Wm mn i Verwennerij en verrassende gerechten bij Restaurant Pure TEXELSE COURANT Dit 3 gangen menu bieden wij u in de maand maart aan voor €32,50 bij: /ij/ aetuefi'H rrut '/fiwdie <t(dt/< </t >j<x</1 ggHIHJUHIHtöS pZesiawumt/ - <=^aleAie/ Rotisserie t Kerckeplein Brasserie tebecca 'Tja Afruim 30jaar sfeervol dineren °3e ifapeeme 'Eten moet verwennerij zijn. De hele entourage zorgt bij onze gasten voor de wow-factor.' Restaurant Pure be vindt zich midden in De Koog en is on derdeel van Hotel Cooghen. ledereen is welkom om te genieten van verras sende gerechten. 'De rode draad die door ons restaurant loopt, is verrassing. Dit wordt vooral ver oorzaakt door de kwaliteit van onze ge rechten en wijnen, de presentatie, ons personeel en onze aandacht voor de producten. Kortom, het hele plaatje. Ser vice staat bij ons hoog in het vaandel. Eten moet verwennerij zijn, zonder drem pel door te hoge prijzen.' Hotelmanager Bas Roestenberg vertelt enthousiast over het restaurant. Hij en zijn team zitten vol ideeën en willen continu verbeteren. 'We hebben een jong en enthousiast team wil len er graag met zijn allen iets moois van maken. We willen iets anders en meer ex clusiviteit dan de andere restaurants hier in de straat. Fem werkt sinds april 2011 bij ons en is hoofd van de keuken. Hij is We leggen onze gasten graag in de watten. de yrare kracht achter de producten. Met zijn*creativiteit stelt hij de menu's samen. Fem loopt zelf met oesters langs de tafels en hoofdgerechten brengt hij zelf aan ta fel.' Fem vertelt graag verder: 'Het is bij zonder dat de kok een praatje maakt met de gasten. Op deze manier geven we een leuke draai aan de avond en zorgen we voor een Verrassingselement. We leggen de gasten graag in de watten. Met Pasen verzorgen wij een paasbrunch. Bubbels bij ontvangst, huisgemaakte salade en soep, heerlijke luxe broodjes en een des- seribuffet. De allerlekkerste dingen.' 100% Texels Restaurant Pure maakt veel gebruik van Texelse producten en heeft ook een 100% Texels menu. Dit menu bestaat al leen uit Texelse producten, bijvoorbeeld van de Visspecialist, TX35, IJsboerderij Labora, Kaasboerderij Wezenspyk en Slagerij Goënga. Ook beschikken ze over een 100% Texelse product enkaart, met kreeft, oesters en coquilles. Verder staan op de menukaart verschillende vleesgerechten, zoals konijnenbout en lamsrack, visgerechten, zoals zeeduivel en roodbaars, en vegetarische gerech ten. Roestenberg: 'We selecteren onze leveranciers op het duurzaam en 100% Texels label. Fem rookt de zalm en car paccio zelf. Wat we zelf kunnen maken, maken we ook zelf. Alles is huisgemaakt, volledig eigen tovenarij. We hebben zelfs zelfgemaakte bonbons. Onze medewer ker Jordi is gecertificeerd op chocolade en heeft de laatste sessie van de Calle- beaut-opleiding afgerond. Het is bijzon der wat hij met chocolade kan maken.' Restaurant Pure heeft tijdens Texel Cu linair 2011 gewonnen met hun dessert 'Pure Intens Chocolat Dream''Dit heeft zeker een positieve bijdrage gele verd aan ons restaurant. Het hele team heeft eraan bijgedragen en we gaan dit jaar onze titel verdedigen.' 'Verrassing als rode draad door restaurant' Wisselende menukaart Restaurant Pure is het hele jaar door ge opend, zeven dagen per week. De me nukaart wisselt elke drie tot vier maan den. Binnenkort verschijnt de nieuwe lerrtekaart. 'We gaan af en toe met het hele team bij onze leveranciers langs om te zien hoe het daar gaat. Dat is een leuke ervaring, vooral vanwege de advie zen die we krijgen. We bekijken samen welke wijn bij welk gerecht hoort en wat een goede combi is bij de betreffende gang. De wijnen wisselen ook regelma tig. Straks krijgen we Texelse wijnen. En na het eten serveren we een likeurtje van Wijnhuis Oosterend met uiteraard een zelfgemaakte bonbon.' Restaurant Pure Dorpsstraat 10 De Koog, 0222-367020 ^^^3 gangen men^^P^" Voorgerechten Carpaccio van kalfsentrecote Huisgerookte kalfsentrecote met kwartelei, groene paprika coulis en een sesamsaus. Of Zalm tartaar Vers gehakte rauwe zalm met paprika salsa en een couscous gekookt in bietensap. Hoofdgerechten Texelse Lamsstoofpot Lamsstoofvlees van slagerij Goënga. Langzaam gegaard met tijm, Texelse shiitake en diverse groenten, of Roodbaars Zachte filet met broccoli risotto en een saffraansaus. Nagerechten Wadden duindoorn cheesecake met abrikozen chutney en een bolletje Labora ijs. Of Texels kaasplateau Diverse soorten echte Texelse kaas van kaasboerderij de Wezenspyk en verse Texelse honing. DORPSSTRAAT 10 - DE KOOG - TEL. 0222 367020 RES I AU RAN I TOPI DO RESTAURANT PURE Q) HOTELS Ar bijzondere. snwMSMM£ Een restaurant voor echte fijnproevers A Restaurant Topido <ikkertstraat 21-23 1795 AA De Cocksdorp Texel f 022 2 31622 7 Topi doTexel®twitter. nto@topido.nl www. topi do Dorpsstraat 10 1796 BB De Koog tel. 0222-367020 www.hotelcooghen.nl restaurant@hotelcooghen.nl '■gangen menu egelmatig wisselende menuk Het culinaire hart van Texel Nieuw: 3 gangenmenu €34,50 Hogereind 39 1793 AE De Waal 0222 - 312745 www.brasserlerebecca.com Bezoek ook onze NIEUWE WEBSHOP .roti sse ri e-texel .nl Oy Restaurant Dorpsstraat 233, De Koog (zijweg 17) 0/ J\ lOOftwww.restaurantdekroontjes.nl t (0222) 3 18950 Oesterstraat 6 1794 AR Oosterend Het restaurant waar de gast nog gast is! Dorpsstraat 119, De Koog Telefoon 0222-317 585 www. taoeemetexeL nl Bakkenweg 16, f y—N Den Hoorn (bij de Fonteinsnol) S Sos en Duin T: 0222-315541 Js fbrasseriebosenduin@live.nl www.bosend ui n-texel.n I DRIEGANGEN KEUZE MENU €29,50

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Texelsche Courant | 2012 | | pagina 6