Smulp
«0
Mptots
SB
1
Brasserie Rebecca
TEXELSEgICOURANT
mei maandmenu
Waalder brasserie is sfeervol en laagdrempelig
prima In spijkerbroek.’
aanvoer van vis, schaak en schelpdieren, groentes
Joop Rommets
Brasserie Rebecca
VOORGERECHTEN
of
HOOFDGERECHTEN
per persoon.
of
NAGERECHTEN
Schuim
of
Kaas (meerprijs: 6,50)
*1
F
€34,50
Vanaf nu kunt u ook online uw tafel reserveren
Eric 8 Mo n i q u e
756
www.decompagnietexel.nl
via onze website www.smulpot.nl!
Hier kunt u ook de Smulpot Giftcard bestellen.
Reserveren gewenst; Tel. 312 745
Maandags gesloten
Carpaccio van rund met zoet-zure
groentes en dressing van pesto
DRY AGED TEXELS VLEES
UIT DE VLEESRIJPINGSKAST
P E
E K
KOM LEKKER UITGEBREID DINEREN
OP ONS TERRAS EN GENIETEN VAN
ONZE VERNIEUWDE KAART.
BRASSERIE REBECCA
HOGEREIND 39
1793 AE DE WAAL
TEL: (0222) 312745
draalt het om kwaliteit: echt eten. Smaak Is kennis,
smaak Is emotie en gevoel, smaak Is herinnering.’
De sport Is om de lijnen tussen de producten en de
Hogereind 30
1793 AE De Waal
0222-312745
www.rebeccatexel.com
Ook voor
feesten en partijen.
Hogereind 39
1793 AE De Waal
0222-312745
Restaurant Peek
T 0222 313 1 76
QNERCAFÉ
COM PAQ N I E
Runderlende op voorjaarsgroente
en saus van rode wijn
„Eetcafé De Steenenplaats"
Stenenplaats 9
1791 EA Den Burg
Tel. 0222 312 871
Gravenstraat 3, Den Burg
www. peektexe L n I
Wie op
bledlngi
van witte chocolade met aardbeien
Dagelijks geopend
vanaf 11:00 uur
De prijs van het menu bedraagt
€25,°°
Op de huid gebakken kabeljauw met saus
van kropsla en zachte zuurkool
Bmnenburg 5. Den Burg
REBECCA: LEKKER ETEN VOOR EEN REDELIJ KE PRIJS
Salade met licht gerookte zalm, schaal-
en schelpdieren, crème van wakamé
Verse producten, een eerlijke manier van bereiden
en een goede prljs/kwallteltverhoudlng. Dat zijn
de belangrijkste uitgangspunten van Brasserie Re
becca In De Waal, die vorig Jaar precies tien Jaar be- keuken zo kort mogelijk te houden. ‘Dagelijks Is er
stond. Mkhelln beloonde uitbaters Mlchel en Corlne
Arends onlangs met een Bib Gourmand, een bijzon
dere onderscheiding voor eetgelegenheden die een
uitstekend 3-gangenkeuzemenu serveren en daar
€34,50 voor vragen.
Al dat lekkers wordt geserveerd In het sfeervolle res- of In korte broek komt, dat maakt In onze tuin niet
taurant - onderdeel van het gelijknamige hotel -, dat uit. En als Je In het restaurant wilt eten, kan dat ook
licht en open Is en warmte en rust uitstraalt. Ook
bulten Is duidelijk dat ze bl] Rebecca niet stil hebben
gezeten. "We hebben detuln en het terras aangepakt Wie op de hoogte wil blijven van de speciale aan-
en zijn een na- biedingen en andere ontwikkelingen kan terecht op
tuurlljke schut- de website www.rebeccatexel.com of de eigen Face-
tingaan het ma- book pagina van Rebecca,
ken. Daardoor
wordt het een
stuk beschutten
BIJ mooi weer
kun Je hier straks
heerlijk op het
achterterras zit
ten.' Dat geldt
niet alleen voor
de hotelgasten.
‘Iedereen Is bij
ons welkom, ook
als Je alleen trek
hebt In een kop
koffie. Gelukkig
weten ook de
Texelaars ons steeds beter te vinden.’Lachend: ‘Onze
eigen appeltaart Is wereldberoemd In De Waal.’
De familie Arends en hun medewerkers streven er
naar een laagdrempelig bedrijf te zijn. Met een eigen
stijl, maarniet uitgesproken chique. 'OfJe nu In pak
‘Je moet een Bib Gourmand zien als een soort Mlche-
llnster, maar dan voor eten in een andere prijsklasse.
We zijn er In leder geval hartstikke trots op', vertelt
Mlchel. HIJ en zijn medewerkers timmeren hard aan
de weg. En dat Is goed te zien. Aan de nieuwe lunch-
kaart, bijvoorbeeld. ‘Daar staan allemaal mooie, be
taalbare gerechtjes op. We serveren ook een speciale
zondagslunch: een voorgerecht, een hoofdgerecht
en koffie toe. En dat voor €25,-. Nieuw zijn verder
onzetapas: vijf verschillende kleine hapjes.'
Brasserie Rebecca heeft een jong en fris team’, prijst
hij. Dat bestaat naast hemzelf uit een vaste kok en
een leerling In de keuken en drie medewerkers In
de bediening. Mlchel: 'We maken allemaal lichte, en vlees. Ingrediënten spelen een belangrijke rol. WIJ
gemakkelijke, verfijnde en creatieve gerechten, ge- zijn altijd op zoek naar eerlijke producten, het liefst
Insplreerd op het Texelse landschap.' HIJ vertelt er om de hoek.’ De gerechten en menu’s wisselen vier
op bevlogen wijze over: ‘Koken Is smaak neerzetten, keer per Jaar. ‘Omdat wij met topproducten willen
daarmee geef Je Iets van Jezelf weg. In onze keuken werken. Waar mogelijk biologisch en regionaal.’
Bos en Duin
www.bosendui n-Texel nl
Beleef onze exclusieve HIGH TEA
Bakkenweg 16,
Den Hoorn (bij de Fonteinsnol)
0222 - 315541
brasserlebosend ulnöl ive.n I