jm
tSr
mM
TEXELSE 72COURANT
Bij Brasserie Rebecca worden gasten compleet verwend
4 gangenmenu
Dit 4 gangen menu bieden wij u in
de maand mei aan
voor €34,50 bij: P» rebecca
'/(cc(ii'tiirleii r<tn mmlnr/hxti
Restaurant Pure
gESElBSUftlls
Brasserie Rebecca
2? Het cu,inaire J
A'ruim 30 jaar
sfeervol dineren
Tyaveeme
DINSDAG 1 MEI 2012
Langzaam gegaarde kreeft met meloen,
mayonaise van limoen en een kleine kruidensalade
Romige aspergesoep met bieslook en asperges
Texels lam met asperges,
crème van geroosterde paprika en
saus van morieljes
rabarber,aardbeitjes en frambozen
met ijs van yoghurt en kurkuma
Gelieve te reserveren
Rn "O BRASSERIE
HOGEREIND 4 - DE WAAL - TEL. 0222 312745
Gastvrij en een ongedwongen sfeer,
maar tevens netjes en verzorgd: Michel
en Corine Arends van Brasserie Rebec
ca in De Waal weten hoe ze hun gasten
moeten verwennen. Hun gerechten met
uitsluitend verse kwaliteitsproducten
zijn verrassend en creatief.
Michel Arends is van oorsprong Groninger,
maar woont al sinds zijn negentiende jaar
op Texel. Hij had eerst een catamaran-
school, De Eilander, en heeft daarna jaren
lang ervaring opgedaan als kok bij diverse
restaurants, bijvoorbeeld De Worsteltent.
'We kregen het bij toeval in onze schoot
geworpen: tijdens onze vakantie belde de
makelaar met de mededeling dat Hotel
Rebecca te koop stond. We waren met
een enthousiast. Na drie weken klussen
met vrienden zijn we aan het kokkerellen
geslagen en 12 april 2003 gingen we open.
Wij wilden vooral het restaurant uitbreiden,
want het hotel had alleen maar half pen
sion met vaste menu's.' Onder Texelaars
staat Rebecca bekend als restaurant en
vormt het hotel gelukkig geen drempel om
te komen eten. 'We hebben een grote vas
te gasténkring, zowel Texelaars als 'over-
kanters'. De hotelgasten van de overkant
komen hier eten en slapen, zij maken er
een compleet verwenweekend van.'
Arends heeft zijn kwaliteiten de afgelopen
jaren nog meer ontwikkeld. 'Voor je eigen
restaurant koken is anders. Je hebt meer
ruimte voor je eigen creaties en kan maken
wat jekwilt. Hier kan ik mijn ideeën kwijt en
heb ik mijn eigen smaak ontwikkeld. Daar
gaat tijd overheen.' Rebecca heeft acht-
Foto: Tamara Verheij uit literair kookboek Literalicious
tien comfortabele hotelkamers. Michels
vrouw Corine houdt zich volledig bezig
met de receptie en alle daaruit voortko
mende werkzaamheden. Daarnaast heb
ben ze nog vier medewerkers in dienst
voor de bediening, de keuken en het V t
ontbijt. 'We doen het samen met het hele
team. Ik probeer mijn smaak en creativiteit
zoveel mogelijk over te dragen aan de col
lega's. Naast onze vaste werkzaamheden
springen we bij waar nodig. Corine werkt
vooral overdag in het hotel en ik 's avonds
in het restaurant. Het bevalt ons allemaal
erg goed. We hebben minder vrije tijd sa -
men, maar de tijd die we samen hebben,
benutten we volop. In de horeca weet je
dat je in de winter veel tijd samen hebt en
in de zomer een stuk minder.'
Biologische en Texelse producten
Arends maakt in de keuken zoveel moge
lijk gebruik van streekgebonden produc
ten, zoals Texelse asperges, lamsvlees en
vis. Tevens hebben ze enkele biologische
producten. 'Net als bij de Texelse produc
ten is dit gegroeid, inmiddels slaan de
biologische producten ook aan. Het zijn
goede producten, vol van smaak. Naast
biologisch vlees hebben wefairtrade koffie
en duurzaam gevangen vis. Bij het koken
met deze producten merk je al kwaliteits
verschil. Doordat we veel met seizoen
sproducten werken, koken we met de
seizoenen mee en passen we ons zoveel
mogelijk aan.' Rebecca doet niet aan dub
bele bezetting van de tafels. U kunt hier
dus ongestoord genieten van een com
plete avond uit. 'Hierdoor kan ik zelf ook
meer de tijd nemen voor mijn producten
en gerechten. Gasten zitten bij ons niet
vast aan een compleet menu, het staat ze
vrij om bijvoorbeeld alleen een hoofdge
recht te bestellen. Het is bij ons allemaal
heel ongedwongen.'
Een driegangen keuzemenu bij Brasserie
Rebecca kost €34,50 per persoon. Nieuw
is hun arrangement op woensdag- en
donderdagavond: een driegangen menu
inclusief wijn, koffie, huisaperitief en bon
bons voor slechts €50,- per persoon. En
uiteraard kunt u in de maand mei genie
ten van het viergangen maandmenu dat u
hiernaast vindt.
Brasserie Rebecca
Hogereind 41 De Waal, 0222-312745
www.brasserierebecca.com
Winnaar^—
m 4 binaire
FLETCHER HOTELS
Een restaurant voor echte fijnproevers!
RESTAURANT TOP1DO
cmnh'pnValide
mm Restaurant Topido
I KlkkertstToat 21-23
1795 AA De Cocksdorp Texel
Dorpsstraat 10 1796 BB De Koog tel. 0222-367020
www.hotelcooghen.nl restaurant@hotelcooghen.nl
hart van Texel
Nieuw: 3 gangenmenu
€34,50
Hogereind 39
1793 AE De Waal
0222 - 312745
www.brasserlerebecca.com
Hel restaurant waar de gast nog gast is!
Q^ortdyk genieten
Dorpsstraat 119, De Koog Telefoon, 0222-317 585
www. taveernetexel nl
I 0222316227 TopldoTaxel®twltter.com M*
lnfo®topldo.nl www.topldo.nl
C/Zesiau^ant/ - c-é^ale,iü',
Rotisserie 't KercLeplem
Bezoek ook onze NIEUWE WEBSHOP
www.rotisserie-texel.nl
t (0222)318950 Oesterstraat 6 1794 AR Oosterend
Ontdek de smaak van Bos en Duin!
DRIEGANGEN KEUZE MENU
II
€29,50
•T VIERSPAN
ERIC MONIQUE
Bakkenweg 16,
Den Hoorn (bij de Fonteinsnol)
0222 - 315541
E: brasseriebosenduin@live.nl
Bos en Duin
bosenduin-texel