x Eetkafé De West %erstmenu Boèrewag en X Aperitief met amuse Salade van wildzwijn tWiCdbouiCCon met truffeC fpavioli van {{reeft met dragon Stuige versgebaffen tarbot fruitsoep met mint en mango verfrissing fHertenbiefstufmet portsaus Santa's bferstdessert aanvang vanaf 18.00 uur, 65.00 p.p Recept van eetkafé De West Recept van de Boerewagen spec\^\\teHenvcst^ur>snt Pagina 13 Gebraden kwartels met griesmeel en amandelen Traditioneel Marokaans gerecht VV 40,00 Avmue; Va-dely met Spek/ en/ gevolde/ dadely met roomkaas en/ walnoot, brood/ met aiolt Voorgerechten/ Cjarnalen/ - Zalwv ravioli/ met badlicumbcter of Gebraden/hwartely gevuld/ met ccnvscouy en/ amandelen/ of Wilde/ bospaddendoelenragout met bladerdeegkoekje/ Tussendoortje/ Venkelsoep Hoofdgerechten/ Snapper, gepocheerd/ in/ kokosmelk/ of Gedoofd konpn/ met paprika/ en/ anpoviy of H ertenbiefstuk/ met sinausappet, spekfey en/ rozemarijn/ of Couscous- met %even/ groenten/ e"e5e'G5e-'©e'® Na-gerechten/ Pistache - sinacvsappelcake/en/ij's- of Kaneelmousse/ met vijgencompote Vracug- ook/ naar on%e uitgebreide/ speciale koffie £r drankenkaart St Adetbertusweg/31, 1935 EM Egmond/Binnen/ Tek 072 5065994 www. dewestnl f Idyli^hgelegen/aanduinrcmd/ Grok Ravioli van kreeft De Boerenwagen, Oude Schulp weg 18 1935 EN Egmond Binnen Telefoon (072) 5062888, Fax (072) 506 4824 Hoofdgerecht voor 4 personen: 8 kleine panklare kwartels 1 theelepel zout 1/2 tl. gemalen witte peper Voor de vulling: 300 gram couscous 300 gram geblancheerde amandelen 75 gram kristalsuiker 50 gram, gesmolten boter 50 ml Oranjebloesemwater 1 tl. gemalen kaneel 1 /2 theelepel zout Voor de saus: 100 ml zonnebloemolie 5 uien fijngehakt 6 el fijngehakte verse koriander 1 theelepel gemalen gember 1 theelepel gemalen kaneel 1/2 nootmuskaat, fijngeraspt 1 /4 tl zout 1 /4 tl gemalen witte peper 200 ml water Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrooi de kwartels aan de binnen- en buitenkant met zout en peper. Bereid eerst de vul ling: Stoom de couscous of bereid zoals op de verpak king. Laat afkoelen. Rooster de amandelen in een droge pan tot ze bruin kleuren. Laat ze afkoelen en hak ze fijn in een keukenmachine. Meng de amandelen goed met de couscous en alle andere ingrediënten voor de vulling. Bereid de saus: Verhit de olie in de pan en voeg uien, koriander, gember, kaneel, nootmuskaat, zout en peper toe (Ik voeg ook knoflook toe). Laat 2 minuten fruiten tot de uien glazig zijn. Voeg het water toe en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat 5 minuten sud deren zonder deksel. Voeg eventueel wat peper en zout toe. Schik de kwartels op hun zijkant in een tajin (of een ovenschaal) en begiet ze met de saus. Zet de tajin in de oven en en braad de kwartels 20 minuten. Leg ze dan op hun andere zijde en braad ze nog eens 20 minu ten. Controleer het vlees regelmatig en voeg wat water toe indien nodig. Serveer in de tajin of schik de kwartels en wat braad vocht op elk bord en ser veer warm. Namens Karin en het keu ken team van Eetkafé de West: Eet smakelijk! 250 gram zalmfilet (ronde Ravioli vellen) 150 gram coquilles 1 eiwit zout-peper-cayennepeper sap van 1 /2 citroen 3 dl slagroom opgeslagen Grof garnituur: 600 gr. Kreeft 2 eetlepels bieslook 1 theelepel dragon 3 eetlepels truffel 1 dl cognac Zalm-coquilles - eitwit - kloppen tot gladde massa. Op smaak brengen met zout-peper- cayenneper en citroensap, rest van het garnituur grof snijden, en met de opgeslagen slagroom door de gladde massa roeren. De Ravioli vellen bestrijken met eiwit, daarna 80 gram vulling ertussen, 2 uur laten opstijven in de koelkast. Na 2 uur in bijna kokend water gaar koken (plm. 5 min). Nu serveren in diep bord, met een roomsaus naar keuze.

Kranten Regionaal Archief Alkmaar

Uitkijkpost : nieuwsblad voor Heiloo e.o. | 2003 | | pagina 23