Chefkok Tesselhof gaat voor kwaliteit prijsvraag
GS) Brasserie *4®,
BOURGONDISCH GENIETEN OP DENNENOORD
Kies voor catering op locatie
'Wat bij de gast
op tafel komt
moet goed zijn'
V-Ï!\ i
Mei t/nwfcfa dss(h~d/)W/il
Reden om een feest te vieren?
restaurant Tesselhof en restaurant La Casserole in De Koog Hg voelt z,
n vis in het water. 'Ik kan hier helemaal mezelf zijn.
Jan Stevens wist al vroeg wat hij wilde worden.
Toen zijn broer hem er als jochie naar vroeg, ant
woordde hij zonder aarzelen 'kok'. 'Dat pak en die
muts maakten een enorme indruk op mij.'
Inmiddels zit de 48-jarige Texelaar al 33 jaar in het
vak, heeft hij ervaring opgedaan in allerlei bedrij
ven en doet hij zijn werk nog altijd met veel ple
zier. Dat heeft alles te maken met de ruimte die hij
krijgt van zijn werkgever Willem Brons. 'We zijn van
dezelfde leeftijd, liggen elkaar goed en denken
hetzelfde over het vak. Willem laat mij vrij, zodat ik
mijn eigen ding kan doen. Dan ben ik op mijn best.
Bovendien: dit is een ontzettend leuk bedrijf.'
Stevens geeft leiding aan drie koks en werkt zelf
hard mee in de keuken. Achter 'de kachel', zoals
hij zelf zegt, wat het bakken, braden, roosteren
en op andere wijze bereiden van vlees en andere
gerechten is nog altijd zijn favoriete bezigheid.
Zijn werkdag begint 's middags rond een uur of
twee. 'Ik neem met de ontbijtkok de gerechten
voor de volgende morgen door en tref voorberei
dingen voor het diner, zoals het snijden en verwer-
lV W
van 20C
ste gen
Een plu
waarde
een gro
nadden
Jan Stevens: We werken met dagverse producten.'
ken van de groenten, het bereiden van de soepen,
sauzen en dat soort dingen. Bij ons staat altijd een
seizoensgerecht op de kaart, zoals Texelse asper
ges en nu mosselen. En in de herfst hebben we
een wild stoofpotje. Ik hou niet van sleur. Daarom
vind ik het zo leuk om mee te doen aan Texel
Culinair, de jaarlijkse proeverij in De Koog. Heer
lijk om daar mijn creativiteit in te stoppen.' Niet
zonder resultaat. Ook de jury was gecharmeerd
van de aardappel/pompoenquiche met chips van
lamsham en parprikacoulis die hij voor de editie
7 bereidde en bekroonde het als 'lekker-
cht' van het gastronomische evenement.
m op de hoed dus. 'Maar ik haal ook veel
ing uit de reacties van gasten. Zoals van
>t gezelschap dat hier onlangs logeerde. Ze
gedineerd in Berlijn en in andere steden,
hadden nergens zo lekker gegeten als in
Tesselhi f. Dat is toch leuk.'
Stevens staat bekend als een perfectionist. 'Ik ga
voor kv aliteit, probeer van onze menukaart wat
bijzond trste maken en zorg dat onze gasten altijd
keus he iben. Uit soep of een koud voorgerecht en
als hoo- dgerecht vis of vlees. En altijd een dessert.
Kwalite t begint met een schone keuken. Een groot
deel vai onze tijd zit in schoonmaken. We werken
met da iverse producten, zo min mogelijk uit de
vriezer, >ereiden alles zelf en raffelen niets af. Ook
al is het log zo druk, elk bord dat hier de keuken uit
gaat mi et er netjes uit zien. De presentatie moet
goed zi. 1. Als het heel druk is, vragen we de gasten
gewooi een klein beetje geduld. Tien minuutjes
wachten, daar hebben ze best begrip voor.'
Wel een perfectionist, maar hij staat niet altijd on
der hoogspanning.' 's Middags gaat het er hier in
de keuken ontspannen aan toe. We hebben een
stabiel team en de mensen gaan met een leuke ma
nier met elkaar om. Een leuke werksfeer. Een beetje
geven, een beetje nemen en tijd voor een geintje.
Maar om half zes gaat de radio uit, dan moet je
er staan. Dan ben ik op en top geconcentreerd. Ik
zie niet elk gerecht dat de keuken uitgaat, maar
houd wel het overzicht. Wat bij de gasten op tafel
wordt gezet, moet goed zijn.'
1. Welk seizoensgerecht staat bij restaurant La Cas
serole nu op de kaart?
2. Hoeveel dagen na de bloei van de plant worden
druiven voor wijn geoogst?
3. Hoe heet het blauwe ijs van IJsboerderij Labora?
Reageer voor 31 juli en maak kans op dit heerlijke
ontbijt van Texel Catering Service van Ruud Boom.
De antwoorden op de prijsvraag kunt u mailen naar
info@lenr.nl onder vermelding van Prijsvraag Smul
len op Texel.
Winnaars dekbed TexelWool
In het thema Huis en Tuin maakte u
kans op een vierseizoenen dekbed van
TexelWool. De winnaars van het dek
bed Sandy (moeder) en Melanie Smit
(dochter) nemen de prijs in ontvangst
van Jan Oosterhof, waar de dekbedden
te koop zijn.
Winnaar luxe campingstoei
In het thema Sport Actief maakte
u kans op een luxe campingstoei van
Badweg Sportief. De winnaar van de
stoel is Christel Moens, hier in de ge
wonnen stoel, met links Chris Dobber
en rechts Manon Dobber.
vindt u bij slijterij - wijnhandel -
bierspecialist De Wit
Meer dan 150 soorten whisky
Alle soorten gedistilleerd
De mooiste wijnen uit (bijna)
alle werelddelen
Een ruime sortering en brede
presentatie van meer dan 110 soorten
bier en glazen
En natuurlijk onze eigen specialiteiten
Juttertje en Kees Boontje
JCI WsSSK;
'vj'OD^fe
Maandmenu
In een tempura besiagje gebakken
gamba's met teriyaki saus
Lichtgebonden spinaziesoep
Op de huid gebakken rode muifilet
zeekraal en garnalensaus
Drie bereidingen van aardbeien
voor €23,50 per persoon
Wij hebben ook een uitgebreide mosselkaart
Reserveren?
0222-321080, info@havenhoteltexel.nl
Fantastisch uitzicht op de haven
en de Waddenzee
Haven 2, Oudeschild, 0222 310234
Opstaan van tatel is in restaurant Dennenoord een vol
daan opstaan. De entrecote, opgediend met een verruk
kelijke Blue Stilton kaassaus, weegt dan ook minimaal
350 gram. En de koffie toe met het royale schaaltje
bonbons doet de rest. Jaap en Marjo Feenstra, uitbaters
van café/restaurant en snackbar Dennenoord, maken
uw etentje tot een Bourgondisch festijn.
'Jaap, heb je nog wat leuks?' is een veelgehoorde kreet,
geuit door vaste gasten die wekelijks komen dineren. Die
vraag is een uitdaging en Jaap bedenkt ter plekke iets
verrassends. Marjo weet meestal wel wat ze de vorige
keer hadden en kent ook hun lievelingsdrankje. Gasten
kunnen ook buiten de menukaart om hun wensen kenbaar
maken. Graag wel ruim op tijd, zodat er gelegenheid is
om in te kopen. Denk aan een malse lamszadel, gebak
ken paling, een gebraden speenvarken, mooi opgemaakt
met de befaamde appel. Aan een fantasievolle Indische
rijsttafel, anders dan anders. Uit eten moet een feest
zijn, zowel het eten als de aankleding. Daarbij hoort een
mooi opgemaakte etagère vol lekkers, een kaarsje op
tafel. Jaap en Marjo houden van een volle tafel. Met altijd
vier soorten warme groenten, dagvers, waaronder een
verrukkelijke home made tutti frutti. Op de menukaart
staan vlees-, vis- en vegetarische gerechten. Een heerlijke
Texelse lamsbout, maar ook lamvlees van verder weg.'
Restaurant Dennenoord gaat voor de ongedwongen
sfeer. De piano, de accordeon en de trommels staan
er niet voor niets. Jeuken uw handen?
Dennenoord heeft meerdere pijlen op zijn boog. U bent
er op het goede adres voor een geslaagd kinderfeestje.
U kunt kiezen uit 21 soorten pannenkoeken en even
zoveel pizza's, genieten van een verrassende ijskaart,
een kopje Australian coffee uit geurige, versgemalen
bonen, terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin
of midgetgolfbaan.
Het café is iedere avond geopend en een karaoke is zo
georganiseerd. De snackbar staat bekend om zijn afhaal
nasi en verse, handgemaakte pizza's. Kortom, Dennen
oord is van alle markten thuis en u bent er hartelijk
welkom. Jaap en Marjo zien u graag komen.
Café/restaurant Dennenoord
Grensweg 114
1791 NK Den Burg
jaarrond geopend vanaf 12.00 uur
dinsdags gesloten
info: www.restaurantdennenoord.nl
e-mail: jf.dennenoord@planet.nl
tel. 0222-313 699.
Een jubileum, bedrijfsfeest of verjaar
dag. Misschien is het mooie weer al
voldoende reden voor aen feest. Bij een
evenement(je) wordt niet zelden Texel
Catering van Ruud en Christie Boom in
geschakeld. Vooral bekend van taart en
hapjes, mindervan bijzondere catering
op locatie.
'We proberen van elke gelegenheid iets
bijzonders te maken en daar helpt een
bijzondere locatie bij.', Ruud noemt le
gio voorbeelden van opvallende locaties
waar hij en zijn vrouw gecatered hebben.
'Een Caribien Party in het bos met dj en
bladeren van pioenrozen op de grond,
picknicken met honderd man op kleedjes
en muziektrio op de Hoge Berg of wat
dacht je van een vergadering met lunch
in de Hervormde kerk m Oudeschild?
Dat gaf een heel aparte sfeer!' Welke
locatie het ook is, verse producten, de
hoogwaardige kwaliteit en accuratesse
(12.00 uur lunch is 12.00 uur lunch!)
zijn altijd hetzelfde.'Soms wel een hele
uitdaging', legt Christie uit: 'Alles moet
van tevoren bereidt worden, maar wel
vers en warm zijn wanneer de groep gaat
eten. Maar ook daar zijn we inmiddels
bedreven in!'
Juiste invulling
De keuze van de locaties en de invulling
van de ideeën zijn vaak het resultaat van
gesprekken tussen de opdrachtgever en
Texel Catering. 'We willen een beleving
meegeven, of het nu om een broodje kaas
gaat in de tuin op een verjaardag of om
een dinerbuffet in het Atrium van de Dok
ter Wagemaker. Een feest is geslaagd als
onze gasten er nog wéken over napraten.
We luisteren daarom goed naar hun wen
sen en geven daar de beste invulling aan.
Het is met een groot budget niet zo moei
lijk om creatief en culinair uit te pakken,
maar voor een kleine portemonnee wel.
En dat is elke keer een uitdaging!'
Texel Catering Banket Service
Ruud Boom
Stoompoort 16, Oudeschild.
Tel.:313791
website: www.texelcatering.nl
e-mail: info@texelcatering.nl
Schrijf u op
www.texelcatering.nl
in voor de nieuwsbrief
en blijf
op de hoogte!
Beantwoord de
volgende vragen
en maak kans op
een heerlijk ont
bijt voor twee
personen dat bij
u thuis wordt be
zorgd. Een heer
lijke start van de
dag met onder meer lokale produkten, broodjes,
verse jus en bubbels!