■jiu.yji j de best BIEFSTUK 1.95 188 218 IAUTOMOBIELBEDRIJF MftH 1U1I nvEüriHii MHANlte pzmes 8?s 13?' Mooie Freesia's 2 bos5.00 s.o.s. POUWELS MOSSELEN!! l/ithandil WESTFRIESE VOORDEELSLAGERIJ le belangrijk om alleen aan de deskundigen over te laten. SUPER LAGE PRIJS! Nü T MALLEVOORT SLAGER BURGERING ZONNIGE Z0MERPRIJZEN f^órulenAos taemensh per bos 3.00 4.75 1.89 0.99 9.75 9.75 14.65 9.95 TE KOOP Boom-Kwekerij G. MEIJER Alle soorten tuinplanten groot of klein. Deskundig advies 1ste kwaliteit. LOONBEDRIJF DENNEMAN B.V. Een zeer malse aanbieding voor een ZACHTE Barbecue schijven Barbecue worstjes 4 HALEN 3 BETALEN Salami-steak TARTIN0 KEURSLAGER Jan van der Peet Te koop aangeboden: SLAGER - POELIER li iiiiniiiiiiif iiiiiiiiiiii Hamburgers Slagers achterham Slagers- schouderham Schouder karbonade Slavinken 4.75 Magere paardelapjes Magere varkensrollade kiio14.95 Voor de barbecue: Braadworst Mager doorregen varkensrollade Half om half Gehakt Verse Kipfilet Runder gehakt Malse paardebiefstuk Verse kippebillen Reklame Kalfsgehakt 0 Tegenover DIERENARTSPRAKTIJK FA. M. STEENHOEK EN ZONEN HEILOO - COMMANDEURSLAAN 3 Westerweg 53 - Heiloo(ërbos) - tel. 072-128936/116700 Bezoekt nu onze kwekerij Voor al Uw land- en tuinbouw werkzaamheden naar: Wij zijn gespecialiseerd in: VRIJSTAAND WOONHUIS of PER 100 GRAM SLECHTS 100 gram 100 gr. Stationscentrum 82 Julianaweg 32-34, 1921 BG Akersloot. Telefoon 02513-14593. CLAUSTH ALER \U' ALCOHOLVRIJ BIER per 6 flesjes HEERENWEG 246-HEILOO AUTOBEDRIJF BV heel kilo9.65 kilo9.75 3pond10.00 500 gram 5.50, héél kilo.. O./O Heiloo - Tulpencroftlaan 2 Ze zijn er weer: U kunt ze bestellen voor het weekend. Verder: zeewolf, stoofaal. Gerookte Makreel CA per stuk.OU 2 voor4 50 Tel. 337783 UITKIJKPOST 15 JULI 1987 PONYCLUB HEILOO E.O. Uitslagen Kringconcours bij de Kenne- mer-Ruiters te Bergen. Ll-dressuur: 2e prijs Marlies Broers 128 pt. L2-dressuur: le prijs Sandra de Haan 120 pt. Winstpunten voor Sanny Hageman. Springen B-cat.: le pr. Gonnie Schoon hoven, 6e pr. Gerie Peeters en 7e pr. Sandra de Haan. GROENTEN EN FRUIT MAKEN UW BARBECUEFESTIJN COMPLEET Als het weer even meezit kan er nü ge barbecued worden. Barbecuen is één van de primitiefste bereidingswijzen van voedsel en dat is waarschijnlijk ook de reden dat we het zó oergezellig vinden. Het 'barbecuen' is overgewaaid vanuit Amerika, waar het vaak een alledaagse gebeurtenis is. In ons land heeft het bar becuen ook een belangrijke plaats vero verd en is niet meer weg te denken tij dens vakanties, vrije weekends en diver se feestjes. In veel gevallen nodigen we familie of vrienden uit en is het de bedoeling dat de barbecue een geslaagd, smakelijk en gezond eetfestijn wordt. En dat kan met groenten en fruit. Zonder deze produk- ten is een barbecue niet compleet. Denk alleen maar aan de onmisbare groente en fruitsalades bij de barbecue. En niet te vergeten de talloze groente- en fruit- gerechtjes voor op de barbecue. Of de spiezen met vlees en groentén en fruit en de zelfgemaakte barbecuesauzen. Met een beetje fantasie en creativiteit maakt u er een feest van om nooit te vergeten! Valt het weer erg tegen dan blijven er een paar alternatieven over. Barbecuen is mogelijk in de open haar, voorwaarde is wel een goed trekkende schoorsteen. Een andere mogelijkheid is een elektri sche grill. In bovengenoemde gevallen mist u echter wel de speciale sfeer en de smaak die het gloeiende houtskool aan de gerechten geeft! Groente- en fruitgerechtjes op de barbecue Groente- en fruitgerechtjes voor op de barbecue kunnen in folie verpakt wor den. Ze kunnen van te voren klaarge maakt worden en warm gemaakt wor den op de barbecue. Enkele voorbeelden: Chamignons met knoflookboter in folie: Champignons even fruiten in iets room boter met een uitgeperst teentje kno flook. In folie verpakken met een stukje kruidenboter. Groentepakketje in folie: Blokjes tomaat, aubergine en courgette even fruiten in iets roomboter. Toevoe gen blokjes gare aardappel, bieslook, zure room en geraspte kaas. In folie verpakken. Aardappelen in folie: Aardappelen schoonboenen onder wa ter en in 15 min. in de schil koken. Aardappelen invetten met boter en in folie vouwen. In hete as van de barbecue gaar poffen. Folie openvouwen en aardappelen in- kruisen. Mengsel van zure room met verse tuinkruiden erop scheppen. Gecaramelliseerde fruitspiesjes (als dessert): Spiesjes maken van verschillende soor ten fruit zoals appel, annanas, banaan, abrikoos en mango. Spiesjes besprenke len met citroensap en door kristalsuiker wentelen. Hierna op de barbecue roosteren totdat de suiker gaat caramelliseren. Bananen in folie (als dessert): Bananen pellen, op folie leggen, over langs insnijden en bananenlikeur erin gieten. Folie dichtvouwen en bananen warm laten worden op de barbecue. Serveren met roomijs. Barbecuen aan spiesen Barbecuen aan spiesen of roosterpen- nen is wel één van de meest bekende en toegepaste manier van barbecuen in ons land. Met groenten en fruit valt er veel variatie aan deze spiesen te brengen. Groente- en fruitstukjes moeten tijdens het barbecuen goed ingevet worden met olie of met een mengsel van olie en ci troensap, om schroeien te voorkomen. Groenten en fruit bevatten namelijk van nature weinig vet en schroeien daarom veel sneller dan vlees, dat van nature wel vet bevat. Groenten die geschikt zijn voor het ge bruik aan spiesen zijn: aubergines, courgettes, paprika's, champignons, ui en, knolvenkel en maiskolven. Zo kunt u deze groenten het best behandelen: Aubergines: niet schillen, wassen en in blokken snijden (evt. in marinade leg gen van citroensap, olie, zout, peper en mosterd). Courgettes: niet schillen, wassen en in blokken snijden. Champignons: schoonpoetsen en heel laten, grote exemplaren in lengte halve ren, goed invetten want ze schroeien, snel (dit kunt u voorkomen door aan weerszijden van de champignon een blokje spek te steken). Knolvenkel: knolvenkelschuitjes (blade ren) in stukken snijden. Maiskolven: vooraf 15 minuten koken, droogdeppen en spies door de as van de maiskolf steken, goed invetten met olie.' Paprika's: groene, rode, gele en witt pa prika's zijn geschikt, wassen en in stuk ken snijden. Tomaten: wassen en in vieren snijden, pitjes verwijderen. Uien: pellen en in stukken snijden. Ook fruitsoorten kunnen aan spiesen gebarbecued worden. Geschikt zijn: ap pels, bananen, sinaasappels, ananas, abrikozen en citroenen. U kunt de vruchten als volgt behandelen: Appels: schillen en in partjes snijden. Bananen: pellen en in stukken van 3 a 4 cm snijden. Sinaasappels: schillen en in partjes verdelen. Citroenen: citroenen in schijfjes snijden (lekker bij vis) Ananas: schijven verse ananas in blok ken snijden, ananas uit blik goed droog deppen en in blokken snijden. Abrikozen: halveren en de pitten verwijderen. Barbecuesauzen Onmisbaar bij de barbecue zijn sauzen. Kant-en-klaar barbecuesauzen zijn er volop verkrijgbaar. Maar probeer het eens zelf, in een handomdraai heeft u een smakelijke barbecuesaus gemaakt! Bijv. een mangosaus: mangovruchtvlees fijnmaken en vermengen met mayonai se, op smaak maken met citroensap, zout, peper, Kerrie-roomsaus met ananas: geslagen room vermengen met kerriepoeder, ci troensap, suiker en fijngesneden ananas. Kruiden voor een geurig vuurtje Voor een extra lekkere geur bij de bar becue kunt u tuinkruiden (vers of ge droogd) over het houtkoolvuurtje strooien. Het ruikt niet alleen heerlijk ook uw gerechten krijgen een fijn aro ma. Geschikte kruiden zijn: tijm, roze marijn, marjoraan, citroenmelisse of oregano. Ook citroen- of sinaasappel schillen zijn geschikt om op het vuur ge gooid te worden evenals verschillende soorten houtsnippers. Houtsnippers van eik, els of gemengde houtsnippers zijn speciaal voor het barbecuen verkrijgbaar. Voor: Goten en Dakbedekking Holleweg71 -Heiloo Tel.331855 b.g.g.334972 In fraaie woonwijk vlakbij N.S.-station en win kels een hoekwoning met aangebouwde garage. Indeling: entree, L-vormige woonkamer, keu ken, tussenhal met toilet en kelder. Verdieping: vier slaapkamers, overloop en douche. Kapverdieping (vliezotrap): geheel bevloerde zolder. Aanvaarding in overleg, medio september. Vraagprijs: f 149.500,-. Makelaars- en Taxateurskantoor in onroerende goederen Kennemerstraatweg 111 - 1851 BC Heiloo. j Telefoon 072-333000 - 332989. Landelijk erkend Bollen rooien planten - Diepploegen tot 1 meter Diepspitten met Hydr.kraan - Egaliseren ook met laser Mest leveren verspreiden tevens verhuur van Hydr.kranen en Kipauto's. Neemt U eens vrijblijvend contact met ons op. Heemskerk Tel.: 02510-32416 Egmond-Binnen 02206-1623. GEVRAAGD: in HEILOO. Vraagprijs van 200.000-400.000,-. Korte of lange afle- vertermijn mogelijk Na 18.00 072-619839. APK-station. Erkend onderhoudsbedrijf voor periodieke keuringen van lichte voertuigen. Mitsubishi Colt'86 Opel Kadett 5 deurs Mitsubishi Colt'81 stationcar'82 Opel Kadett 1300 '82 Ford Fiësta'84 met open dak Ford Fiësta Opel Ascona LPG '80 open dak'82 Ford Escort 1300'81 Ford Ghia met open dak Ford Escort bestel... '81 Ford Taunus'80 2 CV 6'80 «Ode 'SM KY 1 KA Tf 95 BERENTZEN APPEL 1 f LIQUEUR U vindt bij de Gildeslijter óók 'n interessant wijnassortiment Winkelcentrum Hel Hoekstuk 9. Heiloo. tel. 072 335163 Deze week hebben wij nog van alles zat, 5 Daarna gaan slager en poelier 14 dagen g plat. Hopelijk zult u ons node missen, S Maar na 2 weken kan uw braadpan jij: al weer smakelijk sissen! WEGENS VAKANTIE GESLOTEN jx VAN 28 JULI - 2 AUGUSTUS. Rund-, Kalfs- en Varkensvlees Alles van de kip. Kalkoenfilet - Kalkoendijen AANBIEDING: KIPFILET MADRAS zalig bij uw bloemkool, 100 gram 1.80 Kennemerstraatweg 482 - Tel. 072-330571 TE KOOP Fiat Panda 34, 3-1984, bruin42.500 Fiat Panda 34,3-1985, rood16.600 Fiat Panda 34, 4-1985, rood30.600 Fiat Panda 34,12-1985, rood28.500 Fiat Panda 45, 7-1981, wit78.200 Fiat Panda 45, 9-1982, rood57.000 Fiat Panda 45, 4-1984, rood43.900 Fiat Panda 45, 7-1984, rood30.700 Fiat Panda 750 L, 7-1986, blauw 10.900 Fiat Panda 45, Prima 4-1983, zwart50.700 Fiat Uno 45 3-deurs, 1-1984, rood 80.700 Fiat Uno 45 3-deurs, 6-1984, rood 67.000 Fiat Uno 45, 3-deurs, 1-1985, blauw 27.700 Fiat Uno 70 SL, 5-deurs, 2-1986, grijs m33.500 Fiat Uno diesel, 3-deurs, 5-1986, wit 40.700 Fiat Uno diesel S, 5-deurs, 6-1986, rood 23.800 Fiat Ritmo 60 C, 5-d, 5-v, 3-1983, blauw92.000 Fiat Ritmo 60 C, 3-deurs, gas, 7-1983, rood 67.000 Fiat Ritmo 65 CL 3-deurs, 10-1982, blauw 93.400 Fiat Ritmo 60 C, 3-deurs, 6-1984, blauw58.500 Fiat Ritmo 60 C, 3-deurs, 6-1984, do. rood64.600 Fiat Ritmo 60 L, 5-deurs, 2-1985, wit 33.600 Fiat Ritmo 60 L, 3-deurs, 1-1986, wit22.000 Fiat Ritmo 60 L, 3-deurs, 10-1986, rood 13.500 Fiat Regata 70, 1984, wit69.500 Alfa Romeo Sud 1.5 Tl, 3-1982, bruin89.700 Alfa Romeo Sud 1.5, 6-1982, ivoor58.400 Alfa Romeo Sud 1.5, 4-1982, rood 71.000 Ford Escort 1300 Laser, 1-1985, blauw 45.000 Ook uw Fiat-dealer voor bestelwagens Zaterdags en koopavond geopend! Bovag garantie Heiloöerdijk 28 Alkmaar Tel. 072 - 12 72 22 (t/o Wastora/Grosmarkt) 5 stuks 100 gram 100 gram heel kilo 5 stuks kilo 9.85; 2 kilo nu17.95 E heel kilo van 17.95 nu1 .00 heel kilo heel kilo van 19.90 nu 11/2 kilo van 11.95 nu

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Uitkijkpost : nieuwsblad voor Heiloo e.o. | 1987 | | pagina 5