Kapsalon Styles voor een eigen gezicht Verswinkels in Loo kiezen voor ambachtelijkheid Feest bij Banketbakkerij Van I/elzen Voor gezelligheid en sfeer ga je naar Restaurant Klein Varnebroek Le Moulin: luxeviszaak Franken Tineke Meer ruimte in je eigen huis Het wordt genietenwant de feestdagen zijn in aan tocht! Als het einde van het jaar nadertis het een goede gewoonte om extra te genieten van allerlei heerlijkheden. Bij banket bakkerij Van Velzen kunt u een keuze maken uit verseambachtelijke kwa liteitsproducten. Voor het heerlijk avondje zijn er als vanouds knapperige room- boteramandelletters, vers gebakken speculaaseigen fabrikaat chocoladeletters roomborstplaat en niet te vergeten: marsepein in diverse variaties. Alleen de beste grondstoffen worden in deze producten verwerkt. Ook met marsepein is het van belang eerlijke grond stoffen te proeven. Door alleen echte amandelen en weinig suiker te verwer ken, wordt deze overheer lijk. Veel mensen die denken geen marsepein te lusten, smullen van de eigengemaakte marsepein van Van Velzen. Uiteraard is er ook dit jaar met de kerstdagen een uit gebreid assortiment zoete en hartige kwaliteitspro ducten: feesttaarten, gebak, bonbons, koekjes, zoute koekjes, hartige hapjes... te veel om op te noemen. Een aardige suggestie is om uw feestmaaltijd af te slui ten met een heerlijk grand dessert, die u uit de vele soorten bavaroise taartjes, puddingen en Omelet Sibéricnnc kunt samenstel len. De winkeldames van de banketbakkerij adviseren daarbij graag. Om een idee van de moge lijkheden te krijgen kunt u een bestelformulier in de winkels aan de Stationsweg en in yt Loo ophalen. Vishandel Huib SchongDe Deel DelicatessenBakkerij Kees Zoon en Keurslagerij Kees Burger. Deze vier staan dagelijks garant voor kwaliteit en ambachtelijkheid. 'Het kloppend vers hart van 't Looy noemen de vier winkeliers hun zaken vol trots. Het leveren van verse, kwalitatief uit stekende producten staat namelijk bij allen voorop. En allemaal doen ze dan ook hun uiterste best om hun klan ten, elke dag weer, te voorzien van producten die aan die eisen voldoen. Keurslager Kees Burger doet dat met zijn vlees en vleeswaren, die nog op tra ditionele manier bereid wor den. „We maken bijvoor beeld nog altijd onze eigen worst, waarbij paardenworst en grillworst specialiteiten zijn. Natuurlijk gebruiken we daarbij wel moderne apparatuur en wordt gewerkt volgens de huidige hygië- nenormen van de EG." Versheid en ambachtelijk heid van producten verraden zich bij bakker Kees Zoon alleen al door de geur van vers brood die je van veraf tegemoet komt. Kees Zoon geeft aan dat een traditionele bereiding met moderne mid delen eveneens zijn manier is om verse kwaliteitspro ducten te leveren. „Bij het brood is de laatste jaren merkbaar dat mensen graag een wat steviger bruinbrood eten, met veel vezels en gra nen er in. Maar een lekker vers wit broodje gaat er ook altijd nog in!" Bij vishandelaar Huib Schong liggen de zaken weer anders. Om de meest verse vis in zijn vitrines te hebben, gaat hij zelf op pad naar de afslag in IJmuiden en zoekt daar de beste vis uit. „Ik koop over het algemeen vis die gevangen is door kleine boten, die slechts één dag uitvaren en daarna meteen weer in -de haven terugko men. Dan weet je zeker dat het vers is." Vol en stevig Eigenaar Paul Boerlage van delicatessenzaak De Deel Kapsalon Styles aan de Kennemerstraatweg geeft knip- en kleur cursussen en demonstraties voor het top merk Sebastian/Davines. Ook geeft Styles trainingen in kleuringen aan kapsa lons in geheel Nederland. Het team van Styles heeft inmiddels een hoog niveau bereikt. Daarom is Styles uitgenodigd door Sebastian om in Amerika te komen, om daar speciale trainingen bij te wonen. En daar is Styles best wel trots op, omdat er in totaal maar vijf tien mensen uit Nederland naar Amerika zullen afrei zen. Zij gaan daar tien dagen een cursus volgen, zodat zij, door veel tijd aan scholing en training te besteden, de klanten nét iets anders kun nen bieden. Ook reisde het Styles-team, vergezeld door een aantal trouwe klanten, onlangs af naar Nieuwegein, voor een Sebastian-demonstratie die- door iedereen als 'intrige rend en inspirerend' werd ervaren. De show had als ihema 'hair tot dress'. Meer over deze avond kunt u elders in deze December Feestmaand-bijlage van Uitkijkpost lezen, in de advertentie van Styles. Zo volgt Styles dus niet een bepaalde voorgeschreven mode-lijn, maar zorgt er juist wel voor dat klanten altijd apart gekapt zijn, en er niet uitzien als de rest van mode-volgend Nederland. tenslotte noemt zijn zaak een 'totale verswinkel', omdat het assortiment uiteenloopt van fijnere vleeswaren tot Nederlandse en buitenlandse kaas en van nootjes en zuid vruchten tot de betere wij nen. Ook Boerlage volgt de trends op de voet. Behalve een constante kwa liteit en ambachtelijkheid zijn er nog meer dingen die de vier winkeliers bijzonder hoog in het vaandel hebben staan. Persoonlijk contact met de klanten vinden zij heel belangrijk. Vragen over kook-, bak- en braadtijden, de manier van bereiden van bepaalde producten, lekkere recepten of tips over welke wijn het best bij een bepaald gerecht gedronken kan wor den, het staat klanten altijd vrij om advies te vragen. Zeker nu, met de komende feestdagen in het vooruit zicht, zijn, deze verszaken een baken voor de huis vrouw- en huisman, die druk bezig zijn met bedenken waar ze dit jaar hun gasten culinair mee zullen verwennen. Marjolein van Breukelen wilde haar oude vak van journaliste weer oppakken. Voordat de kleintjes kwa men heb ik bij de krant gewerkt. Maar sinds de geboor te van onze eerste ben ik fulltime moeder. Nu alle drie de kinderen naar de basisschool gaan, begint het toch weer te kriebelen. Via wat oude contacten ben ik rond gaan bellen. Werk genoeg, zo bleek, maar de werktijden zijn nog wat ongelukkig. Ik wil namelijk wel om drie uur thuis zijn om de kinderen op te vangen. Onno is toen met het idee gekomen om te gaan freelancen. Waarom niet, dacht ik. „Tenzij we de zolder grondig zouden verbou wen, was er echter geen ruimte in huis voor een werk plek. We zouden daarmee twee vliegen in één klap slaan. Het huis wint veel aan ruimte - en dus aan extra waarde - én ik heb een goede werkkamer. We zijn meteen naar de aannemer gestapt om onze plannen waar te maken." Even geduld De kapverdieping van het huis was niet goed geïsoleerd en er was weinig lichtval. „Isoleren, meteen de benodig de elektrische bedradingen aanleggen en de centrale ver warming doortrekken waren relatief eenvoudige klussen. Maar voor het creëren van meer daglicht was een grote re ingreep nodig. Onze aannemer stelde voor een dakka pel te plaatsen: daarmee win je licht en ruimtè." Onno en Marjolein waren meteen enthousiast. „Wat ons betreft konden de aannemer en zijn mensen direct aan de slag. Maar zo simpel lag dat niet. De aannemer vertelde dat voor het plaatsen van een dakkapel weliswaar geen bouwvergunning nodig was, maar dat we het wel moesten melden bij de gemeente. De dakkapel moet dan bovendien onder bepaalde maximum afmetingen blijven." Het kan wel vijf weken duren voordat de gemeente haar officiële toestemming verleent. Bovendien was het hartje winter; niet de beste tijd om een verbouwing aan het dak uit te voeren. Marjolein is uiteindelijk op 1 mei officieel van start gegaan. „Moet je zien, wie kan zich een mooi er kantoor wensen? En dat niet alleen: de zolderetage is zo ruim, dat de andere helft nu volop gebruikt wordt als bergruimte en hobbykamer." December Feestmaand! Dal betekent dat het weer drukke tijden worden voor Pieter Ranzijn en de zijnen van Restaurant Klein Varne broek, naast de gelijknamige camping aan De Omloop in Heiloo. Want behalve de gebruikelijke feesten en partijen die hier met grote regelmaat gevierd worden, wordt er nu al hard gewerkt om straks de kerstdagen goed te laten verlopen. Een fraai programma is er dan ook in elkaar gedraaid. Beide kerstdagen kunt u in 'het stemmige restaurant genieten van een gezellige kerstbrunch of een sfeervol kerstdiner. „Want van de eer ste kerst van deze eeuw wil len wij graag wat bijzonders maken," aldus Pieter Ranzijn. De kerstbrunch wordt gehouden van 11.00 tot 14.00 uur, 'met muzikale omlijsting van toetsenist- zanger Jan Rahder. „We ont vangen onze gasten met een champagne- of vruchten cocktail, en vervolgens kun nen zij een keuze maken uit een ruim gesorteerd buffet. Ook de kids zijn welkom, voor hen hebben we het programma een beetje aan gepast met een speciaal kin derbuffet en een leuke kerst surprise," verklapt Ranzijn. Het kerstdiner dansant op eerste en tweede kerstdag belooft ook heel wat. De gasten worden verwelkomd tussen 17.30 en 18.00 uur, en een half uurtje later wordt het eerste vorkje geprikt. Tijdens de diverse gangen worden er sfeervolle kerst nummers gespeeld, afgewis seld met dansmuziek. Hier voor tekenen Frem Gonet, Hubert Ilario en Jan Rahder. Het warme stemgeluid van deze drie heren staat borg voor een sfeervolle intimi teit. Wilt u de deur niet uit met kerstmaar wel smullen van de specialiteiten van Restaurant Klein Varnebroek? Dat kan ook zowel met de kerstdagen als met oud en nieuw. Elders in deze Uitkijkpost-bijlage vindt u een compleet over zicht van de mogelijkheden. het constante vakwerk van broer en zus Glas Prachtig is het geworden, de nieuwe look van restaurant Le Moülin. Andere kleuren, ruimte en licht is het eerste wat je opvalt als je de zaak betreedt. Maar wat gebleven is, is de gezellige bar voor een ontspannen aperitief, de brandende open haard en de gezellige en ontspannen sfeer die hier toch altijd blijft hangen. Ja, en in de keuken staat toch al vijftien jaar Frans Glas, die door zyn constante streven naar perfectie en hoge kwaliteit van zijn producten een goede naam heeft weten op te bouwen. Wat te denken bijvoorbeeld van zijn 4-gangenmenu van f 72,50. Na het taartje van eend met monargaskische uitjes (een buitengewoon smakelijk voorgerecht en vooral verrassend) volgt er een geurig kopje wildbouil lon, als hoofdgerecht is er hertenrug met een onweer staanbare saus zoals alleen Frans die kan bereiden en tot slot een herfstdessert van chocolade, peer en walno ten. Kortom, een 'constante' topper in Castricum, te vin den aan de Dorpsstraat 96 in Castricum, tel. 0251-651500. Ruim een jaar geleden heb ben Frank en Tineke de zaak van de Egmondse visspecialist Michel in winkelcentrum yt Hoekstuk in Heiloo overgeno men. Hun uitgangspunt daar bij was: Frank en Tineke moet een luxe viszaak worden, waar kwaliteit en klantgerichtheid hoog in het vaandel staan. Nu, een jaar later, kan met een gerust hart gezegd worden dat Frank en Tineke in hun opzet geslaagd zijn. Frank werkt al twintig jaar in de horeca. Hij was als kok werkzaam in onder meer Motel Akersloot en als chef kok in het Egmondse Hotel Zuiderduin en De Strandjutter. Tineke woonde veertien jaar lang in Engeland. Sinds 1991 is ze werkzaam in de horeca en werkte onder meer een aan tal maanden bij Michel in de zaak. Een eigen viszaak zagen ze als een nieuwe uitdaging, waar ze dan ook met veel enthousias me aan begonnen zijn, vertel len Frank en Tineke. Het afge lopen jaar zijn ze druk bezig geweest de klantenkring ver der uit te breiden, door goede kwaliteit te bieden en de wen sen van de klanten centraal te laten staan. Met het oog op de komende feestdagen introduceert de vis zaak een verrukkelijke nieuwe visschotel. En ook de sushi- hapjes zijn niet te versmaden en kunnen aan het komende 'heerlijk avondje' en de gezel lige kerstdagen een fraaie, culinaire wending geven. f erteestmaa8d- öeeeii^ef leestfiiaa^-ttecairtóeri^awtó

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Uitkijkpost : nieuwsblad voor Heiloo e.o. | 2000 | | pagina 28