7 <s* loenss ifoVfïïll □nneveld ptiek 'L\rfiisiez'e gerechten en voortreffelijk gastheerschap 6ij Elke dinsdag ALLE PIZZA'S EN PASTA S voor slechts P z eeM.e it.aliaansc Reuficn EEN WERELD VAN IIG Vu V iU w e Openingstijden: Dinsdag t/m zondag van 17.00 - 23.00 uur Kennemerstraatweg 107, telefoon 072 533 80 80 Ook ruimte voor gezelschappen Camel, State of Art, van Gils, Gardeur, Ledub, Louis Estère, Roberto Sarto Henry Baker, Haupt, Signum, Chioppa Tot ziens en overtuig uzelf onder het genot van een kopje koffie Mode voor elk seizoen, voor iedere man In het geheel ver nieuwde interieur van Zonneveld Optiek is een ruime collectie brillen onderge bracht. Nog steeds in zijn de kleine monturen, die voor een groot kijkcomfort zorgen. Zonneveld Optiek voert de exclusie ve verkoop van de merken Silhouette, Marc O'Polo, Mondi en Controverse. Dankzij een com putergestuurde slijpautomaat worden de glazen van uw bril bij Zonneveld per fect passend in het montuur geslepen. Dat betekent geen lelijke uitsteken de randjes meer bij grotere sterktes. Na de recente uitbreiding heeft Zonneveld nit meer capaciteit om oogmetingen te verrichten, wachten op uw beurt is er niet meer bij. De zonnebril i tegenwoordig een geliefd mode-accessoire. De zon lijkt allang geen ver«% eiste meer om er een te dragen! Bij mensen met gevoelige ogen scoort de nieuwe Ray-Ban zonne bril hoog. De gla zen met UV-filter kijken uitermate prettig, bijvoor beeld straks tij dens een vakan tie in de sneeuw. Zonneveld Optiek biedt een ruime keus aan zonne brillen en geeft desgewenst graag advies. HEERENWEG 151 - HEILOO - TEL. 072 533 12 75 Register Optometrist Lid A.N.V.0. Contactlensspecialist In november is het alweer ruim twaalf jaar geleden dat Pizzeria Lorenzo haar deuren opende. In dit sfeer volle restaurant zwaai en Lorenzo (hoe kan het ook anders!) en zijn vrouw de scepter. In de keuken bereidt de uit Sardinië afkom stige kokkin heerlijke, typisch Sardijnse gerechten. Wat dacht u bijvoorbeeld van de tongstrelende lams vleesschotel Achnello Sarda? De Sardijnse keuken is vergeleken met de 'gewone' Italiaanse keuken extra pittig gekruid. De vaste klantenkring varr Lorenzo weet dat inmiddels, maar nieu we klanten kijken er nog wel eens van op. Verder staan er op het menu diverse vlees- en visgerechten en natuurlijk een ruime keuze aan pasta's. Complete menu's al Pizzeria Lorenzo: een kijkje in de Sardijnse keuken vanaf f 19,75. En dan hebben we nog niet eens de pizza's genoemd, natuurlijk bereid met een vleugje Italiaanse 'amore'. Een blijvend succes, vooral op dinsdag, want dan kosten ze slechts f 11,50. Bij dat heerlijke eten hoort vanzelfsprekend een lekker wijntje. Uit Sardinië heeft Lorenzo de Cannonao, uit de Piemonte schenkt hij een Barbaresco en een Barolo. De typisch Italiaanse toetjes zijn niet te overtreffen. De tirami- su, een soort kruising van gebak en ijs, en de tartufo, afkomstig uit Brindisi, de geboorte streek van Lorenzo. Pizzeria Lorenzo heeft ruim zestig zitplaatsen. Ook groepen zijn wel kom (tot ongeveer vijf enzeventig personen). En daarbij worden de allerkleinsten niet ver geten: Lorenzo heeft voor hen altijd iets lek kers klaarliggen! ZAANDAM - HEILOO Stationsweg 61 - Heiloo - tel. 072 533 00 68 De tijden veranderen. Dat kun je zien aan de collectie van Alleman Modeman. Er is een modelijn voor de avonturier, die lange verre reizen maakt en daarbij gemakkelijke kle ding draagt. Daarnaast een kledinglijn met een zakelijke uitstraling voor de moderne businessman én er is een spor tieve 'Allemans' trend voor ieder een. Over leeftijd praten we al helemaal niet, de man van nu draagt gewoon waar hij zich lekker in voelt. Nieuw en heel apart in de collectie zijn dit seizoen de com- posé's, colberts (3 knoopssluiting), vesten en pantalons waarbij de stoffen op elkaar zijn afgestemd. De driedelige kos tuums (4 knoopsslui ting) vallen op door de bijzondere stofstructu- ren. Het hooggesloten vest zet door en hele maal terug uit de six ties zijn de wat lange re boorden van de overhemden. Wie geen colbert wil dragen, maar er toch gekleed uit wil zien, is met een van de luxe vesten klaar. Gemakkelijk zittend en toch op en top gesoig neerd. Opvallend bij Alleman Modeman is de collec tie leren jacks en regenjassen, ruim schoots vertegenwoor digd door het merk Camel. Geschuurd leer in verschillende grada ties geeft de jas een doorleefd uiterlijk, kanvas en rubber zijn veelgebruikte materia len in de outdoor-look. En er is nog zoveel meer bij deze allround herenmo- dezaak. Vrijetijdshemden met grote borstzak ken en epauletten, 'jonge' pullovers zonder boord en manchet en met een korte V-hals en een ruime sortering sportswear in de tinten blauw, groen en brique. We heb ben het al eerder gezegd: mode voor elk seizoen en voor iedere man bfj Alleman Modeman. Zonneveld geeft nieuwe kijk óÊiÊm Chinees Specialiteiten Restaurant De Crimpen 2, 1921 BW Akersloot Van 'even naar de Chinees' is hier geen sprake. The Flying Dragon, Chinees Restaurant aan de Crimpen 2 in Akersloot, is anders. Hier wordt de klas sieke Kantonese keu ken op een exclusie ve manier bereid, met uitsluitend verse en zuivere producten. Vijftien jaar geleden vestigde Karei Cheung zich in Akersloot. Zijn zaak is uitgegroeid tot één van de beste Chinese restaurants van Nederland, met een vermelding in de Mercedes-Benz res taurant gids. Dineren bij de Flying Dragon is echt een avond uitgaan. In het stïjivö'i 'ingerichte res taurant doen eigen lijk alleen de wand decoraties denken aan oosterse sferen. Verder overheerst stemmig geel, aan de wanden en op de chi que gedekte tafels met fonkelende gla zen. De aparte kracht van The Flying Dragon schuilt in het voor treffelijk gastheer schap van Karei Cheung en zijn per soneel. Opvallend onopvallend dienen zij de overheerlijke gerechten op, klan ten worden getrak teerd op buitengewo ne service. Wie weinig tijd heeft, maar toch van deze bijzondere keuken met smakelijke com binaties van pittig, zuur en zoet wil genieten, kan gerechten afhalen. Hiervoor heeft The Flying Dragon een aparte ingang, naast het restaurant. op de zaak

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Uitkijkpost : nieuwsblad voor Heiloo e.o. | 1996 | | pagina 19