Bij elke 500 gram Pril
250 gram ROOMBOTER
10 SCHARRELEIEREN No
1 pot ORANJE MARMEL
Als maatschap
opgericht door
6 boeren en 'n
kapitaalkrachtige
weduwe met
12.000 gulden.
Het was voor de
boerin teveel
werk om kaas
thuis te maken.
Aanvoer
's zomers; melk
van 250 koeien
en 's winters van
190 koeien.
A.s. vrijdag en z,
Prinses-demonstratid
Aanbieding ge
De melk kwam
met paard en
wagen naar de
fabriek.
De dagproduktie
was 250 kg kaas
van verschillende
soorten
edammers.
Met dank aan Campina Me
en Kaasunie Dijk
Foto's: Jaap Bakkum
Ook maakte men
toen roomboter
en alles ging met
de hand.
Er was één
kaasmaker in
dienst; als het
druk was hielp
z'n vrouw.
7 dagen per week aanvoer van melk via
R.O.M.'s (rijdende melkontvangsten).
of
of
Centrifugelokaal voor ontromen, thermiseren en
koelen van de melk.
Elke aangevoerde partij melk wordt chemisch
en bakterologisch onderzocht.
wMum
Tsmkmn
Volautomatische aan- en afvoer van kaas naar
luch t drukpersen
KAAS