Tjaveeme t/ij/ (jeitie/eii ran 'fritaitc aait/a t/t U>x<>/ Deze maand voor €27,50 bij: VPó' 'T^aveeme TEXELSE 6 COURANT ■-f Restaurant De Taveerne, voor een complete avond uit Wij hebber weer eerï compleet RESTAURANT TOPIDO Wij zoeken het nieuwe enthousiaste gastheer/-vrouw Restaurant Topïdo Kikkertstraat 21-23 1795AADeCocksdorp Texel T 0222 316227 TopidoTexel@twitter.. E info@topido.nl www.topido.nl Fulltime baan. ervaring Het restaurant waar de gast nog gast is! Dorpsstraat 119, De-Koog Telefoon 0222-317 585 www. taveernetexel til Dorpsstraat 10 1796 BB De Koog tel. 0222-367020 www.fletcher.nl restaurant@hotelcooghen.nl Aan de rand van het Kooger bos (nabij Bosch en Zee) Gratis parkeren DRIEGANGEN KEUZE MENU Winnaar RESTAURANT TOPIDO RESTAURANT Voorgerechten v.a. €9,50 Hoofdgerechten v.a. 19,50 Wij zoeken het nieuwe enthousiaste gastheer/-vrouw Restaurant Topïdo Kikkertstraat 21-23 1795AADeCocksdorp Texel T 0222 316227 TopidoTexel@twitter.. E info@topido.nl www.topido.nl Fulltime baan. ervaring <llZesioAA/Lani/ - c^aAe/Ue/ iêtissene Kerckeplem Bezoek ook onze NIEUWE WEBSHOP www. roti sse rie-texel .n I Ontdek de smaak van Bos en Duin! sf Vorstelijk geniete j Het culinaire hart van Texel Nieuw: 3 gangenmenu €34,50 Hogereind 39 1793 AE De Waal 0222 - 312745 www.brasserierebecca.com €29,50 Nagerecht: Hangop van jutter en vanille en ijs van boerenjongens Vorstelijk genietat DORPSSTRAAT 119 - DE KOOG - TEL. 0222 317585 Restaurant De Taveerne in De Koog heeft zich ontwikkeld van eethuis tot sfeer vol restaurant, waar u heerlijk en gezel lig kunt eten. Het contact met de gasten staat hier hoog in het vaandel. Gasten worden volop verwend en voelen zich tij dens hun avondje uit ook echt gast De Taveerne is in 1979 opgericht en heette toen nog Bar - Eethuis De Taveerne, voor al voor de snelle hap. Dirk Rozeboom is al vanaf 1980 eigenaar. 'Ik was er alleen het eerste jaar niet bij, toen was ik nog niet in beeld. Toen ik hier kwam, was het nog een simpel eethuisje. Er was nog geen serre en geen bovenverdieping. De bovenver dieping kwam er in 1981 op. Omdat het steeds drukker werd, was nog meer uit breiden nodig. In 1995 hebben we daarom de serre eraan laten bouwen en werden we een steeds luxer restaurant.' Bij De Taveer ne staat het contact met de gasten hoog in het vaandel. Er wordt alles aan gedaan om hen te verwennen. 'We merken dat gasten het waarderen als we een praatje met ze maken en.de tijd voor ze nemen.' Afgelo pen december is Dirk Koning, partner van Rozeböom, overleden. De Taveerne gaat verder, maar Rozeboom heeft door de ma nier waarop hij opgevangen werd, ervaren dat gasten als familie kunnen voelen. Lekkers bij de open haard In het begin was De Taveerne alleen in het seizoen open, dus van Pasen tot en met djpjherfstvakantie. Toen het op Texel drukker werd met toeristen, bleef het res taurant langer open. Nu is De Taveerne het hele jaar open. Vooral in de winter zijn er veel vaste gasten die komen dineren. De vaste klantenkring be staat voor een groot deel uit Texelaars, maar ook uit toe risten die op zoek zijn naar de rust van het eiland. 'Bij ons komen mensen die echt uit eten willen, een hele avond ge- te stimuleren. We krijgen van onze gasten zellig uit. De avond begint met een drankje ook goede reacties op de Texelse produc- aan de bar en eindigt na het diner met kof- ten.' Rozeboom is van plan om weer wat fie en wat lekkers bij de open haard. Hier eenvoudigere gerechten op de menukaart krijgen ze de tijd om te genieten van het te zetten. Zo is straks een speciaal drie eten en rustig met elkaar bij te praten.' Texelse producten Bij een luxe diner mag een uitgebreide wijnkaart natuurlijk niet ontbreken. De Ta- veerne heeft diverse witte, mousserende, H rode, rosé en dessertwijnen. Ze hebben H ook een wijnarrangement, met per gang een lekkere wijn. Deze passen uiteraard bij de gerechten die geservqgrd worden, gangenmenu mogelijk voor maar €17,50. Rozeboom: 'We serveren diverse vlees- Bij een verrassingsmenu van €34,50 heeft en visgerechten. Vis is de hoofdmoot van u de keuze uit vis of vlees. 'Hiermee wil- onze menukaart, maar we zijn bekend om len we ons toch aanpassen aan de reces- onze Chateaubriand. Deze staat al vanaf sie. We blijven uiteraard wel gewoon met het begin op de menukaart. En we heb- streekproducten werken.' ben veel seizoensgerechten en Texelse producten, zoals kaas, vlees, vis, wadden- Restaurant De Taveerne garnalen en asperges. Texels lamsvlees is Dorpsstraat 119-121 De Koog een van onze specialiteiten. We hebben op 0222-317585 Texel onze eigen leveranciers, dus waar- www.taveernetexel.nl om zou je het van verder halen? Boven dien is het goed om de Texelse economie Tekst: José Baggerman 3 gangen menu Bakkenweg 16, Den Hoorn (bij de Fonteinsnol) T: 0222 - 315541 E: brasseriebosenduin@live.nl Voorgerecht: Tartaar van rauwe zalm met wasabimayonaise en krokante wadden kokkels Hoofdgerecht: Kalfsribeye met morillesaus

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Texelsche Courant | 2012 | | pagina 6