Wlaats
Van saté tot eendenborst bij eetcafé De Steenenplaats
I
,g
ft
Brasserie Rebecca
NIEUW: TASTES BITES MENU
ONS KERSTMENU IS KLAAR
TEXELSEgCOURANT
november maandmenu
€39,50
COMPAGNIE
kom langs en proef onze
vernieuwde dinerkaart!
VOORGERECHTEN
of
HOOFDGERECHTEN
per persoon.
of
Reserveren gewenst
NAGERECHT
of
HET MOOISTE UITZICHT VAN TEXEL
J j
«-■
Eric Mo n i q ue
Licht gebonden bospaddenstoelensoep
met Texelse shii-takes
DeSmulpot - BinnenburgS - Den Burg
00222-312756 QQQQ www.smulpot.nl
Echte Texelse jutterkoffieparfait
met slagroom
Licht gebonden Texelse mosterdsoep
niet lamsham
Klassieke crème brulée
gekarameliseerd met rietsuiker
Gravenstraat 3, Den Burg
www. p eektexe In I
Steak van runderbavette
met zachte pepersaus
EETCAFÉ DE STEENENPLAATS
STEENENPLAATS 9-10
1791 EA DEN BURG, TEXEL
TEL (0222) 312871
Extra genieten? Kies dan onze High
Tea Deluxe incL een glas bubbels
voor24,50 P-P- Graag minimaal
I dag van tevore n reservere n.
Onze High Tea is er vanaf
2 personen en bedraagt 19,50 p.p.
Hogereind 39, De Waal, 0222-312745
www.rebeccatexel.com
geleden
a met
E
;rs. Of
gaat,
10 gangen proeverij
van amuse gerechtjes
Restaurant Reek
T0222 313 1 76
A^osen Duin
www.bo5enduin-texel.nl
lunch diner café
Nieuwe Winterkaart!
Vanaf november tot de kerst
vakantie vrijdag, zaterdag en
zondag geopend vanaf 11:00
Reserveer nu alvast
voor 1e kerstdag!
-13 «08
Dagelijks geopeijtrónaf 11 uur
www.decompagnietexel.nl
De prijs van het menu bedraagt
€25,°°
Het enthousiasme spat er af bij Richard Seger
het nu om nieuwe Ideeën voor zijn eetcafé
het festival Struün waarvan hij één van de drijven
de krachten Is of de terugkeer van de kermis naar
Den Burg, hij praat er graag over. ‘Samen werken, ge
zamenlijk Iets creëren, dat Is het mooiste dat er Is’,
vindt hij.
.t. Bib Gourmand
J 3 gangen menu
z 34,50 per persoon.
Nieuw:To Share Menu
Een feestelijk ‘sharing’ menu.
Genieten van 7 gerechten,
per 2 personen geserveerd
om met elkaar te ‘sharen’.
29.50 per persoon.
is per maand Is er In De Steenenpiaats op zondag Eetcafé De Steenenplaats
thema-avond. ‘Het zijn altijd gezellige avonden. Steenenplaats 9-10
i7gi EA Texel
Tel. (0222) 312871
E: opdesteenenplaats@texel.com
W: www.eetcafe-desteenenplaats.nl/
Den Burg -Reserveren: 0222-312871
eetca^-clesteenenplaats.nl
Gebakken zeewolffilet gebardeerd met spek,
zachte dilleroomsaus en gepelde rivierkreeftjes
Bakkenweg 16,
Den Hoorn (bij de Fontalnsnol)
T 0222 - 31SS51
bra sserie bos e n du i n© Iv e.n I
HOTC. LUNCH niNEBCAFÉ
Kom genieten van onze jHigh Tea!
Geniet van diverse Lekkere zoete, hartige en fruitige hapjes.
Daarnaast kun je onbeperkt genieten, van onze Legends Telling
Teas of koffie en cappuccino's van Smit Dorlas koffiebranders!
Dat Is voor hem ook de belangrljl
bluesfestival mee te doen. ‘Zakelijk heb Ik er tijdens
de optredens niet eens zo veel aan, maar het brengt
gezelligheid die Ik niet zou willen missen.’ Dat gelc“
eveneens voor StruDn, Horlzontoer en Konlnglnne-
Ontdek al onze keukengeheimen
in deze waanzinnige reis van
smaken, geuren en kleuren.
De parade van amusegerechtjes
staat garant voor een avond
heerlijk ontspannen en
ongedwongen genieten van
onze tongstre lende creaties.
santerle. Zeven Jaar geleden De Steenenplaats trekt een breed publiek.‘Van Jong
sloegen Richard en Claudia met tot oud, gezinnen, maar ook zakelijke gasten. Je kunt
eetcafé De Steenenplaats een 's ochtends vanaf 9 uur bij ons terecht vooreen ont-
anderewegln. Het laagdrempe- bijt. Echt een aanwinst Is ons nieuwe gedeelte. We
IIge karakter moest blijven, met kunnen het afsluiten, waardoor het heel geschikt Is
de sfeer van een Engelse pub. voor groepen. Je zit er heerlijk rustig met uitzicht op
Maar de kaart, die twee keer de drukte van de Stenenplaats.’
per Jaar aan het seizoen wordt
aangepast, doet niet onder voor
die van een luxe restaurant.'We
serveren nog steeds saté en spa-
rerlbs, maar ook eendenborst.
Verder hebben we veel Texel
se producten, lamsvlees, kaas
van Wezenspyk, shil-takes van
Maarten Dijker, Waddengarna
len, vis en uiteraard Texels bier
van de tap. Waar het kan, werken we met streekpro
ducten. We serveren er diverse soorten groenten en
wedges, gepofte aardappeltjes In de schil, bij. Laatst
zei Iemand: We wisten niet eens datje bij Jullie kon
dineren, maar onze verwachtingen zijn overtroffen.'
Eens
een tn<.i
We serveren dan vijf gangen uit Suriname, Mexico of
Brazilië of rond een ander leuk thema. Voor de Jon
gens In de keuken Is het een uitdaging. Ze kunnen
er al hun creativiteit In kwijt.'De eerstvolgende the
ma-avond Is op 16 november.
LUXE UITETEN IN DE GEZELLIGHEID VAN EEN ENGELSE PUB
BIJ eetcafé De Steenenplaats geniet Je van lekker
eten met eerlijke Ingrediënten en een uitgebreid
assortiment Texelse producten. Maar misschien wel
net zo belangrijk vinden uitbaters Richard en Clau
dia Segers de sfeer. ‘Complimenten kun Je krijgen
In vele soorten. Het Is fijn als mensen zeggen dat ze
lekker hebben gegeten. Maar misschien wel net zo
leuk Is: We komen zo graag omdat er bij Jullie altijd
wordt gelachen.’
straatnaambordje heeft gehaald. ‘Mijn wieg heeft
rijkste reden aan het hier gestaan. Nou vooruit, In de Kogerstraat, In het
pand naast de Oudheidkamer. Maar met uitzicht op
de Stenenplaats. Deze plek Is mijn thuis. Ik zie me-
ïldt zelf hier nooit meer weggaan. Dat komt ook doordat
.ie- mijn werk nooit als werk heeft gevoeld. De mensen
dag. Claudia; 'We zijn dan altijd met veel meer me- met wie Ik werk, zijn geen medewerkers, maarfaml-
dewerkers dan nodig. Zodat we het werk goed aan- lie. De meesten zijn hier al Jaren.'
kunnen en de tijd hebben ook zelf te genieten.'
Richard Is een kind van de Stenenplaats. Steenen- Bijna een halve eeuw geleden streken vader Mans en
plaats, spelt hij zetf. Want hij vindt het nog steeds moeder Griet Segers op de Stenenplaats neer. Eerst
Jammer dat de gemeente ooit die tweede e van het runden ze de Berenbar, daarna Jarenlang een crols-