x
Eetkafé De West
%erstmenu
Boèrewag
en
X
Aperitief met amuse
Salade van wildzwijn
tWiCdbouiCCon met truffeC
fpavioli van {{reeft met dragon
Stuige versgebaffen tarbot
fruitsoep met mint en mango
verfrissing
fHertenbiefstufmet portsaus
Santa's bferstdessert
aanvang vanaf 18.00 uur, 65.00 p.p
Recept van
eetkafé De West
Recept van
de Boerewagen
spec\^\\teHenvcst^ur>snt
Pagina 13
Gebraden kwartels met
griesmeel en amandelen
Traditioneel Marokaans gerecht
VV
40,00
Avmue;
Va-dely met Spek/ en/ gevolde/ dadely
met roomkaas en/ walnoot,
brood/ met aiolt
Voorgerechten/
Cjarnalen/ - Zalwv ravioli/ met badlicumbcter
of
Gebraden/hwartely gevuld/ met ccnvscouy en/ amandelen/
of
Wilde/ bospaddendoelenragout met bladerdeegkoekje/
Tussendoortje/
Venkelsoep
Hoofdgerechten/
Snapper, gepocheerd/ in/ kokosmelk/
of
Gedoofd konpn/ met paprika/ en/ anpoviy
of
H ertenbiefstuk/ met sinausappet, spekfey en/ rozemarijn/
of
Couscous- met %even/ groenten/
e"e5e'G5e-'©e'®
Na-gerechten/
Pistache - sinacvsappelcake/en/ij's-
of
Kaneelmousse/ met vijgencompote
Vracug- ook/ naar on%e uitgebreide/ speciale
koffie £r drankenkaart
St Adetbertusweg/31, 1935 EM Egmond/Binnen/ Tek 072 5065994
www. dewestnl f Idyli^hgelegen/aanduinrcmd/
Grok Ravioli van kreeft
De Boerenwagen, Oude Schulp weg 18
1935 EN Egmond Binnen
Telefoon (072) 5062888, Fax (072) 506 4824
Hoofdgerecht voor
4 personen:
8 kleine panklare kwartels
1 theelepel zout
1/2 tl. gemalen witte peper
Voor de vulling:
300 gram couscous
300 gram geblancheerde
amandelen
75 gram kristalsuiker
50 gram, gesmolten boter
50 ml Oranjebloesemwater
1 tl. gemalen kaneel
1 /2 theelepel zout
Voor de saus:
100 ml zonnebloemolie
5 uien fijngehakt
6 el fijngehakte verse
koriander
1 theelepel gemalen
gember
1 theelepel gemalen kaneel
1/2 nootmuskaat,
fijngeraspt
1 /4 tl zout
1 /4 tl gemalen witte peper
200 ml water
Verwarm de oven voor op
180 graden. Bestrooi de
kwartels aan de binnen- en
buitenkant met zout en
peper. Bereid eerst de vul
ling: Stoom de couscous of
bereid zoals op de verpak
king. Laat afkoelen. Rooster
de amandelen in een droge
pan tot ze bruin kleuren.
Laat ze afkoelen en hak ze
fijn in een keukenmachine.
Meng de amandelen goed
met de couscous en alle
andere ingrediënten voor de
vulling.
Bereid de saus: Verhit de
olie in de pan en voeg uien,
koriander, gember, kaneel,
nootmuskaat, zout en peper
toe (Ik voeg ook knoflook
toe). Laat 2 minuten fruiten
tot de uien glazig zijn. Voeg
het water toe en breng aan
de kook. Draai het vuur
lager en laat 5 minuten sud
deren zonder deksel. Voeg
eventueel wat peper en zout
toe. Schik de kwartels op
hun zijkant in een tajin (of
een ovenschaal) en begiet
ze met de saus. Zet de tajin
in de oven en en braad de
kwartels 20 minuten. Leg ze
dan op hun andere zijde en
braad ze nog eens 20 minu
ten. Controleer het vlees
regelmatig en voeg wat
water toe indien nodig.
Serveer in de tajin of schik
de kwartels en wat braad
vocht op elk bord en ser
veer warm.
Namens Karin en het
keu ken team van
Eetkafé de West:
Eet smakelijk!
250 gram zalmfilet
(ronde Ravioli vellen)
150 gram coquilles
1 eiwit
zout-peper-cayennepeper
sap van 1 /2 citroen
3 dl slagroom opgeslagen
Grof garnituur:
600 gr. Kreeft
2 eetlepels bieslook
1 theelepel dragon
3 eetlepels truffel
1 dl cognac
Zalm-coquilles - eitwit - kloppen tot
gladde massa. Op smaak brengen
met zout-peper- cayenneper en
citroensap, rest van het garnituur
grof snijden, en met de opgeslagen
slagroom door de gladde massa
roeren. De Ravioli vellen bestrijken
met eiwit, daarna 80 gram vulling
ertussen, 2 uur laten opstijven in de
koelkast. Na 2 uur in bijna kokend
water gaar koken (plm. 5 min). Nu
serveren in diep bord, met een
roomsaus naar keuze.