rJ
Wm Mn
f
«TT
Ontdekdesmaakvan Bos en Duin op hun prachtige locatie
TEXELSE COURANT
Dit 3 gangen menu bieden wij u in
de maand juni aan
voor €27,JD bij:
(f<>iii</<n rrnt '/in(rite <((ut
°x<
0ftS0|0!|E0l0ft3B
vZe&taAAAxmi/ - <^al&de/
Rötisserie t Kerckeplein
Brasserie tebecca
Afruim 30jaar
sfeervol dineren
Ast? Tfapeeme
Lekker koken en een goede service,
dat is waar het bij Restaurant-Brasse
rie Bos en Duin om draait en waar elke
dag hun focus op ligt. Ze willen gasten
terug laten keren door net dat beetje
extra te bieden. 'Onze slogan is 'Ont
dek de smaak van Bos en Duin'. We
willen zoveel mogelijk mensen kennis
laten maken met ons restaurant.'
Robin Koenen heeft in 2009, samen met
zijn neef Roy de Waart, Bos en Duin van
zijn ouders Rob en Lieke Koenen over
genomen. De Waart kreeg vorig jaar een
aanbieding voor werk aan de overkant
en heeft inmiddels het bedrijf verlaten.
Op dit moment beslaat het team uit vijf
tien personen: verdeeld over keuken,
bediening en ontbijt en alwas. Het is
nog steeds een familiebedrijf: de ouders
van Koenen verhuren appartementen en
zijn broertje Jorrit doet de PR en werkt
met grote evenementen in de keuken.
De vriendin van Koenen, Marlies Ken
ter, zit nu ook in het bedrijf en werkt er
fulltime. Bos en Duin is in 1928 gestart
door farpjlie Vroom. Volgens Koenen
starrpién uit die tijd nostalgische verha
len over ijscoupes en sorbets op het ter
ras., 'Vroeger was Bos en Duin hét adres
voor Texelaars om op het terras te zitten.
Dat gebeurt met mooi weer nog steeds,
maar ik wil nog meer de sfeer van vroe
ger terughalen en ervoor zorgen dat
meer Texelaars ons weten te vinden. Dat
bereiken we door hard te werken met
goede producten, een goede service,
de juiste prijs-kwaliteitverhouding en de
Exotische locatie
Bos en Duin ligt aan de rand van het
bos op een van de mooiste locaties van
Texel. Vanuit het restaurant hebben be
zoekers een schitterend uitzicht over
de weilanden en op het kerkje van Den
Hoorn. 'Een gast zei eens dat wij op een
exotische locatie zitten. Dat vinden wij
ook, we hebben een prachtige plek. De
meest favoriete plaats om te zitten is ui
teraard bij het raam.' Afgelopen winter is
het restaurant flink verbouwd. Er is een
nieuwe open keuken en een nieuw buf
fet. Vooral voor feesten is dit buffet een
Ju, t
warmte van een familiebedrijf uit te stra
len. Het is mooi dit familiebedrijf voort
te zetten. Ik ben zelf al veel gegroeid als
ondernemer en leer elke dag weer. We
koken met de seizoenen mee en heb
ben mooie gerechten met bijvoorbeeld
Texels lamsvlees en asperges. Er zijn
toeristen die speciaal voor Texels lams
vlees naar het eiland komen Het zijn
mooie gerechten die tot de verbeelding
spreken. Onze specialiteit is echter os
senhaas, daar hebben we drie gerechten
van. Veel gasten komen terug voor dit
goede vlees. Een andere specialiteit is
onze geroosterde hele kreeft van de grill.
We vinden het belangrijk zoveel mogelijk
Texelse producten te gebruiken, zoals
Texelse kaas, aardbeien, asperges en
shiitakes. Voor de kleine gasten is het
mogelijk halve porties van de menu's te
bestellen.'
mooie faciliteit. Het restaurant beschikt
sinds kort over een wijnconserverings-
systeem. Een groot deel van hun uitge
breide wijnassortiment kan hiermee per
glas worden uitgeschonken. 'We hebben
twaalf wijnen die we per glas kunnen
serveren. Hierdoor hebben onze gasten
volop keuze. Bij een vier- of vijfgangen
diner bieden we een wijnarrangement
aan en kiezen wij de wijn die hier het
beste bij past. We hebben ook een BOB-
arrangement. Dan serveren we wijn in
halve glaasjes, zodat gasten niet te veel
drinken maar wel kunnen proeven.'
Restaurant-Brasserie Bos en Duin
is tot en met oktober elke dag geopend.
Bakkerrweg 16 Den Hoorn
0222-315541
www.bosenduin-texel.n
Teksten foto: José
Carpaccio van Texels lam met
oude schapenkaas en mosterd-koriandervinaigrette
of
Gegratineerde gamba's in kreeften-currysaus
met zeekraal
Zacht gegaarde tamme eendenborstfilet
met appel-honingsaus
of
Neustong uit de Noordzee met amandelen,
roomboter en kappertjes
Koude sabayon met verse aardbeien
of
Texelse peperkaas van "Formaggio di Gio"
met mangochutney
BAKKENWEG 18 - DEN HOORN - TEL.: 0222-315511
RES I AU RAN IPOPI 1X)
RESTAURANT PURE
|j) HOTELS
Een restaurant voor echte fijnproevers
A
JS*
ïestaurant Topido
<ikkertstraat 21-23
1795 AA De Cocksdorp Texel
f 022 2 31622 7 Topi doTexel® twitter.
nfo@topido.nl www. topi do
Het culinaire
hart van Texel
Nieuw: 3 gangenmenu
€34,50
heerlijk, eerlijk
Texels Lamsvlees
Hogereind 39
1793 AE De Waal
0222 - 312745
www.brasserlerebecca.com
BezóékWskönze NIEUWE WEBSHOP
.roti sse ri e-texel .nl
t (0222) 3 18950 Oesterstraat 6 1794 AR Oosterend
Het restaurant waar de gast nog gast is!
Q?3rstehjk gemeten
Dorpsstraat 119, De Koog Telefoon 0222-317 585
www.lnupeme.lp.vpl. nl
Ontdek de smaak van Bos en Duin
BB
DRIEGANGEN KEUZE MENU
E 1
€29,50
'T VIERSPAN
ERIC MONIQUE
Bakkenweg 16
Den Hoorn (bij de Fonteinsnol)
T: 0222-315541
E: brasseriebosenduin@live.nl
bos en Du n
Dosenduin-texel