lekker vlees
r-®
Veilig barbecuen
Keurslager Kees Burger voor uw gemak!
Wij openen
barbecue
seizoen
f89.
Teriyaki 995
De kenner heeft graag
een goed stuk vlees.
Barbecueworst, lieveling
van de barbecue!
De Keurslager"" 072 331776
Werstand van
Een goed stuk
vlees!
Yakitori -195
Winkelcentrum "'t Loo" 17
1851 HTHEILOO
Groente en fruit
gemarineerde
Karbonade «i 35
gemarineerde
Kipfilet -l 90
kipkerriesalade
Een kostuum
zonder stropdas.
Barbecuen is de laatste
jaren sterk opgekomen.
Dit "gezelschapsspel" is
momenteel zo in trek dat we
kunnen spreken van een
tijdelijke verandering in de
eetgewoonten. Vooral in de
zomermaanden is het bar
becuetafereel niet meer
weg te denken uit achter
tuintjes en campings.
Jammer genoeg gaat er
nogal eens wat fout tijdens
zo'n barbecuepartijtje. Wat
aanvankelijk begint in een
ontspannen sfeer en de
start moet zijn van een
gezellige avond, draait vaak
uit op ergernis en verwijt.
De barbecueparty verloopt
niet zoals men gedacht had.
Vaak is de oorzaak onwe
tendheid ten aanzien van
het barbecuegebeuren,
ondanks alle goede bedoe
lingen. De barbecue deugt
niet! Het vuur wil niet gauw
genoeg aan gaan.Het vlees
brandt aan. Er is teveel
rauwkost en te weinig
brood. Allerlei problemen
die regelmatig voorkomen.
Een goed uitgekiende bar
becue behoeft veel zorg
maar eenmaal bezig is het
genieten. Keurslagerij
Burger kent al deze proble
men en heeft daarom voor u
al deze zaken op een rijtje
gezet, zodat u in het barbe
cueseizoen '89 kunt barbe
cuen naar uw wens.
Keurslagerij Burger is een traditio
nele slagerij en heeft een jarenlan
ge ervaring op het gebied van
barbecuen. U kunt dan ook reke
nen op een deskundig advies wan
neer het gaat om organiseren en
waar op te letten bij barbecuepar
tijtjes. Wat heeft u nodig en waar
bestaat een volledige barbe
cue-uitrusting uit:
- een stevige barbecue
die op uw behoefte is
afgestemd;
- houtskool, briketten en
aanmaakblokjes;
- barbecue-gereedschap
zoals tangen, vorken en
een schep;
- een kruidenrek voor
kruiden en sauzen;
- pennen om spiezen te
maken;
-werkblad of tafel;
- fakkels om een gezellige
sfeer te kreêren 's avonds;
- vleesgerechten, sauzen en
salades, fruit en rauwkost
en een lekker glaasje wijn.
Tenslotte nog enkele tips waarop u
kunt letten om uw barbecuepartijtje
veilig te laten verlopen:
- gebruik nooit.spiritus op
een brandende barbecue,
houtskool heeft enige tijd
nodig om te gloeien;
- gebruik goede houtskool
en speciale aanmaakspullen;
- draag geen ontvlambare
kleding;
- houdt kinderen uit de buurt
en doe honden aan de lijn;
- zorg voor een stabiele
stand van de barbecue en
zorg dat hij uit de wind
staat.
Het vleesprodukt is moeilijk
weg te denken uit onze eet
gewoonte! Zowel in onze
warme maaltijd als in onze
broodmaaltijd speelt vlees
een belangrijke rol. Maar ook
in alle kuituren vind je het
vleesprodukt als hoofdbe
standdeel van het voedings
pakket! Wat echter wel
duidelijk verandert is de toe
passing van vleesprodukten
in onze eetgewoonten, ook
de verwerking van vlees is
ingrijpend veranderd. Er
wordt ook een veel gevarieer
der pakket vleesprodukten
aangeboden dan vroeger. Zo
zien we met name bij de
keurslagers de toepassing
van vleesprodukten in kombi-
natie met degen, groenten en
fijne kruiden. Winkelen bij
een speciaalzaak is dan ook
vaak een lust voor het oog en
na het proeven blijkt een pro-
dukt ook nog een streling
voor de tong te zijn!
Belangrijk voor u is te weten
waar u een dergelijk produkt
kunt kopen, wat voor u niet
zo'n probleem hoeft te zijn.
Veel konsumtenten hebben
moeite met het kiezen van
hun groente en fruit voor het
barbecuepartijtje. Wanneer u
gaat barbecuen is het belang
rijk dat u en uw gasten niet
hoeven te zeggen: Ach, wat
jammer van al die rauwkost".
Keurslagerij Burger adviseert
u om 200 gram per persoon te
nemen uit het volgende scala
van specifieke barbecue
groenten en fruit:
- uien;
- paprika;
- bloemkool;
-tomaten;
- worteltjes;
- champignons;
-druiven;
- ananas;
- perziken;
- mandarijnen;
- vruchtencocktail.
Veel barbecueliefhebbers
denken dat je deze rauwkost
ook rauw moet eten, maar
niets is minder waar. Je kunt
rauwkost ook heerlijk grillen,
bv. ui-ringen met champig
nons in een pannetje of op
een stuk folie met een stuk
gegrild vlees.
Keurslagerij Burger is gespe
cialiseerd in barbecueartike
len en barbecuepartijen. Hij
opent "BARBECUESEIZOEN
'89" met een aantal wetens
waardigheden die u vast en
zeker aanspreken. U kunt
gezelliger met z'n tweeën
barbecuen, maar barbecuen
leent zich ook uitstekend
voor partijen met meerdere
personen. Voor u is belang
rijk te weten wat u nodig
heeft om uw barbecuepartij
tje te laten slagen.
Barbecuen bestaat uit meer
artikelen dan vlees.
Keurslagerij Burger biedt u
een totaal pakket barbe
cueartikelen aan nl.: VLEES
PRODUKTEN, SAUZEN EN
SALADES, HOUTSKOOL,
AANMAAKBLOKJES, FAK
KELS, BARBECUEPENNEN
EN TANGEN en zelfs BAR
BECUES. Een totaal assorti
ment met een advies wat u
het beste kunt nemen. Voor
barbecueartikelen vertrouwt
u op Keurslagerij Burger.
100 gram I
100 gram I
100 gram
100 gr. Cmm
Mals rundvlees dat voor het
grillen verrijkt is met een echte
Japanse marinade. Heerlijk
voor op brood maar ook lekker
in dikkere plakken in de mag
netron, koekepan, op de bar
becue of gourmet.
100 gr. I
Japanse varkensspecialiteit,
dunne reepjes mager varkens
vlees op een stokje met een
origineel Japans kruiden
mengsel. Heerlijk in de koeke
pan of op de grill, maar
natuurlijk ook lekker op de
barbecue.
(Per stokje ca. 100 gram vlees)
De échte fanatieke barbe
cueliefhebber heeft veel
waardering voor het barbe
cueworstje en de hamburger,
maar zijn hart vlamt op bij het
zien van een écht stuk vlees
op de barbecue.
Waarschijnlijk heeft dit te
maken met het oerinstinct in
hem nl. vlees roosteren op
een open kampvuur, zoals
heel vroeger onze voorvade
ren dat deden. Het is niet
alleen het vlees, maar de hele
sfeer er omheen. De entrecö-
te met een randje vet is een
geliefd produkt. Evenals de
rib-, hals- en haaskarbonade
ziet men deze produkten vaak
op de echte barbecuefeest
jes.Een nieuw gewaardeerd
produkt op de barbecue is het
vers Hollands lamsvlees.
Deze produkten, die wat meer
aandacht nodig hebben en
met meer zorg bereid moeten
worden, zijn een ware open
baring wanneer u het een
maal doorheeft. Dan wordt
barbecuen niet alleen een
gezellige avond, maar staat
barbecuen op het punt een
alternatieve maaltijd te wor
den, die zeker voor herhaling
vatbaar is. Een echt stuk
vlees op uw barbecue, daar
wordt u weer mens van. Voor
een goed advies klopt u
gerust bij Keurslagerij Burger
aan, u zult er geen spijt van
krijgen.
Wanneer we de Top 3 samen
stellen van de drie populair
ste barbecueprodukten ziet
deze er als volgt uit:
1barbecueworstje
2. hamburger
3. saté
De dieperliggende reden dat
de barbecueworst zo populair
is, is nog steeds niet achter
haald. Men vermoedt dat het
met vorm te maken heeft en
zijn gemakkelijk manier van
bereiden. Ook de hamburger
is een zeer frequent voorko
mende barbecuevriend, die
ondanks zijn goedkoop imago
bij ontzettend veel konsumen-
ten in trek is. Met name de
hamburger Pigalle, een pittig
gekruide hamburger, past
goed bij een pilsje of wijntje.
Keurslagerij Burger maakt
beide produkten zelf van
100% vlees. Zijn ervaring
heeft geleerd dat een eerlijk
kwalitatief goed produkt,
zoals zijn barbecueworst in
staat is om de "lieveling van
de barbecue" te worden.
Deze barbecueworstjes zijn
op verschillende manieren te
bereiden. Je kunt ze zo gril
len, maar je kunt ze ook in
schijfjes snijden en aan een
spies steken. Gekombineerd
met stukjes ui en paprika. De
barbecueworst kun je bijna
met alle sauzen kombineren,
maar de meest voorkomende
kombinatie is toch wel de bar
becueworst met fondue-, bar
becue- of zigeunersaus.
Een barbecueparty zonder
sauzen en salades is als een
kostuum zonder stropdas!
Het is niet af. Een verkeerde
keus zet dan ook een stem
pel op uw barbecueparty. Ten
goede, danwel ten kwade.
Daarom is het zo belangrijk
dat u weet welke sauzen en
salades u kunt kombineren
met welke vleesprodukten,
groente en fruit.
Keurslagerij Burger biedt u
éen viertal echte barbecuesa
lades uit eigen keuken aan,
nl.:
- huzarensalade;
- komkommersalade;
- farmersalade;
- sellerysalade;
- kipkerriesalade.
Bovendien heeft u keuze uit
een kompleet assortiment
sauzen, nl.:
- knoflooksaus;
- kerriesaus;
- fondue-/barbecuesaus;
- satésaus;
- cocktailsaus;
- zigeunersaus;
- pepersaus;
- stroganoffsaus.
Wanneer u gaat barbecuen,
is een kort overleg met uw
keurslager over sauzen en
salades voldoende om uw
barbecueparty perfekt af te
werken.
UITKIJKPOST 31 MEI 1989
De Keurslager
Verstand van
lekker vlees
Keurslagerij
S BURGER
'(«SU?
Wilt u alles weten
over barbecuen?
Barbecuen
naar uw wens