jm tSr mM TEXELSE 72COURANT Bij Brasserie Rebecca worden gasten compleet verwend 4 gangenmenu Dit 4 gangen menu bieden wij u in de maand mei aan voor €34,50 bij: P» rebecca '/(cc(ii'tiirleii r<tn mmlnr/hxti Restaurant Pure gESElBSUftlls Brasserie Rebecca 2? Het cu,inaire J A'ruim 30 jaar sfeervol dineren Tyaveeme DINSDAG 1 MEI 2012 Langzaam gegaarde kreeft met meloen, mayonaise van limoen en een kleine kruidensalade Romige aspergesoep met bieslook en asperges Texels lam met asperges, crème van geroosterde paprika en saus van morieljes rabarber,aardbeitjes en frambozen met ijs van yoghurt en kurkuma Gelieve te reserveren Rn "O BRASSERIE HOGEREIND 4 - DE WAAL - TEL. 0222 312745 Gastvrij en een ongedwongen sfeer, maar tevens netjes en verzorgd: Michel en Corine Arends van Brasserie Rebec ca in De Waal weten hoe ze hun gasten moeten verwennen. Hun gerechten met uitsluitend verse kwaliteitsproducten zijn verrassend en creatief. Michel Arends is van oorsprong Groninger, maar woont al sinds zijn negentiende jaar op Texel. Hij had eerst een catamaran- school, De Eilander, en heeft daarna jaren lang ervaring opgedaan als kok bij diverse restaurants, bijvoorbeeld De Worsteltent. 'We kregen het bij toeval in onze schoot geworpen: tijdens onze vakantie belde de makelaar met de mededeling dat Hotel Rebecca te koop stond. We waren met een enthousiast. Na drie weken klussen met vrienden zijn we aan het kokkerellen geslagen en 12 april 2003 gingen we open. Wij wilden vooral het restaurant uitbreiden, want het hotel had alleen maar half pen sion met vaste menu's.' Onder Texelaars staat Rebecca bekend als restaurant en vormt het hotel gelukkig geen drempel om te komen eten. 'We hebben een grote vas te gasténkring, zowel Texelaars als 'over- kanters'. De hotelgasten van de overkant komen hier eten en slapen, zij maken er een compleet verwenweekend van.' Arends heeft zijn kwaliteiten de afgelopen jaren nog meer ontwikkeld. 'Voor je eigen restaurant koken is anders. Je hebt meer ruimte voor je eigen creaties en kan maken wat jekwilt. Hier kan ik mijn ideeën kwijt en heb ik mijn eigen smaak ontwikkeld. Daar gaat tijd overheen.' Rebecca heeft acht- Foto: Tamara Verheij uit literair kookboek Literalicious tien comfortabele hotelkamers. Michels vrouw Corine houdt zich volledig bezig met de receptie en alle daaruit voortko mende werkzaamheden. Daarnaast heb ben ze nog vier medewerkers in dienst voor de bediening, de keuken en het V t ontbijt. 'We doen het samen met het hele team. Ik probeer mijn smaak en creativiteit zoveel mogelijk over te dragen aan de col lega's. Naast onze vaste werkzaamheden springen we bij waar nodig. Corine werkt vooral overdag in het hotel en ik 's avonds in het restaurant. Het bevalt ons allemaal erg goed. We hebben minder vrije tijd sa - men, maar de tijd die we samen hebben, benutten we volop. In de horeca weet je dat je in de winter veel tijd samen hebt en in de zomer een stuk minder.' Biologische en Texelse producten Arends maakt in de keuken zoveel moge lijk gebruik van streekgebonden produc ten, zoals Texelse asperges, lamsvlees en vis. Tevens hebben ze enkele biologische producten. 'Net als bij de Texelse produc ten is dit gegroeid, inmiddels slaan de biologische producten ook aan. Het zijn goede producten, vol van smaak. Naast biologisch vlees hebben wefairtrade koffie en duurzaam gevangen vis. Bij het koken met deze producten merk je al kwaliteits verschil. Doordat we veel met seizoen sproducten werken, koken we met de seizoenen mee en passen we ons zoveel mogelijk aan.' Rebecca doet niet aan dub bele bezetting van de tafels. U kunt hier dus ongestoord genieten van een com plete avond uit. 'Hierdoor kan ik zelf ook meer de tijd nemen voor mijn producten en gerechten. Gasten zitten bij ons niet vast aan een compleet menu, het staat ze vrij om bijvoorbeeld alleen een hoofdge recht te bestellen. Het is bij ons allemaal heel ongedwongen.' Een driegangen keuzemenu bij Brasserie Rebecca kost €34,50 per persoon. Nieuw is hun arrangement op woensdag- en donderdagavond: een driegangen menu inclusief wijn, koffie, huisaperitief en bon bons voor slechts €50,- per persoon. En uiteraard kunt u in de maand mei genie ten van het viergangen maandmenu dat u hiernaast vindt. Brasserie Rebecca Hogereind 41 De Waal, 0222-312745 www.brasserierebecca.com Winnaar^— m 4 binaire FLETCHER HOTELS Een restaurant voor echte fijnproevers! RESTAURANT TOP1DO cmnh'pnValide mm Restaurant Topido I KlkkertstToat 21-23 1795 AA De Cocksdorp Texel Dorpsstraat 10 1796 BB De Koog tel. 0222-367020 www.hotelcooghen.nl restaurant@hotelcooghen.nl hart van Texel Nieuw: 3 gangenmenu €34,50 Hogereind 39 1793 AE De Waal 0222 - 312745 www.brasserlerebecca.com Hel restaurant waar de gast nog gast is! Q^ortdyk genieten Dorpsstraat 119, De Koog Telefoon, 0222-317 585 www. taveernetexel nl I 0222316227 TopldoTaxel®twltter.com M* lnfo®topldo.nl www.topldo.nl C/Zesiau^ant/ - c-é^ale,iü', Rotisserie 't KercLeplem Bezoek ook onze NIEUWE WEBSHOP www.rotisserie-texel.nl t (0222)318950 Oesterstraat 6 1794 AR Oosterend Ontdek de smaak van Bos en Duin! DRIEGANGEN KEUZE MENU II €29,50 •T VIERSPAN ERIC MONIQUE Bakkenweg 16, Den Hoorn (bij de Fonteinsnol) 0222 - 315541 E: brasseriebosenduin@live.nl Bos en Duin bosenduin-texel

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Texelsche Courant | 2012 | | pagina 12