Smulp «0 Mptots SB 1 Brasserie Rebecca TEXELSEgICOURANT mei maandmenu Waalder brasserie is sfeervol en laagdrempelig prima In spijkerbroek.’ aanvoer van vis, schaak en schelpdieren, groentes Joop Rommets Brasserie Rebecca VOORGERECHTEN of HOOFDGERECHTEN per persoon. of NAGERECHTEN Schuim of Kaas (meerprijs: 6,50) *1 F €34,50 Vanaf nu kunt u ook online uw tafel reserveren Eric 8 Mo n i q u e 756 www.decompagnietexel.nl via onze website www.smulpot.nl! Hier kunt u ook de Smulpot Giftcard bestellen. Reserveren gewenst; Tel. 312 745 Maandags gesloten Carpaccio van rund met zoet-zure groentes en dressing van pesto DRY AGED TEXELS VLEES UIT DE VLEESRIJPINGSKAST P E E K KOM LEKKER UITGEBREID DINEREN OP ONS TERRAS EN GENIETEN VAN ONZE VERNIEUWDE KAART. BRASSERIE REBECCA HOGEREIND 39 1793 AE DE WAAL TEL: (0222) 312745 draalt het om kwaliteit: echt eten. Smaak Is kennis, smaak Is emotie en gevoel, smaak Is herinnering.’ De sport Is om de lijnen tussen de producten en de Hogereind 30 1793 AE De Waal 0222-312745 www.rebeccatexel.com Ook voor feesten en partijen. Hogereind 39 1793 AE De Waal 0222-312745 Restaurant Peek T 0222 313 1 76 QNERCAFÉ COM PAQ N I E Runderlende op voorjaarsgroente en saus van rode wijn „Eetcafé De Steenenplaats" Stenenplaats 9 1791 EA Den Burg Tel. 0222 312 871 Gravenstraat 3, Den Burg www. peektexe L n I Wie op bledlngi van witte chocolade met aardbeien Dagelijks geopend vanaf 11:00 uur De prijs van het menu bedraagt €25,°° Op de huid gebakken kabeljauw met saus van kropsla en zachte zuurkool Bmnenburg 5. Den Burg REBECCA: LEKKER ETEN VOOR EEN REDELIJ KE PRIJS Salade met licht gerookte zalm, schaal- en schelpdieren, crème van wakamé Verse producten, een eerlijke manier van bereiden en een goede prljs/kwallteltverhoudlng. Dat zijn de belangrijkste uitgangspunten van Brasserie Re becca In De Waal, die vorig Jaar precies tien Jaar be- keuken zo kort mogelijk te houden. ‘Dagelijks Is er stond. Mkhelln beloonde uitbaters Mlchel en Corlne Arends onlangs met een Bib Gourmand, een bijzon dere onderscheiding voor eetgelegenheden die een uitstekend 3-gangenkeuzemenu serveren en daar €34,50 voor vragen. Al dat lekkers wordt geserveerd In het sfeervolle res- of In korte broek komt, dat maakt In onze tuin niet taurant - onderdeel van het gelijknamige hotel -, dat uit. En als Je In het restaurant wilt eten, kan dat ook licht en open Is en warmte en rust uitstraalt. Ook bulten Is duidelijk dat ze bl] Rebecca niet stil hebben gezeten. "We hebben detuln en het terras aangepakt Wie op de hoogte wil blijven van de speciale aan- en zijn een na- biedingen en andere ontwikkelingen kan terecht op tuurlljke schut- de website www.rebeccatexel.com of de eigen Face- tingaan het ma- book pagina van Rebecca, ken. Daardoor wordt het een stuk beschutten BIJ mooi weer kun Je hier straks heerlijk op het achterterras zit ten.' Dat geldt niet alleen voor de hotelgasten. ‘Iedereen Is bij ons welkom, ook als Je alleen trek hebt In een kop koffie. Gelukkig weten ook de Texelaars ons steeds beter te vinden.’Lachend: ‘Onze eigen appeltaart Is wereldberoemd In De Waal.’ De familie Arends en hun medewerkers streven er naar een laagdrempelig bedrijf te zijn. Met een eigen stijl, maarniet uitgesproken chique. 'OfJe nu In pak ‘Je moet een Bib Gourmand zien als een soort Mlche- llnster, maar dan voor eten in een andere prijsklasse. We zijn er In leder geval hartstikke trots op', vertelt Mlchel. HIJ en zijn medewerkers timmeren hard aan de weg. En dat Is goed te zien. Aan de nieuwe lunch- kaart, bijvoorbeeld. ‘Daar staan allemaal mooie, be taalbare gerechtjes op. We serveren ook een speciale zondagslunch: een voorgerecht, een hoofdgerecht en koffie toe. En dat voor €25,-. Nieuw zijn verder onzetapas: vijf verschillende kleine hapjes.' Brasserie Rebecca heeft een jong en fris team’, prijst hij. Dat bestaat naast hemzelf uit een vaste kok en een leerling In de keuken en drie medewerkers In de bediening. Mlchel: 'We maken allemaal lichte, en vlees. Ingrediënten spelen een belangrijke rol. WIJ gemakkelijke, verfijnde en creatieve gerechten, ge- zijn altijd op zoek naar eerlijke producten, het liefst Insplreerd op het Texelse landschap.' HIJ vertelt er om de hoek.’ De gerechten en menu’s wisselen vier op bevlogen wijze over: ‘Koken Is smaak neerzetten, keer per Jaar. ‘Omdat wij met topproducten willen daarmee geef Je Iets van Jezelf weg. In onze keuken werken. Waar mogelijk biologisch en regionaal.’ Bos en Duin www.bosendui n-Texel nl Beleef onze exclusieve HIGH TEA Bakkenweg 16, Den Hoorn (bij de Fonteinsnol) 0222 - 315541 brasserlebosend ulnöl ive.n I

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Texelsche Courant | 2014 | | pagina 10