Winkeliers
vinden 't Loo
het mooiste
winkelcentrum
van de regio
55+ Fitness in Sportinstituut
het Vennewater
Verswinkels in 't Loo kiezen voor
ambachtelijkheid van deze tijd
Eigengemaakte producten
zijn kracht van
cafetaria-ijssalon Ed Dekker
Speciaalzaak
Centerdisc
bestaat
tien jaar
I Pagina 8 Z
'Prettig loof na onze maan
dagtraining en zoals gewoon
lijk met een tevreden gevoel
het toch maar weer te heb
ben gefikst.' Wil (70) en
Wim (68) Zwertbroek
uit Limmen trainen inmid
dels ruim een jaar bij
Sportinstituut het Venne
water.
Na eerdere fitness in
Alkmaar kwamen zij via een
artikel in de Uitkijkpost bij
het fitnesscentrum in sport
hal het Vennewater terecht.
'De eerste kennismaking
was al bijzonder prettig, er
was tijd voor een gesprek
waarbij lichamelijke proble
men - en laten we eerlijk
zijn, op onze leeftijd zijn die
er zo nu en dan - werden
doorgesproken,' vertelt Wim,
die in een adem door vertelt
over wat hen verder zo goed
bevalt bij het fitnesscentrum.
'De apparatuur is veilig en
wordt goed onderhouden.
Verder is het personeel des
kundig, attent-oplettend en
zeer behulpzaam.'
Wil moest twee jaar geleden
stoppen met tennissen in
verband met heupproble
men. 'Van kindsaf aan deed
ik altijd al aan sport, dus dit
gedwongen ophouden was
een hard gelag.' De specia
list constateerde slijtage en
na de fysiotherapie kon ook
zij weer met fitness begin
nen. 'Het resultaat is dat ik,
ondanks die altijd nog ver
sleten heup, weer behoorlijk
uit de voeten kan.' Zo goed
zelfs dat het echtpaar vorig
jaar weer gewandeld heeft in
de Zuid-Duitse bergen, wel
iswaar met twee langlauf-
stokken maar het ging per
fect. Wil: 'Het publiek in het
centrum is vriendelijk en
prettig waardoor er een posi
tieve sfeer hangt. Er hoeft
niets, je bepaalt je eigen
tempo en de zwaarte van de
oefeningen en na afloop ben
je prettig moe. Dat geeft een
enorme kick. Daarom kan ik
fitness iedereen aanbevelen
en zeker de 50-plussers: het
is erg goed voor je moreel.'
Wim rekent tot slot nog af
met het vooroordeel dat een
fitnesscentrum nog steeds
geassocieerd wordt met
body-building. 'In het
Vennewater komt echt ieder
een, vrouwen en mannen
van jong tot oud. Iedereen
traint daar naar zijn eigen
mogelijkheden. Drempel
vrees-is dus echt niet nodig.'
Sportinstituut Het Vennewater
aan Het Zevenhuizen 48
heeft iedereen wat te bieden.
Ook dit jaar worden er weer
buitenactiviteiten georgani
seerd. Het fitwalken (voor
iedereen die houdt van actief
en gezellig sporten in de bui
tenlucht) gaat van start op
woensdag 5 april om 09.00
uur, een kinderoppas is aan
wezig. Zaterdag 13 mei
begint er weer een inline-
skatecursus voor beginners.
Opgeven kan op tel. 072-
5330344.
Vishandel Huib Schong, De Deel Delicatessen, Bakkerij
Kees Zoon en Keurslagerij Kees Burger. Alweer vijf jaar
geleden ondergingen hun vier 'verswinkels'in winkelcen
trum 't Loo in Heiloo een ware metamorfose door een
ingrijpende verbouwing. Vijf jaar later staan de vier nog
dagelijks garant voor kwaliteit en ambachtelijkheid,
bereikt met de moderne middelen van deze tijd.
'Het kloppend vershart van
't Loo' noemen de vier win
keliers hun zaken vol trots.
Het leveren van verse, kwa
litatief uitstekende produc
ten staat namelijk bij allen
voorop. En allemaal doen ze
dan ook hun uiterste best om
hun klanten, elke dag weer,
te voorzien van producten
die aan die eisen voldoen.
'We doen dat allemaal op
onze eigen manier en met
onze eigen producten, maar
omdat we dezelfde uitgangs
punten hebben, vullen we
elkaar goed aan,' verduide
lijken de ondernemers.
'Samen leveren we een com
pleet aanbod aan kwaliteits
versproducten, waarbij we
de nieuwste trends op de
voet kunnen volgen omdat
Alweer twintig jaar is het cafetaria van Ed Dekker geves
tigd aan de Stationsweg 73 in Heiloo. Samen met zijn echt
genote, dochter en een aantal medewerkers draagt hij er al
die jaren al zorg voor dat iedereen die binnengaat kan
genieten van overheerlijk ijsverrukkelijke broodjes, sma
kelijke snacks en bijzonder lekkere maaltijden.
zijn perfecte kroketten.
Geen fabrieksproducten,
maar eigengemaakte kroket
ten, die in smaak niet te eve
naren zijn.
Eigengemaakt zijn ook de
niet te versmaden saté en
huzarensalade.
Wie vanavond nu eens even
geen zin heeft om te koken,
maar wel een lekkere, volle
dige -maaltijd wenst, kan
terecht bij Ed Dekker. Het
cafetaria heeft diverse mee-
neemmenu's op de kaart
staan, onder meer spare ribs
(maar liefst 500 gram!).
Behalve meenemen kunnen
deze maaltijden ook genut
tigd worden in het gezellige
cafetaria. Dus of het nu gaat
om lekkere trek of stevige
honger, iedereen is welkom
bij cafetaria Ed Dekker.
Specialiteit is ongetwijfeld
het verse schepijs, dat Ed
Dekker zelf maakt. En zeg
nou eerlijk: wat is er lekker
der dan op een mooie lente
dag of een zwoele zomerdag
genieten van zo'n overheer
lijk ijsje op het terras naast
de zaak?
Maar ook de broodjes mogen
geproefd worden. Ed Dekker
biedt knapperige, vers
afgebakken pistolets en
Italiaanse bollen, belegd met
onder andere gerookte ribeye
of ham. En voor wie het ver
antwoord aan wil pakken, is
er natuurlijk het overbekende
broodje gezond.
Velen die de naam Ed
Dekker horen, zullen denken
aan kroketten. Waarom?
Omdat het cafetaria al sinds
jaar en dag bekend staat om
'Het mooiste winkelcen
trum van de regio'. Zo
omschrijven de winke
liers van winkelhof 't
Loo in Heiloo hun win
kelcentrum.
En een beetje gelijk heb
ben ze wel. Want 't Loo
is de ideale plaats om op
je gemak je boodschap
pen te doen, om eens
lekker rustig te winkelen
of om zomaar eens even
doorheen te slenteren.
Grote aantrekkingskracht
van dit winkelcentrum,
gelegen achter de Witte
Kerk, is de ruime par
keergelegenheid erom
heen. Dat verklaart ook
waarom zoveel mensen
uit de regio naar 't Loo
komen om inkopen te
doen. Want niet iedereen
heeft zin om met zijn
wagen in een parkeerga
rage te gaan staan, om
vervolgens nog een eind
je te moeten lopen.
Bij 't Loo is er altijd wel
een plekje te vinden, en
binnen luttele seconden
bent u waar u wezen wilt.
Onder één dak bevinden
zich om precies te zijn
41 winkels. Het aanbod
is compleet te noemen.
Van de dagelijkse bood
schappen tot luxe-voor
werpen, u vindt er alles
gerieflijk bij elkaar. Het
winkelcentrum organi
seert geregeld allerlei
activiteiten op de bin
nenpleinen.
Zo zijn er met grote
regelmaat modeshows,
demonstraties van pro
ducten, een minikermis,
af en toe een kunstmarkt
en onlangs nog een eta
lage wedstijd met de
jubilerende amateurfoto
grafen. En ook voor de
koopzondagen heeft 't
Loo altijd wel wat bij
zonders in petto.
we kleinschalig bezig zijn.
Daardoor kunnen we direct
inspelen op de markt.'
Keurslager Kees Burger doet
dat met zijn vlees en vlees
waren, die nog op traditione
le manier bereid worden. 'We
maken bijvoorbeeld nog
altijd onze eigen worst, waar
bij paardenworst en grill
worst specialiteiten zijn.
Natuurlijk gebruiken we
daarbij wel moderne appara
tuur en wordt gewerkt vol
gens de huidige hygiënenor-
men van de EG.' Dat er-nog
voldoende traditie over is in
het slagersvak, blijkt wel uit
de aanwezigheid van door
Burger aangekocht vee op de
jaarlijkse paas veetentoon
stelling in Schagen. Vandaag,
12 april, verwacht Burger
met zijn vee weer hoge ogen
te gaan gooien tijdens dit
evenement, waar bóeren en
slagers elkaar ontmoeten.
De geur van vers brood
Versheid en ambachtelijk
heid van producten verraden
zich bij bakker Kees Zoon
alleen al door de geur van
vers brood die je van afstand
tegemoet komt. Van drie
broden naar keuze voor een
vaste, aantrekkelijke prijs tot
een uitgebreide keuze in
belegde broodjes (ook ver
krijgbaar in de lunchroom
achter de bakkerij): Kees
Zoon geeft aan dat een
traditionele bereiding met
moderne middelen eveneens
zijn manier is om verse kwa
liteitsproducten te leveren.
'Bij het brood is de laatste
jaren merkbaar dat mensen
graag een wat steviger
bruinbrood eten, met veel
vezels en granen er in. Maar
een lekker vers wit broodje
gaat er ook altijd nog in!'
Bij vishandelaar Huib Schong
liggen de zaken nog enigs
zins anders: om de meest
verse vis in zijn vitrines te
hebben gaat hij zelf op pad
naar de afslag in IJmuiden
en zoekt daar de beste vis
uit. 'Ik koop over het alge
meen vis die gevangen is
door kleine boten, die
slechts één dag uitvaren en
daarna meteen weer in de
haven terugkomen. Dan
weetje zeker dat het vers is.'
Deze telg uit een echte 'vis-
familie' (die al sinds 1953 in
Heiloó gevestigd is), noemt
verse haring als zijn specia
liteit. 'Malse, frisse haring,
die goed is schoongemaakt
en een goed vetgehalte
heeft. Ik durf gerust te zeg
gen dat ik de beste haring
van de regio verkoop!' Dat
ook bij Schong traditie en
ambacht nog een rol speelt,
bewijzen zijn gerookte zalm
en makreel. 'Die worden
niet elektrisch gerookt, zoals
tegenwoordig vaak gebeurt,
maar nog ouderwets op
eikenmot.'
Vol en stevig
Eigenaar Paul Boerlage van
delicatessenzaak De Deel
tenslotte noemt zijn zaak een
'totale verswinkel', omdat
het assortiment uiteenloopt
van fijnere vleeswaren tot
Nederlandse en buitenlandse
kaas en van nootjes en zuid
vruchten tot de betere wij
nen. Zijn Noord-Hollandse
Beemsterkaas is volgens
hem 'de lekkerste kaas van
Nederland, omdat hij minder
zout, lekker romig en goed
snijdbaar is.' Ook Boerlage
volgt de trends op de voet en
vertelt enthousiast over de
opkomst van de roséwijnen.
'Momenteel hebben we wel
vijftien a twintig soorten,
alleen de allerbeste. Een
goede rosé moet droog en
fruitig zijn, vol en stevig. En
zeg nou eerlijk, als je straks
weer buiten in de tuin kunt
zitten, is het toch heerlijk
om rustig te genieten van
een goede rosé als aperitief,
vergezeld van een smakelijk
stokbroodje met olijven- of
artisjokkentapenade
Behalve een constante kwa
liteit en ambachtelijkheid
zijn er nog meer dingen die
de vier winkeliers bijzonder
hoog in het vaandel hebben
staan. 'Het persoonlijk con
tact met de klanten is heel
belangrijk. Vragen over
kook-, bak- en braadtijden,
de manier van bereiden van
bepaalde producten, lekkere
recepten of tips over welke
wijn het best bij een bepaald
gerecht gedronken kan wor
den, het staat klanten altijd
vrij om ons advies te vra
gen.' En die klanten weten,
als het aan de 'versmannen'
ligt, ook precies waar ze aan
toe zijn. 'Duidelijkheid is
heel belangrijk. Niet alleen
in kwaliteit, maar ook in
prijs. Daar staan we voor.'
Centerdisc, de cd-speciaal-
zaak aan het Slimpad 36 in
Heiloo, bestaat inmiddels
alweer tien jaaf. In maart
1990 werden de deuren geo
pend. In de loop der jaren
veranderde de kleine 'zesti
ger' jaren winkel in een
frisse, ruime zaak.
Centerdisc is de enige cd-
zaak ip de regio waar je
comfortabel gezeten, vaak
onder het genot van een
kopje verse espresso, je
favoriete muziek kunt belui
steren. Naast Top 100-
muziek ligt het accent voor
al op de 'betere' pop, blues
en new age. Qua aanbieding
cd's is het assortiment veruit
het grootste in de wijde
omgeving. De sfeer bij
Centerdisc - is die tien jaar
hetzelfde gebleven: onge
dwongen en hartelijk.
Centerdisc nodigt iedereen
uit weer eens een kijkje te
komen nemen. Bij besteding
van een bedrag van circa
f 45,- krijgt u een fantasti
sche, actuele cd gratis.
editie UStKiJKpost Vooriaarsedme IMthilkfiost Veorjaarsefflde SöHgkwst