'Wilt u een tafel met bergzicht of met zeezicht?' TEXELSE 3 COURANT Fam il ieber ncnten Janna Maria Daalder-Brouwer Anna Klazina Timmer-Zijm Maaike van der Knaap Marije Schoo Hulde aan het Bruidspaar! Gefeliciteerd met jullie 40-jarig huwelijk! Rohan Caroline Doj stam jrum tint Ukj-e trwc Vowjoh uk edand vol hjj-es mjk bmrtje, tms kundji, «r zjk we tty dat je er kent. Puettr Hw ;eptemjer Tnts eKyeUkhj Lotje, )yyce eK )eneK iwk der deUeK CertKidustrmt ty 4^54- VF Bredn Trotse opa eK trina: Hans eK Cora Snider r'HermaKskoeve" Tel. 315032. Cocky's Kapsalon Peter 'jouw kapper' Weblog De week van... Dick van Barneveld Zwemdiploma's Wat ik zeggen wou Zestig jaar Geschokt omdat het zo snel ging en intens verdrietig door dit grote verlies, hebben wij afscheid moeten nemen van moeder Daalder Weduwe van vader DaalderCees ■m 31 augustus 1928 t 9 september 2010 Peter en Etty Nadja Daisy en Ivo, Kian, Finn, Owen Ruud Ron en Valdisa Evelyn Marllon Simone Christian Maurice Rebekka Richard en Angela Sharen en Bart Dennis Botterstraat 43 1794 AC Oosterend Moeder is overgebracht naar de strandkamer van "Uitvaartcentrum Texel", Bernhardlaan 147 te Den Burg. Er is gelegenheid tot condoleren op maandag 13 september van 19.30 tot 20.30 uur in het uit vaartcentrum. De uitvaartdienst zal worden gehouden op dins dag 14 september om 13.30 uur in de voorma lige Doopsgezinde kerk, Peperstraat 26 te Oos terend. Aansluitend zullen wij moeder begeleiden naar haar laatste rustplaats op de Algemene be graafplaats van Oosterend, aan de Achtertune. Na afloop van de begrafenis komen wij samen in "De Bijenkorf", Mulderstraat 37 in Oosterend, waar tevens gelegenheid is de familie te condoleren. Correspondentieadres: Fam. P.J. Daalder, Peperstraat 45, 1794 AJ Oosterend. Indien u geen kaart heeft ontvangen dan kunt u deze advertentie als uitnodiging beschouwen. 11 september 1970 VRIJDAG 10 SEPTEMBER 2010 Een woord, een gebaar of een kaart, het doet je goed, wanneer je iemand die je lief hebt, missen moet. Langs deze weg willen wij onze dank betuigen voor de vele blijken van medeleven, in welke vorm dan ook, na het overlijden van onze moeder, oma en overgrootmoeder CATHARINA ANNA MARIA LEBER-HOOGENBOSCH Carla en Johan Patricia en Hans,Sten, Mats Arnold Jenny en Frits Sander Elles en Richard, Lyanne, Marit, Benthe Eva Gerda en Otto Erwin en Lyanne Maaike Danny Marjon, in herinnering Texel, september 2010 Met verdriet hebben wij kennis genomen van het overlijden van mijn lieve zus, schoonzus en onze tante Arnhem A. Zijm Den Burg C. Zijm-Riteco neven en nichten Wij zijn getrouwd! op 13 augustus 2010. Graag willen we iedereen bedanken voor de geweldige dag! 11 september 2010 Namens de kinderen, kleinkinderen en de rest van de familie: gefeliciteerd met jullie huwelijk! Corrie, Frans, Gerda, Wim Advocatenkantoor Fonds Familierecht. Afspraak op Texel. 06- 25056150 ww w.texelseau to pa gina.nl voor iedereen die een goede en betrouwbare auto zoekt! Trapondersteuning. Nu scherpe aanbiedingen. Een goed advies. Bets Fietsen, tel. 312184. Naai Zo voor kledingre- paratie, verstel en ver maak. Ineke Zwart, tel. 311354. Naai Zo Hét naai-, bor duur- breicafé. Elke ma., di., wo. geopend. Info: 311354. A.s. zat. 11 sept. deStren- dervisrookwedstrijd met poon en sliptong. Aanvang 10.00 uur. IK UK Z£i VO.K i ji Zo io Houtbouw ,,lt Para- dyske" B.V., Noordber- gum Frl. Voor sierlijke autogarages, tuinhuisjes, schuren, paardenboxen, loodsen enz. Gemaakt van 28 mm geïmpregneerd ra bat. Alle maten mogelijk, rechtstreeks vanaf de fa briek. Info en folders tel. 0511-474655, www.it-pa- radyske.nl. A.s. zat. 11 sept. deStren- dervisrookwedstrijd met poon en sliptong. Aanvang 10.00 uur. Trek en Ghost race/ATB. Verkoop en reparatie alle merken fietsen. Bets Fiet sen, tel. 312184. Voor al uw schilderwerk binnen en buiten: Schil dersbedrijf Eschweiler. Trapondersteuning. Nu scherpe aanbiedingen. Een goed advies. Bets Fietsen, tel. 312184. De Reuze aardbei brengt lekkere sappige aardbeien vanaf 6 bak a 3,- bij u thuis. SMS 0653798086 of email: info@dereuzeaardbei.nl voor 12 uur met uw naam, adres en hoeveel, er wordt tussen 2 en 5 bezorgd. En er zijn nu volop aardbei en bij de Reuze aardbei Schorrenweg 32a. Boetiek "Allerlei". Vero Moda, sterk in winterjas sen v.a. €39.95. Bij "Al lerlei" in De Koog, ook 's zondags geopend. Ma. geopend van 13.00 tot 18.00 uur, di. t/m za. geopend van 8.30 tot 18.00 uur Met of zonder afspraak. De Koog, tel. 317575 of 06-22217601 Tegelshowroom De Te- gelmeester, geopend op afspraak, 06-22288683. Krukas 3, Oudeschild. Snij- en voegbedrijf J. Peereboom Gespec. in oude gevels en panden, uithakken, reinigen en voegen, snij- en knip- voegspecialisten. 30 jaar. erv. voegen uithakken, zandstralen, snijvoegen, €100,- m2. uithakken, zandstralen, en terugvoe- gen. €50,- m2 excl. btw. Lid hoofdbedrijfschap ambachten. 10 jaar ga rantie. 072-5157635/06- 10001925. zie ook onze website: www.voegbe- drijfjanpeereboom.nl Op verzoek van de Texelse Cou rant hielden Robin Koenen en Roy de Waart van restaurant Bos en Duin een week lang een weblog bij. Over de voorbereidin gen voor Texel Culinair, kraak- verse vis, een monster van het vlees, windkracht 7+, een Itali aanse kelner en een planeetmen ger. Het complete weblog is te lezen via www.texelsecourant.nl. (Vrijdag) Vandaag is het aankomstdag in het hotel. Oude gasten zijn vertrok ken, nieuwe gasten arriveren. Ondanks dat er veel mensen van buitenaf in het restaurant komen, is het voor ons goed om te horen dat het hotel vol zit. Dit betekent natuurlijk extra klandizie. Nadat rond half drie de meeste lunchgasten hun buikje hadden volgegeten, werd het hoog tijd om een paar elementaire producten voor het diner te gaan vervaardi gen. Nog geen uur later pruttelde het lamsstoofvlees, was de kreef tensoep in de maak, waren de aardappels gekookt, de sla gewas sen en zat de brownie in de oven. Natuurlijk moest er nog het een en ander gebeuren, maar het begin was er. Een kok wordt dan gelijk een stukje relaxter... Zoals gezegd staat er dit weekend aardig wat op het programma. Vanavond sowieso een groep van 9 en een groep van 13. Verder natuurlijk de nodige 'tweetjes', 'drietjes' en 'viertjes'. Hoeveel dat er worden is bij ons moeilijk in te schatten. We blijven een laagdrem pelig bedrijf, waar mensen zo bin nen kunnen en mogen lopen. (Zaterdag) Vanaf het moment dat we op de zaak waren, was het rennen geblazen. Het ontbijt was toen al verzorgd door Collette, maar er moesten nog twee groepen komen. Deze zouden beide om 13.00 uur komen, maar de groep van 58 belde een half uur van tevoren dat ze een uur eerder kwamen. Dan loop je natuurlijk al snel achter de feiten aan. Ook waren er weer veel passanten op de fiets voor lunch en koffie. Gelukkig ging het alle maal vlekkeloos. Goede communi catie is daarbij heel belangrijk. Na de lunch tijd om de koeling op te ruimen, daar word ik altijd blij van. Als je dan ziet wat voor moois er weer is bezorgd... Kraakverse vis, mooie bospaddenstoelen, snij bonen, Ierse rib-eyes. Mooi om dat allemaal vast te houden en om er iets moois mee te mogen doen. Vandaag zat er ook nog iets bijzon ders bij: een monster van het vlees dat we gaan gebruiken op Texel Culinair: ossenhaasfilets van 100 gram. Deze snijden wij doormid den, zodat we twee porties over houden. Het is helemaal goedge keurd... topkwaliteit. De overige 150 kilo komt donderdag binnen. (Zondag) Het is ons niet ontgaan dat de weersvooruitzichten voor komend weekend niet zo gunstig zijn. Als de voorspellingen kloppen, komt er tijdens Texel Culinair een behoor lijke bak met water uit de lucht vallen. Het is nu aan de horeca- mensen om hier op in te spelen. Een nat weekend betekent waar schijnlijk minder bezoekers, alhoe wel windkracht 7+ nog erger is. Laten we hopen dat het meevalt. Eigenlijk moet je als horecaman of -vrouw altijd rekening houden met de omstandigheden. Of het nu met het weer, evenementen (zoals een braderie), de bezettingsgraad van het hotel, wel of geen vakantietijd, etc. te maken heeft. Altijd moet je proberen in te schatten hoe druk het gaat worden. De belangrijkste factoren die daarmee samenhan gen, zijn inkoop van de voorraad en personeel. Teveel personeel ingeroosterd betekent verlies, te weinig personeel een hoop stress en scheve gezichten bij de gasten. En qua inkoop... Je werkt met ver se spulletjes en als je te veel koopt, moet je wel eens wat weggooien. Te weinig inkopen kun je je niet permitteren. Dan moet je 'nee' ver kopen en dat wil je zelf niet en je gasten al helemaal niet. Giovanni is onze Italiaanse kelner. Hij heeft een leuke uitstraling. Soms als gasten een tafel willen reserveren, vraagt hij bloedserieus: 'Wilt u een tafel met bergzicht of met zeezicht?' Lachen natuurlijk. Van de week gaan we samen ravi oli's maken voor het verrassings menu. Dat gaat lukken, want hij is een echte pastaman. (Maandag) Vanavond na het werk gaan we op visite bij m'n moeder. Ze is jarig om twaalf uur, dus we gaan gezel lig iets drinken. Marlies en Jorrit zijn gezellig samen wezen shoppen voor een cadeautje vanmiddag. Ik kon helaas echt niet mee. Morgen staat er voor mij niets op het pro gramma. Ik zal de dag vrij nemen en Jorrit neemt mijn keukentaken over. Nog even een laatste dag bijtanken voordat alle remmen los gaan voor het evenement. Roy heeft vanavond de posters besteld waar ons assortiment voor Texel Culinair op staat. Ook de glazen en de wijn moesten worden besteld. Het komt nu iedere dag dichterbij en iedere dag moet er meer voor worden gedaan. We leven er dan ook steeds meer naar toe. Vanaf woensdag kunnen we echt de gerechten gaan voorbereiden. We hebben er zin in! (Dinsdag) Voor mij is het op dinsdag altijd weekend. Waar de meeste mensen op zaterdag en zondag vrij zijn, ben ik dat op dinsdag. Die dag heb ik gewoon nodig om het zware horecaleven vol te houden. Zonder dag vrij zou ik minder scherp zijn. Vanavond zijn Marlies en ik lekker uit eten geweest in Den Burg en daarna naar de bioscoop gegaan. Ik vind het altijd leuk om andere horecazaken te bezoeken. Niet In mei van dit jaar trakteerden Robin Koenen (rechts) en Roy de Waart de deelnemers aan een culinaire rondrit met MG's op lekkere hapjes. (Foto archief Texelse Courant) alleen om te genieten, maar ook om stiekem te kijken hoe anderen werken. Op de een of andere manier is dat altijd leerzaam, of je nu naar een eetcafé gaat of naar een sterrenzaak. ledereen heeft nu eenmaal zijn eigen stijl. Zeker in de keuken. Zondag werd bij ons het boekje van Texel Culinair bezorgd. Als je dat doorbladert, zie je ook al dat iedere deelnemer het op zijn eigen manier doet. En het leuke is dat elke bezoeker kan kie zen waar hij of zij voor gaat. Mor gen gaat bij ons de voorbereiding voor de hapjes beginnen. Veel ingrediënten ga ik bestellen en een deel alvast klaarzetten voor vrijdag. Ook zijn we gewoon geopend voor diner. Ik ga er met frisse energie tegenaan! (Woensdag) Omdat Marco morgen ook naar school moet, sta ik alleen met Jor rit. Die zal echter de voorbereiding voor het diner moeten draaien. Het is voor mij dus even goed naden ken en plannen. Om wat tijd te besparen, heeft Roy gisteren een planeetmenger voor me 'geregeld'. Een groot en zwaar apparaat van een euro of duizend, dat automa tisch opklopt. Ideaal als je voor 800 personen chocolademousse moet maken, want als je zelf al dat eiwit en slagroom stijf moet kloppen, ben je tot diep in de nacht bezig. Nu was ik binnen anderhalf uur klaar, met dank aan restaurant Het Vogelhuis. Ook een kleine tegenslag: Voor het weekend hadden we vier extra mensen gevraagd om te helpen. Allemaal horecatijgers; twee vrien den van Roy en twee oud-collega's van mij. Een van hen heeft van daag afgezegd. Tja, die kreeg als verrassing een reis aangeboden van zijn ouders. Nu koken we daar met drie in plaats van vier koks. Naja, dan lopen we maar een stap je harder. Dick van Barneveld is de volgende blogger in de serie De week van... Hij is onder meer actief voor schaakclub En Passant, de WMO Adviesraad en de Stichting Inte gratie Gehandicapten Texel. Ruim veertig kinderen slaagden onlangs in zwembad Molenk oog voor hun zwemdiploma. Door een foutje bij de organisa tie zijn de namen van de geslaag den nu pas doorgegeven. De geslaagden zijn: A-diploma: Ciska Beumkes, Joop de Beurs, Skye Bezoet de Bie, Jort van Gils, Anna Lisa Kikkert, Jeroen Mulas Lastra, Aisha Papadopou- lou, Jesse Poth, Ivan Leijstra, Ids Boogaard, Kylian Boon, Max Aubertijn, Tim Mattner, Hannes Dros en Julian Poelmann. B-diploma: Jehonathan Rungs, Sanne Uitgeest, Bo Mattner, Laura Buysman, Dennis Bakker, Imar Dros, Ilse Huisman, lan Klijn, Shen- na Kreeft, Abe Rienstra, Ryan van der Voort, Thimety van der Voort, Kees Blom, Imme Schraag, Daniël Nieboer, Marieke Waayer, Sanne Zandstra, Maaike Moerbeek en Roos Bloemendaal. C-diploma: Patrick Klok, Maaike Timmer, Romy Nichols, Steijn Brouwer, Corné van Heerwaarden en Indy Zandstra. Mijn familie en ik zijn net terug van een bezoek aan Texel. Het weer was vergelijkbaar met dat in Enge land - nou ja, misschien een beetje winderiger en zelfs natter! -, maar dat kon niet verhinderen dat wij een zeer aangename en interessante tijd hadden. De prachtige stranden, grote luchten, mooie dorpjes en ontspannen manier van leven maken het een heerlijke plek om vakantie te houden. Het zijn echter de charme, vriendelijkheid, integri teit en rustige waardigheid van de mensen die Texel zo bijzonder maken. In Den Burg bezochten we het graf van mijn vader, John Wee den. Hij ligt daar begraven samen met de andere Sea Scouts die ver dronken toen in 1950 hun schip verging in het Kanaal. Het blijft voor ons een grote troost om te zien hoe de Texelse scouts het graf de afge lopen zestig jaar hebben verzorgd. Waarvoor dank. Namens de hele familie, James Weeden, Londen.

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Texelsche Courant | 2010 | | pagina 3