De Admiraal *De o&ioude chook voo *De *7keecêiftfi&i Woon-, werk en bloemenverkeer in Heiloo en omgeving Heerlijk lamsvlees bij Slagerij Kramer Multimedia bij boekhandel Deutekom Frank en Tineke vestigen luxe viszaak in t Hoekstuk L Pagina 42 Al sinds eind 1975 neemt de bloemenzaak van Henk Scholten een vaste plaats in bij het opjleuren met bloem werk en beplantingen in Heiloo en omgeving. Elk jaar worden nieuwe trends gezet, nieuwe kleurcombinaties samengesteld en andere technieken gebruikt bij het ver werken van bloemen en planten. 'Ook in dit vak geldt: stil stand is achteruitgang. Maar één ding blijft en dat is kwa liteit. Elke dag zorgen voor verse bloemen, zodat een hoogwaardig product de winkel verlaat en werken met vaste mensen die er ple zier in hebben om mooi bloemwerk te maken. Of het nu is voor een geboorte, een overlijden, een bruiloft of een jubilaris, altijd komt er iets aparts te voorschijn,' vertelt Henk Scholten. Nu de lente aangebroken is en iedereen weer verlangt naar frisse kleuren, is Henk Scholten bezig om alle voor- j aarsboden weer te laten zien in de vorm van bloemen als tulpen, narcissen, blauwe druifjes, hyacinten, sneeuw klokjes, maar ook de wat bijzondere soorten als fritu laria (kievietsbloem), scilla, wilde iris en lelietje van dalen. De medewerkers zorgen ervpor dat deze voorjaars bloemen in een moderne vormgeving worden neerge zet zodat u er, op een wat mindere dag buiten, met ple zier in de huiskamer naar kunt kijken. Om u een extra steuntje te geven zijn er prachtige bladen te koop, zoals 'Flowers' en 'Bloemschikken' en één keer per kwartaal het eigen blad 'Vergeet mij niet', geheel gratis bij aankoop van bloemwerk. Kortom, redenen genoeg om eens langs te gaan aan de Stationsweg 88a om te genieten van de bloemen pracht die daar elke dag weer staat. Met het paasfeest voor de deur, heeft slagerij Kramer aan de Westerweg 160 in Heiloo een hele beste koe selec- teerd. Het liefste zou hij er mee door het dorp lopen, maar dat is tegen woordig uit de tijd. De koe komt uit de stal van Jan Vlaar in Wij denes, waar de sla ger bijna alle slachtdie ren vandaan heeft. Met dit prachtige beest is in Schagen een eerste prijs gewonnen. Klanten kunnen profite ren van de vele aanbie dingen van deze slage rij. Al bezig met voorbe reidingen voor Pasen? Slagerij Kramer heeft heerlijk lamsvlees lig gen, zoals lamscarré, filet, rollade, flinters, shoarma, koteletje en lamsgehakt. Ook de worst die elke dag om 12.00 uur warm is, is van bijzondere kwa liteit. Vermaard zijn daar naast de grillworst, de leverworst, de bloedworst en ossenworst: overheer lijk, van topkwaliteit en, last but not least, uit de eigen worstmakerij. Slagerij Kramer doet veel mee met keuringen en het is dan ook niet verwon derlijk dat hij vaak in de (gouden) prijzen valt, met Johan van Dam als worst maker. En met John de Boer in de winkel is het bij Slagerij Kramer ook nog eens prettig winkelen. Turning Point is de multimedia-ajdeling van ruim hon derd kwaliteitsboekhandels door geheel Nederland. Het brede assortiment van Turning Point biedt voor ieder wat wils, van edutainer tot gamer. Bij de Turning Point-boek- handel treft de consument alles op het gebied van cd- rom software, maar ook de laatste literatuur over com puters en multimedia en vele computertijdschriften. Voor de jeugd zijn er de eduroms, een laagdrempelige, educa tieve serie, over elk onder werp en voor elke leeftijd. De duidelijke beeld schermindeling, gemakkelij ke bediening en stimuleren de vragen zorgen voor snel ler leren. Spelenderwijs ontdekken kin deren wat hun sterke en zwak ke punten zijn en kunnen zij hun kennis aanscherpen. Op elke edurom staan meerdere onderdelen om een vak (bij voorbeeld aardrijkskunde, rekenen, taal of biologie) te oefenen. Met elk onderdeel kan het kind eerst oefenen en vervolgens toetsen. Eduroms kunnen ook gebruikt gorden voor kinderen met een leer probleem en fungeren dan als digitale bijles. Bij Deutekom bent u ook aan het juiste adres voor interactieve talencursussen, verkrijgbaar voor Ame rikaans-Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans. Een vreemde taal leren was nog nooit zo leuk. Deze interactieve taalcursussen staan bekend als kwaliteits cursussen, waarmee u een vreemde taal op een heel bij zondere manier leert. U kunt luisteren, tekst inspreken en afluisteren, schrijven, de grammatica leren* herhalen, oefeningen maken en het geïntegreerde woordenboek raadplegen. U maakt een interactieve reis en komt dus ook veel van het land en zijn cultuur te weten. En dat alles onder begelei ding van een privé-gids die zegt wat u moet doen, waar u heen gaat en die uw oefe ningen corrigeert. De cursus beschikt over unieke spraakherkenning, die niet alleen woorden maar complete zinnen op uit spraak kan beoordelen. Nieuw is ook de mogelijk heid om de privé-gids mon delinge opdrachten te geven in de taal die u leert en zo het programma zonder muis of toetsenbord te besturen. Ook is het mogelijk zelf de spreeksnelheid van de moe dertaalsprekers in de dialo gen traploos en zonder ver vorming hoger en lager in te stellen. Sinds kort hebben Frank en Tineke de zaak van de Egmondse visspecialist Michel in winkelcentrum 't Hoek stuk in Heiloo overge nomen. Hun uitgangs punt: Frank en Tineke moet een luxe viszaak worden, waar kwaliteit en klantgerichtheid hoog in het vaandel staan. Frank werkt al twintig jaar in de horeca. Hij was als kok werkzaam in onder meer Motel Akersloot en als chef kok in het Egmondse Hotel Zuiderduin en De Strandjutter. Tineke woonde veertien jaar lang in Engeland. Sinds 1991 is ze werkzaam in de horeca en werkte onder meer een aantal maanden bij Michel in de zaak. 'Een eigen viszaak zien we als een nieuwe uitda ging, waar we met veel enthousiasme aan begonnen zijn,' aldus Frank en Tineke. 'We willen de klantenkring graag uitbreiden, door goede kwaliteit te bie den en de wensen van onze klanten centraal te laten staan.' Restaurant Klein Varnebroek opent brasserie en eetcafé Terwijl in de keuken de kip uit de oven wordt gehaald, klinkt er uit de naastliggen de ruimte gehamer, gezaag en gehoor. Leveranciers lopen af en aan; in de hal staan in plastic verpakte stoeltjes geduldig bijeen. De telefoon rinkelt onophoude lijk, werklui lopen heen en weer en daar tussendoor wordt ook nog eens druk schoongemaakt. Het gonst van de bedrijvigheid bij Restaurant Klein Varnebroek aan De Omloop in Heiloo. Bedrijvigheid alom, want er is de laatste tijd met man en macht gewerkt om per 1 mei brasserie De Admiraal te openen. Onder het motto 'Koning, keizer, admiraal, uit eten gaan doen ze allemaal,' kwamen Pieter Ranzijn en de zijnen op het lumineuze idee om het ongebruikte zij zaaltje om te toveren in een gezellig eet café, dat plaats biedt aan ongeveer vijftig man. Een uitkomst voor kleine gezelschappen die wat te vieren hebben, voor clubs en verenigingen die Klein Varnebroek geregeld aan doen en binnenkort dus ook voor iedereen die zin heeft om er 's middags te gaan lunchen of 's avonds te gaan eten. De Admiraal is nog niet helemaal klaar, maar oogt al veelbelovend. Evenals in de grote zaal is er een sfeervol le bar geplaatst. De wanden zijn uitgevoerd in een gedeeltelijk gedessineerd blauw, met bovenramen voorzien van fraaie glas-in- lood ruiten. Kekke verlich ting belooft veel goeds en de gezellige leestafel wenkt uit nodigend. Een eetcafé waar het, naar het zich laat aan zien, goed toeven zal zijn. Over de menukaart wil Pieter Ranzijn nog niet al te veel kwijt, maar hij wil wel los laten dat het een 'moder ne' kaart zal zijn. 'Plate ser vice, lekkere salades, dag en weekendspecialiteiten en natuurlijk ook seizoensge bonden schotels.' Het moet in elke geval een gelegen heid zijn waar iedereen zich op zijn gemak voelt, zoveel is wel duidelijk. En Pieter Ranzijn zou Pieter Ranzijn niet zijn, als hij ook dit keer niet iets bijzonders van de toiletgroep heeft gemaakt. Terwijl de dames zich 'very ladylike' kunnen terugtrekken, worden de heren getrakteerd op een heuse sterrenhemel. Verder verklappen we niets, nieuwsgierigen gaan zelf maar kijken... Eetcafé/brasserie De Admiraal is open van 1 mei tot 1 september op zaterdag en zondag van 12.00 tot 23.00 uur; in de zomerva kantie elke dag van 12.00 tot 23.00 uur en daarnaast natuurlijk voor reserverin gen. Wie niet tot 1 mei wil wachten kaft eerste en twee de paasdag ook alvast terecht. De eerste thee, die in het begin van de 17de eeuw in Europa werd ingevoerd, was groene thee uit China, en zijn populariteit duurde voort tot in de 19de eeuw. Daarna verschoof de voor keur naar de sterkere, gefer menteerde zwarte thee van de jonge plantages in de Britse kolonies. Tegen woordig echter is groene, niet-gefermenteerde thee weer helemaal in opkomst. Verbruikers ontdekken en genieten van de subtiele smaken, de delicate frisheid en het uitgebreide assorti ment van infusies. Groene thee heeft een fascinerende eigenschap, gebaseerd op de mystiek van het Oosten en zijn aanverwante cultuur. Wie hier meer van wil weten, moet eens een bezoek bren gen aan De Theeclipper aan de Heerenweg 246a in Heiloo. Daar kunnen ze u alles over deze oeroude drank vertellen. Recent wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat groene thee heilzame eigenschappen heeft, maar ook flinke hoeveelheden vitamines en mineralen bevat. Daarom is groene thee zeer populair bij gezondheids- bewuste verbruikers. De theebladeren bevatten praktisch geen keukenzout en absoluut geen calorieën. Door zijn hoog gehalte aan vitamine-C is groene thee de ideale drank na het sporten. De cafeïne werkt direct op het centrale zenuwstelsel, waardoor de bloedsomloop en de stofwisseling wordt bevorderd, wat een prestatie verhoging tot gevolg heeft. De looizuren sturen de opna me van de cafeïne door het organisme en zorgen ervoor dat de werking langer duurt. Tegelijkertijd werken zij weldoend op maag en dar men. De etherische oliën zorgen voor het kostbare aroma en het bevorderen van de stofwisseling. Ook wor den de smaak- en reukzenu wen geprikkeld. Bovendien is groene thee rijk aan mine ralen en bevat vitaminen van de groepen A en B. Behalve voor (groene) thee bent u bij De Theeclipper aan het juiste adres voor allerlei aanverwante artike len, zoals aparte theekopjes, bijzondere theepotten, grap pige lepeltjes en leuke paas- cadeautjes. «oafaarsomte «ïBööijiast v#otiaar$«i8fie BKkPpost voonaarseame «itKükposi - voona ediue Uitkiikpost Woerjaarseditte IHttHKpest vaotfaarsefflfie 8BK8kf»sl*S

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Uitkijkpost : nieuwsblad voor Heiloo e.o. | 2000 | | pagina 54