Puur Texels
Beleef Texel Culinair 2011
De jury
Mahal
Pïoeven op sien Pèssels
9 t/m 11 september 2011
Winnaar
Texel Culinair 2010
Sfeervol Restaurant
Timmer
Texel Culinair is een onvergetelijke belevenis voor ieder
een en alle leeftijden. 31 Culinaire bedrijven van Texel
organiseren de grootste proeverij van Nederland. Alle
deelnemers presenteren ten minste drie exclusieve ge
rechtjes, namelijk voorgerecht, hoofdgerecht en des
sert, bereid met producten van het eiland. Het bier en
de wijn is met zorg voor u geselecteerd, de straat is
omgetoverd tot een nostalgisch vissersdorp en daarna
ast biedt de Stichting Texel Culinair u sprookjesachtig
straattheater met een lach en een traan. Kortom: ai uw
zintuigen worden geprikkeld tijdens dit unieke evene
ment, waar kwaliteit en gezelligheid voorop staan.
16.30 - 23.00 uur - Proeverij en optredens
Ramza de Magiër - Sven Roelants uit België treedt op als
Ramza de Magiër. In zijn kristallen bol ziet hij wonderlijke
en magische dingen. Hij wordt vergezeld door een klein
lief 'slangske' en samen laten zij van alles in rook opgaan.
Paratata - De groep Paratata presenteert de Muzikale
Menukaart en neemt u mee op een muzikale wereldreis,
waarbij Hollandse vrolijkheid wordt gecombineerd met
Zuid-Amerikaanse warmte.
Jcpttntpl - Niemand weet wie ze zijn of waar ze vandaan
komen. Hun nieuwsgierigheid is onstuitbaar. Zij snuffelen
graag in wat u achterlaat. Schijnbaar onbetekenende zak
en zijn voor hen waardevol. Een ontmoeting met J<j>ttn<j>l
is onvergetelijk. U sluit hen voor altijd in uw hart.
Studio Surprise - In de mini-studio creëert u uw eigen
'look' en via het beeldscherm geniet het publiek mee. U
gaat naar huis met een heel bijzonder portret.
Zaterdag, 10 september
15.00 - 23.00 uur - Proeverij en optredens
Lange Gust - Lange tenen, lange benen, dansen, bewe
gen. Een trottinette, een claxon nette, jongleren, impro
viseren, rode neus - geen keus. Wielen bewegen, kom je
mee? 0-wie-watwaar? Daar! Laaaaaaaaange Gust
Paratata - Zie ook programma vrijdag 9 september.
Jipttn/pl - Zie ook programma vrijdag 9 september.
Studio Surprise - Zie ook programma vrijdag 9 september.
tieke bewegingen maken het geheel levensecht en zullen
groot en klein zeker niet onberoerd laten.
Jtpttnipl - Zie ook programma vrijdag 9 september.
Paratata - Zie ook programma vrijdag 9 september.
Studio Surprise - Zie ook programma vrijdag 9 september
19.30 - 20.00 uur - Feestelijke afsluiting van Texel Culinair
met muziek en entertainment
Léon Ribbens, juryvoorzitter, maakt de winnaars van Tex
el Culinair 2011 bekend.
Presentatie doorAris van Zeylen
Aris van Zeijlen (ceremoniemeester, presentator
en interviewer) zorgt ervoor, dat het publiek voortdurend
wordt geïnformeerd.
Service op maat voor uw:
Horeca en keuken schoonmaak
Hotellinnen aanschaf/verhuur
Linnenkamer Sanitaire ruimte
Schilderwag 251d 1792 CJ Oudeschild
Tel. 0222 31 49 27 info@tex-lin.nl
Voor verse Texelse vis
moet u bij Van Beek zijn!
Wiet veel enthousiasme en een uitgebreid assortiment verse
visproducten zijn wij sinds 2001 de trotse eigenaren tan het
Viscentrum in het hartje \an De Koog. De vis wordt spartehers
aangeleverd dankzij de nauwe banden met de visserijsector en
de deskundige inkoop. Met een team \an vakmensen zorgen we
\oor een ambachtelijke veiwerking, zodat u op en top kunt geni
eten van de zilte lekkernijen. Naast de kwaliteit zorgt dt
In de prachtige serre voor een warme en gezellige sfeer.
harte welkom!
Dorpsstraat De Koog
www.texelculinair.nl
HYGIËNE SERVICE
At home with marieke
Pip Studio Lief! Lifestyle
Bastion collection
De prestaties van de deelnemers worden beoordeeld door
een deskundige jury. De gerechtjes worden beoordeeld op
diverse criteria, zoals ingrediënten, bereidingswijze, smaak,
kleur en presentatie. Daarnaast let de jury ook op gastvrij
heid, hygiëne, inrichting stand, vakbekwaamheid, etc.
De deelnemers kunnen zich opgeven voor één van de
drie drie categorieën: kleine restaurants en eethuisjes,
culinaire restaurants of overige.
De jury bestaat uit de volgende personen:
meesterkok: Léon Ribbens, Juryvoorzitter
meestergastheer: Ellis van Oudheusden
(dochter van Léon)
oud consulent van SVH en Ken werk: Jan Blom
Texelse oud chef-kok: And ré Schoo
Vrijdag, 9 september
16.00 uur - Feestelijke opening
Muziek en straattheater lokken u naar het podium, waar
bestuur en juryleden hun entree maken en worden
voorgesteld. Bestuursvoorzitter Mient van der Zaag, ju
ryvoorzitter meesterkok Léon Ribbens en presentator
Aris van Zeylen openen het evenement.
Zondag, 12 september
14.00 - 19.30 uur - Proeverij en optredens
Khalid Co. - Hoog boven de hoofden danst en verleidt
hij met zijn kleurrijke en sympathieke draakje. Of is het
toch een kameel? Zijn knorrende geluidjes en karakteris-
Ontdek de smaak van Bos en Duin!
Dorpsstraat 8i - 87 1796 De Koog
(0222) 317655 www.deboutiquetexel.nl
snelmenu
Wij heten u vat
n overnachting
ïze comfortabele
De Cooghen
Sandton
Badweg 2, De Koog, tel. 327058 of 06-53425220
www.tajmahal-texel.nl
Hoofdsponsors De Kweker-Kossen en De Texelse Bier
brouwerij reiken beiden een prijs uit:
De Kweker-Kossen: de Hospitality Award.
De Texelse Bierbrouwerij: Texels Bier en Spijsprijs voor
het lekkerste gerechtje met bier.
De Mystery Guest kiest het lekkerste gerechtje.
U kunt bij ons afhalen
n wij verzorgen ook graag uw catering.
"Pure modern met een vleugje Texel" voorgerechten
vanaf €9.50 en hoofdgerechten vanaf €19,50
Bakkenweg 16, Den
(bij de Fonteinsnol)
0222-315541
Uitgebreide menu's van
kipgerechten. Klaargemaakt met
kruiden uit de VOC tijd.
Verassend betaalbaar
Dorpss traat 22 Boven Bras serie L' avenir
1796 BB De Koog Tel. 0222-365791
SM»?
KV:
De Echte Bakker
tb
Op Texel geoogst, gemalen en gebakken.
Eerlijk en puur natuur.
Bereid met desem, e-nummer- en lactosevrlj.
Weverstraat 90 Hogerstraat 4
Den Burg
Dorpsstraat 90
De Koog
www.bakkertimmer.nl