A fj itsampUj f-T Jj Restaurant Pure %icj 11 Restaurant Pure: elk seizoen een andere kaart Mei maandmenu B-gangen Maandmenu 34,50 per persoon. Texelse producten fi«dtch en een informele sfeer r,ü™tR"; Texelse producten en een informele sfeer - /ijkffetuflcit ran /a f ra/fjta/rr man/fa/ r/t -icxrf Vroege vogel menu UÉswkerul ktën taveerne Brasserje Rebecca GA* s r-vL maak van Bos er c$eVs Kwa/Y/ f Varkensprocureur, bereid op chefs wijze geserveerd met een truffeltapenade en een jus van paprika en marjolein Duo van parelhoen Gebakken parelhoenfilet met een gekonfijt parelhoenboutje en marmelade van sinaasappel en Texelse jutter geserveerd met gebakken aardappelen en verse asperges Cheesecake van ricotta en citroen opgemaakt met een design van rood fruit en rum krokant ijs van Labora De prijs van het menu bedraagt Er is ook een vegetarische variant verkrijgbaar. DORPSSTRAAT 10 DE KOOG 0222-367020 Veel aandacht wordt ook besteed aan de desserts. 'Eén van onze collega's, Jordy van Oenen, is gespecialiseerd als chocolatier. Naast zijn chocoladekennis is hij ook crea tief met bijvoorbeeld cheesecake, zoals,in het maandmenu. Veel mensen zullen dit gerecht wel ken nen, maar hij heeft er een heel eigen schwung aan gegeven door het te berei- De keukenbrigade van restaurant Pure in De Koog werkt vanuit duidelijke principes. 'Elke paar maanden presenteren we een compleet nieuwe kaart, met de producten van het seizoen. Nu hebben we bijvoor beeld weer de asperges. We vinden het belangrijk dat onze gasten steeds verse producten krijgen.' Met aanstekelijk en- thousiasme somt chef-kok Fem Sulima op welke delicatessen hij en zijn medewer- kers voor dit voorjaar hebben bedacht. 'Een vegetarische spina- zietaart, bereid met Skuumkoppe. Voor ge- bruiken we ook Texels bier. Het vlees wordt twaalf uur gegaard in Texels Lentebok. Voor visliefhebbers (H hebben we gegrilde dorade met courgette Heel speciaal is ook een gerecht met de den met ricotta en citroen en te serveren naam Wandeling door de zee, waarin diver- met een design van rood fruit.' se schelp-en schaaldieren worden verwerkt in combinatie met een steeds wisselende Restaurant Pure is gevestigd in hetzelfde ten gebruikt Cooghen in de chef-kok van Restaurant Pure Texelse de Dorpsstraat van De Koog en behoort producten. 'Dat is echt van alles: van likeur tot de landelijke keten van Fletcher Hotels, tot vlees en van jam tot shiitake-padde- Wat echter direct opvalt, is de informele, stoelen.' zeer Texelse sfeer die er hangt. Zonder an- dere collega's te kort te willen doen, is dat volgens assistent-hotelmanager Barbara Schakelaar in belangrijke mate te danken aan de nieuwe gastheer, Fred Standaar. 'Hij wil er voor iedereen een feestje van maken en daar gaan de andere collega's in mee. Als ik achter de balie van de receptie zit, moet ik vaak lachen als ik hoor hoe leuk ze het hebben met onze gasten. Ons restau- rant heeft daardoor een lage drempel. Het is net of je op visite bent.' [3e culinaire kwaliteiten van de koks die de ge- rechten bereiden en de deskundigheid en gast al vrijheid van de mensen die ze serveren, genieten steeds meer bekendheid. Barbara: 'We ontvangen niet alleen hotelgasten, I maar mogen gelukkig ook steeds meer Texe- laars welkom heten.' Restaurant Pure Elke dag tussen 17.00 en 17.30 uur aanschuiven 3-gangen keuzemenu voor 18.50 Telefoon 0222 312 756 cÜZ&stcut/iant/ - X^aleAic,. Rötis serie 't Kerckeplem Verwarmd terras! www.rotisserie-texel.nl t (0222) 318950 Oesterstraat 6 1794 AR Oosterend nieuwe stijl j jiir CVatsleb/k genieten Dorpsstraat 119, De. Koog Telefoon 0222-317 585 www. taveemetexel nl -'Bib Gourmand 3-gangenmenu €34,50 Hogereind 39 1793 AE De Waal 0222-312745 www.rebeccatexel.com f 1 w B*" \n'l m Restaurant 't T 0222 313 Vierspan 1 76 Gravenstraat 3, Den Burg www.peektexel.nl Restaurant Pure «HOTELS Een restaurant voor echte fijnproevers! Bakkenweg 16, Den Hoorn (bij de Fonteinsnol) 0222 - 315541 E: brasseriebosenduin@live.nl Bos en Duin bosenduin-texel Dorpsstraat 10 1796 BB De Koog tel. 0222-367020 www.hotelcooghen.nl info@hotelcooghen.nl Op woensdagavond vanaf 17.00 uur ETEN WAT DE POT SCHAFT voor 7.50 ebakken Zeetong (2 stuks) met bijgerechten 19,00 Haven - Oudeschild - lel. Ü222-31 26 02 - havenzichttexel.nl Nieuw: Onze specialiteit, de lamsschouder, nu ook thuis bij u op het bord. Voor meer info: 0222-322214 of www.tesselskwartier.nl Reserveren mag, hoeft niet, maar... op=op! www.tesselskwartier.nl Hoek Gravenstraat/Zwaanstraat 6 Den Burg tel. 0222-322214

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Texelsche Courant | 2013 | | pagina 12