Wlaats Van saté tot eendenborst bij eetcafé De Steenenplaats I ,g ft Brasserie Rebecca NIEUW: TASTES BITES MENU ONS KERSTMENU IS KLAAR TEXELSEgCOURANT november maandmenu €39,50 COMPAGNIE kom langs en proef onze vernieuwde dinerkaart! VOORGERECHTEN of HOOFDGERECHTEN per persoon. of Reserveren gewenst NAGERECHT of HET MOOISTE UITZICHT VAN TEXEL J j «-■ Eric Mo n i q ue Licht gebonden bospaddenstoelensoep met Texelse shii-takes DeSmulpot - BinnenburgS - Den Burg 00222-312756 QQQQ www.smulpot.nl Echte Texelse jutterkoffieparfait met slagroom Licht gebonden Texelse mosterdsoep niet lamsham Klassieke crème brulée gekarameliseerd met rietsuiker Gravenstraat 3, Den Burg www. p eektexe In I Steak van runderbavette met zachte pepersaus EETCAFÉ DE STEENENPLAATS STEENENPLAATS 9-10 1791 EA DEN BURG, TEXEL TEL (0222) 312871 Extra genieten? Kies dan onze High Tea Deluxe incL een glas bubbels voor24,50 P-P- Graag minimaal I dag van tevore n reservere n. Onze High Tea is er vanaf 2 personen en bedraagt 19,50 p.p. Hogereind 39, De Waal, 0222-312745 www.rebeccatexel.com geleden a met E ;rs. Of gaat, 10 gangen proeverij van amuse gerechtjes Restaurant Reek T0222 313 1 76 A^osen Duin www.bo5enduin-texel.nl lunch diner café Nieuwe Winterkaart! Vanaf november tot de kerst vakantie vrijdag, zaterdag en zondag geopend vanaf 11:00 Reserveer nu alvast voor 1e kerstdag! -13 «08 Dagelijks geopeijtrónaf 11 uur www.decompagnietexel.nl De prijs van het menu bedraagt €25,°° Het enthousiasme spat er af bij Richard Seger het nu om nieuwe Ideeën voor zijn eetcafé het festival Struün waarvan hij één van de drijven de krachten Is of de terugkeer van de kermis naar Den Burg, hij praat er graag over. ‘Samen werken, ge zamenlijk Iets creëren, dat Is het mooiste dat er Is’, vindt hij. .t. Bib Gourmand J 3 gangen menu z 34,50 per persoon. Nieuw:To Share Menu Een feestelijk ‘sharing’ menu. Genieten van 7 gerechten, per 2 personen geserveerd om met elkaar te ‘sharen’. 29.50 per persoon. is per maand Is er In De Steenenpiaats op zondag Eetcafé De Steenenplaats thema-avond. ‘Het zijn altijd gezellige avonden. Steenenplaats 9-10 i7gi EA Texel Tel. (0222) 312871 E: opdesteenenplaats@texel.com W: www.eetcafe-desteenenplaats.nl/ Den Burg -Reserveren: 0222-312871 eetca^-clesteenenplaats.nl Gebakken zeewolffilet gebardeerd met spek, zachte dilleroomsaus en gepelde rivierkreeftjes Bakkenweg 16, Den Hoorn (bij de Fontalnsnol) T 0222 - 31SS51 bra sserie bos e n du i n© Iv e.n I HOTC. LUNCH niNEBCAFÉ Kom genieten van onze jHigh Tea! Geniet van diverse Lekkere zoete, hartige en fruitige hapjes. Daarnaast kun je onbeperkt genieten, van onze Legends Telling Teas of koffie en cappuccino's van Smit Dorlas koffiebranders! Dat Is voor hem ook de belangrljl bluesfestival mee te doen. ‘Zakelijk heb Ik er tijdens de optredens niet eens zo veel aan, maar het brengt gezelligheid die Ik niet zou willen missen.’ Dat gelc“ eveneens voor StruDn, Horlzontoer en Konlnglnne- Ontdek al onze keukengeheimen in deze waanzinnige reis van smaken, geuren en kleuren. De parade van amusegerechtjes staat garant voor een avond heerlijk ontspannen en ongedwongen genieten van onze tongstre lende creaties. santerle. Zeven Jaar geleden De Steenenplaats trekt een breed publiek.‘Van Jong sloegen Richard en Claudia met tot oud, gezinnen, maar ook zakelijke gasten. Je kunt eetcafé De Steenenplaats een 's ochtends vanaf 9 uur bij ons terecht vooreen ont- anderewegln. Het laagdrempe- bijt. Echt een aanwinst Is ons nieuwe gedeelte. We IIge karakter moest blijven, met kunnen het afsluiten, waardoor het heel geschikt Is de sfeer van een Engelse pub. voor groepen. Je zit er heerlijk rustig met uitzicht op Maar de kaart, die twee keer de drukte van de Stenenplaats.’ per Jaar aan het seizoen wordt aangepast, doet niet onder voor die van een luxe restaurant.'We serveren nog steeds saté en spa- rerlbs, maar ook eendenborst. Verder hebben we veel Texel se producten, lamsvlees, kaas van Wezenspyk, shil-takes van Maarten Dijker, Waddengarna len, vis en uiteraard Texels bier van de tap. Waar het kan, werken we met streekpro ducten. We serveren er diverse soorten groenten en wedges, gepofte aardappeltjes In de schil, bij. Laatst zei Iemand: We wisten niet eens datje bij Jullie kon dineren, maar onze verwachtingen zijn overtroffen.' Eens een tn<.i We serveren dan vijf gangen uit Suriname, Mexico of Brazilië of rond een ander leuk thema. Voor de Jon gens In de keuken Is het een uitdaging. Ze kunnen er al hun creativiteit In kwijt.'De eerstvolgende the ma-avond Is op 16 november. LUXE UITETEN IN DE GEZELLIGHEID VAN EEN ENGELSE PUB BIJ eetcafé De Steenenplaats geniet Je van lekker eten met eerlijke Ingrediënten en een uitgebreid assortiment Texelse producten. Maar misschien wel net zo belangrijk vinden uitbaters Richard en Clau dia Segers de sfeer. ‘Complimenten kun Je krijgen In vele soorten. Het Is fijn als mensen zeggen dat ze lekker hebben gegeten. Maar misschien wel net zo leuk Is: We komen zo graag omdat er bij Jullie altijd wordt gelachen.’ straatnaambordje heeft gehaald. ‘Mijn wieg heeft rijkste reden aan het hier gestaan. Nou vooruit, In de Kogerstraat, In het pand naast de Oudheidkamer. Maar met uitzicht op de Stenenplaats. Deze plek Is mijn thuis. Ik zie me- ïldt zelf hier nooit meer weggaan. Dat komt ook doordat .ie- mijn werk nooit als werk heeft gevoeld. De mensen dag. Claudia; 'We zijn dan altijd met veel meer me- met wie Ik werk, zijn geen medewerkers, maarfaml- dewerkers dan nodig. Zodat we het werk goed aan- lie. De meesten zijn hier al Jaren.' kunnen en de tijd hebben ook zelf te genieten.' Richard Is een kind van de Stenenplaats. Steenen- Bijna een halve eeuw geleden streken vader Mans en plaats, spelt hij zetf. Want hij vindt het nog steeds moeder Griet Segers op de Stenenplaats neer. Eerst Jammer dat de gemeente ooit die tweede e van het runden ze de Berenbar, daarna Jarenlang een crols-

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Texelsche Courant | 2014 | | pagina 14