Van 4 t/m 9 januari Timmer y: De Echte Bakker Texel Natuurlijk Kwaliteit voor een eerlijke prijs Sytske en Adriaan Dijksen Te koop in alle Texelse boekenwinkels TEXELSE 6 COURANT Zuiver Suikerbrood Tompoucen Kaiserbroodjes Broccoli Schorseneren 3 voor 3 voor Hogerstraat 15,1791CH Den Burg tel. 0222-313951 Hogerstraat 4 Weverstraat 90 Den Burg Den Burg ^^'%ww.bakkêijamm-e"r.ïi..l Dorpsstraat 90 De Koog www.natuurwinkel.nl - 2 Ma;v is een kennismaking met de natuur van Nederlands grootste waddeneiland. Het landschap, de vogels, planten en dieren van duin, veld en strand, alles komt aan bod in meer dan 600 foto's en een korte informa tieve tekst met het de Te rfe kleinste zijn face^® 'd meeste weidse insecten tot d t u|t. landschappen^ Dat v^ gangspunt ze begonnen aan Dijksen, resultaat aan Texel Natuu* Het re an6Qo is verbluffend, ra en ver- ,oto'svand^ren.P gemaakt dat gezichten, er ongevoelig alleen een barbaar et voor kan zijn. Een weergave van alles wat Texel voor bewoners en toeristen aantrekkelijk maakt. DINSDAG 5 JANUARI 2010 jc meter Lasagne met boerenkool (voor 4 personen, bereidingstijd: 45 minuten) Zuiver Zuivel acidophilus melk is een frisse aangezuurde volle melkdrank met speciale cultures. Het versterkt de natuurlijke weer stand en helpt mee om een even wichtige balans van bacteriën in de darmflora te stimuleren. Acidophilus versterkt de natuurlijke weerstand Ingrediënten: 500 gram lasagne wit 300 gram boerenkool, gesneden 1 blikje tomatenstukjes (400 gram) 2 stengels bleekselderij 1 kleine ui 100 gram geraspte kaas 1 mespuntje kerriepoeder peper en zout Extra nodig: Ovenschaal Bereiding: Laat de lasagnevellen even voorwellen in kokend water. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui. Snijd de bleekselderij in plakjes. Kook de tomatenstukjes met het vocht en de bleekselderij in tot een saus. Breng de saus op smaak met peper en zout. Kook de boerenkool 15 minuten met de ui in een laagje water. Giet de boerenkool af en breng het op smaak met kerriepoeder, peperen zout. Vul de ovenschaal met laagjes tomatensausen laagjes boerenkool afgewisseld met laagjes lasagnevellen. Eindig met een laagjetomatensaus en bedek het geheel met geraspte kaas. Laat de lasagne circa 30 minuten in de oven gaar worden. /- -'.'P-tt- Openingstijden: maandagt/m vrijdag: 08.30-18.00 uur, zaterdag: 08.30-17.00 uur, zondag gesloten TexeJN 3-"- ■- v. W +&"■-> Texelse Courant, 23 december 2009

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Texelsche Courant | 2010 | | pagina 6