Tjaveeme
t/ij/ (jeitie/eii ran 'fritaitc aait/a t/t U>x<>/
Deze maand voor €27,50 bij:
VPó' 'T^aveeme
TEXELSE 6 COURANT
■-f
Restaurant De Taveerne, voor een complete avond uit
Wij hebber
weer eerï
compleet
RESTAURANT TOPIDO
Wij zoeken
het nieuwe
enthousiaste
gastheer/-vrouw
Restaurant Topïdo
Kikkertstraat 21-23
1795AADeCocksdorp Texel
T 0222 316227 TopidoTexel@twitter..
E info@topido.nl www.topido.nl
Fulltime baan.
ervaring
Het restaurant waar de gast nog gast is!
Dorpsstraat 119, De-Koog Telefoon 0222-317 585
www. taveernetexel til
Dorpsstraat 10 1796 BB De Koog tel. 0222-367020
www.fletcher.nl restaurant@hotelcooghen.nl
Aan de rand van
het Kooger bos
(nabij Bosch en Zee)
Gratis parkeren
DRIEGANGEN KEUZE MENU
Winnaar
RESTAURANT TOPIDO
RESTAURANT
Voorgerechten v.a. €9,50 Hoofdgerechten v.a. 19,50
Wij zoeken
het nieuwe
enthousiaste
gastheer/-vrouw
Restaurant Topïdo
Kikkertstraat 21-23
1795AADeCocksdorp Texel
T 0222 316227 TopidoTexel@twitter..
E info@topido.nl www.topido.nl
Fulltime baan.
ervaring
<llZesioAA/Lani/ - c^aAe/Ue/
iêtissene Kerckeplem
Bezoek ook onze NIEUWE WEBSHOP
www. roti sse rie-texel .n I
Ontdek de smaak van Bos en Duin!
sf Vorstelijk geniete
j Het culinaire
hart van Texel
Nieuw: 3 gangenmenu
€34,50
Hogereind 39
1793 AE De Waal
0222 - 312745
www.brasserierebecca.com
€29,50
Nagerecht:
Hangop van jutter en vanille
en ijs van boerenjongens
Vorstelijk genietat
DORPSSTRAAT 119 - DE KOOG - TEL. 0222 317585
Restaurant De Taveerne in De Koog heeft
zich ontwikkeld van eethuis tot sfeer
vol restaurant, waar u heerlijk en gezel
lig kunt eten. Het contact met de gasten
staat hier hoog in het vaandel. Gasten
worden volop verwend en voelen zich tij
dens hun avondje uit ook echt gast
De Taveerne is in 1979 opgericht en heette
toen nog Bar - Eethuis De Taveerne, voor
al voor de snelle hap. Dirk Rozeboom is al
vanaf 1980 eigenaar. 'Ik was er alleen het
eerste jaar niet bij, toen was ik nog niet in
beeld. Toen ik hier kwam, was het nog een
simpel eethuisje. Er was nog geen serre
en geen bovenverdieping. De bovenver
dieping kwam er in 1981 op. Omdat het
steeds drukker werd, was nog meer uit
breiden nodig. In 1995 hebben we daarom
de serre eraan laten bouwen en werden we
een steeds luxer restaurant.' Bij De Taveer
ne staat het contact met de gasten hoog in
het vaandel. Er wordt alles aan gedaan om
hen te verwennen. 'We merken dat gasten
het waarderen als we een praatje met ze
maken en.de tijd voor ze nemen.' Afgelo
pen december is Dirk Koning, partner van
Rozeböom, overleden. De Taveerne gaat
verder, maar Rozeboom heeft door de ma
nier waarop hij opgevangen werd, ervaren
dat gasten als familie kunnen voelen.
Lekkers bij de open haard
In het begin was De Taveerne alleen in
het seizoen open, dus van Pasen tot en
met djpjherfstvakantie. Toen het op Texel
drukker werd met toeristen, bleef het res
taurant langer open.
Nu is De Taveerne
het hele jaar open.
Vooral in de winter
zijn er veel vaste
gasten die komen
dineren. De vaste
klantenkring be
staat voor een groot
deel uit Texelaars,
maar ook uit toe
risten die op zoek
zijn naar de rust van
het eiland. 'Bij ons
komen mensen die
echt uit eten willen,
een hele avond ge-
te stimuleren. We krijgen van onze gasten
zellig uit. De avond begint met een drankje ook goede reacties op de Texelse produc-
aan de bar en eindigt na het diner met kof- ten.' Rozeboom is van plan om weer wat
fie en wat lekkers bij de open haard. Hier eenvoudigere gerechten op de menukaart
krijgen ze de tijd om te genieten van het te zetten. Zo is straks een speciaal drie
eten en rustig met elkaar bij te praten.'
Texelse producten
Bij een luxe diner mag een uitgebreide
wijnkaart natuurlijk niet ontbreken. De Ta-
veerne heeft diverse witte, mousserende, H
rode, rosé en dessertwijnen. Ze hebben H
ook een wijnarrangement, met per gang
een lekkere wijn. Deze passen uiteraard
bij de gerechten die geservqgrd worden, gangenmenu mogelijk voor maar €17,50.
Rozeboom: 'We serveren diverse vlees- Bij een verrassingsmenu van €34,50 heeft
en visgerechten. Vis is de hoofdmoot van u de keuze uit vis of vlees. 'Hiermee wil-
onze menukaart, maar we zijn bekend om len we ons toch aanpassen aan de reces-
onze Chateaubriand. Deze staat al vanaf sie. We blijven uiteraard wel gewoon met
het begin op de menukaart. En we heb- streekproducten werken.'
ben veel seizoensgerechten en Texelse
producten, zoals kaas, vlees, vis, wadden- Restaurant De Taveerne
garnalen en asperges. Texels lamsvlees is Dorpsstraat 119-121 De Koog
een van onze specialiteiten. We hebben op 0222-317585
Texel onze eigen leveranciers, dus waar- www.taveernetexel.nl
om zou je het van verder halen? Boven
dien is het goed om de Texelse economie Tekst: José Baggerman
3 gangen menu
Bakkenweg 16,
Den Hoorn (bij de Fonteinsnol)
T: 0222 - 315541
E: brasseriebosenduin@live.nl
Voorgerecht:
Tartaar van rauwe zalm
met wasabimayonaise
en krokante wadden kokkels
Hoofdgerecht:
Kalfsribeye met morillesaus