Van 4 t/m 9 januari
Timmer y:
De Echte Bakker
Texel Natuurlijk
Kwaliteit voor een eerlijke prijs
Sytske en Adriaan Dijksen
Te koop in
alle Texelse
boekenwinkels
TEXELSE 6 COURANT
Zuiver
Suikerbrood
Tompoucen
Kaiserbroodjes
Broccoli
Schorseneren
3 voor
3 voor
Hogerstraat 15,1791CH Den Burg
tel. 0222-313951
Hogerstraat 4 Weverstraat 90
Den Burg Den Burg
^^'%ww.bakkêijamm-e"r.ïi..l
Dorpsstraat 90
De Koog
www.natuurwinkel.nl
- 2 Ma;v
is een kennismaking met de natuur van
Nederlands grootste waddeneiland. Het
landschap, de vogels, planten en dieren van
duin, veld en strand, alles komt aan bod in
meer dan 600 foto's en een korte informa
tieve tekst
met het de Te rfe kleinste
zijn face^® 'd meeste weidse
insecten tot d t u|t.
landschappen^ Dat v^
gangspunt ze begonnen
aan Dijksen, resultaat
aan Texel Natuu* Het re an6Qo
is verbluffend, ra en ver-
,oto'svand^ren.P gemaakt dat
gezichten, er ongevoelig
alleen een barbaar et
voor kan zijn.
Een weergave van alles wat Texel voor
bewoners en toeristen aantrekkelijk maakt.
DINSDAG 5 JANUARI 2010
jc meter
Lasagne met boerenkool
(voor 4 personen,
bereidingstijd: 45 minuten)
Zuiver Zuivel
acidophilus melk
is een frisse
aangezuurde volle
melkdrank met
speciale cultures.
Het versterkt de
natuurlijke weer
stand en helpt
mee om een even
wichtige balans
van bacteriën in
de darmflora te
stimuleren.
Acidophilus
versterkt
de natuurlijke weerstand
Ingrediënten:
500 gram lasagne wit
300 gram boerenkool, gesneden
1 blikje tomatenstukjes (400 gram)
2 stengels bleekselderij
1 kleine ui
100 gram geraspte kaas
1 mespuntje kerriepoeder
peper en zout
Extra nodig:
Ovenschaal
Bereiding:
Laat de lasagnevellen even voorwellen
in kokend water.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snipper de ui.
Snijd de bleekselderij in plakjes.
Kook de tomatenstukjes met het vocht
en de bleekselderij in tot een saus.
Breng de saus op
smaak met peper en zout.
Kook de boerenkool 15 minuten met
de ui in een laagje water.
Giet de boerenkool af en breng het op
smaak met kerriepoeder, peperen zout.
Vul de ovenschaal met laagjes
tomatensausen laagjes boerenkool
afgewisseld met laagjes lasagnevellen.
Eindig met een laagjetomatensaus en
bedek het geheel met geraspte kaas.
Laat de lasagne circa 30 minuten in de
oven gaar worden.
/- -'.'P-tt-
Openingstijden:
maandagt/m vrijdag: 08.30-18.00 uur,
zaterdag: 08.30-17.00 uur, zondag gesloten
TexeJN
3-"-
■- v.
W +&"■->
Texelse Courant, 23 december 2009