KERSTDINER 2003 RESTAURANT KLEIN VARNEBROEK
Eten genieten
Restaurant Klein Varnebroek
Beide kerstdagen een avondvullend kerstdiner met de bekende muzikale invulling van Frem Gonet en Hubert Ilario.
Deze twee gitaristen met hun warme stemgeluid zorgen voor een sfeervolle avond. Tijdens de diverse gangen kunt u
genieten van sfeervolle kerstnummers, afgewisseld met dansmuziek.
MENU A
Cocktail Simone, combinatie
van Hollandse garnalen, beenham en
bleekselderij in een fijne cocktailsaus
Licht gebonden soep van drie soorten mosterd
met gerookte kuikenborst en pijnpitten
Ravioli, gevuld met Gorgonzola en tomaat in
kruidenroomsaus
Sorbet van meloen en Champagne
Tournedos van ossenhaas gewikkeld in Ardennerham met
paddestoelen en verse pepers
Combinatie van chocolade-roomijs met een notencremeux,
vanillesaus en een julienne van mango
Koffieservies met kerstbonbons
MENUB
Serrano Navidal, gerookte
Spaanse ham op een bedje van sla met
tomaten-basilicum dressing, kruidenroomkaas
en gebrande amandelen
Heldere wildbouillon met een garnituur van hert, haas,
preiringen en profiterols
Taartje, gevuld met groenten en paddestoelen met een
saus van cantharellen
Sorbet van meloen en Champagne
Medaillons van hertenrugfilet met een garnituur van uit
gebakken spek, kastanjepuree, zuurkool en de traditionele
wildsaus
Combinatie van chocolade-roomijs met een
notencremeux, vanillesaus en een julienne van mango
Koffieservies met kerstbonbons
Wij ontvangen onze gasten tussen 17.30 en 18.00 uur, het diner start U kunt tijdig reserveren per telefoon, fax of e-mail, u ontvangt een bevestiging,
om 18.30 uur. Tel.nr. 072-5331612 Fax.nr. 072-5331620 E-mail: kleinvarnebroek@hetnet.nl
De prijs voor beide menu's bedraagt Euro 59,75 inclusief borrelgarnituur, INFORMATIE VOOR DE VERZORGING VAN HORS D'OEUVRES E.D.
diner en koffieservies. WORDEN U OP VERZOEK TOEGEZONDEN!
Vegetarische menu's op aanvraag.
Wij wensen u sfeervolle en culinaire feestdagen!
Van 4 tot en met 7 december wordt in de
Amsterdam RAI het evenement Eten genieten
georganiseerd. Eten genieten is een must voor fij
nproevers: luxe voedingsmiddelen, dranken, keu
kens, kookboeken, culinaire magazines, tafelaankle
ding en demonstraties van bekende chef-koks.
Het recept is van Salco Molenaar, sous-chef van res
taurant Klein Varnebroek. Zijn keuze is een heerlijk
tussengerecht in een feestelijk kerstmenu. Het
menu is enigszins aangepast opdat het huiselijk
uitvoerbaar is. De tong kan ook worden vervangen
door andere vissoorten.
Gepocheerde tongfilets
met een taartje van
wilde spinazie
Werkwijze:
De tong fileren en filets
oprollen met de huid naar
binnen. De filets pocheren
in 1 deel droge witte wijn,
1 deel water, wat gesneden
prei, wortel, en selderijblad.
Iets zeezout en peper.
1 kg wilde spinazie wassen,
grof snijden en verdelen
over de bakslede met 2 eet
lepels peterselie, wat zee
zout en peper uit de molen.
Afdekken met 75 gram
oude kaas, 4 eieren losklop
pen en mengen met 75
gram gesmolten roomboter
en in kuiltjes verdelen over
de gehele slee.
Circa 20 minuten in een
oven van plusminus 180
graden, snijden in vierkante
stukken. De visbouillon
zeven en mengen met zout,
peper en gesneden bies
look. De stukken spinazie
taart verdelen op voorver
warmde borden, bovenop
het spinazietaartje de gepo
cheerde tongfilet leggen.
Afgarneren met de inge
kookte saus, krul of partje
citroen en gehakte peterse
lie.
Ik wens u culinaire
feestdagen!
Salco Molenaar.
een uitgebreid workshoppro
gramma georganiseerd. Hier
kunnen hobbykoks informa
tie op doen over de nieuw
ste kooktrends en meer te
weten komen over kazen,
cognac en het bereiden van
vlees. En worden er wijn
proeverijen gehouden.
Eten genieten is het nieu
we evenement voor de con
sument met een passie voor
koken. De diverse workshops
op het gebied van wijn,
kaas, brood en tafelaankle
ding en de mogelijkheid tot
het uitwisselen van recep
ten maken dat dit hoog
waardige culinaire eve
nement ook een
educatief karakter
heeft.
Programma
Het programma van Eten 8c
genieten is speciaal voor u,
als kookliefhebber, ontwik
keld. Er is van alles te leren
over nieuwe ingrediënten,
nieuwe recepten en wijn,
maar u kunt natuurlijk ook
inspiratie op doen. Eten 8c
genieten brengt een pro
gramma dat ongeëvenaard
is voor een Nederlands con
sumentenevenement.
Onderdelen van dit
programma zijn:
- Kook Theater
- Workshops
- Receptenuitwisseling
- Wijn Theater
Tijden
Do. 4 december 2003 11:00
tot 18:00 uur
Vr. 5 december 2003
11:00 tot 16:00 uur
Za. 6 december 2003
11:00 tot 18:00 uur
Zo. 7 december 2003 11:00
tot 18:00 uur
Kijk voor meer informatie op
de website Eten genieten.
Ticketprijzen: entree dag
kaart (voorverkoop) E 20,00
senioren 65+ (voorverkoop)
E 15,00
Locatie RAI Amsterdam
Europaplein 22 te
Amsterdam
Eten 8c genieten is het nieu
we evenement voor de con
sument met een passie voor
koken. Aanbieders van keu
kens, keukenapparatuur,
kookgerei, alles op het
gebied van de gedekte tafel,
voeding, wijnen en andere
dranken, delicatessen en
kookboeken zijn op dit eve
nement aanwezig. Daarnaast
demonstreren bekende chef
koks hun kookkunsten in het
Kook Theater. Vier dagen
lang vertonen zij hun kun
sten en geven kooktips.
Naast de demonstraties is er