Bij elke 500 gram Pril 250 gram ROOMBOTER 10 SCHARRELEIEREN No 1 pot ORANJE MARMEL Als maatschap opgericht door 6 boeren en 'n kapitaalkrachtige weduwe met 12.000 gulden. Het was voor de boerin teveel werk om kaas thuis te maken. Aanvoer 's zomers; melk van 250 koeien en 's winters van 190 koeien. A.s. vrijdag en z, Prinses-demonstratid Aanbieding ge De melk kwam met paard en wagen naar de fabriek. De dagproduktie was 250 kg kaas van verschillende soorten edammers. Met dank aan Campina Me en Kaasunie Dijk Foto's: Jaap Bakkum Ook maakte men toen roomboter en alles ging met de hand. Er was één kaasmaker in dienst; als het druk was hielp z'n vrouw. 7 dagen per week aanvoer van melk via R.O.M.'s (rijdende melkontvangsten). of of Centrifugelokaal voor ontromen, thermiseren en koelen van de melk. Elke aangevoerde partij melk wordt chemisch en bakterologisch onderzocht. wMum Tsmkmn Volautomatische aan- en afvoer van kaas naar luch t drukpersen KAAS

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Uitkijkpost : nieuwsblad voor Heiloo e.o. | 1990 | | pagina 10