Wm mn
i
Verwennerij en verrassende gerechten bij Restaurant Pure
TEXELSE COURANT
Dit 3 gangen menu bieden wij u in
de maand maart aan
voor €32,50 bij:
/ij/ aetuefi'H rrut '/fiwdie <t(dt/< </t >j<x</1
ggHIHJUHIHtöS
pZesiawumt/ - <=^aleAie/
Rotisserie t Kerckeplein
Brasserie tebecca
'Tja
Afruim 30jaar
sfeervol dineren
°3e ifapeeme
'Eten moet verwennerij zijn. De hele
entourage zorgt bij onze gasten voor
de wow-factor.' Restaurant Pure be
vindt zich midden in De Koog en is on
derdeel van Hotel Cooghen. ledereen
is welkom om te genieten van verras
sende gerechten.
'De rode draad die door ons restaurant
loopt, is verrassing. Dit wordt vooral ver
oorzaakt door de kwaliteit van onze ge
rechten en wijnen, de presentatie, ons
personeel en onze aandacht voor de
producten. Kortom, het hele plaatje. Ser
vice staat bij ons hoog in het vaandel.
Eten moet verwennerij zijn, zonder drem
pel door te hoge prijzen.' Hotelmanager
Bas Roestenberg vertelt enthousiast over
het restaurant. Hij en zijn team zitten vol
ideeën en willen continu verbeteren. 'We
hebben een jong en enthousiast team wil
len er graag met zijn allen iets moois van
maken. We willen iets anders en meer ex
clusiviteit dan de andere restaurants hier
in de straat. Fem werkt sinds april 2011
bij ons en is hoofd van de keuken. Hij is
We leggen onze
gasten graag in
de watten.
de yrare kracht achter de producten. Met
zijn*creativiteit stelt hij de menu's samen.
Fem loopt zelf met oesters langs de tafels
en hoofdgerechten brengt hij zelf aan ta
fel.' Fem vertelt graag verder: 'Het is bij
zonder dat de kok een praatje maakt met
de gasten. Op deze manier geven we een
leuke draai aan de avond en zorgen we
voor een Verrassingselement. We leggen
de gasten graag in de watten. Met Pasen
verzorgen wij een paasbrunch. Bubbels
bij ontvangst, huisgemaakte salade en
soep, heerlijke luxe broodjes en een des-
seribuffet. De allerlekkerste dingen.'
100% Texels
Restaurant Pure maakt veel gebruik
van Texelse producten en heeft ook een
100% Texels menu. Dit menu bestaat al
leen uit Texelse producten, bijvoorbeeld
van de Visspecialist, TX35, IJsboerderij
Labora, Kaasboerderij Wezenspyk en
Slagerij Goënga. Ook beschikken ze
over een 100% Texelse product enkaart,
met kreeft, oesters en coquilles. Verder
staan op de menukaart verschillende
vleesgerechten, zoals konijnenbout en
lamsrack, visgerechten, zoals zeeduivel
en roodbaars, en vegetarische gerech
ten. Roestenberg: 'We selecteren onze
leveranciers op het duurzaam en 100%
Texels label. Fem rookt de zalm en car
paccio zelf. Wat we zelf kunnen maken,
maken we ook zelf. Alles is huisgemaakt,
volledig eigen tovenarij. We hebben zelfs
zelfgemaakte bonbons. Onze medewer
ker Jordi is gecertificeerd op chocolade
en heeft de laatste sessie van de Calle-
beaut-opleiding afgerond. Het is bijzon
der wat hij met chocolade kan maken.'
Restaurant Pure heeft tijdens Texel Cu
linair 2011 gewonnen met hun dessert
'Pure Intens Chocolat Dream''Dit
heeft zeker een positieve bijdrage gele
verd aan ons restaurant. Het hele team
heeft eraan bijgedragen en we gaan dit
jaar onze titel verdedigen.'
'Verrassing als
rode draad door
restaurant'
Wisselende menukaart
Restaurant Pure is het hele jaar door ge
opend, zeven dagen per week. De me
nukaart wisselt elke drie tot vier maan
den. Binnenkort verschijnt de nieuwe
lerrtekaart. 'We gaan af en toe met het
hele team bij onze leveranciers langs
om te zien hoe het daar gaat. Dat is een
leuke ervaring, vooral vanwege de advie
zen die we krijgen. We bekijken samen
welke wijn bij welk gerecht hoort en wat
een goede combi is bij de betreffende
gang. De wijnen wisselen ook regelma
tig. Straks krijgen we Texelse wijnen. En
na het eten serveren we een likeurtje van
Wijnhuis Oosterend met uiteraard een
zelfgemaakte bonbon.'
Restaurant Pure
Dorpsstraat 10 De Koog, 0222-367020
^^^3 gangen men^^P^"
Voorgerechten
Carpaccio van kalfsentrecote
Huisgerookte kalfsentrecote met kwartelei,
groene paprika coulis en een sesamsaus.
Of
Zalm tartaar
Vers gehakte rauwe zalm met paprika salsa
en een couscous gekookt in bietensap.
Hoofdgerechten
Texelse Lamsstoofpot
Lamsstoofvlees van slagerij Goënga. Langzaam
gegaard met tijm, Texelse shiitake en diverse groenten,
of
Roodbaars
Zachte filet met broccoli risotto en een saffraansaus.
Nagerechten
Wadden duindoorn cheesecake
met abrikozen chutney en een bolletje Labora ijs.
Of
Texels kaasplateau
Diverse soorten echte Texelse kaas van kaasboerderij
de Wezenspyk en verse Texelse honing.
DORPSSTRAAT 10 - DE KOOG - TEL. 0222 367020
RES I AU RAN I TOPI DO
RESTAURANT PURE
Q) HOTELS
Ar bijzondere. snwMSMM£
Een restaurant voor echte fijnproevers
A
Restaurant Topido
<ikkertstraat 21-23
1795 AA De Cocksdorp Texel
f 022 2 31622 7 Topi doTexel®twitter.
nto@topido.nl www. topi do
Dorpsstraat 10 1796 BB De Koog tel. 0222-367020
www.hotelcooghen.nl restaurant@hotelcooghen.nl
'■gangen menu
egelmatig wisselende menuk
Het culinaire
hart van Texel
Nieuw: 3 gangenmenu
€34,50
Hogereind 39
1793 AE De Waal
0222 - 312745
www.brasserlerebecca.com
Bezoek ook onze NIEUWE WEBSHOP
.roti sse ri e-texel .nl
Oy Restaurant Dorpsstraat 233, De Koog (zijweg 17)
0/ J\ lOOftwww.restaurantdekroontjes.nl
t (0222) 3 18950 Oesterstraat 6 1794 AR Oosterend
Het restaurant waar de gast nog gast is!
Dorpsstraat 119, De Koog Telefoon 0222-317 585
www. taoeemetexeL nl
Bakkenweg 16, f
y—N
Den Hoorn (bij de Fonteinsnol) S
Sos en Duin
T: 0222-315541 Js
fbrasseriebosenduin@live.nl
www.bosend ui n-texel.n I
DRIEGANGEN KEUZE MENU
€29,50