^els Yart/^
Q^gpenzïcht
'Kok mag op Texel z'n handen dichtknijpen'
Juni maandmenu
Restaurant Bos en Duin
29,50 per persoon.
Restaurant
Bos en Duin
J( 'cc t (rif (tcitic/ca
ra a
fjtanf
aai
Ontdek de smaak van Bos en Duin!
Uitsie/icnd klèn
Pr'
(~Caweme
Grandioos Gastronomisch 5 gangenmenu
Vers gemarineerde en geroosterde BIO groenten met
bruschetta, rucola, VaIderrama Grand Cru olijfolie
en jonge geitenkaas
De eigen groententuin van onze keu ken brigade...
Rijk gevulde fluweelzachte courgettesoep
met Waddengarnalen, verse kruiden en croutons
Rouleau van gekonfijte boeren kip met
aardappelgnocchitruffeIgratin, bospeen,
snij biet, artisjok, verse zomertruffel
H u i sge maa kte ca r rotca ke
met sinaasappel en vanillesaus
De prijs van het menu bedraagt
BAKKENWEG 16 DEN HOORN 0222 315 541
'Je moet ais kokje handen dichtknijpen dat bijdragen aan de kwaliteit van de keuken,
je op Texel magwerken. Je hebt hier zoveel Zo staan beschermingvjan kleine producen-
mogelijkheden om goede producten voor ten, vakwaarborg voor kwaliteit en smaak
je gerechten te verkrijgen. Die hoefje al- en het behoud van culinaire tradities cen-
leen maarte benutten.' traal. Het vriendelijk geprijsde menu Eu
rotoques dat Koenen heeft ontwikkeld,
Aan het woord is Robin Koenen, chef-kok bestaat uit vier gangen, met onder meer
van restaurant-brasserie Bos en Duin. Op huisgemaakte truffelkroketjes en een os-
bevlogen wijze vertelt hij over de culinaire senhaas 'classic'. Het voorgerecht heeft hij
mogelijkheden die Texel
hem biedt. 'Je hebt hier
fantastisch lamsvlees,
heerlijke zuivel, noem
maar op. Allemaal eer-
pro-
ducten. Het is geweldig
om daarmee te kunnen 'f f dv
werken. Het belang van
goede spullen in de keu-
ken valt niet te onder
schatten.'
De gasten van restau-
rant-brasserie Bos en '"-•'TT*-
Duin blijken de principes
van Koenen en zijn me
dewerkers te waarderen.
'Lamsvlees is heel po
pulair, vooral bij niet-Texelaars. Gerechten de naam 'Strand van Texel'meegegeven en
met lamszadel en een terrine van lamspe- bevat een salade met Noord zeekrab, Wad
kei vlees gaan als warme broodjes over de dengarnalen en gemarineerde kabeljauw,
toonftank.
Herrekt Geweldig om met zoveel Wie mert
ook, tot de .Koenen
verbeelding, eerlij ke prod ucten te werken praat, proeft
Mensen zien het plezier
de schapen in de wei lopen. Wat ze op hun dat er bij hem af spat. Hij is geen kok ge-
bord krijgen, kan alleen maar vers zijn.' worden om geld te verdienen, maar vooral
uit liefde voor het vak. Geregeld voegt hij
Bos en Duin is aangesloten bij Eurotoques, nieuwe elementen aan de menukaart toe.
een koksgilde dat in heel Europa actiefis en Een recent voorbeeld is de Tasting Box',
enkele belangrijke standpunten heeft die diverse, kleine gerechtjes, opgediend in
een houten kist. 'Onze gasten kunnen een
proeverij houden rond drie thema's: Mé-
diterranée, Oriëntaals of vegetarisch.' Dat
kan in het sfeervolle restaurant zelf Maar
ook op het onlangs volledig vernieuwde
terras aan de rand van de Dennen.
Het jongste voorbeeld van Koen ens crea
tiviteit is het maandmenu van juni. In dit
'Grandioos Gas
tronomisch 5-gan-
voor gasten slechts
H €29,50 beta I enspe-
H I en Texel se groenten
als groene asperge,
bospeen, snijbiet en
artisjok een hoofd
rol. 'We hebben
goede contacten
\Bos en Duin
«.Gerechten de naar
van lamspe- bevat e
djes over de dengarr
'Strand van Texel'meegegeven en
n salade met Noordzgekrab, Wad-
alen en gemarineerde kabeljauw.
restaurants gaat het a
de schapen in de wei lopen. Wat ze op hun
bord krijgen, kan alleen maar vers zijn.'
Bos en Duin is aangesloten bij Eurotoques,
een koksgilde dat in heel Europa actiefis en
enkele belangrijke standpunten heeft die
Bakkenwegl6
Den Hoorn
I-
Hot culinaire i
Op woensdagavond vanaf 17.00 uur
ETEN WAT DE POT SCHAFT
voor 7.50
hart van Texel
Nieuw: 3 gangenmenu
€34,50
Nieuw:
Onze specialiteit, de lamsschouder, nu ook thuis bij u op het
bord. Voor meer info: 0222-322214 of www.tesselskwartier.nl
Hogerelnd 39
1793 AE De Waal
0222 - 312745
www.brasserierebecca.com
voor koffie met gebak, lunch of diner
met het mooiste uitzicht over de haven!
Reserveren mag, hoeft niet, maar... op=op
www.tesselskwartier.nl
Hoek Gravenstraat/Zwaanstraat 6 Den Burg tel. 0222-322214
Haven - Oudeschild - Tel. 0222-31 26 02 - havenzichttexel.nl
RESTAURANT PURE
©hotels
Een restaurant voor echte fijnproevers
Bakkenweg16,
Den Hoorn (bij de Fonteinsnol)
0222 - 315541
E: brasseriebosenduin@live.nl
Bos en Duin
Dosenduin-texGl.nl
Wist u dat wij
14 verschillende
heerlijke open wijnen
hebben en deze
per glas serveren?
Kom ze proeven tijdens een
diner of gezellig aan de bar.
c^Ze&taiitani/ - cé'fatmie^
Rotisserie 't KercLeplem
Verwarmd terras!
www. rotisse r ie-texe l.n I
t (0222) 318950 Oesterstraat 6 1794 AR Oosterend
Dorpsstraat 119, De Koog Telefoon 0222-317 585
wwwtaveenietexeL nl
IN DE MAAND JUNI SERVEREN WIJ EEN
DRIE GANGEN MENU VOOR €27.50
3, Den Burg
aeektexel.n
Restaurant 't Vierspan
T 0222 313 1 76