lekkernijen:
bosbesappelvlaai
95
bosbessen
vruchten—
kwark taartjes
95
Cointreau, kiwie,en
advokaat
95
appel,
turco
4,95
slagroom 50
bavaroise^
VOOR IEDERE CLIENT
EEN LEUK GESCHENK
HOEK STATIONSWEG,
echte
roomboter
25
ruime
sortering
'n versierd" koekje!
room
i -.•ril rll
ham.pate-kaasen
kipkerry soesjes.
chocolade,bonbons,
yruchtenkoekjes
STATIONSCENTRUNV
amanrif An
11
gedurende éënjweek
een appelspecialitè
j overheerlijk
^bezorgauto^ 1933
stukjes div.smaken® gg
donderdag vrijdag, en zaterdag
gezellig
bij de thee!
amandel-en
zouten koekjes
saucijsjes - zalmpasteitjes.
ook in luxe verpakking!
UITKIJKPOST
2 MEI 1979
bovr
uan
19S
banket
bakkerij
„taartjes"
mers
aan,
voi
kennemer-
strweg. 207
jaar
C.v.VELZEN
gebak!
Het eerste winkeltje van bakkerij van Velzen, een echte warme bakker
We tellen het jaar 1919, Heiloo had
toen plm. 3000 inwoners en er waren
10 bakkers en één daarvan was
grootvader Ven Velzen, toen nog een
kleine broodbakkerij en het brood
werd nog gebracht met paard en
wagen, iets dat 's winters niet meeviel.
De eerste helft van de dertiger jaren
werd er met een handkar gevent in
plm. 1932 kwam de auto. Het woord
saneren was nog onbekend. Men
bracht brood in heel Heiloo of men
nu in Oost, West, Noord of Zuid zat,
buiten het brood werden er ook
andere dingen bijverkocht.
Op 14 jarige leeftijd kwam de huidige
heer Van Velzen bij zijn vader in de
zaak. Toendertijd stookten we de
oven nog met takkenbossen, pas veel
later gingen we over op gas aldus de
heer Van Velzen. Er werd in die tijd
heel hard gewerkt, de bevolking was
niet rijk, veel boeren en tuinders en
geld voor gebak was er niet. Maar
Heiloo werd ontdekt, mensen van
buiten trokken hier naar toe en de
rijke renteniers vestigden zich hoofd
zakelijk op de Heerenweg en de
Holleweg. De oorlog was ook voor de
familie Van Velzen een moeilijke tijd,
het brood kwam toen van een centrale
broodbakkerij, wat natuurlijk niet die
kwaliteit was als men van bakkerij
Van Velzen gewend was. Wilde men in
die tijd gebak hebben dan kon dat wel
maar.... tegen inlevering van boter en
suiker er werd toen veel schuimgebak
gemaakt. Na de oorlog kwam alles
maar langzaam op gang, brood was op
bon.
In 1945 trouwde de heer Van Velzen
met de dochter van slager v. d. Peet en
woonde de eerste drie jaar van zijn
huwelijk in een huisje aan de
Stationsweg, de zaak was toen nog
steeds van grootvader Van Velzen.
Maar in 1948 kwam het echtpaar Van
Velzen bij de zaak wonen, deze werd
eerst in 1955 overgenomen er waren
thuis zes kinderen, en maar één ging
in 't vak: „Je rolde er vroeger vanzelf
in", aldus de jubilaris, „maar er moest
hard gewerkt worden". Velen zullen
zich nog de prachtige sinterklaas tafels
herinneren, met de beestjes, de
hammen en de rozen. Tot voor 10 jaar
was de zaak van Van Velzen nog op
zondagochtend open en kon je daar
heerlijke verse taartjes kopen.
In 1956 werd de zaak verbouwd en in
1961 werd er een nieuwe winkel
gebouwd en stopte men met het
bakken van brood en legde zich
helemaal toe op het banket, dit mede
door dat het publiek van Heiloo een
heel andere was geworden dan
vroeger. Thans werkt men met 6 man
personeel, één dochter en een
schoonzoon, Arie van Twuijver,
werken in de zaak. Een winkel
juffrouw werkt al 18 1/2 jaar bij de
familie Van Velzen. Dat banketbakker
een mooie beroep is heeft u de
afgelopen tijd kunnen zien aan de
prachtige paaseieren, die de winkel
wel een zeer feestelijk aanzien gaven.
Niet voor niets is Van Velzen als sinds
1966 aangesloten bij B.V.S. (Banket
bakkers Clubvereniging en Studie)
„De Gulden Smaeck", hierbij zijn 100
geselecteerde bakkers aangesloten,
men moet aan zeer hoge eisen voldoen
wil men hierbij horen, er wordt
gekeurd en geproefd en al menig keer
is Van Velzen als eerste uit de bus
gekomen.
Natuurlijk gaat dit 60 jarig bestaan
niet ongemerkt voorbij. Voor de
klanten ligt er een mooie verrassing
klaar, kijkt u maar in de krant.
gebakjes
pëtïi
glacé,
div
soorrenbotei;
koekjes:
borrel
hapjes-
eigen fabrikaat,
heiloo.
tel. 07^-331255.