De Admiraal
*De o&ioude chook voo *De *7keecêiftfi&i
Woon-, werk en bloemenverkeer
in Heiloo en omgeving
Heerlijk
lamsvlees
bij Slagerij
Kramer
Multimedia bij
boekhandel Deutekom
Frank en
Tineke
vestigen luxe
viszaak in
t Hoekstuk
L Pagina 42
Al sinds eind 1975 neemt de bloemenzaak van Henk
Scholten een vaste plaats in bij het opjleuren met bloem
werk en beplantingen in Heiloo en omgeving. Elk jaar
worden nieuwe trends gezet, nieuwe kleurcombinaties
samengesteld en andere technieken gebruikt bij het ver
werken van bloemen en planten.
'Ook in dit vak geldt: stil
stand is achteruitgang. Maar
één ding blijft en dat is kwa
liteit. Elke dag zorgen voor
verse bloemen, zodat een
hoogwaardig product de
winkel verlaat en werken
met vaste mensen die er ple
zier in hebben om mooi
bloemwerk te maken. Of het
nu is voor een geboorte, een
overlijden, een bruiloft of
een jubilaris, altijd komt er
iets aparts te voorschijn,'
vertelt Henk Scholten.
Nu de lente aangebroken is
en iedereen weer verlangt
naar frisse kleuren, is Henk
Scholten bezig om alle voor-
j aarsboden weer te laten zien
in de vorm van bloemen als
tulpen, narcissen, blauwe
druifjes, hyacinten, sneeuw
klokjes, maar ook de wat
bijzondere soorten als fritu
laria (kievietsbloem), scilla,
wilde iris en lelietje van
dalen.
De medewerkers zorgen
ervpor dat deze voorjaars
bloemen in een moderne
vormgeving worden neerge
zet zodat u er, op een wat
mindere dag buiten, met ple
zier in de huiskamer naar
kunt kijken. Om u een extra
steuntje te geven zijn er
prachtige bladen te
koop, zoals 'Flowers' en
'Bloemschikken' en één
keer per kwartaal het eigen
blad 'Vergeet mij niet',
geheel gratis bij aankoop
van bloemwerk.
Kortom, redenen genoeg om
eens langs te gaan aan de
Stationsweg 88a om te
genieten van de bloemen
pracht die daar elke dag
weer staat.
Met het paasfeest voor
de deur, heeft slagerij
Kramer aan de
Westerweg 160 in Heiloo
een hele beste koe selec-
teerd. Het liefste zou hij
er mee door het dorp
lopen, maar dat is tegen
woordig uit de tijd.
De koe komt uit de
stal van Jan Vlaar in
Wij denes, waar de sla
ger bijna alle slachtdie
ren vandaan heeft. Met
dit prachtige beest is in
Schagen een eerste prijs
gewonnen.
Klanten kunnen profite
ren van de vele aanbie
dingen van deze slage
rij. Al bezig met voorbe
reidingen voor Pasen?
Slagerij Kramer heeft
heerlijk lamsvlees lig
gen, zoals lamscarré,
filet, rollade, flinters,
shoarma, koteletje en
lamsgehakt.
Ook de worst die elke
dag om 12.00 uur warm
is, is van bijzondere kwa
liteit. Vermaard zijn daar
naast de grillworst, de
leverworst, de bloedworst
en ossenworst: overheer
lijk, van topkwaliteit en,
last but not least, uit de
eigen worstmakerij.
Slagerij Kramer doet veel
mee met keuringen en het
is dan ook niet verwon
derlijk dat hij vaak in de
(gouden) prijzen valt, met
Johan van Dam als worst
maker. En met John de
Boer in de winkel is het
bij Slagerij Kramer
ook nog eens prettig
winkelen.
Turning Point is de multimedia-ajdeling van ruim hon
derd kwaliteitsboekhandels door geheel Nederland. Het
brede assortiment van Turning Point biedt voor ieder wat
wils, van edutainer tot gamer.
Bij de Turning Point-boek-
handel treft de consument
alles op het gebied van cd-
rom software, maar ook de
laatste literatuur over com
puters en multimedia en vele
computertijdschriften. Voor
de jeugd zijn er de eduroms,
een laagdrempelige, educa
tieve serie, over elk onder
werp en voor elke leeftijd.
De duidelijke beeld
schermindeling, gemakkelij
ke bediening en stimuleren
de vragen zorgen voor snel
ler leren.
Spelenderwijs ontdekken kin
deren wat hun sterke en zwak
ke punten zijn en kunnen zij
hun kennis aanscherpen. Op
elke edurom staan meerdere
onderdelen om een vak (bij
voorbeeld aardrijkskunde,
rekenen, taal of biologie) te
oefenen. Met elk onderdeel
kan het kind eerst oefenen en
vervolgens toetsen. Eduroms
kunnen ook gebruikt gorden
voor kinderen met een leer
probleem en fungeren dan als
digitale bijles.
Bij Deutekom bent u ook
aan het juiste adres voor
interactieve talencursussen,
verkrijgbaar voor Ame
rikaans-Engels, Frans,
Duits, Spaans en Italiaans.
Een vreemde taal leren was
nog nooit zo leuk. Deze
interactieve taalcursussen
staan bekend als kwaliteits
cursussen, waarmee u een
vreemde taal op een heel bij
zondere manier leert.
U kunt luisteren, tekst
inspreken en afluisteren,
schrijven, de grammatica
leren* herhalen, oefeningen
maken en het geïntegreerde
woordenboek raadplegen. U
maakt een interactieve reis
en komt dus ook veel van het
land en zijn cultuur te weten.
En dat alles onder begelei
ding van een privé-gids die
zegt wat u moet doen, waar
u heen gaat en die uw oefe
ningen corrigeert.
De cursus beschikt over
unieke spraakherkenning,
die niet alleen woorden maar
complete zinnen op uit
spraak kan beoordelen.
Nieuw is ook de mogelijk
heid om de privé-gids mon
delinge opdrachten te geven
in de taal die u leert en zo
het programma zonder muis
of toetsenbord te besturen.
Ook is het mogelijk zelf de
spreeksnelheid van de moe
dertaalsprekers in de dialo
gen traploos en zonder ver
vorming hoger en lager in te
stellen.
Sinds kort hebben
Frank en Tineke de
zaak van de Egmondse
visspecialist Michel in
winkelcentrum 't Hoek
stuk in Heiloo overge
nomen. Hun uitgangs
punt: Frank en Tineke
moet een luxe viszaak
worden, waar kwaliteit
en klantgerichtheid
hoog in het vaandel
staan.
Frank werkt al twintig
jaar in de horeca. Hij
was als kok werkzaam
in onder meer Motel
Akersloot en als chef
kok in het Egmondse
Hotel Zuiderduin en De
Strandjutter. Tineke
woonde veertien jaar
lang in Engeland. Sinds
1991 is ze werkzaam in
de horeca en werkte
onder meer een aantal
maanden bij Michel in
de zaak.
'Een eigen viszaak zien
we als een nieuwe uitda
ging, waar we met
veel enthousiasme aan
begonnen zijn,' aldus
Frank en Tineke. 'We
willen de klantenkring
graag uitbreiden, door
goede kwaliteit te bie
den en de wensen van
onze klanten centraal te
laten staan.'
Restaurant Klein Varnebroek
opent brasserie en eetcafé
Terwijl in de keuken de kip
uit de oven wordt gehaald,
klinkt er uit de naastliggen
de ruimte gehamer, gezaag
en gehoor. Leveranciers
lopen af en aan; in de hal
staan in plastic verpakte
stoeltjes geduldig bijeen. De
telefoon rinkelt onophoude
lijk, werklui lopen heen en
weer en daar tussendoor
wordt ook nog eens druk
schoongemaakt. Het gonst
van de bedrijvigheid bij
Restaurant Klein Varnebroek
aan De Omloop in Heiloo.
Bedrijvigheid alom, want er
is de laatste tijd met man en
macht gewerkt om per 1 mei
brasserie De Admiraal te
openen. Onder het motto
'Koning, keizer, admiraal,
uit eten gaan doen ze
allemaal,' kwamen Pieter
Ranzijn en de zijnen op het
lumineuze idee om het
ongebruikte zij zaaltje om te
toveren in een gezellig eet
café, dat plaats biedt aan
ongeveer vijftig man.
Een uitkomst voor kleine
gezelschappen die wat te
vieren hebben, voor clubs en
verenigingen die Klein
Varnebroek geregeld aan
doen en binnenkort dus ook
voor iedereen die zin heeft
om er 's middags te gaan
lunchen of 's avonds te gaan
eten.
De Admiraal is nog niet
helemaal klaar, maar oogt al
veelbelovend. Evenals in de
grote zaal is er een sfeervol
le bar geplaatst. De wanden
zijn uitgevoerd in een
gedeeltelijk gedessineerd
blauw, met bovenramen
voorzien van fraaie glas-in-
lood ruiten. Kekke verlich
ting belooft veel goeds en de
gezellige leestafel wenkt uit
nodigend. Een eetcafé waar
het, naar het zich laat aan
zien, goed toeven zal zijn.
Over de menukaart wil
Pieter Ranzijn nog niet al te
veel kwijt, maar hij wil wel
los laten dat het een 'moder
ne' kaart zal zijn. 'Plate ser
vice, lekkere salades, dag
en weekendspecialiteiten en
natuurlijk ook seizoensge
bonden schotels.' Het moet
in elke geval een gelegen
heid zijn waar iedereen zich
op zijn gemak voelt, zoveel
is wel duidelijk.
En Pieter Ranzijn zou Pieter
Ranzijn niet zijn, als hij ook
dit keer niet iets bijzonders
van de toiletgroep heeft
gemaakt. Terwijl de dames
zich 'very ladylike' kunnen
terugtrekken, worden de
heren getrakteerd op
een heuse sterrenhemel.
Verder verklappen we niets,
nieuwsgierigen gaan zelf
maar kijken...
Eetcafé/brasserie De
Admiraal is open van 1 mei
tot 1 september op zaterdag
en zondag van 12.00 tot
23.00 uur; in de zomerva
kantie elke dag van 12.00
tot 23.00 uur en daarnaast
natuurlijk voor reserverin
gen. Wie niet tot 1 mei wil
wachten kaft eerste en twee
de paasdag ook alvast
terecht.
De eerste thee, die in het
begin van de 17de eeuw in
Europa werd ingevoerd, was
groene thee uit China, en
zijn populariteit duurde
voort tot in de 19de eeuw.
Daarna verschoof de voor
keur naar de sterkere, gefer
menteerde zwarte thee van
de jonge plantages in de
Britse kolonies. Tegen
woordig echter is groene,
niet-gefermenteerde thee
weer helemaal in opkomst.
Verbruikers ontdekken en
genieten van de subtiele
smaken, de delicate frisheid
en het uitgebreide assorti
ment van infusies.
Groene thee heeft een fascinerende eigenschap, gebaseerd
op de mystiek van het Oosten en zijn aanverwante cultuur.
Wie hier meer van wil weten, moet eens een bezoek bren
gen aan De Theeclipper aan de Heerenweg 246a in
Heiloo. Daar kunnen ze u alles over deze oeroude drank
vertellen.
Recent wetenschappelijk
onderzoek heeft aangetoond
dat groene thee heilzame
eigenschappen heeft, maar
ook flinke hoeveelheden
vitamines en mineralen bevat.
Daarom is groene thee zeer
populair bij gezondheids-
bewuste verbruikers.
De theebladeren bevatten
praktisch geen keukenzout
en absoluut geen calorieën.
Door zijn hoog gehalte aan
vitamine-C is groene thee de
ideale drank na het sporten.
De cafeïne werkt direct op
het centrale zenuwstelsel,
waardoor de bloedsomloop
en de stofwisseling wordt
bevorderd, wat een prestatie
verhoging tot gevolg heeft.
De looizuren sturen de opna
me van de cafeïne door het
organisme en zorgen ervoor
dat de werking langer duurt.
Tegelijkertijd werken zij
weldoend op maag en dar
men. De etherische oliën
zorgen voor het kostbare
aroma en het bevorderen van
de stofwisseling. Ook wor
den de smaak- en reukzenu
wen geprikkeld. Bovendien
is groene thee rijk aan mine
ralen en bevat vitaminen van
de groepen A en B.
Behalve voor (groene) thee
bent u bij De Theeclipper
aan het juiste adres voor
allerlei aanverwante artike
len, zoals aparte theekopjes,
bijzondere theepotten, grap
pige lepeltjes en leuke paas-
cadeautjes.
«oafaarsomte «ïBööijiast v#otiaar$«i8fie BKkPpost voonaarseame «itKükposi - voona
ediue Uitkiikpost Woerjaarseditte IHttHKpest vaotfaarsefflfie 8BK8kf»sl*S