lekker vlees r-® Veilig barbecuen Keurslager Kees Burger voor uw gemak! Wij openen barbecue seizoen f89. Teriyaki 995 De kenner heeft graag een goed stuk vlees. Barbecueworst, lieveling van de barbecue! De Keurslager"" 072 331776 Werstand van Een goed stuk vlees! Yakitori -195 Winkelcentrum "'t Loo" 17 1851 HTHEILOO Groente en fruit gemarineerde Karbonade «i 35 gemarineerde Kipfilet -l 90 kipkerriesalade Een kostuum zonder stropdas. Barbecuen is de laatste jaren sterk opgekomen. Dit "gezelschapsspel" is momenteel zo in trek dat we kunnen spreken van een tijdelijke verandering in de eetgewoonten. Vooral in de zomermaanden is het bar becuetafereel niet meer weg te denken uit achter tuintjes en campings. Jammer genoeg gaat er nogal eens wat fout tijdens zo'n barbecuepartijtje. Wat aanvankelijk begint in een ontspannen sfeer en de start moet zijn van een gezellige avond, draait vaak uit op ergernis en verwijt. De barbecueparty verloopt niet zoals men gedacht had. Vaak is de oorzaak onwe tendheid ten aanzien van het barbecuegebeuren, ondanks alle goede bedoe lingen. De barbecue deugt niet! Het vuur wil niet gauw genoeg aan gaan.Het vlees brandt aan. Er is teveel rauwkost en te weinig brood. Allerlei problemen die regelmatig voorkomen. Een goed uitgekiende bar becue behoeft veel zorg maar eenmaal bezig is het genieten. Keurslagerij Burger kent al deze proble men en heeft daarom voor u al deze zaken op een rijtje gezet, zodat u in het barbe cueseizoen '89 kunt barbe cuen naar uw wens. Keurslagerij Burger is een traditio nele slagerij en heeft een jarenlan ge ervaring op het gebied van barbecuen. U kunt dan ook reke nen op een deskundig advies wan neer het gaat om organiseren en waar op te letten bij barbecuepar tijtjes. Wat heeft u nodig en waar bestaat een volledige barbe cue-uitrusting uit: - een stevige barbecue die op uw behoefte is afgestemd; - houtskool, briketten en aanmaakblokjes; - barbecue-gereedschap zoals tangen, vorken en een schep; - een kruidenrek voor kruiden en sauzen; - pennen om spiezen te maken; -werkblad of tafel; - fakkels om een gezellige sfeer te kreêren 's avonds; - vleesgerechten, sauzen en salades, fruit en rauwkost en een lekker glaasje wijn. Tenslotte nog enkele tips waarop u kunt letten om uw barbecuepartijtje veilig te laten verlopen: - gebruik nooit.spiritus op een brandende barbecue, houtskool heeft enige tijd nodig om te gloeien; - gebruik goede houtskool en speciale aanmaakspullen; - draag geen ontvlambare kleding; - houdt kinderen uit de buurt en doe honden aan de lijn; - zorg voor een stabiele stand van de barbecue en zorg dat hij uit de wind staat. Het vleesprodukt is moeilijk weg te denken uit onze eet gewoonte! Zowel in onze warme maaltijd als in onze broodmaaltijd speelt vlees een belangrijke rol. Maar ook in alle kuituren vind je het vleesprodukt als hoofdbe standdeel van het voedings pakket! Wat echter wel duidelijk verandert is de toe passing van vleesprodukten in onze eetgewoonten, ook de verwerking van vlees is ingrijpend veranderd. Er wordt ook een veel gevarieer der pakket vleesprodukten aangeboden dan vroeger. Zo zien we met name bij de keurslagers de toepassing van vleesprodukten in kombi- natie met degen, groenten en fijne kruiden. Winkelen bij een speciaalzaak is dan ook vaak een lust voor het oog en na het proeven blijkt een pro- dukt ook nog een streling voor de tong te zijn! Belangrijk voor u is te weten waar u een dergelijk produkt kunt kopen, wat voor u niet zo'n probleem hoeft te zijn. Veel konsumtenten hebben moeite met het kiezen van hun groente en fruit voor het barbecuepartijtje. Wanneer u gaat barbecuen is het belang rijk dat u en uw gasten niet hoeven te zeggen: Ach, wat jammer van al die rauwkost". Keurslagerij Burger adviseert u om 200 gram per persoon te nemen uit het volgende scala van specifieke barbecue groenten en fruit: - uien; - paprika; - bloemkool; -tomaten; - worteltjes; - champignons; -druiven; - ananas; - perziken; - mandarijnen; - vruchtencocktail. Veel barbecueliefhebbers denken dat je deze rauwkost ook rauw moet eten, maar niets is minder waar. Je kunt rauwkost ook heerlijk grillen, bv. ui-ringen met champig nons in een pannetje of op een stuk folie met een stuk gegrild vlees. Keurslagerij Burger is gespe cialiseerd in barbecueartike len en barbecuepartijen. Hij opent "BARBECUESEIZOEN '89" met een aantal wetens waardigheden die u vast en zeker aanspreken. U kunt gezelliger met z'n tweeën barbecuen, maar barbecuen leent zich ook uitstekend voor partijen met meerdere personen. Voor u is belang rijk te weten wat u nodig heeft om uw barbecuepartij tje te laten slagen. Barbecuen bestaat uit meer artikelen dan vlees. Keurslagerij Burger biedt u een totaal pakket barbe cueartikelen aan nl.: VLEES PRODUKTEN, SAUZEN EN SALADES, HOUTSKOOL, AANMAAKBLOKJES, FAK KELS, BARBECUEPENNEN EN TANGEN en zelfs BAR BECUES. Een totaal assorti ment met een advies wat u het beste kunt nemen. Voor barbecueartikelen vertrouwt u op Keurslagerij Burger. 100 gram I 100 gram I 100 gram 100 gr. Cmm Mals rundvlees dat voor het grillen verrijkt is met een echte Japanse marinade. Heerlijk voor op brood maar ook lekker in dikkere plakken in de mag netron, koekepan, op de bar becue of gourmet. 100 gr. I Japanse varkensspecialiteit, dunne reepjes mager varkens vlees op een stokje met een origineel Japans kruiden mengsel. Heerlijk in de koeke pan of op de grill, maar natuurlijk ook lekker op de barbecue. (Per stokje ca. 100 gram vlees) De échte fanatieke barbe cueliefhebber heeft veel waardering voor het barbe cueworstje en de hamburger, maar zijn hart vlamt op bij het zien van een écht stuk vlees op de barbecue. Waarschijnlijk heeft dit te maken met het oerinstinct in hem nl. vlees roosteren op een open kampvuur, zoals heel vroeger onze voorvade ren dat deden. Het is niet alleen het vlees, maar de hele sfeer er omheen. De entrecö- te met een randje vet is een geliefd produkt. Evenals de rib-, hals- en haaskarbonade ziet men deze produkten vaak op de echte barbecuefeest jes.Een nieuw gewaardeerd produkt op de barbecue is het vers Hollands lamsvlees. Deze produkten, die wat meer aandacht nodig hebben en met meer zorg bereid moeten worden, zijn een ware open baring wanneer u het een maal doorheeft. Dan wordt barbecuen niet alleen een gezellige avond, maar staat barbecuen op het punt een alternatieve maaltijd te wor den, die zeker voor herhaling vatbaar is. Een echt stuk vlees op uw barbecue, daar wordt u weer mens van. Voor een goed advies klopt u gerust bij Keurslagerij Burger aan, u zult er geen spijt van krijgen. Wanneer we de Top 3 samen stellen van de drie populair ste barbecueprodukten ziet deze er als volgt uit: 1barbecueworstje 2. hamburger 3. saté De dieperliggende reden dat de barbecueworst zo populair is, is nog steeds niet achter haald. Men vermoedt dat het met vorm te maken heeft en zijn gemakkelijk manier van bereiden. Ook de hamburger is een zeer frequent voorko mende barbecuevriend, die ondanks zijn goedkoop imago bij ontzettend veel konsumen- ten in trek is. Met name de hamburger Pigalle, een pittig gekruide hamburger, past goed bij een pilsje of wijntje. Keurslagerij Burger maakt beide produkten zelf van 100% vlees. Zijn ervaring heeft geleerd dat een eerlijk kwalitatief goed produkt, zoals zijn barbecueworst in staat is om de "lieveling van de barbecue" te worden. Deze barbecueworstjes zijn op verschillende manieren te bereiden. Je kunt ze zo gril len, maar je kunt ze ook in schijfjes snijden en aan een spies steken. Gekombineerd met stukjes ui en paprika. De barbecueworst kun je bijna met alle sauzen kombineren, maar de meest voorkomende kombinatie is toch wel de bar becueworst met fondue-, bar becue- of zigeunersaus. Een barbecueparty zonder sauzen en salades is als een kostuum zonder stropdas! Het is niet af. Een verkeerde keus zet dan ook een stem pel op uw barbecueparty. Ten goede, danwel ten kwade. Daarom is het zo belangrijk dat u weet welke sauzen en salades u kunt kombineren met welke vleesprodukten, groente en fruit. Keurslagerij Burger biedt u éen viertal echte barbecuesa lades uit eigen keuken aan, nl.: - huzarensalade; - komkommersalade; - farmersalade; - sellerysalade; - kipkerriesalade. Bovendien heeft u keuze uit een kompleet assortiment sauzen, nl.: - knoflooksaus; - kerriesaus; - fondue-/barbecuesaus; - satésaus; - cocktailsaus; - zigeunersaus; - pepersaus; - stroganoffsaus. Wanneer u gaat barbecuen, is een kort overleg met uw keurslager over sauzen en salades voldoende om uw barbecueparty perfekt af te werken. UITKIJKPOST 31 MEI 1989 De Keurslager Verstand van lekker vlees Keurslagerij S BURGER '(«SU? Wilt u alles weten over barbecuen? Barbecuen naar uw wens

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Uitkijkpost : nieuwsblad voor Heiloo e.o. | 1989 | | pagina 7