€34,50 per persoon.
TEXELSE feil COURANT
f2^t=lEC tut?
nieuwe stijl
April maandmenu
Brasserie Rebecca
Rebecca: lekker eten voor een redelijke prijs
'Hcci/f// ffPitft feu rait /w cff/iKfff kj ({(ntf"(j(/ v/t 'Jcxcf I
Brasserie Rebecca
I Restaurant pure
I r
cHjeMawianti -
Rotisserie 't KercLeplein
Uitstekend ateni
Vroege vogel menu
Elke dag tussen 17.00 en 17.30 uur aanschuiven
Gebakken schar
met bijgerechten
Haven - Oudeschild - Tel. 0222-31 26 02 - havenzichttexel.nl
Dun gesneden zalm met basilicumcrème,
schelpdiertjes en een vinaigrette van specerijen
Thaise kippenbouillon met gamba's,
sereh, gember en koriander
Texels lam met aubergine, mini groentes en eigen jus
Mango bavarois met sorbet van yoghurt,
rozenblaadjes en een gelei van mojito
neerzetten, daarmee geef je iets van jezelf
weg. In onze keuken draait het om kwali
teit: echt eten. Smaak is kennis, smaak is
emotie en gevoel, smaak is herinnering.'
De sport is om de lijnen tussen de pro
ducten en de keuken zo kort mogelijk te
houden. 'Dagelijks is er aanvoer van vis,
schaal- en schelpdieren, groentes en vlees.
Ingrediënten spelen een belangrijke rol.
Verse producten, een eerlijke manier van
bereiden en een goede prijs/kwaliteit
verhouding. Dat zijn de belangrijkste uit
gangspunten van Brasserie Rebecca in De
Waal, die deze maand precies tien jaar
bestaat. Michelin beloonde uitbaters Mi
chel en CorineArends onlangs met een Bib
Gou rmand, een bijzondere onderscheiding
voor eetgelegenheden die een uitstekend
3-gangenmenu serveren en
daar minder dan €35,- voor
vragen. s
'Je moet een Bib Gourmand
zien als een soort Michelinster, 4Ë
dere prijsklasse. We zijn
ieder geval hartstikke trots op', /AHrV I
vertelt Michel. Hij en zijn me- j y ^v.i' J
dewerkers timmeren hard aan V r'
de weg. En dat is goed te zien.
Aan de nieuwe lunchkaart,
bijvoorbeeld. 'Daar staan al-
Ie maal mooie, betaalbare ge-
rechtjes op. We serveren ook I
een speciale zondagslunch: H
een voorgerecht, een hoofdge-
recht en koffie toe. En dat voor
€25,-. Nieuw zijn verder onze
tapas: vier of vijf verschillende
kleine hapjes.'
Brasserie Rebecca heeft een 'jong en fris Wij zijn altijd opzoek naar eerlijke prod uc-
team', prijst hij. Dat bestaat naast hem- ten, het liefstom de hoek.'De gerechten en
De prijs van het menu bedraagt
zelf uit een
vaste kok en Waalder brasserie is "le"
een leerling keer per jaar.
i:d:,i,ef: Sfeervol en laagdrempelig
dewerkers in de bediening. Michel: 'We dueten willen werken. Waar mogelijk bio-
maken allemaal lichte, gemakkelijke, ver- logisch en regionaal.'
fijndeen creatieve gerechten, geïnspireerd Al dat lekkers wordt geserveerd in het
op het Texelse landschap.' Hij vertelt er sfeervolle restaurant - onderdeel van het
op bevlogen wijze over: 'Koken is smaak gelijknamige hotel -, dat licht en open is
HOGEREIND 39 DE WAAL 0222-312745
en warmte en rust uitstraalt. Ondanks de
lange en koude winter wordt ook buiten
duidelijk dat ze bij Rebecca niet stil heb
ben gezeten. 'We hebben de tuin en het
terras aangepakt en een natuurlijke schut
ting gemaakt. Daardoor is het een stuk
beschutter geworden. Bij mooi weer kun je
hier straks heerlijk op het achterterras zit
ten.'Dat geldt niet a Neen voor de hotelgas
ten. 'ledereen is bij ons welkom,
ook als je alleen trek hebt in een
v - kop koffie. Gelukkig weten ook
Ide Texelaars ons steeds beter te
vinden.'Lachend:'Onze eigen ap
peltaart is wereldberoemd in De
Waal.'
De familie Arends en hun mede
werkers streven ernaar een laag
drempelig bedrijf te zijn. Met een
eigen stijl, maar niet uitgespro
ken chique. 'Of je nu in pak of in
korte broek komt, dat maakt in
onze tuin niet uit. En a Is je in het
restaurant wilt eten, kan dat ook
prima in spijkerbroek.'
Deze maand bestaat Rebecca
precies tien jaar. Daar wordt met
gepaste trots bij stilgestaan. 'Er
staat iets feestelijks te gebeuren.
Maar wat dat is, dat verklappen
Wie op de hoogte wil blijven van de spe-
ciale aanbiedingen en andere ontwikkelin
gen kanterechtop de website www. re bec-
catexel.com of de eigen Facebookpagina
van Rebecca.
Brasserie Rebecca
Hogereind 39
1793 AE De Waal
0222-312745
I
V3
Bib Gourmand
3-gangenmenu
€34,50
WU SERVEREN IN APRIL EEN 3-GANGEN MENU
MET LAMSVLEES OF VIS VOOR €27.50
Hogereind 39
1793 AE De Waal
0222-312745
www.rebeccatexel.com
Ontdek de smaak van Bos en Duin!
■8"»""
Een restaurant voor echte fijnproevers!
v. vc,eLs 'Tvvar.
rest^^Want
Op maandag' en woensdagavond
tussen 17.00 u. en 20.00 uur
ETEN WAT DE POT SCHAFT
voor 7.50
Nieuw: verwarmd terras!
www.rotisserie-texel.nl
t (0222) 318950 Oesterstraat 6 1794 AR Oosterend
Dorpsstraat 10 1796 BB De Koog tel. 0222-367020
www.hotelcooghen.nl info@hotelcooghen.nl
3- gang en keuzemenu voot€ 18.50
QPmtcbji gentebm
rCapemt6
Dorpsstraat 119, De Koog Telefoon, 0222-317 585
www. taveerne texeL nl
HaTEU LUNCH DINERCAFÉ
Telefoon 0222 312 756
I-
Bakkenweg16,
Den Hoorn (bij de Fonteinsnol) S S B0S CH Duin
T: 0222-315541
E: brasseriebosenduin@live.nl
Reserveren mag, hoeft niet, maar... op=op!
www» tesselskwartier.nl
Hoek Gravenstraat/Zwaanstraat 6 Den Burg tel. 0222-322214