Perla Koffie 1,90 2,50 c Scholrolletjes met Zalm 2,50 DE DOKTER ZEGT HET DUIDELIJK EN LUID... LEEF JE UIT MET GRUENTE EN FRUIT 1: Lekker makkelijk 248 175 375 elicatessen V. KeèsZoon 10.° Albert Heijn viert feest, ons koffiemerk Perla bestaat 100 jaar! 500 gram voor... 5.95 O®0 98 BEENTJES GROENTEBROERS kiio 1398 Gebakken Schol Gebakken Scholfilet Verse Schol Verse Scholfilet SNIJBOONTJES BANANEN COX ORANGE 3 kilo3 98 BLEEK- SELDERIJ- KIPSALADE 298 VAN DE WEEK GASTRO bakkerij donderdag, vrijdag en zaterdag, schenken wij koffie met een traktatie voor iedere klant Profiteer van onze aanbieding: Albert Heijn Heiloo Winkelcentrum 't Loo 61 Schol is nog steeds één van de populairste vissen die er zijn. Het zachte vlees en de aparte smaak maken de Schol zeer gewild én de Schol leent zich goed voor talrijke verrassende variaties. Gemakkelijk en snel zet u een heerlijke maaltijd op tafel. Daarom deze week in de reklame: Culinaire tip: WsspecV^ WsspecV^ Kalfsragoüt met Champignons en Macaronivlinders Zie onze folder in deze Uitkijkpost deze week 4 brokken voor Vaste aanbiedingen: halfgebakken pistolets wit of bruin 95 mini pizza s groente, gehakt-ananas of uien 00 't Loo 25 1851 HT Heiloo PAGINA 1 UITKIJKPOST - 11 OKTOBER 1995 per 100 gram van 2,30 voor per 100 gram van 2,80 voor per 100 gram van 1,55 voor per 100 gram van 2,30 voor per stuk... WOENSDAG T/M ZATERDAG: Vers gesneden héél kilo 500 gram Rauwkost van de week 250 gram Europaboulevard 51 - De Mare, Alkmaar ^jjk<4d Winkelhof 't Loo 48, Heiloo Jagflwy vV Winkelc. Geesterduin, Castricum SPECIAAL AANBEVOLEN REEPJES FESTIVAL reepjesvlees ZEEUWS SPEK 4 LEVERKAAS KALFS- ROLLADE SPECIAL SALSA STICKS GEVULDE RUNDER ROLLADE KIPFILET +4ROOM- SCHIJVEN Mm KEURSLAGER 't Loo 27 - Heiloo - 533 17 76 Winkelhof't Loo 23 1851 HT Heiloo Tel. 072 5335483 10 voor 5 voor cd U heeft nodig voor 4 personen: 400 gram kalfspoelet 1 bouquet garni bestaande uit: wortel, ui, prei, peterselie, peperkorrels, laurier en kruidnagel 0,5 rode paprika 250 gram champignons 40 gram boter 2,5 deciliter slagroom 250 gram macaroni vlinders zout peper uit dé molen 1 eetlepel fijngesneden bieslook Bereiding: Zet de kalfspoelet op met water, zodat het vlees net onder staat. Breng het aan de kook en schuim het af. Voeg het bouquet garni toe en laat alles ca. 90 minuten zachtjes gaar trekken. Neem het vlees uit de pan en laat het af koelen en zeef de bouillon. Maak vervolgens de champignons schoon. Doe de champignons bij de bouillon en breng de bouillon aan de kook. Laat het ca. 5 minuten zachtjes doorkoken. Schep de champignons met een schuimspaan in een vergiet en laat ze afkoelen. Maak vervolgens de paprika's schoon door het zaad en de zaadlijsten te verwij deren. Snijd het vruchtvlees in uiterst smalle reepjes en kook ze gedurende 2 minuten in de bouillon. Schep ze uit de bouillon en laat ze afkoelen. Kook de bouillon in tot er niet meer over is dan 1 deciliter. Snijd het afgekoelde vlees in kleine stukjes. Verhit de boter in een koekepan en voeg het ga re kalfspoelet toe. Schep alles enkele malen om en doe er dan de champig nons bij. Laat alles ca. 2 minuten zachtjes bakken. Voeg er, van het vuur af, de ingedampte bouillon en de slagroom bij. Laat alles on der voortdurend roeren net zo lang in dampen tot een gebonden saus is verkre gen. Breng de saus op smaak met zout en peper. Schep er dan de stukjes geblan cheerde paprika door. Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Doe op ieder bord een beetje van de maca roni en schep de ragout er gedeeltelijk over. Strooi er een beetje bieslook over. Tip: U kunt er eventueel nog wat geraspte oude kaas bijgeven. Voedingswaarde per portie: Energié: 2585 kj (620 kcal) Eiwit: 29 gram Vet: 38 gram Koolhydraten: 41 gram Aan dunne reepjes gesneden vlees noemen we "re'epjesvlees". Het is snel klaar, altijd lekker en in vele variaties te koop bij de Keurslager. Ideaal om te roerbakken in de wok of in een gewone braadpan. diverse soorten Lekker op brood: 100 gram I 10Ögram 98^ 100 grani per stuk Mexicaans gekruid gehakt' op een stokje, in ongeveer 1.2'minuten rondom bruin bakken. 100 gram 500 gram SAMEN 9?5 £OLU% M s ore garantiezegel Oret>edn|tvo«oetaande strengste etsen op net geotefl wn nygrene en is EE&goedgekeunJ e deel Speculaas brokken Cm r**

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Uitkijkpost : nieuwsblad voor Heiloo e.o. | 1995 | | pagina 13