rJ Wm Mn f «TT Ontdekdesmaakvan Bos en Duin op hun prachtige locatie TEXELSE COURANT Dit 3 gangen menu bieden wij u in de maand juni aan voor €27,JD bij: (f<>iii</<n rrnt '/in(rite <((ut °x< 0ftS0|0!|E0l0ft3B vZe&taAAAxmi/ - <^al&de/ Rötisserie t Kerckeplein Brasserie tebecca Afruim 30jaar sfeervol dineren Ast? Tfapeeme Lekker koken en een goede service, dat is waar het bij Restaurant-Brasse rie Bos en Duin om draait en waar elke dag hun focus op ligt. Ze willen gasten terug laten keren door net dat beetje extra te bieden. 'Onze slogan is 'Ont dek de smaak van Bos en Duin'. We willen zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met ons restaurant.' Robin Koenen heeft in 2009, samen met zijn neef Roy de Waart, Bos en Duin van zijn ouders Rob en Lieke Koenen over genomen. De Waart kreeg vorig jaar een aanbieding voor werk aan de overkant en heeft inmiddels het bedrijf verlaten. Op dit moment beslaat het team uit vijf tien personen: verdeeld over keuken, bediening en ontbijt en alwas. Het is nog steeds een familiebedrijf: de ouders van Koenen verhuren appartementen en zijn broertje Jorrit doet de PR en werkt met grote evenementen in de keuken. De vriendin van Koenen, Marlies Ken ter, zit nu ook in het bedrijf en werkt er fulltime. Bos en Duin is in 1928 gestart door farpjlie Vroom. Volgens Koenen starrpién uit die tijd nostalgische verha len over ijscoupes en sorbets op het ter ras., 'Vroeger was Bos en Duin hét adres voor Texelaars om op het terras te zitten. Dat gebeurt met mooi weer nog steeds, maar ik wil nog meer de sfeer van vroe ger terughalen en ervoor zorgen dat meer Texelaars ons weten te vinden. Dat bereiken we door hard te werken met goede producten, een goede service, de juiste prijs-kwaliteitverhouding en de Exotische locatie Bos en Duin ligt aan de rand van het bos op een van de mooiste locaties van Texel. Vanuit het restaurant hebben be zoekers een schitterend uitzicht over de weilanden en op het kerkje van Den Hoorn. 'Een gast zei eens dat wij op een exotische locatie zitten. Dat vinden wij ook, we hebben een prachtige plek. De meest favoriete plaats om te zitten is ui teraard bij het raam.' Afgelopen winter is het restaurant flink verbouwd. Er is een nieuwe open keuken en een nieuw buf fet. Vooral voor feesten is dit buffet een Ju, t warmte van een familiebedrijf uit te stra len. Het is mooi dit familiebedrijf voort te zetten. Ik ben zelf al veel gegroeid als ondernemer en leer elke dag weer. We koken met de seizoenen mee en heb ben mooie gerechten met bijvoorbeeld Texels lamsvlees en asperges. Er zijn toeristen die speciaal voor Texels lams vlees naar het eiland komen Het zijn mooie gerechten die tot de verbeelding spreken. Onze specialiteit is echter os senhaas, daar hebben we drie gerechten van. Veel gasten komen terug voor dit goede vlees. Een andere specialiteit is onze geroosterde hele kreeft van de grill. We vinden het belangrijk zoveel mogelijk Texelse producten te gebruiken, zoals Texelse kaas, aardbeien, asperges en shiitakes. Voor de kleine gasten is het mogelijk halve porties van de menu's te bestellen.' mooie faciliteit. Het restaurant beschikt sinds kort over een wijnconserverings- systeem. Een groot deel van hun uitge breide wijnassortiment kan hiermee per glas worden uitgeschonken. 'We hebben twaalf wijnen die we per glas kunnen serveren. Hierdoor hebben onze gasten volop keuze. Bij een vier- of vijfgangen diner bieden we een wijnarrangement aan en kiezen wij de wijn die hier het beste bij past. We hebben ook een BOB- arrangement. Dan serveren we wijn in halve glaasjes, zodat gasten niet te veel drinken maar wel kunnen proeven.' Restaurant-Brasserie Bos en Duin is tot en met oktober elke dag geopend. Bakkerrweg 16 Den Hoorn 0222-315541 www.bosenduin-texel.n Teksten foto: José Carpaccio van Texels lam met oude schapenkaas en mosterd-koriandervinaigrette of Gegratineerde gamba's in kreeften-currysaus met zeekraal Zacht gegaarde tamme eendenborstfilet met appel-honingsaus of Neustong uit de Noordzee met amandelen, roomboter en kappertjes Koude sabayon met verse aardbeien of Texelse peperkaas van "Formaggio di Gio" met mangochutney BAKKENWEG 18 - DEN HOORN - TEL.: 0222-315511 RES I AU RAN IPOPI 1X) RESTAURANT PURE |j) HOTELS Een restaurant voor echte fijnproevers A JS* ïestaurant Topido <ikkertstraat 21-23 1795 AA De Cocksdorp Texel f 022 2 31622 7 Topi doTexel® twitter. nfo@topido.nl www. topi do Het culinaire hart van Texel Nieuw: 3 gangenmenu €34,50 heerlijk, eerlijk Texels Lamsvlees Hogereind 39 1793 AE De Waal 0222 - 312745 www.brasserlerebecca.com BezóékWskönze NIEUWE WEBSHOP .roti sse ri e-texel .nl t (0222) 3 18950 Oesterstraat 6 1794 AR Oosterend Het restaurant waar de gast nog gast is! Q?3rstehjk gemeten Dorpsstraat 119, De Koog Telefoon 0222-317 585 www.lnupeme.lp.vpl. nl Ontdek de smaak van Bos en Duin BB DRIEGANGEN KEUZE MENU E 1 €29,50 'T VIERSPAN ERIC MONIQUE Bakkenweg 16 Den Hoorn (bij de Fonteinsnol) T: 0222-315541 E: brasseriebosenduin@live.nl bos en Du n Dosenduin-texel

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Texelsche Courant | 2012 | | pagina 8