Chefkok Tesselhof gaat voor kwaliteit prijsvraag GS) Brasserie *4®, BOURGONDISCH GENIETEN OP DENNENOORD Kies voor catering op locatie 'Wat bij de gast op tafel komt moet goed zijn' V-Ï!\ i Mei t/nwfcfa dss(h~d/)W/il Reden om een feest te vieren? restaurant Tesselhof en restaurant La Casserole in De Koog Hg voelt z, n vis in het water. 'Ik kan hier helemaal mezelf zijn. Jan Stevens wist al vroeg wat hij wilde worden. Toen zijn broer hem er als jochie naar vroeg, ant woordde hij zonder aarzelen 'kok'. 'Dat pak en die muts maakten een enorme indruk op mij.' Inmiddels zit de 48-jarige Texelaar al 33 jaar in het vak, heeft hij ervaring opgedaan in allerlei bedrij ven en doet hij zijn werk nog altijd met veel ple zier. Dat heeft alles te maken met de ruimte die hij krijgt van zijn werkgever Willem Brons. 'We zijn van dezelfde leeftijd, liggen elkaar goed en denken hetzelfde over het vak. Willem laat mij vrij, zodat ik mijn eigen ding kan doen. Dan ben ik op mijn best. Bovendien: dit is een ontzettend leuk bedrijf.' Stevens geeft leiding aan drie koks en werkt zelf hard mee in de keuken. Achter 'de kachel', zoals hij zelf zegt, wat het bakken, braden, roosteren en op andere wijze bereiden van vlees en andere gerechten is nog altijd zijn favoriete bezigheid. Zijn werkdag begint 's middags rond een uur of twee. 'Ik neem met de ontbijtkok de gerechten voor de volgende morgen door en tref voorberei dingen voor het diner, zoals het snijden en verwer- lV W van 20C ste gen Een plu waarde een gro nadden Jan Stevens: We werken met dagverse producten.' ken van de groenten, het bereiden van de soepen, sauzen en dat soort dingen. Bij ons staat altijd een seizoensgerecht op de kaart, zoals Texelse asper ges en nu mosselen. En in de herfst hebben we een wild stoofpotje. Ik hou niet van sleur. Daarom vind ik het zo leuk om mee te doen aan Texel Culinair, de jaarlijkse proeverij in De Koog. Heer lijk om daar mijn creativiteit in te stoppen.' Niet zonder resultaat. Ook de jury was gecharmeerd van de aardappel/pompoenquiche met chips van lamsham en parprikacoulis die hij voor de editie 7 bereidde en bekroonde het als 'lekker- cht' van het gastronomische evenement. m op de hoed dus. 'Maar ik haal ook veel ing uit de reacties van gasten. Zoals van >t gezelschap dat hier onlangs logeerde. Ze gedineerd in Berlijn en in andere steden, hadden nergens zo lekker gegeten als in Tesselhi f. Dat is toch leuk.' Stevens staat bekend als een perfectionist. 'Ik ga voor kv aliteit, probeer van onze menukaart wat bijzond trste maken en zorg dat onze gasten altijd keus he iben. Uit soep of een koud voorgerecht en als hoo- dgerecht vis of vlees. En altijd een dessert. Kwalite t begint met een schone keuken. Een groot deel vai onze tijd zit in schoonmaken. We werken met da iverse producten, zo min mogelijk uit de vriezer, >ereiden alles zelf en raffelen niets af. Ook al is het log zo druk, elk bord dat hier de keuken uit gaat mi et er netjes uit zien. De presentatie moet goed zi. 1. Als het heel druk is, vragen we de gasten gewooi een klein beetje geduld. Tien minuutjes wachten, daar hebben ze best begrip voor.' Wel een perfectionist, maar hij staat niet altijd on der hoogspanning.' 's Middags gaat het er hier in de keuken ontspannen aan toe. We hebben een stabiel team en de mensen gaan met een leuke ma nier met elkaar om. Een leuke werksfeer. Een beetje geven, een beetje nemen en tijd voor een geintje. Maar om half zes gaat de radio uit, dan moet je er staan. Dan ben ik op en top geconcentreerd. Ik zie niet elk gerecht dat de keuken uitgaat, maar houd wel het overzicht. Wat bij de gasten op tafel wordt gezet, moet goed zijn.' 1. Welk seizoensgerecht staat bij restaurant La Cas serole nu op de kaart? 2. Hoeveel dagen na de bloei van de plant worden druiven voor wijn geoogst? 3. Hoe heet het blauwe ijs van IJsboerderij Labora? Reageer voor 31 juli en maak kans op dit heerlijke ontbijt van Texel Catering Service van Ruud Boom. De antwoorden op de prijsvraag kunt u mailen naar info@lenr.nl onder vermelding van Prijsvraag Smul len op Texel. Winnaars dekbed TexelWool In het thema Huis en Tuin maakte u kans op een vierseizoenen dekbed van TexelWool. De winnaars van het dek bed Sandy (moeder) en Melanie Smit (dochter) nemen de prijs in ontvangst van Jan Oosterhof, waar de dekbedden te koop zijn. Winnaar luxe campingstoei In het thema Sport Actief maakte u kans op een luxe campingstoei van Badweg Sportief. De winnaar van de stoel is Christel Moens, hier in de ge wonnen stoel, met links Chris Dobber en rechts Manon Dobber. vindt u bij slijterij - wijnhandel - bierspecialist De Wit Meer dan 150 soorten whisky Alle soorten gedistilleerd De mooiste wijnen uit (bijna) alle werelddelen Een ruime sortering en brede presentatie van meer dan 110 soorten bier en glazen En natuurlijk onze eigen specialiteiten Juttertje en Kees Boontje JCI WsSSK; 'vj'OD^fe Maandmenu In een tempura besiagje gebakken gamba's met teriyaki saus Lichtgebonden spinaziesoep Op de huid gebakken rode muifilet zeekraal en garnalensaus Drie bereidingen van aardbeien voor €23,50 per persoon Wij hebben ook een uitgebreide mosselkaart Reserveren? 0222-321080, info@havenhoteltexel.nl Fantastisch uitzicht op de haven en de Waddenzee Haven 2, Oudeschild, 0222 310234 Opstaan van tatel is in restaurant Dennenoord een vol daan opstaan. De entrecote, opgediend met een verruk kelijke Blue Stilton kaassaus, weegt dan ook minimaal 350 gram. En de koffie toe met het royale schaaltje bonbons doet de rest. Jaap en Marjo Feenstra, uitbaters van café/restaurant en snackbar Dennenoord, maken uw etentje tot een Bourgondisch festijn. 'Jaap, heb je nog wat leuks?' is een veelgehoorde kreet, geuit door vaste gasten die wekelijks komen dineren. Die vraag is een uitdaging en Jaap bedenkt ter plekke iets verrassends. Marjo weet meestal wel wat ze de vorige keer hadden en kent ook hun lievelingsdrankje. Gasten kunnen ook buiten de menukaart om hun wensen kenbaar maken. Graag wel ruim op tijd, zodat er gelegenheid is om in te kopen. Denk aan een malse lamszadel, gebak ken paling, een gebraden speenvarken, mooi opgemaakt met de befaamde appel. Aan een fantasievolle Indische rijsttafel, anders dan anders. Uit eten moet een feest zijn, zowel het eten als de aankleding. Daarbij hoort een mooi opgemaakte etagère vol lekkers, een kaarsje op tafel. Jaap en Marjo houden van een volle tafel. Met altijd vier soorten warme groenten, dagvers, waaronder een verrukkelijke home made tutti frutti. Op de menukaart staan vlees-, vis- en vegetarische gerechten. Een heerlijke Texelse lamsbout, maar ook lamvlees van verder weg.' Restaurant Dennenoord gaat voor de ongedwongen sfeer. De piano, de accordeon en de trommels staan er niet voor niets. Jeuken uw handen? Dennenoord heeft meerdere pijlen op zijn boog. U bent er op het goede adres voor een geslaagd kinderfeestje. U kunt kiezen uit 21 soorten pannenkoeken en even zoveel pizza's, genieten van een verrassende ijskaart, een kopje Australian coffee uit geurige, versgemalen bonen, terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin of midgetgolfbaan. Het café is iedere avond geopend en een karaoke is zo georganiseerd. De snackbar staat bekend om zijn afhaal nasi en verse, handgemaakte pizza's. Kortom, Dennen oord is van alle markten thuis en u bent er hartelijk welkom. Jaap en Marjo zien u graag komen. Café/restaurant Dennenoord Grensweg 114 1791 NK Den Burg jaarrond geopend vanaf 12.00 uur dinsdags gesloten info: www.restaurantdennenoord.nl e-mail: jf.dennenoord@planet.nl tel. 0222-313 699. Een jubileum, bedrijfsfeest of verjaar dag. Misschien is het mooie weer al voldoende reden voor aen feest. Bij een evenement(je) wordt niet zelden Texel Catering van Ruud en Christie Boom in geschakeld. Vooral bekend van taart en hapjes, mindervan bijzondere catering op locatie. 'We proberen van elke gelegenheid iets bijzonders te maken en daar helpt een bijzondere locatie bij.', Ruud noemt le gio voorbeelden van opvallende locaties waar hij en zijn vrouw gecatered hebben. 'Een Caribien Party in het bos met dj en bladeren van pioenrozen op de grond, picknicken met honderd man op kleedjes en muziektrio op de Hoge Berg of wat dacht je van een vergadering met lunch in de Hervormde kerk m Oudeschild? Dat gaf een heel aparte sfeer!' Welke locatie het ook is, verse producten, de hoogwaardige kwaliteit en accuratesse (12.00 uur lunch is 12.00 uur lunch!) zijn altijd hetzelfde.'Soms wel een hele uitdaging', legt Christie uit: 'Alles moet van tevoren bereidt worden, maar wel vers en warm zijn wanneer de groep gaat eten. Maar ook daar zijn we inmiddels bedreven in!' Juiste invulling De keuze van de locaties en de invulling van de ideeën zijn vaak het resultaat van gesprekken tussen de opdrachtgever en Texel Catering. 'We willen een beleving meegeven, of het nu om een broodje kaas gaat in de tuin op een verjaardag of om een dinerbuffet in het Atrium van de Dok ter Wagemaker. Een feest is geslaagd als onze gasten er nog wéken over napraten. We luisteren daarom goed naar hun wen sen en geven daar de beste invulling aan. Het is met een groot budget niet zo moei lijk om creatief en culinair uit te pakken, maar voor een kleine portemonnee wel. En dat is elke keer een uitdaging!' Texel Catering Banket Service Ruud Boom Stoompoort 16, Oudeschild. Tel.:313791 website: www.texelcatering.nl e-mail: info@texelcatering.nl Schrijf u op www.texelcatering.nl in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte! Beantwoord de volgende vragen en maak kans op een heerlijk ont bijt voor twee personen dat bij u thuis wordt be zorgd. Een heer lijke start van de dag met onder meer lokale produkten, broodjes, verse jus en bubbels!

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Texelsche Courant | 2009 | | pagina 11