Puur Texels Beleef Texel Culinair 2011 De jury Mahal Pïoeven op sien Pèssels 9 t/m 11 september 2011 Winnaar Texel Culinair 2010 Sfeervol Restaurant Timmer Texel Culinair is een onvergetelijke belevenis voor ieder een en alle leeftijden. 31 Culinaire bedrijven van Texel organiseren de grootste proeverij van Nederland. Alle deelnemers presenteren ten minste drie exclusieve ge rechtjes, namelijk voorgerecht, hoofdgerecht en des sert, bereid met producten van het eiland. Het bier en de wijn is met zorg voor u geselecteerd, de straat is omgetoverd tot een nostalgisch vissersdorp en daarna ast biedt de Stichting Texel Culinair u sprookjesachtig straattheater met een lach en een traan. Kortom: ai uw zintuigen worden geprikkeld tijdens dit unieke evene ment, waar kwaliteit en gezelligheid voorop staan. 16.30 - 23.00 uur - Proeverij en optredens Ramza de Magiër - Sven Roelants uit België treedt op als Ramza de Magiër. In zijn kristallen bol ziet hij wonderlijke en magische dingen. Hij wordt vergezeld door een klein lief 'slangske' en samen laten zij van alles in rook opgaan. Paratata - De groep Paratata presenteert de Muzikale Menukaart en neemt u mee op een muzikale wereldreis, waarbij Hollandse vrolijkheid wordt gecombineerd met Zuid-Amerikaanse warmte. Jcpttntpl - Niemand weet wie ze zijn of waar ze vandaan komen. Hun nieuwsgierigheid is onstuitbaar. Zij snuffelen graag in wat u achterlaat. Schijnbaar onbetekenende zak en zijn voor hen waardevol. Een ontmoeting met J<j>ttn<j>l is onvergetelijk. U sluit hen voor altijd in uw hart. Studio Surprise - In de mini-studio creëert u uw eigen 'look' en via het beeldscherm geniet het publiek mee. U gaat naar huis met een heel bijzonder portret. Zaterdag, 10 september 15.00 - 23.00 uur - Proeverij en optredens Lange Gust - Lange tenen, lange benen, dansen, bewe gen. Een trottinette, een claxon nette, jongleren, impro viseren, rode neus - geen keus. Wielen bewegen, kom je mee? 0-wie-watwaar? Daar! Laaaaaaaaange Gust Paratata - Zie ook programma vrijdag 9 september. Jipttn/pl - Zie ook programma vrijdag 9 september. Studio Surprise - Zie ook programma vrijdag 9 september. tieke bewegingen maken het geheel levensecht en zullen groot en klein zeker niet onberoerd laten. Jtpttnipl - Zie ook programma vrijdag 9 september. Paratata - Zie ook programma vrijdag 9 september. Studio Surprise - Zie ook programma vrijdag 9 september 19.30 - 20.00 uur - Feestelijke afsluiting van Texel Culinair met muziek en entertainment Léon Ribbens, juryvoorzitter, maakt de winnaars van Tex el Culinair 2011 bekend. Presentatie doorAris van Zeylen Aris van Zeijlen (ceremoniemeester, presentator en interviewer) zorgt ervoor, dat het publiek voortdurend wordt geïnformeerd. Service op maat voor uw: Horeca en keuken schoonmaak Hotellinnen aanschaf/verhuur Linnenkamer Sanitaire ruimte Schilderwag 251d 1792 CJ Oudeschild Tel. 0222 31 49 27 info@tex-lin.nl Voor verse Texelse vis moet u bij Van Beek zijn! Wiet veel enthousiasme en een uitgebreid assortiment verse visproducten zijn wij sinds 2001 de trotse eigenaren tan het Viscentrum in het hartje \an De Koog. De vis wordt spartehers aangeleverd dankzij de nauwe banden met de visserijsector en de deskundige inkoop. Met een team \an vakmensen zorgen we \oor een ambachtelijke veiwerking, zodat u op en top kunt geni eten van de zilte lekkernijen. Naast de kwaliteit zorgt dt In de prachtige serre voor een warme en gezellige sfeer. harte welkom! Dorpsstraat De Koog www.texelculinair.nl HYGIËNE SERVICE At home with marieke Pip Studio Lief! Lifestyle Bastion collection De prestaties van de deelnemers worden beoordeeld door een deskundige jury. De gerechtjes worden beoordeeld op diverse criteria, zoals ingrediënten, bereidingswijze, smaak, kleur en presentatie. Daarnaast let de jury ook op gastvrij heid, hygiëne, inrichting stand, vakbekwaamheid, etc. De deelnemers kunnen zich opgeven voor één van de drie drie categorieën: kleine restaurants en eethuisjes, culinaire restaurants of overige. De jury bestaat uit de volgende personen: meesterkok: Léon Ribbens, Juryvoorzitter meestergastheer: Ellis van Oudheusden (dochter van Léon) oud consulent van SVH en Ken werk: Jan Blom Texelse oud chef-kok: And ré Schoo Vrijdag, 9 september 16.00 uur - Feestelijke opening Muziek en straattheater lokken u naar het podium, waar bestuur en juryleden hun entree maken en worden voorgesteld. Bestuursvoorzitter Mient van der Zaag, ju ryvoorzitter meesterkok Léon Ribbens en presentator Aris van Zeylen openen het evenement. Zondag, 12 september 14.00 - 19.30 uur - Proeverij en optredens Khalid Co. - Hoog boven de hoofden danst en verleidt hij met zijn kleurrijke en sympathieke draakje. Of is het toch een kameel? Zijn knorrende geluidjes en karakteris- Ontdek de smaak van Bos en Duin! Dorpsstraat 8i - 87 1796 De Koog (0222) 317655 www.deboutiquetexel.nl snelmenu Wij heten u vat n overnachting ïze comfortabele De Cooghen Sandton Badweg 2, De Koog, tel. 327058 of 06-53425220 www.tajmahal-texel.nl Hoofdsponsors De Kweker-Kossen en De Texelse Bier brouwerij reiken beiden een prijs uit: De Kweker-Kossen: de Hospitality Award. De Texelse Bierbrouwerij: Texels Bier en Spijsprijs voor het lekkerste gerechtje met bier. De Mystery Guest kiest het lekkerste gerechtje. U kunt bij ons afhalen n wij verzorgen ook graag uw catering. "Pure modern met een vleugje Texel" voorgerechten vanaf €9.50 en hoofdgerechten vanaf €19,50 Bakkenweg 16, Den (bij de Fonteinsnol) 0222-315541 Uitgebreide menu's van kipgerechten. Klaargemaakt met kruiden uit de VOC tijd. Verassend betaalbaar Dorpss traat 22 Boven Bras serie L' avenir 1796 BB De Koog Tel. 0222-365791 SM»? KV: De Echte Bakker tb Op Texel geoogst, gemalen en gebakken. Eerlijk en puur natuur. Bereid met desem, e-nummer- en lactosevrlj. Weverstraat 90 Hogerstraat 4 Den Burg Dorpsstraat 90 De Koog www.bakkertimmer.nl

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Texelsche Courant | 2011 | | pagina 9