A
fj
itsampUj
f-T
Jj
Restaurant Pure
%icj
11
Restaurant Pure: elk seizoen een andere kaart
Mei maandmenu
B-gangen Maandmenu
34,50 per persoon.
Texelse producten fi«dtch
en een informele sfeer r,ü™tR";
Texelse producten
en een informele sfeer
- /ijkffetuflcit ran /a f ra/fjta/rr man/fa/ r/t -icxrf
Vroege vogel menu
UÉswkerul ktën
taveerne
Brasserje Rebecca
GA*
s
r-vL
maak van Bos er
c$eVs Kwa/Y/
f
Varkensprocureur, bereid op chefs wijze
geserveerd met een truffeltapenade en
een jus van paprika en marjolein
Duo van parelhoen
Gebakken parelhoenfilet met een gekonfijt
parelhoenboutje en marmelade
van sinaasappel en Texelse jutter
geserveerd met gebakken aardappelen
en verse asperges
Cheesecake van ricotta en citroen
opgemaakt met een design van rood fruit
en rum krokant ijs van Labora
De prijs van het menu bedraagt
Er is ook een vegetarische variant verkrijgbaar.
DORPSSTRAAT 10 DE KOOG 0222-367020
Veel aandacht wordt ook besteed aan de
desserts. 'Eén van onze collega's, Jordy van
Oenen, is gespecialiseerd als chocolatier.
Naast zijn chocoladekennis is hij ook crea
tief met bijvoorbeeld cheesecake, zoals,in
het maandmenu.
Veel mensen zullen dit gerecht wel ken
nen, maar hij heeft er een heel eigen
schwung aan gegeven door het te berei-
De keukenbrigade van restaurant Pure in
De Koog werkt vanuit duidelijke principes.
'Elke paar maanden presenteren we een
compleet nieuwe kaart, met de producten
van het seizoen. Nu hebben we bijvoor
beeld weer de asperges. We vinden het
belangrijk dat onze gasten steeds verse
producten krijgen.'
Met aanstekelijk en-
thousiasme somt
chef-kok Fem Sulima
op welke delicatessen
hij en zijn medewer-
kers voor dit voorjaar
hebben bedacht. 'Een
vegetarische spina-
zietaart, bereid met
Skuumkoppe. Voor
ge-
bruiken we ook Texels
bier. Het vlees wordt
twaalf uur gegaard
in Texels Lentebok.
Voor visliefhebbers (H
hebben we gegrilde
dorade met courgette
Heel speciaal is ook een gerecht met de den met ricotta en citroen en te serveren
naam Wandeling door de zee, waarin diver- met een design van rood fruit.'
se schelp-en schaaldieren worden verwerkt
in combinatie met een steeds wisselende Restaurant Pure is gevestigd in hetzelfde
ten gebruikt Cooghen in
de chef-kok van Restaurant Pure Texelse de Dorpsstraat van De Koog en behoort
producten. 'Dat is echt van alles: van likeur tot de landelijke keten van Fletcher Hotels,
tot vlees en van jam tot shiitake-padde- Wat echter direct opvalt, is de informele,
stoelen.' zeer Texelse sfeer die er hangt. Zonder an-
dere collega's te kort te willen doen, is dat
volgens assistent-hotelmanager Barbara
Schakelaar in belangrijke mate te danken
aan de nieuwe gastheer, Fred Standaar. 'Hij
wil er voor iedereen een feestje van maken
en daar gaan de andere collega's in mee.
Als ik achter de balie van de receptie zit,
moet ik vaak lachen als ik hoor hoe leuk ze
het hebben met onze gasten. Ons restau-
rant heeft daardoor een
lage drempel. Het is net
of je op visite bent.'
[3e culinaire kwaliteiten
van de koks die de ge-
rechten bereiden en de
deskundigheid en gast
al vrijheid van de mensen
die ze serveren, genieten
steeds meer bekendheid.
Barbara: 'We ontvangen
niet alleen hotelgasten,
I maar mogen gelukkig
ook steeds meer Texe-
laars welkom heten.'
Restaurant Pure
Elke dag tussen 17.00 en 17.30 uur aanschuiven
3-gangen keuzemenu voor 18.50
Telefoon 0222 312 756
cÜZ&stcut/iant/ - X^aleAic,.
Rötis serie 't Kerckeplem
Verwarmd terras!
www.rotisserie-texel.nl
t (0222) 318950 Oesterstraat 6 1794 AR Oosterend
nieuwe stijl j
jiir CVatsleb/k genieten
Dorpsstraat 119, De. Koog Telefoon 0222-317 585
www. taveemetexel nl
-'Bib Gourmand
3-gangenmenu
€34,50
Hogereind 39
1793 AE De Waal
0222-312745
www.rebeccatexel.com
f 1
w
B*" \n'l
m
Restaurant 't
T 0222 313
Vierspan
1 76
Gravenstraat 3, Den Burg
www.peektexel.nl
Restaurant Pure
«HOTELS
Een restaurant voor echte fijnproevers!
Bakkenweg 16,
Den Hoorn (bij de Fonteinsnol)
0222 - 315541
E: brasseriebosenduin@live.nl
Bos en Duin
bosenduin-texel
Dorpsstraat 10 1796 BB De Koog tel. 0222-367020
www.hotelcooghen.nl info@hotelcooghen.nl
Op woensdagavond vanaf 17.00 uur
ETEN WAT DE POT SCHAFT
voor 7.50
ebakken Zeetong (2 stuks)
met bijgerechten 19,00
Haven - Oudeschild - lel. Ü222-31 26 02 - havenzichttexel.nl
Nieuw:
Onze specialiteit, de lamsschouder, nu ook thuis bij u op het
bord. Voor meer info: 0222-322214 of www.tesselskwartier.nl
Reserveren mag, hoeft niet, maar... op=op!
www.tesselskwartier.nl
Hoek Gravenstraat/Zwaanstraat 6 Den Burg tel. 0222-322214