist. Buddyproject: Voor mensen met HIV of AIDS, Voor aanmelding, infor matie of voorlichting: Humanitas Den Helder; Binnenhaven 76-77 tel. 0223-617422. OVERIGE HULPVERLENING: Brand/Ambulance: Bij brand en voor spoedeisend ambulancever voer bellen: 1-1-2 Of bel de Meld kamer Noordholland-noord: 072- 5644444. Politie: Keesomlaan 4a, Den Burg. Het bureau is dagelijks open van 9.00 tot 17 00 u. Telefoon 0900- 8844 In spoedeisende gevallen: 1- 1-2. Gevonden munitie: Bel de politie, tel. 0900-8844. Dierenartsenpraktijk: Keesomlaan 11Den Burg. Alleen in spoedgevallen, tel. 312527. Verslavingsproblemen: Voor hulp bij problemen met alcohol, drugs of andere verslavingen, bel tijdens kan tooruren 319413 (De Nieuwe Skuul). Toeristenpastoraat: Bram Guiljam, tel 318581, 327970 Stichting Welzijn Ouderen Texel: Warme maaltijdvoorziening, alarmering, klusjesdienst, huishou delijke dienst, versteldienst Spreek uur van 9.00 tot 10 00 u. en van 14.00 tot 16.00 u De Buureton, Molenstraat 2, Den Burg. Tel. 312696. Kustwacht: Voor meldingen van schepen en zwemmers in nood: tel. 316270. Chemicaliën op het strand: Bel de brandweer, 072- 5644444. Kunstgebitreparatie: Tandprothetische praktijk Van Kralingen (samenwerkend met het tandheelkundig centrum; voor zie kenfonds- en particulier-verzeker den). tel 312069 Apotheek: Weverstraat 95, Den Burg; tel. 312112. Maandag t/m vrij dag 8 00-18.30 u. zaterdag 10.00- 13.00 en 15 00-17 00 u zondag 11.00-12 00 en 16.00-17.00 u. Bui ten die tijden alleen voor spoedei sende gevallen

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Texelsche Courant | 2001 | | pagina 7