■jiu.yji j
de best
BIEFSTUK
1.95
188
218
IAUTOMOBIELBEDRIJF
MftH 1U1I
nvEüriHii
MHANlte
pzmes
8?s
13?'
Mooie Freesia's
2 bos5.00
s.o.s.
POUWELS
MOSSELEN!!
l/ithandil
WESTFRIESE
VOORDEELSLAGERIJ
le belangrijk
om alleen aan
de deskundigen
over te laten.
SUPER
LAGE PRIJS!
Nü
T
MALLEVOORT
SLAGER BURGERING
ZONNIGE
Z0MERPRIJZEN
f^órulenAos
taemensh
per bos 3.00
4.75
1.89
0.99
9.75
9.75
14.65
9.95
TE KOOP
Boom-Kwekerij G. MEIJER
Alle soorten tuinplanten
groot of klein.
Deskundig advies
1ste kwaliteit.
LOONBEDRIJF DENNEMAN B.V.
Een zeer malse
aanbieding voor een
ZACHTE
Barbecue
schijven
Barbecue
worstjes
4 HALEN
3 BETALEN
Salami-steak
TARTIN0
KEURSLAGER
Jan van der Peet
Te koop aangeboden:
SLAGER - POELIER
li iiiiniiiiiiif iiiiiiiiiiii
Hamburgers
Slagers
achterham
Slagers-
schouderham
Schouder
karbonade
Slavinken
4.75
Magere
paardelapjes
Magere
varkensrollade
kiio14.95
Voor de barbecue:
Braadworst
Mager doorregen
varkensrollade
Half om half
Gehakt
Verse
Kipfilet
Runder
gehakt
Malse
paardebiefstuk
Verse
kippebillen
Reklame
Kalfsgehakt 0
Tegenover
DIERENARTSPRAKTIJK
FA. M. STEENHOEK
EN ZONEN
HEILOO - COMMANDEURSLAAN 3
Westerweg 53 - Heiloo(ërbos) - tel. 072-128936/116700
Bezoekt nu onze kwekerij
Voor al Uw land- en tuinbouw werkzaamheden naar:
Wij zijn gespecialiseerd in:
VRIJSTAAND
WOONHUIS
of
PER 100 GRAM
SLECHTS
100 gram
100 gr.
Stationscentrum 82
Julianaweg 32-34, 1921 BG Akersloot. Telefoon 02513-14593.
CLAUSTH ALER \U'
ALCOHOLVRIJ BIER
per 6 flesjes
HEERENWEG 246-HEILOO
AUTOBEDRIJF BV
heel kilo9.65
kilo9.75
3pond10.00
500 gram 5.50, héél kilo.. O./O
Heiloo - Tulpencroftlaan 2
Ze zijn er weer:
U kunt ze bestellen voor het weekend.
Verder: zeewolf, stoofaal.
Gerookte Makreel CA
per stuk.OU
2 voor4 50
Tel. 337783
UITKIJKPOST 15 JULI 1987
PONYCLUB HEILOO E.O.
Uitslagen Kringconcours bij de Kenne-
mer-Ruiters te Bergen.
Ll-dressuur: 2e prijs Marlies Broers 128
pt.
L2-dressuur: le prijs Sandra de Haan
120 pt.
Winstpunten voor Sanny Hageman.
Springen B-cat.: le pr. Gonnie Schoon
hoven, 6e pr. Gerie Peeters en 7e pr.
Sandra de Haan.
GROENTEN EN FRUIT MAKEN
UW BARBECUEFESTIJN
COMPLEET
Als het weer even meezit kan er nü ge
barbecued worden. Barbecuen is één
van de primitiefste bereidingswijzen van
voedsel en dat is waarschijnlijk ook de
reden dat we het zó oergezellig vinden.
Het 'barbecuen' is overgewaaid vanuit
Amerika, waar het vaak een alledaagse
gebeurtenis is. In ons land heeft het bar
becuen ook een belangrijke plaats vero
verd en is niet meer weg te denken tij
dens vakanties, vrije weekends en diver
se feestjes.
In veel gevallen nodigen we familie of
vrienden uit en is het de bedoeling dat
de barbecue een geslaagd, smakelijk en
gezond eetfestijn wordt. En dat kan met
groenten en fruit. Zonder deze produk-
ten is een barbecue niet compleet. Denk
alleen maar aan de onmisbare groente
en fruitsalades bij de barbecue. En niet
te vergeten de talloze groente- en fruit-
gerechtjes voor op de barbecue. Of de
spiezen met vlees en groentén en fruit en
de zelfgemaakte barbecuesauzen. Met
een beetje fantasie en creativiteit maakt
u er een feest van om nooit te vergeten!
Valt het weer erg tegen dan blijven er
een paar alternatieven over. Barbecuen
is mogelijk in de open haar, voorwaarde
is wel een goed trekkende schoorsteen.
Een andere mogelijkheid is een elektri
sche grill. In bovengenoemde gevallen
mist u echter wel de speciale sfeer en de
smaak die het gloeiende houtskool aan
de gerechten geeft!
Groente- en fruitgerechtjes op de
barbecue
Groente- en fruitgerechtjes voor op de
barbecue kunnen in folie verpakt wor
den. Ze kunnen van te voren klaarge
maakt worden en warm gemaakt wor
den op de barbecue. Enkele
voorbeelden:
Chamignons met knoflookboter in
folie:
Champignons even fruiten in iets room
boter met een uitgeperst teentje kno
flook. In folie verpakken met een stukje
kruidenboter.
Groentepakketje in folie:
Blokjes tomaat, aubergine en courgette
even fruiten in iets roomboter. Toevoe
gen blokjes gare aardappel, bieslook,
zure room en geraspte kaas. In folie
verpakken.
Aardappelen in folie:
Aardappelen schoonboenen onder wa
ter en in 15 min. in de schil koken.
Aardappelen invetten met boter en in
folie vouwen.
In hete as van de barbecue gaar poffen.
Folie openvouwen en aardappelen in-
kruisen. Mengsel van zure room met
verse tuinkruiden erop scheppen.
Gecaramelliseerde fruitspiesjes (als
dessert):
Spiesjes maken van verschillende soor
ten fruit zoals appel, annanas, banaan,
abrikoos en mango. Spiesjes besprenke
len met citroensap en door kristalsuiker
wentelen. Hierna op de barbecue
roosteren totdat de suiker gaat
caramelliseren.
Bananen in folie (als dessert):
Bananen pellen, op folie leggen, over
langs insnijden en bananenlikeur erin
gieten. Folie dichtvouwen en bananen
warm laten worden op de barbecue.
Serveren met roomijs.
Barbecuen aan spiesen
Barbecuen aan spiesen of roosterpen-
nen is wel één van de meest bekende en
toegepaste manier van barbecuen in ons
land. Met groenten en fruit valt er veel
variatie aan deze spiesen te brengen.
Groente- en fruitstukjes moeten tijdens
het barbecuen goed ingevet worden met
olie of met een mengsel van olie en ci
troensap, om schroeien te voorkomen.
Groenten en fruit bevatten namelijk van
nature weinig vet en schroeien daarom
veel sneller dan vlees, dat van nature
wel vet bevat.
Groenten die geschikt zijn voor het ge
bruik aan spiesen zijn: aubergines,
courgettes, paprika's, champignons, ui
en, knolvenkel en maiskolven. Zo kunt
u deze groenten het best behandelen:
Aubergines: niet schillen, wassen en in
blokken snijden (evt. in marinade leg
gen van citroensap, olie, zout, peper en
mosterd).
Courgettes: niet schillen, wassen en in
blokken snijden.
Champignons: schoonpoetsen en heel
laten, grote exemplaren in lengte halve
ren, goed invetten want ze schroeien,
snel (dit kunt u voorkomen door aan
weerszijden van de champignon een
blokje spek te steken).
Knolvenkel: knolvenkelschuitjes (blade
ren) in stukken snijden.
Maiskolven: vooraf 15 minuten koken,
droogdeppen en spies door de as van de
maiskolf steken, goed invetten met olie.'
Paprika's: groene, rode, gele en witt pa
prika's zijn geschikt, wassen en in stuk
ken snijden.
Tomaten: wassen en in vieren snijden,
pitjes verwijderen.
Uien: pellen en in stukken snijden.
Ook fruitsoorten kunnen aan spiesen
gebarbecued worden. Geschikt zijn: ap
pels, bananen, sinaasappels, ananas,
abrikozen en citroenen. U kunt de
vruchten als volgt behandelen:
Appels: schillen en in partjes snijden.
Bananen: pellen en in stukken van 3
a 4 cm snijden.
Sinaasappels: schillen en in partjes
verdelen.
Citroenen: citroenen in schijfjes snijden
(lekker bij vis)
Ananas: schijven verse ananas in blok
ken snijden, ananas uit blik goed droog
deppen en in blokken snijden.
Abrikozen: halveren en de pitten
verwijderen.
Barbecuesauzen
Onmisbaar bij de barbecue zijn sauzen.
Kant-en-klaar barbecuesauzen zijn er
volop verkrijgbaar. Maar probeer het
eens zelf, in een handomdraai heeft u
een smakelijke barbecuesaus gemaakt!
Bijv. een mangosaus: mangovruchtvlees
fijnmaken en vermengen met mayonai
se, op smaak maken met citroensap,
zout, peper,
Kerrie-roomsaus met ananas: geslagen
room vermengen met kerriepoeder, ci
troensap, suiker en fijngesneden
ananas.
Kruiden voor een geurig vuurtje
Voor een extra lekkere geur bij de bar
becue kunt u tuinkruiden (vers of ge
droogd) over het houtkoolvuurtje
strooien. Het ruikt niet alleen heerlijk
ook uw gerechten krijgen een fijn aro
ma. Geschikte kruiden zijn: tijm, roze
marijn, marjoraan, citroenmelisse of
oregano. Ook citroen- of sinaasappel
schillen zijn geschikt om op het vuur ge
gooid te worden evenals verschillende
soorten houtsnippers. Houtsnippers
van eik, els of gemengde houtsnippers
zijn speciaal voor het barbecuen
verkrijgbaar.
Voor: Goten en
Dakbedekking
Holleweg71 -Heiloo
Tel.331855 b.g.g.334972
In fraaie woonwijk vlakbij N.S.-station en win
kels een hoekwoning met aangebouwde garage.
Indeling: entree, L-vormige woonkamer, keu
ken, tussenhal met toilet en kelder.
Verdieping: vier slaapkamers, overloop en
douche.
Kapverdieping (vliezotrap): geheel bevloerde
zolder.
Aanvaarding in overleg, medio september.
Vraagprijs: f 149.500,-.
Makelaars- en
Taxateurskantoor in
onroerende goederen
Kennemerstraatweg 111 - 1851 BC Heiloo.
j Telefoon 072-333000 - 332989.
Landelijk erkend
Bollen rooien planten - Diepploegen tot 1 meter
Diepspitten met Hydr.kraan - Egaliseren ook met laser
Mest leveren verspreiden
tevens verhuur van Hydr.kranen en Kipauto's.
Neemt U eens vrijblijvend contact met ons op.
Heemskerk Tel.: 02510-32416 Egmond-Binnen 02206-1623.
GEVRAAGD:
in HEILOO.
Vraagprijs
van 200.000-400.000,-.
Korte of lange afle-
vertermijn mogelijk
Na 18.00
072-619839.
APK-station.
Erkend onderhoudsbedrijf
voor periodieke keuringen
van lichte voertuigen.
Mitsubishi Colt'86 Opel Kadett 5 deurs
Mitsubishi Colt'81 stationcar'82
Opel Kadett 1300 '82 Ford Fiësta'84
met open dak Ford Fiësta
Opel Ascona LPG '80 open dak'82
Ford Escort 1300'81
Ford Ghia met open dak
Ford Escort bestel... '81
Ford Taunus'80
2 CV 6'80
«Ode
'SM
KY 1
KA
Tf 95 BERENTZEN APPEL 1
f LIQUEUR
U vindt bij de Gildeslijter óók 'n interessant wijnassortiment
Winkelcentrum Hel Hoekstuk 9. Heiloo. tel. 072 335163
Deze week hebben wij nog van alles zat, 5
Daarna gaan slager en poelier 14 dagen g
plat.
Hopelijk zult u ons node missen, S
Maar na 2 weken kan uw braadpan jij:
al weer smakelijk sissen!
WEGENS VAKANTIE GESLOTEN jx
VAN 28 JULI - 2 AUGUSTUS.
Rund-, Kalfs- en Varkensvlees
Alles van de kip.
Kalkoenfilet - Kalkoendijen
AANBIEDING:
KIPFILET MADRAS
zalig bij uw bloemkool, 100 gram 1.80
Kennemerstraatweg 482 - Tel. 072-330571
TE KOOP
Fiat Panda 34, 3-1984, bruin42.500
Fiat Panda 34,3-1985, rood16.600
Fiat Panda 34, 4-1985, rood30.600
Fiat Panda 34,12-1985, rood28.500
Fiat Panda 45, 7-1981, wit78.200
Fiat Panda 45, 9-1982, rood57.000
Fiat Panda 45, 4-1984, rood43.900
Fiat Panda 45, 7-1984, rood30.700
Fiat Panda 750 L, 7-1986, blauw 10.900
Fiat Panda 45, Prima 4-1983,
zwart50.700
Fiat Uno 45 3-deurs, 1-1984,
rood 80.700
Fiat Uno 45 3-deurs, 6-1984,
rood 67.000
Fiat Uno 45, 3-deurs, 1-1985,
blauw 27.700
Fiat Uno 70 SL, 5-deurs, 2-1986,
grijs m33.500
Fiat Uno diesel, 3-deurs, 5-1986,
wit 40.700
Fiat Uno diesel S, 5-deurs, 6-1986,
rood 23.800
Fiat Ritmo 60 C, 5-d, 5-v, 3-1983,
blauw92.000
Fiat Ritmo 60 C, 3-deurs, gas, 7-1983,
rood 67.000
Fiat Ritmo 65 CL 3-deurs, 10-1982,
blauw 93.400
Fiat Ritmo 60 C, 3-deurs, 6-1984,
blauw58.500
Fiat Ritmo 60 C, 3-deurs, 6-1984,
do. rood64.600
Fiat Ritmo 60 L, 5-deurs, 2-1985,
wit 33.600
Fiat Ritmo 60 L, 3-deurs, 1-1986,
wit22.000
Fiat Ritmo 60 L, 3-deurs, 10-1986,
rood 13.500
Fiat Regata 70, 1984, wit69.500
Alfa Romeo Sud 1.5 Tl, 3-1982,
bruin89.700
Alfa Romeo Sud 1.5, 6-1982,
ivoor58.400
Alfa Romeo Sud 1.5, 4-1982,
rood 71.000
Ford Escort 1300 Laser, 1-1985,
blauw 45.000
Ook uw Fiat-dealer voor bestelwagens
Zaterdags en koopavond
geopend! Bovag garantie
Heiloöerdijk 28 Alkmaar Tel. 072 - 12 72 22
(t/o Wastora/Grosmarkt)
5 stuks
100 gram
100 gram
heel kilo
5 stuks
kilo 9.85; 2 kilo nu17.95
E
heel kilo van 17.95 nu1 .00
heel kilo
heel kilo van 19.90 nu
11/2 kilo van 11.95 nu