KERSTDINER 2003 RESTAURANT KLEIN VARNEBROEK Eten genieten Restaurant Klein Varnebroek Beide kerstdagen een avondvullend kerstdiner met de bekende muzikale invulling van Frem Gonet en Hubert Ilario. Deze twee gitaristen met hun warme stemgeluid zorgen voor een sfeervolle avond. Tijdens de diverse gangen kunt u genieten van sfeervolle kerstnummers, afgewisseld met dansmuziek. MENU A Cocktail Simone, combinatie van Hollandse garnalen, beenham en bleekselderij in een fijne cocktailsaus Licht gebonden soep van drie soorten mosterd met gerookte kuikenborst en pijnpitten Ravioli, gevuld met Gorgonzola en tomaat in kruidenroomsaus Sorbet van meloen en Champagne Tournedos van ossenhaas gewikkeld in Ardennerham met paddestoelen en verse pepers Combinatie van chocolade-roomijs met een notencremeux, vanillesaus en een julienne van mango Koffieservies met kerstbonbons MENUB Serrano Navidal, gerookte Spaanse ham op een bedje van sla met tomaten-basilicum dressing, kruidenroomkaas en gebrande amandelen Heldere wildbouillon met een garnituur van hert, haas, preiringen en profiterols Taartje, gevuld met groenten en paddestoelen met een saus van cantharellen Sorbet van meloen en Champagne Medaillons van hertenrugfilet met een garnituur van uit gebakken spek, kastanjepuree, zuurkool en de traditionele wildsaus Combinatie van chocolade-roomijs met een notencremeux, vanillesaus en een julienne van mango Koffieservies met kerstbonbons Wij ontvangen onze gasten tussen 17.30 en 18.00 uur, het diner start U kunt tijdig reserveren per telefoon, fax of e-mail, u ontvangt een bevestiging, om 18.30 uur. Tel.nr. 072-5331612 Fax.nr. 072-5331620 E-mail: kleinvarnebroek@hetnet.nl De prijs voor beide menu's bedraagt Euro 59,75 inclusief borrelgarnituur, INFORMATIE VOOR DE VERZORGING VAN HORS D'OEUVRES E.D. diner en koffieservies. WORDEN U OP VERZOEK TOEGEZONDEN! Vegetarische menu's op aanvraag. Wij wensen u sfeervolle en culinaire feestdagen! Van 4 tot en met 7 december wordt in de Amsterdam RAI het evenement Eten genieten georganiseerd. Eten genieten is een must voor fij nproevers: luxe voedingsmiddelen, dranken, keu kens, kookboeken, culinaire magazines, tafelaankle ding en demonstraties van bekende chef-koks. Het recept is van Salco Molenaar, sous-chef van res taurant Klein Varnebroek. Zijn keuze is een heerlijk tussengerecht in een feestelijk kerstmenu. Het menu is enigszins aangepast opdat het huiselijk uitvoerbaar is. De tong kan ook worden vervangen door andere vissoorten. Gepocheerde tongfilets met een taartje van wilde spinazie Werkwijze: De tong fileren en filets oprollen met de huid naar binnen. De filets pocheren in 1 deel droge witte wijn, 1 deel water, wat gesneden prei, wortel, en selderijblad. Iets zeezout en peper. 1 kg wilde spinazie wassen, grof snijden en verdelen over de bakslede met 2 eet lepels peterselie, wat zee zout en peper uit de molen. Afdekken met 75 gram oude kaas, 4 eieren losklop pen en mengen met 75 gram gesmolten roomboter en in kuiltjes verdelen over de gehele slee. Circa 20 minuten in een oven van plusminus 180 graden, snijden in vierkante stukken. De visbouillon zeven en mengen met zout, peper en gesneden bies look. De stukken spinazie taart verdelen op voorver warmde borden, bovenop het spinazietaartje de gepo cheerde tongfilet leggen. Afgarneren met de inge kookte saus, krul of partje citroen en gehakte peterse lie. Ik wens u culinaire feestdagen! Salco Molenaar. een uitgebreid workshoppro gramma georganiseerd. Hier kunnen hobbykoks informa tie op doen over de nieuw ste kooktrends en meer te weten komen over kazen, cognac en het bereiden van vlees. En worden er wijn proeverijen gehouden. Eten genieten is het nieu we evenement voor de con sument met een passie voor koken. De diverse workshops op het gebied van wijn, kaas, brood en tafelaankle ding en de mogelijkheid tot het uitwisselen van recep ten maken dat dit hoog waardige culinaire eve nement ook een educatief karakter heeft. Programma Het programma van Eten 8c genieten is speciaal voor u, als kookliefhebber, ontwik keld. Er is van alles te leren over nieuwe ingrediënten, nieuwe recepten en wijn, maar u kunt natuurlijk ook inspiratie op doen. Eten 8c genieten brengt een pro gramma dat ongeëvenaard is voor een Nederlands con sumentenevenement. Onderdelen van dit programma zijn: - Kook Theater - Workshops - Receptenuitwisseling - Wijn Theater Tijden Do. 4 december 2003 11:00 tot 18:00 uur Vr. 5 december 2003 11:00 tot 16:00 uur Za. 6 december 2003 11:00 tot 18:00 uur Zo. 7 december 2003 11:00 tot 18:00 uur Kijk voor meer informatie op de website Eten genieten. Ticketprijzen: entree dag kaart (voorverkoop) E 20,00 senioren 65+ (voorverkoop) E 15,00 Locatie RAI Amsterdam Europaplein 22 te Amsterdam Eten 8c genieten is het nieu we evenement voor de con sument met een passie voor koken. Aanbieders van keu kens, keukenapparatuur, kookgerei, alles op het gebied van de gedekte tafel, voeding, wijnen en andere dranken, delicatessen en kookboeken zijn op dit eve nement aanwezig. Daarnaast demonstreren bekende chef koks hun kookkunsten in het Kook Theater. Vier dagen lang vertonen zij hun kun sten en geven kooktips. Naast de demonstraties is er

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Uitkijkpost : nieuwsblad voor Heiloo e.o. | 2003 | | pagina 22