€34,50 per persoon. TEXELSE feil COURANT f2^t=lEC tut? nieuwe stijl April maandmenu Brasserie Rebecca Rebecca: lekker eten voor een redelijke prijs 'Hcci/f// ffPitft feu rait /w cff/iKfff kj ({(ntf"(j(/ v/t 'Jcxcf I Brasserie Rebecca I Restaurant pure I r cHjeMawianti - Rotisserie 't KercLeplein Uitstekend ateni Vroege vogel menu Elke dag tussen 17.00 en 17.30 uur aanschuiven Gebakken schar met bijgerechten Haven - Oudeschild - Tel. 0222-31 26 02 - havenzichttexel.nl Dun gesneden zalm met basilicumcrème, schelpdiertjes en een vinaigrette van specerijen Thaise kippenbouillon met gamba's, sereh, gember en koriander Texels lam met aubergine, mini groentes en eigen jus Mango bavarois met sorbet van yoghurt, rozenblaadjes en een gelei van mojito neerzetten, daarmee geef je iets van jezelf weg. In onze keuken draait het om kwali teit: echt eten. Smaak is kennis, smaak is emotie en gevoel, smaak is herinnering.' De sport is om de lijnen tussen de pro ducten en de keuken zo kort mogelijk te houden. 'Dagelijks is er aanvoer van vis, schaal- en schelpdieren, groentes en vlees. Ingrediënten spelen een belangrijke rol. Verse producten, een eerlijke manier van bereiden en een goede prijs/kwaliteit verhouding. Dat zijn de belangrijkste uit gangspunten van Brasserie Rebecca in De Waal, die deze maand precies tien jaar bestaat. Michelin beloonde uitbaters Mi chel en CorineArends onlangs met een Bib Gou rmand, een bijzondere onderscheiding voor eetgelegenheden die een uitstekend 3-gangenmenu serveren en daar minder dan €35,- voor vragen. s 'Je moet een Bib Gourmand zien als een soort Michelinster, 4Ë dere prijsklasse. We zijn ieder geval hartstikke trots op', /AHrV I vertelt Michel. Hij en zijn me- j y ^v.i' J dewerkers timmeren hard aan V r' de weg. En dat is goed te zien. Aan de nieuwe lunchkaart, bijvoorbeeld. 'Daar staan al- Ie maal mooie, betaalbare ge- rechtjes op. We serveren ook I een speciale zondagslunch: H een voorgerecht, een hoofdge- recht en koffie toe. En dat voor €25,-. Nieuw zijn verder onze tapas: vier of vijf verschillende kleine hapjes.' Brasserie Rebecca heeft een 'jong en fris Wij zijn altijd opzoek naar eerlijke prod uc- team', prijst hij. Dat bestaat naast hem- ten, het liefstom de hoek.'De gerechten en De prijs van het menu bedraagt zelf uit een vaste kok en Waalder brasserie is "le" een leerling keer per jaar. i:d:,i,ef: Sfeervol en laagdrempelig dewerkers in de bediening. Michel: 'We dueten willen werken. Waar mogelijk bio- maken allemaal lichte, gemakkelijke, ver- logisch en regionaal.' fijndeen creatieve gerechten, geïnspireerd Al dat lekkers wordt geserveerd in het op het Texelse landschap.' Hij vertelt er sfeervolle restaurant - onderdeel van het op bevlogen wijze over: 'Koken is smaak gelijknamige hotel -, dat licht en open is HOGEREIND 39 DE WAAL 0222-312745 en warmte en rust uitstraalt. Ondanks de lange en koude winter wordt ook buiten duidelijk dat ze bij Rebecca niet stil heb ben gezeten. 'We hebben de tuin en het terras aangepakt en een natuurlijke schut ting gemaakt. Daardoor is het een stuk beschutter geworden. Bij mooi weer kun je hier straks heerlijk op het achterterras zit ten.'Dat geldt niet a Neen voor de hotelgas ten. 'ledereen is bij ons welkom, ook als je alleen trek hebt in een v - kop koffie. Gelukkig weten ook Ide Texelaars ons steeds beter te vinden.'Lachend:'Onze eigen ap peltaart is wereldberoemd in De Waal.' De familie Arends en hun mede werkers streven ernaar een laag drempelig bedrijf te zijn. Met een eigen stijl, maar niet uitgespro ken chique. 'Of je nu in pak of in korte broek komt, dat maakt in onze tuin niet uit. En a Is je in het restaurant wilt eten, kan dat ook prima in spijkerbroek.' Deze maand bestaat Rebecca precies tien jaar. Daar wordt met gepaste trots bij stilgestaan. 'Er staat iets feestelijks te gebeuren. Maar wat dat is, dat verklappen Wie op de hoogte wil blijven van de spe- ciale aanbiedingen en andere ontwikkelin gen kanterechtop de website www. re bec- catexel.com of de eigen Facebookpagina van Rebecca. Brasserie Rebecca Hogereind 39 1793 AE De Waal 0222-312745 I V3 Bib Gourmand 3-gangenmenu €34,50 WU SERVEREN IN APRIL EEN 3-GANGEN MENU MET LAMSVLEES OF VIS VOOR €27.50 Hogereind 39 1793 AE De Waal 0222-312745 www.rebeccatexel.com Ontdek de smaak van Bos en Duin! ■8"»"" Een restaurant voor echte fijnproevers! v. vc,eLs 'Tvvar. rest^^Want Op maandag' en woensdagavond tussen 17.00 u. en 20.00 uur ETEN WAT DE POT SCHAFT voor 7.50 Nieuw: verwarmd terras! www.rotisserie-texel.nl t (0222) 318950 Oesterstraat 6 1794 AR Oosterend Dorpsstraat 10 1796 BB De Koog tel. 0222-367020 www.hotelcooghen.nl info@hotelcooghen.nl 3- gang en keuzemenu voot€ 18.50 QPmtcbji gentebm rCapemt6 Dorpsstraat 119, De Koog Telefoon, 0222-317 585 www. taveerne texeL nl HaTEU LUNCH DINERCAFÉ Telefoon 0222 312 756 I- Bakkenweg16, Den Hoorn (bij de Fonteinsnol) S S B0S CH Duin T: 0222-315541 E: brasseriebosenduin@live.nl Reserveren mag, hoeft niet, maar... op=op! www» tesselskwartier.nl Hoek Gravenstraat/Zwaanstraat 6 Den Burg tel. 0222-322214

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Texelsche Courant | 2013 | | pagina 16