^els Yart/^ Q^gpenzïcht 'Kok mag op Texel z'n handen dichtknijpen' Juni maandmenu Restaurant Bos en Duin 29,50 per persoon. Restaurant Bos en Duin J( 'cc t (rif (tcitic/ca ra a fjtanf aai Ontdek de smaak van Bos en Duin! Uitsie/icnd klèn Pr' (~Caweme Grandioos Gastronomisch 5 gangenmenu Vers gemarineerde en geroosterde BIO groenten met bruschetta, rucola, VaIderrama Grand Cru olijfolie en jonge geitenkaas De eigen groententuin van onze keu ken brigade... Rijk gevulde fluweelzachte courgettesoep met Waddengarnalen, verse kruiden en croutons Rouleau van gekonfijte boeren kip met aardappelgnocchitruffeIgratin, bospeen, snij biet, artisjok, verse zomertruffel H u i sge maa kte ca r rotca ke met sinaasappel en vanillesaus De prijs van het menu bedraagt BAKKENWEG 16 DEN HOORN 0222 315 541 'Je moet ais kokje handen dichtknijpen dat bijdragen aan de kwaliteit van de keuken, je op Texel magwerken. Je hebt hier zoveel Zo staan beschermingvjan kleine producen- mogelijkheden om goede producten voor ten, vakwaarborg voor kwaliteit en smaak je gerechten te verkrijgen. Die hoefje al- en het behoud van culinaire tradities cen- leen maarte benutten.' traal. Het vriendelijk geprijsde menu Eu rotoques dat Koenen heeft ontwikkeld, Aan het woord is Robin Koenen, chef-kok bestaat uit vier gangen, met onder meer van restaurant-brasserie Bos en Duin. Op huisgemaakte truffelkroketjes en een os- bevlogen wijze vertelt hij over de culinaire senhaas 'classic'. Het voorgerecht heeft hij mogelijkheden die Texel hem biedt. 'Je hebt hier fantastisch lamsvlees, heerlijke zuivel, noem maar op. Allemaal eer- pro- ducten. Het is geweldig om daarmee te kunnen 'f f dv werken. Het belang van goede spullen in de keu- ken valt niet te onder schatten.' De gasten van restau- rant-brasserie Bos en '"-•'TT*- Duin blijken de principes van Koenen en zijn me dewerkers te waarderen. 'Lamsvlees is heel po pulair, vooral bij niet-Texelaars. Gerechten de naam 'Strand van Texel'meegegeven en met lamszadel en een terrine van lamspe- bevat een salade met Noord zeekrab, Wad kei vlees gaan als warme broodjes over de dengarnalen en gemarineerde kabeljauw, toonftank. Herrekt Geweldig om met zoveel Wie mert ook, tot de .Koenen verbeelding, eerlij ke prod ucten te werken praat, proeft Mensen zien het plezier de schapen in de wei lopen. Wat ze op hun dat er bij hem af spat. Hij is geen kok ge- bord krijgen, kan alleen maar vers zijn.' worden om geld te verdienen, maar vooral uit liefde voor het vak. Geregeld voegt hij Bos en Duin is aangesloten bij Eurotoques, nieuwe elementen aan de menukaart toe. een koksgilde dat in heel Europa actiefis en Een recent voorbeeld is de Tasting Box', enkele belangrijke standpunten heeft die diverse, kleine gerechtjes, opgediend in een houten kist. 'Onze gasten kunnen een proeverij houden rond drie thema's: Mé- diterranée, Oriëntaals of vegetarisch.' Dat kan in het sfeervolle restaurant zelf Maar ook op het onlangs volledig vernieuwde terras aan de rand van de Dennen. Het jongste voorbeeld van Koen ens crea tiviteit is het maandmenu van juni. In dit 'Grandioos Gas tronomisch 5-gan- voor gasten slechts H €29,50 beta I enspe- H I en Texel se groenten als groene asperge, bospeen, snijbiet en artisjok een hoofd rol. 'We hebben goede contacten \Bos en Duin «.Gerechten de naar van lamspe- bevat e djes over de dengarr 'Strand van Texel'meegegeven en n salade met Noordzgekrab, Wad- alen en gemarineerde kabeljauw. restaurants gaat het a de schapen in de wei lopen. Wat ze op hun bord krijgen, kan alleen maar vers zijn.' Bos en Duin is aangesloten bij Eurotoques, een koksgilde dat in heel Europa actiefis en enkele belangrijke standpunten heeft die Bakkenwegl6 Den Hoorn I- Hot culinaire i Op woensdagavond vanaf 17.00 uur ETEN WAT DE POT SCHAFT voor 7.50 hart van Texel Nieuw: 3 gangenmenu €34,50 Nieuw: Onze specialiteit, de lamsschouder, nu ook thuis bij u op het bord. Voor meer info: 0222-322214 of www.tesselskwartier.nl Hogerelnd 39 1793 AE De Waal 0222 - 312745 www.brasserierebecca.com voor koffie met gebak, lunch of diner met het mooiste uitzicht over de haven! Reserveren mag, hoeft niet, maar... op=op www.tesselskwartier.nl Hoek Gravenstraat/Zwaanstraat 6 Den Burg tel. 0222-322214 Haven - Oudeschild - Tel. 0222-31 26 02 - havenzichttexel.nl RESTAURANT PURE ©hotels Een restaurant voor echte fijnproevers Bakkenweg16, Den Hoorn (bij de Fonteinsnol) 0222 - 315541 E: brasseriebosenduin@live.nl Bos en Duin Dosenduin-texGl.nl Wist u dat wij 14 verschillende heerlijke open wijnen hebben en deze per glas serveren? Kom ze proeven tijdens een diner of gezellig aan de bar. c^Ze&taiitani/ - cé'fatmie^ Rotisserie 't KercLeplem Verwarmd terras! www. rotisse r ie-texe l.n I t (0222) 318950 Oesterstraat 6 1794 AR Oosterend Dorpsstraat 119, De Koog Telefoon 0222-317 585 wwwtaveenietexeL nl IN DE MAAND JUNI SERVEREN WIJ EEN DRIE GANGEN MENU VOOR €27.50 3, Den Burg aeektexel.n Restaurant 't Vierspan T 0222 313 1 76

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Texelsche Courant | 2013 | | pagina 8